Iş arkadaşlarım benden ayrı plan yapmışlar

Herşey ortada değil mi zaten. Sorulacak sorunun anlamı yok, çağırmak istememiş ve çağırmamışlar. Tüm öğretmenlerin toplanıp bu arkadaşın çağrılmamasi biraz mobbing gibi oluyor. Evet çağırmak zorunda değiller ama nezaketen davet etmeleri gerekirdi diye düşünüyorum.

Yalnız'ı "yanlız"diye yazmıyoruz biz yalnız.
Teşekkürler.
(Kıdemli üye)

Şakamısın.
Bu yazdıklarını herkes (ben dahil) biliyoruz zaten.
Benim vurgulamak istediğim : Bunun nedeni /sebebi

Şakamısın.
Bu yazdıklarını herkes (ben dahil) biliyoruz zaten.
Benim vurgulamak istediğim : Bunun nedeni /sebebi
Sebebi de aynı ortamda olmak istememeleri..Bunu teyit ettirmek gereksiz geldi bana. "seni aramızda istemedik" demeyip lafı dolandiracaklardir diye düşünüyorum ya da açıkça söyleyeceklerse de neden bunu duymaya kendini maruz bıraksın ki .

Çağırma zorunlulukları yok ama ayıp ya. Ben olsam ben de kırılırdım.
Aramın daha iyi olduğu kişiye sorardim neden çağırmadınız bisey varsa bilmek isterim diye.
3 4 kişi görüşseler tamam ama bir kişiyi ayırmak ayıp, sadece birisinin fireball gelmesin demesiyle çağrılmamak daha ayıp. Bence ona göre davranın bundan sonra. Hatta daha yakın olduğunuz öğretmen arkadaşla bile bence mesafe koyun. Çünkü o da diğerlerine uyup sizi davet etmemiş.

İnsan doğum gününde bir şeyler paylaştığı, bir arada olmaktan keyif aldığı insanları yanında ister. Resmi bir iş toplantısı yapıp konu sahibini dahil etmemiş değiller. Her halükarda gereksiz alınganlık bence.

Hangi ortam olursa olsun takıcak bir durum yok

O konuştuğunuz arkadaşa sorabilirsiniz bence neden ekarte edildiğinizi. Muhtemelen kem küm edip haberinin olmadigini, plani baskalarinin yaptigini fln soyleyecektir.

Yanınızdayken seslerini alçaltarak konuşmaları, plan yapmaları çok çirkin, terbiyesizce bir davranış. Yine aynı seyi yaptıklarinda sessiz kalmayın. Yanınızda rahatça plan yapabileceklerini, size vebalı muamelesi yapılmasından rahatsızlık duyduğunuzu dile getirebilirsiniz.

İş ortamında tanışmış hepsi 40 yıllık arkadaş değiller, herkes mükemmel anlaştı +1 kişiyi çağırmak mı zor geldi?
Gereksiz alınganlık olabilir ama baya saçma bence yaptıkları.

İş ortamında tanışmış hepsi 40 yıllık arkadaş değiller, herkes mükemmel anlaştı +1 kişiyi çağırmak mı zor geldi?
Çağırmadıklarına göre mükemmelini bilemem ama anlaşmışlar demek ki.

Arkadaşlar şunu kabullenmeniz gerek, herkes sizi sevemez, herkes her ortamda sizinle olmak isteyemez. Herkes sizi nezaketen de olsa çağırmak ya da gönlünüzü hoş tutmak zorunda değil. Bunları kabullenirseniz hayat daha kolay olur. Yoksa o çağırmadı, bu istemedi, öbürü kötü baktı falan ömrünüz bunlarla geçer.

Merak etmeyin ben zaten bunların farkında olan biriyim. Herkesi her ortama dahil etmeyi ben de sevmiyorum. Ama bu iş ortamında altıüstü bir kutlama haftasonu kahveleri veya tatil değil. Nazaketen davete açık bir kutlama. Her ortamda sevdiğiniz insanlar olmayacak bunu kabullenmekte hayatı kolaylaştırır:)

Tabi ki her ortamda sevdiğim insanlar olmayacak. Ama mecburi bir araya gelinmesi gereken ortamlar ve etkinlikler farklı, kendi planladığım ya da dahil olmak istediğim ortamlar ve etkinlikler farklı. Mecbur olmadığım durumlarda nezaketen kimseyi dahil etmiyorum ya da nezaketen dahil edilmeyi beklemiyorum. Nezaketen dahil edileceğim ortamda bulunmamayı tercih ederim.

konu sahibi bu arkadaşlarla samimi değil anladığım kadarıyla.
çünkü kendisi, aralarda resmi olarak her biriyle konuşuruz demiş.
ek olarak da içlerinden biriyle sık sık sohbet ederiz demiş.
gruptaki 7 kişinin 7si ile de samimi bir ilişkisi söz konusu değil
bana gayet mesafeli geldi kendisi.
iş dışında arada bir görüşmüşlükleri var ama bu da samimiyet kurmaya yetmiyor
ek olarak konu sahibi okulda bu arkadaşlardan daha uzun süreli bir çalışan. diğerleri 2 aylık falanlar

siz iş ortamında altı üstü bir kutlama hafta sonu kahveleri veya tatil değil demişsiniz ama doğum günü kutlamasından bahsediyoruz
doğum günü gayet kişisel bir şeydir ve yeterince samimi olmadıkları birini davet etmeleri çok normal
nezaketen davete açık değil bence
ortada konu sahibiyle samimiyet olmadığı için konu sahibi konuşulan muhabbetlere biraz yabancı kalacak
ayıp olmasın diye sürekli açıklamak zorunda olacaklar
belki iş yerindeki sorunlarını konuşacaklar, belki birilerinin dedikodusu dönecek ama konu sahibi daha kıdemli olduğu için onun yanında konuşamazlar, rahat hissedemezler
belki de konu sahibinin sırf daha kıdemli diye idareye daha yakın olduğunu düşünüyorlar ve sırf bu bile o ortama çağırmamaları için mantıklı bir sebep

denklem şu kadar basit:
her ortamda sevdiğimiz insanlar olmaz (iş ortamı)
kendi oluşturduğumuz ortamlara sevmediğimiz insanları dahil etmeyiz (doğum günü buluşması)

yorumlara baktığımda şok geçirdim, mobbing diyen olmuş, ayıp diyen olmuş, sosyal medyandan çıkar diyen olmuş, yardım isterlerse yardım etme diyen olmuş, tavır koy açıkça sor diyen olmuş... bu yorumları yapan insanlar iş ortamına çok yabancı belli ki. kimse kimseye sırf doğum günü gibi kişisel kutlamasına davet etmedi diye mobbing yapmış olmuyor mesela. bu sadece kişisel bir tercih ve herkese saygı duymak düşer.

senelerdir iş hayatındayım, en sevmediğim şey sürü psikolojisi gibi grupça hareket edilmesidir mesela
aynı ofiste 5 kişiysek her şeyi beşimiz beraber yapmak zorundaymışız gibi beklentiye giren insanlar beni çok yormuştur
çok alıngan bir milletimiz var, her şeyi kişisel algılar, en ufak bişeyde dışlandığını düşünür, pasif agresif tavırlara girer
hayat zaten zor bir de böyle şeylerle yormamalı kimse kimseyi.

Ben de tercih etmem, zaten katılıyorum size, ben de herkesi sevmiyorum oyüzden herkes tarafından sevilmeyi asla beklemiyorum genel anlamda ama konu sahibinin olayı üzerinden konuşuyorum sadece o davet edilmemişse sorgulaması gayet normal:)

Yalnız burada anlamadığınız nokta şu ortada arkadaş grubu yok. İş ortamında tanışmış bir grup insan var elbette daha samimi olmuşlardır doğum günü sahibi kendi yakın arkadaşları +2 iş arkadaşı ile kutlamıyor. Gayette ekipçe gitmişler ve bir kişiyi davet etmek istememişler. Herkes kendini bu noktada sorgular belki daha samimi olmalıyım diye düşünür belki daha sosyal biri olur neden acaba diye düşünmesi gayet doğal:) Evet hayat yeterince zor hak edenlere nezaketten vazgeçmeyelim.

Son düzenleme:

Kendisi de aynı şeyi yaptığı için diğerlerini savunuyor
Hepsi 2 aylık tanışıklar. 2 ayda can ciğer olup 6 kişiye anlatıp bir kişiye anlatmayacakları ne olabilir?
Ayıp etmişler

Kendisi de aynı şeyi yaptığı için diğerlerini savunuyor
Hepsi 2 aylık tanışıklar. 2 ayda can ciğer olup 6 kişiye anlatıp bir kişiye anlatmayacakları ne olabilir?
Ayıp etmişler
Bana savunmak gibi gelmedi katıldığım noktalar var, 2 ayda samimi olunur ama dediğim gibi ekipçe gidilmiş nezaketen davet etmeleri gerekiyordu:) Ben hak edene nezaket gösteririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…