Yorumları çok fazla okuyamadım sadece konuyu okudum. Umarım faydası olabilecek birkaç şey söyleyebilirim. Öncelikle anladığım kadarıyla kalabalık bir aileden geliyorsunuz ya da ailenize sesinizi duyurmanız zor oluyordu. Kendinizi ifade etmek için çok sesli konuşmak (tabir i cazse) zorunda kaldınız. Yani çok tepkisel olmadan anlaşılamayacağınızı hissettiniz. Bu da malesef sizin karşı cephenizdeki insanların eline koz oluyor. Stratejik düşünmeyi öğrenmek hayatın her alanında ihtiyaç. Bu yüzden belki yazdıklarımı okumak istersiniz.
Sessizlik ve az kelime en tepkisel hareketlerden bile çok daha etkilidir. Stratejik düşünerek, sessizlikle ve az kelime kullanarak düşmanınızı çok daha rahat yıldırabilir sevdiğinize de kendinizi çok daha fazla anlatabilir, ifade edebilirsiniz.
Tepkisellik, sinir krizleri öyle çok çabuk geçmez. Yapmayacağım dediğiniz, kararı verdiğiniz anda bunu gerçekleştiremezsiniz. Bünye bir kere alışmış. Yavaş yavaş her defasında tepkilerinizi küçülterek, sonrasında düşünüp acaba bir dahakinde daha az tepki göstermeyi nasıl başarabilirim diyerek zamanla sorun çözme ve sevdiklerinizin gözünde kıymetinizi arttırma meziyeti kazanabilirsiniz. Bu süreçte yardım alırsanız çok daha kolay olur.
Umarım bir an önce kendinizi koruma meziyetlerinizi kazanabilirsiniz. Böyle tepkisel oldukça en çok kendinizi sonra eşinizi ve kendi ailenizi mutsuz edersiniz.
Düşmanlarınız ise hıh diyip kendilerince tatmin olurlar. Lütfen bunu kendinize yapmayın. Bir an önce tepkilerinizi azaltmanın ve düşünerek hareket etmenin bir yolunu bulun.