- 12 Aralık 2012
- 1.809
- 2.028
- Konu Sahibi Fireball01
Konuşmayın. Umrunuzda değilmiş gibi davranın. Hiç bir işlerine de el atmayın.Biraz özet şeklinde anlatmaya çalışacağım.
Ben özel bir okulda öğretmenim. Benim branşımdan ben dahil 7 öğretmen var. Her biriyle resmi bir şekilde oturur sohbet ederiz aralarda. Herhangibir sorunumuz olmadı. Hatta okulun ilk haftası tanışalım diye onları dışarı davet etmiştim.
Dün bir öğretmenin doğum günüydü. Bunlar anladığım kadarıyla benim olmadığım Whatsapp grubu açmışlar (daha önceden muhabbetlerinden anlamıştım) ve plan yapıp buluşmuşlar. Instagramdan fotoğraf paylaştılar ve zaten daha öncede anlamıştım çünkü latte filan muhabbet ediyorlardı ve bunu ben oradayım diye sessizce söylediler. Fakat aynı zamanda Instagramdan açıkça fotoğraf da attılar, tuhaf.
Şunu anlarım 7 öğretmenden 3ü buluşur vs. tamam. Ama sadece ben yokum, bir öğretmen daha da yok ama onun çocukları var ve belki davet ettiler ama o gelmedi bilemiyorum. Hiçbir problemimiz olmadı. Her biriyle aram normal. Kavga gürültü vs yok. Ve aralarından birinin beni sevmediğini düşünüyorum ve hissediyorum, tahminim de var. Yani hepsinin bu kararı aldığını da düşünmüyorum. Biri o gelmesin demiştir vs. diye düşünüyorum.
Ben bana yapılanın saygısızca olduğunu düşünüyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Sizce tutumum nasıl olmalı? Gidip konuşmalı mıyım? Aralarından biriyle sık sık sohbet ederim, acaba ona mı sorarsan diye düşünüyorum. Bir de tam tersi acaba hiç umrumda değilmiş gibi mi davransam?
Her halükarda onlarla is dışında konuşmayıp arama mesafe koyacağım ve yardım da etmeyeceğim herhangibir konuda. Sadece konuşup konuşmama konusunda kararsızım.
Yorumlarınız nedir?
Buna benzer bi olayı bende yaşadım. Normalde aramızda sorun olmayan bir arkadaş(kendisiyle sohbetimiz filan var ,yanımda iş öğrettim)kendiyle ilgili konuyu bütün kadın çalışanlara anlatmış. Benimde bi konuşma sırasında haberim oldu, bi arkadaş ağzından kaçırdı ama hiç bişey sormadım. Kendisi açıklama olarak aynı oda da çalışmadığımızı söyledi. E benim odamda çalışanda konuya hakim
O yüzden kimseye değer vermeyin. Kendinizden başkası umrunuzda olmasın