Iş arkadaşlarım benden ayrı plan yapmışlar

Böyle şeylere hiç alınmam.
Alinanlari da anlamam.

Beni isteyen gelir bizzat davet eder.
Mutlu hissedeceğim bir ortamsa girerim, değilse girmem. Ne düşüneceklerini de pek önemsemem.
Beni her ortamda istemek zorunda da değiller. Saygım sonsuz.
Duymadıysam duymam gerekmediği içindir.
Bilmem böyle düz yaşıyorum hayatı.

Kendisi de aynı şeyi yaptığı için diğerlerini savunuyor
Hepsi 2 aylık tanışıklar. 2 ayda can ciğer olup 6 kişiye anlatıp bir kişiye anlatmayacakları ne olabilir?
Ayıp etmişler
Öyle hemen kaynaşıp hemen kopanları çok gördük. O yüzden tanışır tanışmaz ahbap olmayı sevmiyorum, bana sığ ve yüzeysel geliyor. Zaten daveti de karşıdan beklerim. Soğuk nevale olunca bir bakıyorsun sadece anlamlı ilişkiler isteyenler arıyor seni, ohhh çok rahat 😂

Ben insanlari anlamiyorum koca yetiskin ogretmen olmus insanlarin meslektaslarini durduk yere dışlaması hic hoş degil.Ergen cocuklar gibi ne ayıp.Ben olsam asla sormam mesafe koyarim iş harici muhatap da olmam.Üzuldüm sizin adınıza ben olsaydım o insanların yerin de asla müdahil olmazdım böyle bir dışlamaya yanlış oldugunu da belirtirdim.İnsanlar kötü gercekden hic empati duyguları yok.Bunlardan ögretmen olmaz

Yalnız burada anlamadığınız nokta şu ortada arkadaş grubu yok. İş ortamında tanışmış bir grup insan var elbette daha samimi olmuşlardır doğum günü sahibi kendi yakın arkadaşları +2 iş arkadaşı ile kutlamıyor. Gayette ekipçe gitmişler ve bir kişiyi davet etmek istememişler. Herkes kendini bu noktada sorgular belki daha samimi olmalıyım diye düşünür belki daha sosyal biri olur neden acaba diye düşünmesi gayet doğal:) Evet hayat yeterince zor hak edenlere nezaketten vazgeçmeyelim.
e tamam işte kendi aralarında grup olmuşlar demek ki
kendi aralarında whatsapp grubu bile kurmuşlar konu sahibinin olmadığı
onlar ekipçe grup olmuşlar ve konu sahibini dahil etmemişler, size daha basit nasıl anlatabilirim bilemedim en basit haliyle durum bu.

davet etmemiş olmaları nezaketsizlik olmuyor. biriyle vakit geçirmek istememek kabalık değil.
kendimi düşünüyorum, iş arkadaşlarımla dışarıda doğum günümü kutlasam kesinlikle davet etmeyeceğim 2 kişi var mesela.
bu insanlarla görünürde hiçbir sorunum yok, sohbetim de var ama asla yakın hissetmiyorum. bu 2 kişi hariç herkesi seviyorum zaten küçük bir ekibiz.
insan doğum gününde sevdikleriyle beraber olmak ister. ben şimdi neden bu 2 arkadaşı çağırmak zorundayım ki?

konu sahibinin kendisini sorgulamasında sorun yok da siz yazdıklarını okudunuz mu? tavır alacağım görüşmeyeceğim, yardımcı bile olmayacağım diyor. sorgulamak değil bu, kinlenmek.

Kendisi de aynı şeyi yaptığı için diğerlerini savunuyor
Hepsi 2 aylık tanışıklar. 2 ayda can ciğer olup 6 kişiye anlatıp bir kişiye anlatmayacakları ne olabilir?
Ayıp etmişler
Bana yazmaya cesaretiniz yok sanırım pasif agresif takılıyorsunuz arkamdan 😂

İnsanız, bu olayın iki türünü de yaşamışızdır. Ben de size çok dışlanmışsın ondan böyle düşünüyorsun mu diyeyim şimdi?

Şu an mesela ailece görüştüğümüz, samimi olduğumuz üç komşumuz hep birlikte bir yere gidiyorlar. Nereye gittiklerini bilmiyorum, davet edilmedim, balkondan izliyorum. Kızdım mı, kırıldım mı? Hayır. Öyle plan yapmak istemişler. Biz de yarın akşam bu üç aileden birini ağırlayacaz mesela. Çünkü canım sadece onlarla zaman geçirmek istiyor şu an. Onların da canı bugün biz olmadan zaman geçirmek istemiş. Bu kadar basit. Bak iş ortamı da değil, dibine kadar sosyal ortam bu bahsettiğim.

İnsanlar sosyal hayatlarına istedikleri insanları dahil edebilirler. Bunun kızması, küsmesi, tribi olmaz.

Bana yazmaya cesaretiniz yok sanırım pasif agresif takılıyorsunuz arkamdan 😂

İnsanız, bu olayın iki türünü de yaşamışızdır. Ben de size çok dışlanmışsın ondan böyle düşünüyorsun mu diyeyim şimdi?

Şu an mesela ailece görüştüğümüz, samimi olduğumuz üç komşumuz hep birlikte bir yere gidiyorlar. Nereye gittiklerini bilmiyorum, davet edilmedim, balkondan izliyorum. Kızdım mı, kırıldım mı? Hayır. Öyle plan yapmak istemişler. Biz de yarın akşam bu üç aileden birini ağırlayacaz mesela. Çünkü canım sadece onlarla zaman geçirmek istiyor şu an. Onların da canı bugün biz olmadan zaman geçirmek istemiş. Bu kadar basit. Bak iş ortamı da değil, dibine kadar sosyal ortam bu bahsettiğim.

İnsanlar sosyal hayatlarına istedikleri insanları dahil edebilirler. Bunun kızması, küsmesi, tribi olmaz.
Yoo niye pasif agresif davranıyım sizi 2 kere falan alıntılamış anlatmaya çalışmış ben de açıklama yaptım. Yazdıılarımı sizden mi gizliyorum apaçık orada duruyo bak okuyun.

e tamam işte kendi aralarında grup olmuşlar demek ki
kendi aralarında whatsapp grubu bile kurmuşlar konu sahibinin olmadığı
onlar ekipçe grup olmuşlar ve konu sahibini dahil etmemişler, size daha basit nasıl anlatabilirim bilemedim en basit haliyle durum bu.

davet etmemiş olmaları nezaketsizlik olmuyor. biriyle vakit geçirmek istememek kabalık değil.
kendimi düşünüyorum, iş arkadaşlarımla dışarıda doğum günümü kutlasam kesinlikle davet etmeyeceğim 2 kişi var mesela.
bu insanlarla görünürde hiçbir sorunum yok, sohbetim de var ama asla yakın hissetmiyorum. bu 2 kişi hariç herkesi seviyorum zaten küçük bir ekibiz.
insan doğum gününde sevdikleriyle beraber olmak ister. ben şimdi neden bu 2 arkadaşı çağırmak zorundayım ki?

konu sahibinin kendisini sorgulamasında sorun yok da siz yazdıklarını okudunuz mu? tavır alacağım görüşmeyeceğim, yardımcı bile olmayacağım diyor. sorgulamak değil bu, kinlenmek.
Basit haliyle anlatmaniza gerek yok anlıyorum zaten:) Küçük bir ekipsiniz. Bu kişiler toplu gitmişler asıl ben size nasıl anlatabilirim daha fazla:) Zaten çağırmak zorunda değilsiniz 2 kişiyi. Konu siz ve sizin ekibiz değil. Tavır almak, kinlenmek kendi tercihi yanlış mı doğru mu kendi fark edecek.

Basit haliyle anlatmaniza gerek yok anlıyorum zaten:) Küçük bir ekipsiniz. Bu kişiler toplu gitmişler asıl ben size nasıl anlatabilirim daha fazla:) Zaten çağırmak zorunda değilsiniz 2 kişiyi. Konu siz ve sizin ekibiz değil. Tavır almak, kinlenmek kendi tercihi yanlış mı doğru mu kendi fark edecek.
7 kişinin 5’i gitmiş anladığım kadarıyla. Toplu bir organizasyon yok. Resmi bir durum yok. Kadın doğum gününü iyi anlaştığı insanlarla kutlamak istemiş sadece. İlla beni de çağır, nezaketen de olsa çağır, çağırmazsan tavır alırım ona göre diye bir durum söz konusu olamaz ki.

7 kişinin 5’i gitmiş anladığım kadarıyla. Toplu bir organizasyon yok. Resmi bir durum yok. Kadın doğum gününü iyi anlaştığı insanlarla kutlamak istemiş sadece. İlla beni de çağır, nezaketen de olsa çağır, çağırmazsan tavır alırım ona göre diye bir durum söz konusu olamaz ki.
Neden olmasın o çağırmayı tercih etmemiş karşı tarafta soğuyabilir, uzaklaşabilir kendi tercihi. Dışlanmış hissetmiş. Ben olsam umursamazdım aynı mesafeyle devam ederdim. Ama konu sahibi alınmış olabilir. Buna üzülemezsin , umursamamak zorundasın diyemeyz. Herkes her durumda olgun düşünemeyebilir.

Araya mesafe koydukdan sonra onlarda gelip sorabilir, senin bizle sorunun mu var ? Neden uzak durmaya başladın gibi gibi ...
Mesafe koymak üyenin kendi fikri👇 demek ki bu tür konularda hassas bir yapısı var, her ne kadar hepsiyle yeni tanışıyor olsa da iş arkadaşlarını önemsiyormuş da, o yüzden de mesafe koymak istiyormuş içi böyle rahat edecekse yapabilir ama kendi aranızda toplanmışsınız beni çağırmadınız gibi konuşmaya gerek yok, hassastır kırılmıştır ama duygularını tam olarak kelimelere dökemez yanlış anlaşılır, kırıldığı kişiler arada bir gördüğü kişiler olsa neyse de aynı kurumda çalıştığı insanlar olduğu için okulda dışlanmaya kadar gidebilir bu da can sıkar.
Her halükarda onlarla is dışında konuşmayıp arama mesafe koyacağım

Neden olmasın o çağırmayı tercih etmemiş karşı tarafta soğuyabilir, uzaklaşabilir kendi tercihi. Dışlanmış hissetmiş. Ben olsam umursamazdım aynı mesafeyle devam ederdim. Ama konu sahibi alınmış olabilir. Buna üzülemezsin , umursamamak zorundasın diyemeyz. Herkes her durumda olgun düşünemeyebilir.
Zaten aralarında yakın bir ilişki yok ki, selam vermeyi falan kesebilir ancak. O da iş ortamında sorunlu profil çizer. Bu tip şeyler yüzünden işten çıkarılanlar biliyorum. İş konusunda iş birliğine yanaşmazsa, iş ortamının gerektirdiği sosyal etkileşimlerde bulunmazsa bu tip şeylere de önem veren bir kurumsa olan konu sahibine olur.

Biraz özet şeklinde anlatmaya çalışacağım.

Ben özel bir okulda öğretmenim. Benim branşımdan ben dahil 7 öğretmen var. Her biriyle resmi bir şekilde oturur sohbet ederiz aralarda. Herhangibir sorunumuz olmadı. Hatta okulun ilk haftası tanışalım diye onları dışarı davet etmiştim.

Dün bir öğretmenin doğum günüydü. Bunlar anladığım kadarıyla benim olmadığım Whatsapp grubu açmışlar (daha önceden muhabbetlerinden anlamıştım) ve plan yapıp buluşmuşlar. Instagramdan fotoğraf paylaştılar ve zaten daha öncede anlamıştım çünkü latte filan muhabbet ediyorlardı ve bunu ben oradayım diye sessizce söylediler. Fakat aynı zamanda Instagramdan açıkça fotoğraf da attılar, tuhaf.

Şunu anlarım 7 öğretmenden 3ü buluşur vs. tamam. Ama sadece ben yokum, bir öğretmen daha da yok ama onun çocukları var ve belki davet ettiler ama o gelmedi bilemiyorum. Hiçbir problemimiz olmadı. Her biriyle aram normal. Kavga gürültü vs yok. Ve aralarından birinin beni sevmediğini düşünüyorum ve hissediyorum, tahminim de var. Yani hepsinin bu kararı aldığını da düşünmüyorum. Biri o gelmesin demiştir vs. diye düşünüyorum.

Ben bana yapılanın saygısızca olduğunu düşünüyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Sizce tutumum nasıl olmalı? Gidip konuşmalı mıyım? Aralarından biriyle sık sık sohbet ederim, acaba ona mı sorarsan diye düşünüyorum. Bir de tam tersi acaba hiç umrumda değilmiş gibi mi davransam?

Her halükarda onlarla is dışında konuşmayıp arama mesafe koyacağım ve yardım da etmeyeceğim herhangibir konuda. Sadece konuşup konuşmama konusunda kararsızım.

Yorumlarınız nedir?
Ay ne gerek var sacmalama dıyorum net...Hıcbırsey olmamıs gibi davranmaya devam eder hatta selamımı sabahımı pisliğine verip gülücükler saçar umrumda değilsinizi hissettirirdim keza bu tavrınız karsında aaaa bu kız ne kadar iyi diyebılecek sahsıyetlerde cıkar ve zaten yakın zamanda size yaklasır bu degısmez bır kuraldır...

Herkes bizi sevecek diye bir şey yok. Onlar sizi sadece iş yerinde görmek istiyorlar demek ki. Mesafe koyup ne diyeceksiniz ayrıca, neden beni davet etmediniz diye sormak sizce de çok önemsediğinizi göstermiyor mu ? Yardım etmek/etmemek bunların hepsi de sizin keyfinize kalmış ama insanları sizden hoşlanmıyorlar diye yargılamayın bence. Belki de farkında olmadan soğuk davranışlarınız olmuştur, biraz da özeleştiri yapın.Mesela ben genelde dinleyici konumdayımdır, bazıları beni soğuk bulur yakın olmak istemez, şimdiye kadar bu yüzden hiç alınmadım , bensiz toplandıklarında da iyi eğlenceler der geçerim.

Fireball01 Fireball01 iş ortamında da bu konudaki gibi sessiz ve her şeyi onaylayan bir insan mısınız? Kendi konunuza bile doğru düzgün mesaj yazmadınız, her mesajı da beğeniyorsunuz. İnsanın bi beğenmediği, karşı çıktığı, açıklama yapmak istediği vs mesajlar olmaz mı? Çağırılmamanızın ya da kaynaşamamanızın sebebi bunlar olabilir mi?

Bir de bir kurumda bir branştan uzun süre çalışan nasıl tek bir öğretmen olur da geri kalan altısı aynı sene başlar? Burda da bir tuhaflık var gibi. İki aydır çalışan insanlar bir şekilde kaynaşmışlar ama siz birkaç senedir aynı kurumda olmanıza rağmen samimiyet kurduğunuz insanlar yok mu? Burası da bir değişik bence.

7 kişilik grupta 1 kişinin ağzına bakılıp 1 kişi dışlanıyorsa bir zahmet öyle bir grubun içine dahil olmayın zaten.
Diğer 6 kişinin fikri zikri yok hükmünde demek ki başkalarının lafı ile hareket ediyorlar.
Ya da siz o kalabalık gruplarda samimiyetsiz ve soğuk görünen tiplerdensiniz sizinle iş harici dışarda görüşmek istenilmiyor.
Her türlü kimseye sebep sorup totosunu kaldıramam. Seviyeli giden iş ilişkiniz bırakın böyle devam etsin. İşyerindeki çoğu arkadaşlık çıkar ilişkisine dayanır. Herkesle samimi olmak zorunda değilsiniz.

konu ben değilim ama empati yaptığımda aşırı rahatsız etti yazdıklarınız mesela
toplu gitmemişler 5 kişi gitmişler, 7-2=5 yapar, ilkokul matematiği.
birisi müsait değilmiş öteki de istenmemiş, bu kişiler 5'li olarak buluşmuşlar
siz milleti nezaketsizlikle itham ettiniz, nezaketsiz olmuyorlar, içlerinden geldiği gibi davranmış oluyorlar.
doğum gününe çağırmadı diye kabalık etmiş olmuyor yani.

Fireball01 Fireball01 iş ortamında da bu konudaki gibi sessiz ve her şeyi onaylayan bir insan mısınız? Kendi konunuza bile doğru düzgün mesaj yazmadınız, her mesajı da beğeniyorsunuz. İnsanın bi beğenmediği, karşı çıktığı, açıklama yapmak istediği vs mesajlar olmaz mı? Çağırılmamanızın ya da kaynaşamamanızın sebebi bunlar olabilir mi?

Bir de bir kurumda bir branştan uzun süre çalışan nasıl tek bir öğretmen olur da geri kalan altısı aynı sene başlar? Burda da bir tuhaflık var gibi. İki aydır çalışan insanlar bir şekilde kaynaşmışlar ama siz birkaç senedir aynı kurumda olmanıza rağmen samimiyet kurduğunuz insanlar yok mu? Burası da bir değişik bence.
Cevap vermemek değil, verememek. 2 gündür misafirim var ve buraya sadece yorumları okumak için giriş yapabiliyorum. Tüm vaktimi burada geçirmiyorum. Yani direkt yargılamak yerine bu tür olasılıkları düşünmek gerekli 😊

Benim okulumda geçen sene çok öğretmen ayrıldı. Kendi branşımdan sadece ben kaldım, o yüzden hepsi yeni. Ayrıca samimiyet kurmadığım insanlar yok demedim ki, var elbette ama aklıma sadece bu takıldı.

Burada mesajlara karşı çıkmam anlamsız olur çünkü soru soran benim ve farklı görüşlere açığım. Burada olmamın sebebi bu zaten. Eğer bazılarına karşı çıkacaksam soru sormanın anlamı yok, kendi bildiğimi yapardım direkt. Zaten fark ettiyseniz herkes çok farklı düşünüyor ve konuşuyor, o yüzden tek tek okuyup kafamda ölçüyorum yapmam gerekenleri.

Cevap vermemek değil, verememek. 2 gündür misafirim var ve buraya sadece yorumları okumak için giriş yapabiliyorum. Tüm vaktimi burada geçirmiyorum. Yani direkt yargılamak yerine bu tür olasılıkları düşünmek gerekli 😊

Benim okulumda geçen sene çok öğretmen ayrıldı. Kendi branşımdan sadece ben kaldım, o yüzden hepsi yeni. Ayrıca samimiyet kurmadığım insanlar yok demedim ki, var elbette ama aklıma sadece bu takıldı.

Burada mesajlara karşı çıkmam anlamsız olur çünkü soru soran benim ve farklı görüşlere açığım. Burada olmamın sebebi bu zaten. Eğer bazılarına karşı çıkacaksam soru sormanın anlamı yok, kendi bildiğimi yapardım direkt. Zaten fark ettiyseniz herkes çok farklı düşünüyor ve konuşuyor, o yüzden tek tek okuyup kafamda ölçüyorum yapmam gerekenleri.
Keşke müsait, konunuzla ilgilenebileceğiniz bir zamanda açsaymışsınız o zaman. Böyle kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz çünkü.

konu ben değilim ama empati yaptığımda aşırı rahatsız etti yazdıklarınız mesela
toplu gitmemişler 5 kişi gitmişler, 7-2=5 yapar, ilkokul matematiği.
birisi müsait değilmiş öteki de istenmemiş, bu kişiler 5'li olarak buluşmuşlar
siz milleti nezaketsizlikle itham ettiniz, nezaketsiz olmuyorlar, içlerinden geldiği gibi davranmış oluyorlar.
doğum gününe çağırmadı diye kabalık etmiş olmuyor yani.
Rahatsız olmak senin problemin beni pek ilgilendirmiyor, sakin ol :)

X