- 26 Ekim 2024
- 7
- 11
-
- Konu Sahibi Fireball01
Anlıyorum seni ama okuldaki kıdemli benim. Diğerlerinin hepsi yeni. Yani maksimum 2 aydır arkadaşlar. Eski arkadaş olsalar anlarım. 2 aydır tanıdığın birine güvenip dedikodu mu yapıyorlar yani?İş ortamında tam olarak böyle bir grubum var, 6-7 öğretmenden oluşan. Çok uzun süredir bir aradayız hiç birbirimize düşmedik. Bazen hep birlikte program yapıyoruz, bazen 2’li 3’lü gruplar halinde takılıyoruz. Hatta bikaç kişi program yaptıysa sonradan davet edildiysek “sizin konuşacaklarınız vardır” diyerek reddediyoruz. Çünkü her ne kadar yakın arkadaş olsak da her şeyi herkesle paylaşmak zorunda değiliz hiçbirimiz.
Yine okulda konu sahibi gibi bir arkadaş var. Yaklaşık üç haftadır iş çıkışı kahve içmeye gidip onu davet etmediğimiz için trip atıyor. Bir şey söylemiyor, niye beni de davet etmediniz demiyor ama tavrından belli takıldığı. Çoğumuz da nasıl hazzetmiyoruz kadından anlatamam. Kötü biri değil, iş ortamında bir sıkıntımız yok ama sosyal ortamımıza alacak kadar da frekansımız tutmuyor. Bunun için tavır alınması, sorun edilmesi çok saçma bence. Konu sahibi için konuşursak insan doğum günü kutlamasına neden samimi olmadığı, eğlenmediği, dedikodu yapamayacağı, yeterince güvenmediği birini çağırmak zorunda olsun ki?
Anlıyorum seni ama okuldaki kıdemli benim. Diğerlerinin hepsi yeni. Yani maksimum 2 aydır arkadaşlar. Eski arkadaş olsalar anlarım. 2 aydır tanıdığın birine güvenip dedikodu mu yapıyorlar yani?
Yapa dabilirler, her sohbete katılmıyorsanız kibirli de sanabilirler, ben ikincisiyim örnegin, laubali olmayı sevmem. 2 günde enseye şaplak döte çimdik olanlar da var,onlar cabuk kaynaşır..Anlıyorum seni ama okuldaki kıdemli benim. Diğerlerinin hepsi yeni. Yani maksimum 2 aydır arkadaşlar. Eski arkadaş olsalar anlarım. 2 aydır tanıdığın birine güvenip dedikodu mu yapıyorlar yani?
Canım iş hayatı burası kendine kanki yapıcak grup arama. Bu yapilan evet ayıp ama üzerinde çok durma genelde boyle gruplar ilerleyen süreçte bozulur ve birbirlerine düşman olur. Bak empati yapiyorum senin yerinde olsam hiç birsey yokmuş gibi hepsiyle konuşup beni sevmedi mi sevdi mi diye hiç düşünmemeye çalışırım dışardaki bi egleneceye çagrilmadim olabilir onlar birbirlerini daha yakin gorüyolar demekki der gecerim. Kimseye niye beni dışliyosunuz tarzinda konuşmam kimse beni sevmek zorunda degil kimseyi de ben sevmek zorunda degilim. Orası iş yeri işini yap iş ortaminda meslektaslarinda sohbetini et biri sana karşı saygisizlik yapinca lafi da gedigine koy tekim aman onlar bi grup olmus beni dişliyolar gibi düşünüp te tırsma kendin ol. Çok ta takılcak bi durum yok ömür boy ayni yerde kalmiyosun kisacasi insanlarla iyi gecin ama çokta takma kafana ay başı maaşını al kendi dostlarinla gecir vaktini.Biraz özet şeklinde anlatmaya çalışacağım.
Ben özel bir okulda öğretmenim. Benim branşımdan ben dahil 7 öğretmen var. Her biriyle resmi bir şekilde oturur sohbet ederiz aralarda. Herhangibir sorunumuz olmadı. Hatta okulun ilk haftası tanışalım diye onları dışarı davet etmiştim.
Dün bir öğretmenin doğum günüydü. Bunlar anladığım kadarıyla benim olmadığım Whatsapp grubu açmışlar (daha önceden muhabbetlerinden anlamıştım) ve plan yapıp buluşmuşlar. Instagramdan fotoğraf paylaştılar ve zaten daha öncede anlamıştım çünkü latte filan muhabbet ediyorlardı ve bunu ben oradayım diye sessizce söylediler. Fakat aynı zamanda Instagramdan açıkça fotoğraf da attılar, tuhaf.
Şunu anlarım 7 öğretmenden 3ü buluşur vs. tamam. Ama sadece ben yokum, bir öğretmen daha da yok ama onun çocukları var ve belki davet ettiler ama o gelmedi bilemiyorum. Hiçbir problemimiz olmadı. Her biriyle aram normal. Kavga gürültü vs yok. Ve aralarından birinin beni sevmediğini düşünüyorum ve hissediyorum, tahminim de var. Yani hepsinin bu kararı aldığını da düşünmüyorum. Biri o gelmesin demiştir vs. diye düşünüyorum.
Ben bana yapılanın saygısızca olduğunu düşünüyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Sizce tutumum nasıl olmalı? Gidip konuşmalı mıyım? Aralarından biriyle sık sık sohbet ederim, acaba ona mı sorarsan diye düşünüyorum. Bir de tam tersi acaba hiç umrumda değilmiş gibi mi davransam?
Her halükarda onlarla is dışında konuşmayıp arama mesafe koyacağım ve yardım da etmeyeceğim herhangibir konuda. Sadece konuşup konuşmama konusunda kararsızım.
Yorumlarınız nedir?
Sen bi de kidemlisin ama niye benle takilmiyolar diye mi dert ettin. Ahahahah bankada kidemli olunca bilerek tek çıkıyorum yemeğe ben, yeniler ayağını denk alsın diye. Aradaki kidem farkini fark etsin saygisi olsun diye maillerde de saygilarimla demem teşekküler diye yazarım. Kıdemli olan sensin yeniler seni merak etsin onlar senle konuşma geregi duysun bi iş yapilirken hata yapiyolarsa uyar hatta boyle yapmiyoruz biz bunu yanliz deAnlıyorum seni ama okuldaki kıdemli benim. Diğerlerinin hepsi yeni. Yani maksimum 2 aydır arkadaşlar. Eski arkadaş olsalar anlarım. 2 aydır tanıdığın birine güvenip dedikodu mu yapıyorlar yani?
Her biriyle aralarda resmi şekilde oturur sohbet ederiz aralarda demişsin. Onlar resmi değil samimi olmuşlar demekki.Biraz özet şeklinde anlatmaya çalışacağım.
Ben özel bir okulda öğretmenim. Benim branşımdan ben dahil 7 öğretmen var. Her biriyle resmi bir şekilde oturur sohbet ederiz aralarda. Herhangibir sorunumuz olmadı. Hatta okulun ilk haftası tanışalım diye onları dışarı davet etmiştim.
Dün bir öğretmenin doğum günüydü. Bunlar anladığım kadarıyla benim olmadığım Whatsapp grubu açmışlar (daha önceden muhabbetlerinden anlamıştım) ve plan yapıp buluşmuşlar. Instagramdan fotoğraf paylaştılar ve zaten daha öncede anlamıştım çünkü latte filan muhabbet ediyorlardı ve bunu ben oradayım diye sessizce söylediler. Fakat aynı zamanda Instagramdan açıkça fotoğraf da attılar, tuhaf.
Şunu anlarım 7 öğretmenden 3ü buluşur vs. tamam. Ama sadece ben yokum, bir öğretmen daha da yok ama onun çocukları var ve belki davet ettiler ama o gelmedi bilemiyorum. Hiçbir problemimiz olmadı. Her biriyle aram normal. Kavga gürültü vs yok. Ve aralarından birinin beni sevmediğini düşünüyorum ve hissediyorum, tahminim de var. Yani hepsinin bu kararı aldığını da düşünmüyorum. Biri o gelmesin demiştir vs. diye düşünüyorum.
Ben bana yapılanın saygısızca olduğunu düşünüyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Sizce tutumum nasıl olmalı? Gidip konuşmalı mıyım? Aralarından biriyle sık sık sohbet ederim, acaba ona mı sorarsan diye düşünüyorum. Bir de tam tersi acaba hiç umrumda değilmiş gibi mi davransam?
Her halükarda onlarla is dışında konuşmayıp arama mesafe koyacağım ve yardım da etmeyeceğim herhangibir konuda. Sadece konuşup konuşmama konusunda kararsızım.
Yorumlarınız nedir?
Banka ve okul ortamı bir değil. İkisinde de tecrübem var ordan biliyorum. Bankada kıdem yüksek pozisyon demek. Öğretmenlikte sadece daha uzun süre aynı kurumda çalışmak demek. Pozisyon, maaş, vs her şey aynı. Üst kademe değil konu sahibi.Sen bi de kidemlisin ama niye benle takilmiyolar diye mi dert ettin. Ahahahah bankada kidemli olunca bilerek tek çıkıyorum yemeğe ben, yeniler ayağını denk alsın diye. Aradaki kidem farkini fark etsin saygisi olsun diye maillerde de saygilarimla demem teşekküler diye yazarım. Kıdemli olan sensin yeniler seni merak etsin onlar senle konuşma geregi duysun bi iş yapilirken hata yapiyolarsa uyar hatta boyle yapmiyoruz biz bunu yanliz de
Normal olduğu için olabilir mi? Herkesle aynı samimiyeti kurmak zorunda mıyız?Biz kadınlar neden böyleyiz? Saçma sapan sebeplerle birbirimizi dışlayıp üzüyoruz. Burada bile şunu normalleştirmeye çalışan var.
Biraz özet şeklinde anlatmaya çalışacağım.
Yorumlarınız nedir?
Bence aralarında daha fazla muhabbetiniz olana bile mesafe koyun. Gerçekten aranız iyi olsaydı "X'i de çağıralım" diye teklif sunup sizi de davet ederdi. Ben olsam onları umursamam çok mesafeli takılırım ve diğer branştaki hocalarla samimiyet kurarım. Öyle dışlayan ilginç insanlara verilebilecek en güzel cevap umursamamak , çok muhabbet kurmamak bence. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Yarın öbür gün iş değiştirince 7'si dağılıp gidecek kreş çocukları gibi ayrımcılık yapmaları komik olmuşYok zaten beni neden aranıza almadınız gibi değil. Aralarından birine belki (daha fazla muhabbetim olana) hocam acaba bir problem mi var? Böyle böyle diye saygılı bir şekilde sormayı düşünüyordum ama vazgeçtim sanırım.
Anladığım kadarıyla siz ders araları haricinde mesai içi veya dışı bir şey paylaşmıyorsunuz bu kişilerle. Herhangi bir kavga gürültü de yok ama bir paylaşım da yok iletişim anlamında. Büyük ihtimalle kendileri eğlenceli vakit geçirmek istemiş, dedikodu yapmak istemiş, belki de özel konular konuşmak istemiştir. Sizi de çağırmamislar. Bu sizin sorunlu olduğunuz veya sizden nefret ettikleri dolayısıyla değil aksine sizinle ilgili notr oldukları için. Nasıl olsa gelmez diye düşünmüş bile olabilirler. Yani sizin buna bozulma ihtimaliniz bile akıllarına gelmemistir. Bence kesinlikle konuşmayın bu arada. Gidip beni neden çağırmadiniz mi diyeceksiniz? Sizi de anlıyorum gerçekten ama bence çok takılacak bir konu değil.Biraz özet şeklinde anlatmaya çalışacağım.
Yorumlarınız nedir?
Herkesle aynı samimiyet kurulmaz tabiki ama aynı zümreden 7 kişinin katıldığı bir doğum günü buluşmasına bir kişiyi davet etmemek biraz ilginç olmuş resmi bir iş ortamında. Olgun insanlara yakışmayan şeyler bence.Banka ve okul ortamı bir değil. İkisinde de tecrübem var ordan biliyorum. Bankada kıdem yüksek pozisyon demek. Öğretmenlikte sadece daha uzun süre aynı kurumda çalışmak demek. Pozisyon, maaş, vs her şey aynı. Üst kademe değil konu sahibi.
Normal olduğu için olabilir mi? Herkesle aynı samimiyeti kurmak zorunda mıyız?
Konu kedi değil. Yorum yanlış olmuş.Öhöm öhöm tecrübeli bahçede kedi besleyen biri olarak söyliyim;
Ben de kedi maması verince başka bi şey yemez sanıyordum ama yiyorlar tabi ki onlara uygun yiyecekleri. Süt ürünleri, tavuk, balık, et, yumurtalı ekmek vs. ben veriyorum. Kedi mamasını 15 kg bulunduruyorum tabi ama kahvaltı, yemekten ne artarsa onlara da veriyorum. Ve onlar sen ne verirsen ver her zaman avlanırlar. Avlanmaya ihtiyaç duyarlar. Ben '' mama vermesem açlıktan ölür bunlar '' diyordum her gece görüyorum ağzında ya fare ya kuş oluyor. Bi kedim 1 ay gelmedi hiç 1 ay sonunda gezmiş yemiş içmiş gelmiş eve :) Hasta olmadıkları sürece aç kalmazlar. Çok küçük yavruları varsa annelerini iyi beslemeye çalışın. Yavrular 1 - 1.5 aylık olmadığı sürece yiyemiyorlar zaten. Annelerinin sütü önemli. Yavru kedi mamaları oluyor ancak 1- 1.5 aylık için ideal. Tavuk haşladığımda suyuna ekmek doğruyorum inanılmaz severek içiyorlar. Yani böyle besleye besleye öğreniyorsunuz :)
Ben onu buraya yazmayı nasıl başardım acaba kendimi tebrik ediyorum şuanKonu kedi değil. Yorum yanlış olmuş.