Iş arkadaşlarım benden ayrı plan yapmışlar

Anlıyorum seni ama okuldaki kıdemli benim. Diğerlerinin hepsi yeni. Yani maksimum 2 aydır arkadaşlar. Eski arkadaş olsalar anlarım. 2 aydır tanıdığın birine güvenip dedikodu mu yapıyorlar yani?

Anlıyorum seni ama okuldaki kıdemli benim. Diğerlerinin hepsi yeni. Yani maksimum 2 aydır arkadaşlar. Eski arkadaş olsalar anlarım. 2 aydır tanıdığın birine güvenip dedikodu mu yapıyorlar yani?

Yani illa dedikodu olarak düşünmeyin. Frekans tutmamıştır, kıdemli olmanız itmiştir. Ben mesela iş yerine yeni başladıysam yeni başlayanlarla daha yakın olmayı tercih ederim. 3-5 senedir aynı yerde çalışan insana mesafeli olabilirim. İdareyle ilişkisini bilemem çünkü. Yani sorun sadece kıdemli olmanız bile olabilir.

Yapa dabilirler, her sohbete katılmıyorsanız kibirli de sanabilirler, ben ikincisiyim örnegin, laubali olmayı sevmem. 2 günde enseye şaplak döte çimdik olanlar da var,onlar cabuk kaynaşır..

Asla kesinlikle konuşma.
Fakat şu dakikadan sonra gayet mesafeli olun ve asla hiçbir konuda destek ve yardım etmeyin.
Elin bir salağı biz değiliz.

Okulda anneler arasında da aynı durum ve sorun söz konusu.
(Benim uzun yıllar çooook kurumsal firmalarda çalıştım. Bu olayların tillahini gördüm, şahit oldum, yaşadım.)

Ben hiç kimseyle samimi olmadım gözlemledim.
Aman yemin ederim anlamadım, aklımda basmasi ilk günden birbirlerini bulup nasılda grup oldular yemin ederim anlamadım.

Kimseyi de almıyorlar aralarına girmek istesem de giremeyeceğim

zaten bi kişinin lafıyla sizi çağırmamaları çok da karakter sahibi olmadıklarını gösteriyor. şu grup işlerini en son lisede yapmıştım. asla sormayın, normal hayatınıza, eskisi gibi devam edin. gıcık bi durum anlıyorum ama demek ki bi şekilde gruplaşmış koca koca insanlar. dediğim gibi sormayın, ve ekstra mesafe de koymayın. bu görüşme olayından önce neyse öyle devam edin.

Canım iş hayatı burası kendine kanki yapıcak grup arama. Bu yapilan evet ayıp ama üzerinde çok durma genelde boyle gruplar ilerleyen süreçte bozulur ve birbirlerine düşman olur. Bak empati yapiyorum senin yerinde olsam hiç birsey yokmuş gibi hepsiyle konuşup beni sevmedi mi sevdi mi diye hiç düşünmemeye çalışırım dışardaki bi egleneceye çagrilmadim olabilir onlar birbirlerini daha yakin gorüyolar demekki der gecerim. Kimseye niye beni dışliyosunuz tarzinda konuşmam kimse beni sevmek zorunda degil kimseyi de ben sevmek zorunda degilim. Orası iş yeri işini yap iş ortaminda meslektaslarinda sohbetini et biri sana karşı saygisizlik yapinca lafi da gedigine koy tekim aman onlar bi grup olmus beni dişliyolar gibi düşünüp te tırsma kendin ol. Çok ta takılcak bi durum yok ömür boy ayni yerde kalmiyosun kisacasi insanlarla iyi gecin ama çokta takma kafana ay başı maaşını al kendi dostlarinla gecir vaktini.

Sen bi de kidemlisin ama niye benle takilmiyolar diye mi dert ettin. Ahahahah bankada kidemli olunca bilerek tek çıkıyorum yemeğe ben, yeniler ayağını denk alsın diye. Aradaki kidem farkini fark etsin saygisi olsun diye maillerde de saygilarimla demem teşekküler diye yazarım. Kıdemli olan sensin yeniler seni merak etsin onlar senle konuşma geregi duysun bi iş yapilirken hata yapiyolarsa uyar hatta boyle yapmiyoruz biz bunu yanliz de

Her biriyle aralarda resmi şekilde oturur sohbet ederiz aralarda demişsin. Onlar resmi değil samimi olmuşlar demekki.

Banka ve okul ortamı bir değil. İkisinde de tecrübem var ordan biliyorum. Bankada kıdem yüksek pozisyon demek. Öğretmenlikte sadece daha uzun süre aynı kurumda çalışmak demek. Pozisyon, maaş, vs her şey aynı. Üst kademe değil konu sahibi.

Biz kadınlar neden böyleyiz? Saçma sapan sebeplerle birbirimizi dışlayıp üzüyoruz. Burada bile şunu normalleştirmeye çalışan var.
Normal olduğu için olabilir mi? Herkesle aynı samimiyeti kurmak zorunda mıyız?

Ben olsam gerçekten umursamam. İş iştir. İş dışında muhabbet etmem ve görüşmem.
Bu yüzdende sormam ve üzerine durmam.

Siz kafanıza takmışsınız, o yüzden sorun.
Kendi kendime teori üretmektense açıkça sorarım.

Bence aralarında daha fazla muhabbetiniz olana bile mesafe koyun. Gerçekten aranız iyi olsaydı "X'i de çağıralım" diye teklif sunup sizi de davet ederdi. Ben olsam onları umursamam çok mesafeli takılırım ve diğer branştaki hocalarla samimiyet kurarım. Öyle dışlayan ilginç insanlara verilebilecek en güzel cevap umursamamak , çok muhabbet kurmamak bence. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Yarın öbür gün iş değiştirince 7'si dağılıp gidecek kreş çocukları gibi ayrımcılık yapmaları komik olmuş

Anladığım kadarıyla siz ders araları haricinde mesai içi veya dışı bir şey paylaşmıyorsunuz bu kişilerle. Herhangi bir kavga gürültü de yok ama bir paylaşım da yok iletişim anlamında. Büyük ihtimalle kendileri eğlenceli vakit geçirmek istemiş, dedikodu yapmak istemiş, belki de özel konular konuşmak istemiştir. Sizi de çağırmamislar. Bu sizin sorunlu olduğunuz veya sizden nefret ettikleri dolayısıyla değil aksine sizinle ilgili notr oldukları için. Nasıl olsa gelmez diye düşünmüş bile olabilirler. Yani sizin buna bozulma ihtimaliniz bile akıllarına gelmemistir. Bence kesinlikle konuşmayın bu arada. Gidip beni neden çağırmadiniz mi diyeceksiniz? Sizi de anlıyorum gerçekten ama bence çok takılacak bir konu değil.

Herkesle aynı samimiyet kurulmaz tabiki ama aynı zümreden 7 kişinin katıldığı bir doğum günü buluşmasına bir kişiyi davet etmemek biraz ilginç olmuş resmi bir iş ortamında. Olgun insanlara yakışmayan şeyler bence.

Ama kafaya da takmamak gerekiyor tabiki. Üniversitede 4 kişilik odadaki oda arkadaşım doğum gününü kutlamıştı diğer bir oda arkadaşımızla plan yapıp bir cafede. Kendi arkadaşları vs gelmiş. Videolarını da gösterdiler tenezzül edip de neden biz ikimizi çağırmadınız demedim. Çünkü zaten çok bir samimiyetim yok zorunlu oda arkadaşımız diye bir arkadaşlık vardı. Bazen umursamaz olmak iyidir

Öhöm öhöm tecrübeli bahçede kedi besleyen biri olarak söyliyim;
Ben de kedi maması verince başka bi şey yemez sanıyordum ama yiyorlar tabi ki onlara uygun yiyecekleri. Süt ürünleri, tavuk, balık, et, yumurtalı ekmek vs. ben veriyorum. Kedi mamasını 15 kg bulunduruyorum tabi ama kahvaltı, yemekten ne artarsa onlara da veriyorum. Ve onlar sen ne verirsen ver her zaman avlanırlar. Avlanmaya ihtiyaç duyarlar. Ben '' mama vermesem açlıktan ölür bunlar '' diyordum her gece görüyorum ağzında ya fare ya kuş oluyor. Bi kedim 1 ay gelmedi hiç 1 ay sonunda gezmiş yemiş içmiş gelmiş eve :) Hasta olmadıkları sürece aç kalmazlar. Çok küçük yavruları varsa annelerini iyi beslemeye çalışın. Yavrular 1 - 1.5 aylık olmadığı sürece yiyemiyorlar zaten. Annelerinin sütü önemli. Yavru kedi mamaları oluyor ancak 1- 1.5 aylık için ideal. Tavuk haşladığımda suyuna ekmek doğruyorum inanılmaz severek içiyorlar. Yani böyle besleye besleye öğreniyorsunuz :)

Konu kedi değil. Yorum yanlış olmuş.

Nezaketen sizi de davet etmeliydiler, hepsinin olduğu yerde sizi cagirmamalari kırıcı..bence hiç konuyu açmayın, yoksa daha mutlu olurlar..özel hayatınız,kariyer v.s hiçbirşey paylaşmayın ..boşverin,kendinizi üzmeye bile değmez..

Aranıza mesafe koyun. Sosyal medyadan çıkarın. Ben olsam davet edilmeyişimi gözüme kadar sokan bu insanlara mecburiyet dışında selam bile vermem. Kafanıza takmayın ama herhangi bir konuda onlara yardım da etmeyin. Davet edecek kadar samimiyetiniz yoksa mecburiyet harici muhatap alacak kadar da yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…