• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş bulma sorunu bıkkınlık kaç ayda iş buldunuz.

Bence gidin belge ve ehliyet alıp mümessil olun. Her firma altına araba veriyor kimi lojman veriyor. Ne kadar tanidigim mümessil varsa lüks giyiniyor. Seyahatlerini hep firma ödüyor. Benzini firma karşılıyor. Hem de sekreterlikten iyi kazanırsınız. Bir de primden de ayrı ücret alıyorlar. İkna kabiliyetim iyi olsa ya da ağzım laf yapsa gider mümessil olurdum.

Öyle önüne geleni almıyorlar şekerim. 88 tane mülakattan sonra mümessil oluyorsun. İyi firmalar iyi para verir, iyi imkanlar verir ama onlar da tecrübeli, eğitimli arar. Öyle her ehliyetim var diyeni de almazlar, iki senelik sürücüyken sürüş mülakatından elendim ben zamanında. Evet ona bile mülakat yapıyorlar, ehliyet sınavından daha zor 😉

Sizin bu iş probleminiz de bir türlü çözülemedi gitti. Temizlik/çay servisi yaptırıyorlar diye sızlanıyordunuz, işsizliğin zirvede olduğu pandemi döneminde işten ayrıldınız. Kardeşim İtü inşaat mühendisliği mezunu ve deneyimliyken bile altı ay iş aradı. Bu ülkede işverenler sekreterliğe sizin verdiğiniz değeri vermiyor, joker gibi kullanmak istiyor -maalesef-, bunu kabullenirseniz iş bulmanız daha kolay olur.

Öyle önüne geleni almıyorlar şekerim. 88 tane mülakattan sonra mümessil oluyorsun. İyi firmalar iyi para verir, iyi imkanlar verir ama onlar da tecrübeli, eğitimli arar. Öyle her ehliyetim var diyeni de almazlar, iki senelik sürücüyken sürüş mülakatından elendim ben zamanında. Evet ona bile mülakat yapıyorlar, ehliyet sınavından daha zor 😉
Aklımı okumuşsunuz, buraya yazmışsınız resmen. Çok angaryası var o işin. Arkadaş yine yanlış bir önerme sunmuş.

Bilmiyorum tabi ayrıntısını arkadaşim mezun olur olmaz(iibf) çok büyük bir ilaç firmasında başladı işe. Belki bunda kızın çok güzel ve akıllı olmasının etkisi vardır. Maaşını bilmiyorum en fazla 3bindir ama altında lüks arabası ve cok güzel esyalı evi var Bursa'da. Sürekli otellerde konaklıyor. Ama bir belgesi mi ne varmış onu almak zormuş galiba. Bir tane daha tanidigim kadın vardı 30lu yaşlarda ayni sekilde onun da lüks arabası lüks kıyafetleri ve güzel bir evi vardı. O da cok güzel bir kadın. Küçük il de olmasina rağmen iyi kazanıyor.

Bilmiyorum tabi ayrıntısını arkadaşim mezun olur olmaz(iibf) çok büyük bir ilaç firmasında başladı işe. Belki bunda kızın çok güzel ve akıllı olmasının etkisi vardır. Maaşını bilmiyorum en fazla 3bindir ama altında lüks arabası ve cok güzel esyalı evi var Bursa'da. Sürekli otellerde konaklıyor. Ama bir belgesi mi ne varmış onu almak zormuş galiba. Bir tane daha tanidigim kadın vardı 30lu yaşlarda ayni sekilde onun da lüks arabası lüks kıyafetleri ve güzel bir evi vardı. O da cok güzel bir kadın. Küçük il de olmasina rağmen iyi kazanıyor.

lüks araba dediğin de linea be şekerim. Mercedes vermiyolla 😂

Vermezler mümessile audi. Takım lideri falan olsa bi ihtimal ama onlara da megane genelde. Üst düzey yönetici arabasını mümessile vermezler.
Bilmiyorum ki sürekli audiyle fotoğraf atıyor sürerken falan bir keresinde fotoğrafi i koyup nazar değdi yazmıştı. Cok samimi değiliz. Belki de instagram yanıltmacısıdır 3bin parayla nasıl sürekli tatillerde starbucks da lüks restorantlarda bilemiyorum.

Bilmiyorum ki sürekli audiyle fotoğraf atıyor sürerken falan bir keresinde fotoğrafi i koyup nazar değdi yazmıştı. Cok samimi değiliz. Belki de instagram yanıltmacısıdır 3bin parayla nasıl sürekli tatillerde starbucks da lüks restorantlarda bilemiyorum.
10 sene önce ben mülakata girerken 3 bindi mümessil maaşları. Manitanın arabasıdır o😂

Angaryası olmayan bir iş varsa söyleyin biz de o işi yapalım kimse yattığı yerden kazanmıyor
Ben öyle bir şey mi dedim? O mesleği edinme ve şartları bahsettiğiniz gibi pembe değil. Çok teferruatlı. He bu arada arkadaşınız hava atmak için başkasının aracını kullanıyor muhtemelen. Egea, Linea, Symbol dışında araç vermiyorlar mümessillere. İlaç firmasında üst düzey yöneticiyse ayrı tabii.

Ben öyle bir şey mi dedim? O mesleği edinme ve şartları bahsettiğiniz gibi pembe değil. Çok teferruatlı. He bu arada arkadaşınız hava atmak için başkasının aracını kullanıyor muhtemelen. Egea, Linea, Symbol dışında araç vermiyorlar mümessillere. İlaç firmasında üst düzey yöneticiyse ayrı tabii.
Şartlarini bilmiyorum ama 6 tane yeni mezun olan arkadaşım ilk basvurularında onaylandılar. Kızların da hicbir iş tecrübesi yok hatta biri acemi şofördü ama hepsi de gerek dış görünüş gerek ikna kabiliyeti/diksiyon gerek özgüven bakımından çok iyiydiler. Demek ki zor ama imkânsız değil. Sadece birinin hayatını biliyorum o da ikide bir instaya story attığı için. O da dediğiniz gibi başkasının arabasıdır. Diğer bahsettigim kadınınsa en az 15 yillik mümessil olduğu icin lüks arabası var muhtemelen.

İşçi çıkarmak yasak oldugu için çoğu firma kısa çalışma düzenine geçti, birçok elemanını da ücretsiz izne çıkardı. Ki yasaklar kalksın birçok elemanın çıkışı verilecek.
Önceki konunuzda da iş bulmak zor olacak ekonomik sıkıntı varsa devam edin demiştim.

Birkaç ayı daha bulabilir belki tanıdık harici iş bulmanız. Çünkü devlet bu sefer eleman çalıştıran işverene teşvik için ücret ödeyecek.O zaman şansınız olabilir.

Selam kızlar merhaba iyi akşamlar herkese.Yine yazıyorum ama sorun şu ben iki buçuk aydır işsizim mesleğim sekreterlik. İş arıyorum ama hep bir sorun çıkıyor mesela çok istediğim yer aramıyor başka bir firma arıyor haftasonu olan bir yer gıda firmasında daha önce ön muhasebede çalışan arkadaşım mesai olan bir sektör olduğunu söyledi cumartesi çalışması var bir gün hiçbir şeye yetmiyor.O yüzden görüşmeye gitmenin bir manası yok.
Başvurduğum üç dört tane yer var keşke onlar dönse cv ime uyan ilanlara başvuruyorum özellikle çünkü öbür türlü ilanda raporlama yapabilecek ya da İngilizce bilen biri diye verdiklerinde basvurmuyorum çünkü cagrilma ihtimalim yok.
Son bir haftadır çok karamsarim bazıları istediği isi hemen bulur ben hep en az iki üç ay geçince bulurum.Cidden iş aramak ilanlara başvurmak bile bir mesai gerektiriyor sürekli gözüm ilanlarda. cv imi insan kaynaklarina gönderiyorum yarım saatte bir yeni ilan var mı diye ilk başvurmaya çalışıyorum hangisinin eleman ihtiyacı var hangisi aday havuzu oluşturuyor ama sanırım ihtiyacı olan arıyor diğerleri sadece özgeçmiş havuzu oluşturuyor.
Kaç ayda istediğiniz işi buldunuz yorum yaparsanız sevinirim.Git gide umudum azalıyor ne olacak hiç bilmiyorum .

Ekim sonunda çalıştığım yerden çıkmıştım. Sınavlarım da vardı bir yandan iyi oldu diye düşünmüştüm. Şu anda pandemiden dolayı yaşadığım yerde asla alım yok bir yere. Toplamda 10 aydır işsizim. Bu psikolojiyi çok iyi biliyorum.

Şartlarini bilmiyorum ama 6 tane yeni mezun olan arkadaşım ilk basvurularında onaylandılar. Kızların da hicbir iş tecrübesi yok hatta biri acemi şofördü ama hepsi de gerek dış görünüş gerek ikna kabiliyeti/diksiyon gerek özgüven bakımından çok iyiydiler. Demek ki zor ama imkânsız değil. Sadece birinin hayatını biliyorum o da ikide bir instaya story attığı için. O da dediğiniz gibi başkasının arabasıdır. Diğer bahsettigim kadınınsa en az 15 yillik mümessil olduğu icin lüks arabası var muhtemelen.
Evt çok yakın arkadasım atanamayınca mecburen bu işe yöneldi. Kredi kartı veriyorlarmış altında linea vardı dediğiniz gibi ve arabayı çarptı. Sıfırdı araba.Aynı şekilde arkadasım da başkasının BMW siyle resim çekiniyordu. Ama evde duramıyorsun hiç.Eşinin tayini çıkarsa iş olanağı yoktu gittigi yerde ve 30lu yaşları geçmesine ragmen cocuk düşünemiyor. Çünkü evde durmuyor. Olur olmaz saatlerde yollarda olmanın farklı illerde olmanın karşılığı tabiiki yüksek maaşla olur.

Mesleğiniz sekreterlik ama raporlama dahi yapmıyorsunuz, cumartesi çalışması olan işi beğenmeyip iş bulamıyorum diye yakınıyorsunuz. Bence siz bahsettiğiniz gibi diğer insanlardan daha zor iş bulmuyorsunuz, yalnızca iş beğenmiyorsunuz.

Beni yanlış anlamayın ama siz zaten o pozisyonları doldurmayın, bırakın gerçekten “işe” ihtiyacı olanlar girsin.

Evt çok yakın arkadasım atanamayınca mecburen bu işe yöneldi. Kredi kartı veriyorlarmış altında linea vardı dediğiniz gibi ve arabayı çarptı. Sıfırdı araba.Aynı şekilde arkadasım da başkasının BMW siyle resim çekiniyordu. Ama evde duramıyorsun hiç.Eşinin tayini çıkarsa iş olanağı yoktu gittigi yerde ve 30lu yaşları geçmesine ragmen cocuk düşünemiyor. Çünkü evde durmuyor. Olur olmaz saatlerde yollarda olmanın farklı illerde olmanın karşılığı tabiiki yüksek maaşla olur.
Eşi memursa zorla tayin olmaz ki ben mi yanlış biliyorum ? Polis falan değilse tabii. Yani bir kerede eş kadına ayak uydursun. Bu dedigim kadının cocugu da var küçük kızı eşiyle boşandıkları icin kadın sehir disina cikinca eş bakıyor çocuğa kızı küçük olmasına rağmen çok akıllı baba da ilgili olunca sorun çıkmıyor. Bana cok güzel geliyor ya o hayat. Öğretmen olucam mesela o arabayı borçsuz alamam. Doğu görevim var branşımdan dolayı merkezi yerlerde çalışmam imkânsıza yakın. Mümessiller hep tatilde seyahatte yeni insanlarla tanışıyorlar. Durağan bir hayatları yok. Hepsi de çok güzel giyiniyor. Kimi firmalar kıyafet çeki,marketten yemek çeki de veriyor. Ceplerinden para çıkmıyor gibi bir şey. Bana çocuk evlilik falan çekici gelmediği için şansım olduğunu bilsem hiç düşünmezdim :) Bir öğretmen 5bin alıp zor geçinirken bir mümessil 3-3.5 la rahat geçinebiliyor. Ama özellikle genç kadınların üzerine yapışmış çirkin bir damga var maalesef.

Sizin istediginiz gibi bir sekreterlik isi hic gormedim. Buyuk kucuk pek cok firma taniyorum,hic biri rezervasyon yapmak istemeyen,cay getirmeyen,diger departmanlara yardim edemeyen sadece bir telefona alo diyen sekreter ise almazlar. Ya kendinizi yetistirin biraz ya da beklentilerinizi azaltin.

Back