intihar ve sonrası

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
özetlemek ne kadar mümkün bilmiyorum ama en kısa halyle anlatmaya çalışıcam arkadaşlar.eşim çok üzüldüğü için ona kıyamayıp kaynanamlara gittim gecen hafta.tam olayların üstüne gtmişiz gitmez olsaydık.
daha içeri grer grmez kaynanam başladı.iki eltim var bilenler bilir sedef ve sema.bu ikisi ve eşleri bkaç senedr grşmüyorlardı.gectiğimiz günlerde kardeşler barstı ama eltiler hala küs.derinine inersem dnlemeye haliniz kalmaz.gelişigüzel anlatıcam.sema sedefn bütün foyasını ortaya çıkarmıs artık herkes sedfn yalanlarını ve cevrdiği dolapları biliyor.semalrda kaynanamda bu konuları konusrlarken biz üstne gtmiş bulunduk.kaynanam sedefn foyası çıktığı için şimdide semaya yarnamaya çalışıyor en has gelinim kıymetlm diye peşşinden ayrılmıyor keske can ciger olsalardıda pislkleri bana bulaşmasaydı
sedef konuları konusulurkenben sesszköşemde oturuyodum kaynanam yne aldı topa beni oturttu.sedefn bana hcbişi yapmadığını semaların olaydan etklendiğimi bize yansıttığımı falan ima etti.mecbur araya grmek zorunda kaldım kmseden etklenmedm banada bunlar bunlar yapıldı ama grmezden geldiniz herseyn hesabını bana sorup ona gelnce sustnuz nişanlıyken defalarca anlatma bana sedefi dedim devam ettn evlendim hala devam ediosun rca ediyorum artık anlatma lütfen bilerek yapısoun dedm
kaynanamdan gelen cevap ben kendi isteme gnmde senn gelnlernden bıktım SEMA SEMA yeter artık anlatma demişim.resmen iftra attı gözümün içine baka baka yalan söyledi kadın.ben öyle bişi dedysem surda canım çıksın baba sen söle ordaydın ben dedimmi öle bişi allah askına dedim kayınpederime sustu adam cevap yok.halyle olaylar kavgaya döndü kaynanam benmde senn akrabalarnda sevmediğim insanlar vardr bende yırtaymn kendimi anlatmayn die kulaklarımı kapayım ozmn dedi.ne hacet var sen drek hasta numarası yapıosun bulmuşssun yolunu dedim bende artık son noktamdı patladım.öküz doyuran muhabbetine gel kuyruğum peşimden ayrılma falan bu olayların hepsini söyledim.benm anneme aileme abuk sabuk şakalar yapma banada sedefi anlatma bitti bu kadar dedim.k.peder araya grdi akran onlar şaka yapar die.ailemle ilgili şaka kaldıramıyorum ben yapmasın dedim şaka falan deildi bildiğin öküz dedi anneme ben aileme laf ettrmem dedim.kaynanam basladı bögrünü dvmeye senn ailen kıymetli tabi ya biz geberelm bi kıymetsizisiz.nankörlük etme ogluna bi sor bakalım hergn sizi aratan gt anneni gr die yalvaran kmmiş dedim hem tabiki kıymetli benm ailem canım onlar dedim.k.peder grdi araya sendenmi korkcazda anlatmıcaz sedefi bak sen amanede hanım duymıcakmıs falan dedi.
benden korkmıcaksınız tabiki ama siz seviosunuz diede ben zorla dnlemicem dedim.ii kapmı açmayın gelmeyn ozmn dedi k.peder meraklı değilim eşimin hatrına geliodum bundan sonra gelmem dedim.buraya gelmiosan annenede gtmiyceksin dedi.ekmeğim aşım sizden gelmio istedğim yere gderim dedim bende.
zavallı eşim ana babasına doruyu açıklamak için çırpındı beni kaç kez uyardı sen sus ben kötü olayım haklıyken haksız çıkçan diye ama dnlemedim açıkçası pişmanda değilim bu kavga eni sonu olcakıtı.
sonra bizkalktık usulden mecburiyetten kaynana ve k.pederi öptm istemeye istemeye onlarda aynı şekldeydi tabi.
aradan brgn gecti eşimle bu konuları konusoduk öpüp koklamakla kadınlık olmuo ben sana saygı duyup dudmam gerekn yeri biliorum ama sen sinrşlennce beni bile görmüosun dedi.o laf bana çok agır geldi daha 2 aylık evliyim duyduğum sözleri yaşadığım sıkıntıları kaldıramadım bi kutu hapı içtm eşimin göznn önünde ne yaptıysa agzımdan döktremedim hapları hepsini yuttum gece sabaha kadar hastanedydik canım çıktı ve ben yalnızdım aileme haber veremezdim.eşim kendi ailesine haber verdi.babası getr çıkınca buraya demiş gtmek istemdim.aradan kaç gn gecti ne o gn hastaneye geldiler nede beni bikez arayı nasılsın dediler.g.olsun die msj atsalar ona bile razıydım ama kıllarını kıpırdatmadılar.gözümde öyle canileştilerki ben nasıl insanların arasına karsmısım nasıl bi aileye gelin olmuşum düşündükçe çıldırcak gbii oluyorum.şükürler olsunki eşim var.
sadece içimi dökmek fkr almak istedim zahmet edip okuyana teşekkürler

yazıp çıkmış olmak istemezdim ama eşim brazdan evde olcak şimdilk çıkmak zorundayım tekrar gricem ltfen bu zor gnleri atlatmam için dua edin.zorluklarla bir yuva kurduk ama huzurumuz kaçsın diye can atıyor cevremzdeki herkes yoruldum ben artık

o hapları içeceğinize gidip tedavi olun..

normal kafada biri kalkıp da kimse için canına kıymaz.. ya psikolojik problemleriniz var ya da ilgi çekmek için blöf yaptınız. iki halde de ruhsal tedaviye ihtiyacınız var.

2 aylik bi gelik kaynana hikyasinde çok agir bi kavga olmu$
e$ini dinleseydin ke$ke
yuvanda huzur istiyorsan dinliyormu$ gibi yap en azindan :)
eve gelince derdini derdin , oda sana hep destek tam destek olurdu , senden once savunurdu seni hatta yleni ( anlattigin kadariyla o kapasite var e$inde )

ele kari$mak zordur , bi$ey beklemezsen hayal kirikligina ugrayip uzulmezsin ..

dahabi omur onlarla hayat geçircen, daha planli programli hareket etmen lazim , sen istemesende e$iyin aylesi
bak ne diyorsan çikarken opmek zorunda kalmi$in , gibi ...

bu intihar olayını dallandırıp budaklandırıp ömür boyu önüne koyacaklar ısıtıp ısıtıp keşke inihar ettiğini onlara sölemeseydi eşin

amanede ne olacak senin bu işler, anacım belliydi bu insanların böyle olduğu, eşinde pek dirayetli biri değil kabul et, şimdi olay sıcakken peşinde dolanıcak sonra gene laf çarpıcak kadınlığına,her 2 ayda bi intiharamı kalkışacaksın

Canım psikolojide ilgi intiharı diye bir şey vardır.
Genelde hap içmek gibi yöntemleri seçenlerin böyle yaptığı düşünülür. Çünkü hap içtiğinde genellikle sabahına birinin fark edeceğini ya da şişeyi göreceğini vesaire düşünür insan bilinç altında.
Kişinin kendi canına kıyması öyle kolay bir şey değil. Ben de çok ağır depresyon geçirdim ve Allah affetsin çok düşündüm ama yapamadım.
Ama bir kavga sonrası hele de eşinin gözü önünde hap içmen
1- (Psikoloğa, psikiyatra dahi gitsen) Ciddiyetini sorgulatır.
2- Eşinin gözünde duyguların-hareketlerin arasında gerçek ve inandırıcı bir bağ yok gibi görünürsün. Sana saygısı azalır her böyle harekette.

Böyle bir tartışmada intihara yelteniyorsan ve bunu eşinin gözü önünde, yani seni kurtaracağını bile bile yapıyorsan gerçekten üzüldüğün bir durum olduğunda seni ciddiye almasını nasıl bekleyeceksin?

Evlilik, aile kurmak iki çocuğun öpüşüp koklaşması tv izlemesi değildir. İki yetişkin olmalısınız ki ilerde çocuğunuz olduğunda bir aileyiz diyebilin.

Lütfen yaptıklarının ne kadarını görünsün diye yaptığını sorgula. Kendi kendine karşı samimi olmazsan dünya da sana samimi olmaz.

Bakın bir de burda kendimle ilgili bir şey söyleyeyim samimiyetle. Benim erkek arkadaşım senarist, arkası yarın bir pembe diziyi yazıyor. Ben böyle bir hareket yapsam bana ne yapıyosun sen fon müziği de girsin mi der.. Lütfen. Hayat dizilerdeki filmlerdeki gibi değil. Sorunları çözmenin yolu ayılıp bayılmak, birbirine çok etkili olduğunu sandığınız cümleleri saymak da değil. Kimse öyle yaşamıyor inanın. Bir an önce tedaviye gitmenizi salık veririm. Ben gittim ve o kadar iyiyim ki şimdi çok şükür.. Dilerim sorunlarını çözersin en kısa zamanda.

sana da yazık eşine de. neden görüşüyorsun ki eşinin ailesiyle. sorunlu bir aile oldukları daha evlenmeden sana Semayı bilmem kimi düşman etmelerinden belliymiş. eşinin ailesi için hayatından vazgeçmeye değer mi. daha iki aylık evlisiniz bir de. o aileyle o kayınvalideyle uzak dur. hastaneden çıkmışsın aramamışlar, arasalar ne olacak birden yaşadıkların düzelecek mi?

bir arkadaşım kaynanasının kendisini üzdüğünü söylüyordu ama hiç onunla kavgaya tutuşmuyordu
çünkü kötü olmak daha kötü diyordu
kötü olmamak, küsmemek, ezilmemek için mesafeli olmak lazım
mesafeli olmaksa görüşmemek değil, görüşürken laf yarışına girmemek, kötülüğe karşı sessiz tepki vermekle olabilir
sana laf sokana laf sokarsan karşıdaki daha beterini yapar
ama ona bir bakış atıp susman belki daha etkili olabilir
ne yap et kavga etme
Allah yardımcın olsun
Aklını da başına al, kimseye kızıp kendine zarar verme
ölürsen sıkıntıların azalmaz, kendine zarar verdiğin için ebedi azap başlar
bu dünyanın sıkıntısına katlanamıyorsan öteki dünyanın azabını nasıl göze alırsın
kendine acımıyorsan ailene yazık
hangi sebepten üzüyorsun onları
eşin de şimdilerde sana hak verir
sonra ailemle aramı bozdun derse ne yapacaksın
aklını başına topla
bırak başkalarını
kimsenin yaptığı yanına kalmaz
sen kendini temiz dürüst tutmaya bak

......öpüp koklamakla kadınlık olmuo ben sana saygı duyup dudmam gerekn yeri biliorum ama sen sinrşlennce beni bile görmüosun dedi.o laf bana çok agır geldi ......

Bu laf ağır geldi ve eşini cezalandırmak için intihar numarası yaptın ?
O intihar gösterisini eşine yutturabilirsin ama kayınvalidenler yutmamışlar anlaşılan.
Eşinin söylediği lafta da ağır birşey yok.Ben sana saygı duyuyorum,sen bana duymuyorsun demiş.

Kayınvaliden konusunda haklı olduğun taraflar var.
Haksız oldukların da vardır,bir de onları dinlemek lazım.
Ve verdiğin cevaplar hiç hoş değil.

Bir daha da böyle canla oyun yapma !

İlgi görmek için yaptın ama iyi yapmadın.Bu mesele senin aciz olduğunu hatırlatacak hep onlara..Sorunlu diyecekler...Buyüzden böyle açıklar verme onlara...

eşinizin sizi kurtaracağını biliyordunuz, o yüzden hapları içtiniz...

o yüzden, yaptığınız fiil aslında intihar değil... bunu siz de çok iyi biliyorsunuz...

gerçekten ölmeyi düşünseydiniz, gizli yapardınız değil mi?

böyle de olsa çok ciddi bir tedaviye ihtiyacınız var... bunu kabul edin... sağlıklı değilsiniz, sağlıklı hareketler sergilemiyorsunuz...

eğer böyle devam ederseniz, eşiniz kaybedersiniz..

insanlar mutlu olmak için evleniyor, mutsuz olmak için değil... başta kendiniz, sonra yeni kurduğunuz yuvanız için bir tedaviye başlayın...

Son düzenleme:
Amanede intihar girişiminin aslında intihar girişimi olmadığını,sadece ilgi görmek için yaptığını eşin anlamayacak kadar aptal mı sence??
İnan bana bu tarz oyunlar eşinin sana saygısını bitirir.
Tedaviye ihtiyacın olduğunu her konunda olduğu gibi bu konundada tekrarlıyorum.

o ne ya sanki pencereden atlıyor kocasının gözü önünde hap içmiş ay çok güldüm

ee işe yaradı mı bari kocanla aranı düzeltebildin mi yalandan intiharınla

kusura bakma ölmek isteyen insan ne yapar eder ölür onun bunun gözü önünde hap içip kurtarılacağını bile bile intihar ettim demez

senın ki tiyatro olmuş

kocişten naber affetti mi bari...

yahu daha 3-4 aydır buraya aktif olarak takılıyorum. ben bile bıktım bu sedeften :)))

Son düzenleme:
bende inithara kalkıştım bak 1 ay klinikte kalınıyo konu sahibi..)birdaha deneme bence direk anti depresana başla sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…