İnstagramdan Alışveriş

bu arada beni bir kişi daha alıntılayıp ama ama diye yorumuma müdahale etmeden önce yazayım çünkü belliki kimse yorumları okumuyor

ben direkt iade edebilirsiniz dedim
ama iade kabul etmiyor sıkıntı çıkaracak korkuyorum dedi konu sahibi
öyle birşey olamaz nasıl sıkıntı çıkaracak sizin almadığınız veya gönderdiğiniz paketi geri size mi gönderecek mesela ? dedim
eğer öyle düşünüyorsanız açıp bakın belki beğenirsiniz ,beğenmezseniz yine iade edersiniz dedim

2 yorumu var konu sahibinin kapıda ödemeli,ve paramı iade etmezse ne olacak şeklinde

arada yorumlar bazen atlanabiliyor gözden kaçmış olabilir iade için olabilecek tüm seçenekleri yazdım konu sahibine hangisi uyarsa yani...

bu arada kızlar
kargocu beklerken paketi açıp kontrol edicem dediğinizde itiraz edebilir ,ben ne bekleyeceğim derse beklemek zorunda olduğunu yasal hakkınız olduğunu malın kusurlu olması dahilinde ona göre tutanak tutması gerektiğini bildiğinizi söyleyin

firmaların iade yok demesinin sebebi aslında lojistiğini sağlayanlardan dolayı ,onlarla aralarında sorun oluyor, ayıplı veya iadeli malların depoda geri dönüş için bekletilmesi o kargoyu tercih edenlerin kargo göndermek için paket getirdiğinde dolu kapasite yüzünden işlerinin aksamasına ve iade süreçlerinde ya da kırılmış defolu mal süreçlerinde kargo ile satıcı karşılıklı muhattap olup zarar tazmin süreci başlattıklarından ki oyalayıcı yavaşlatıcı prosedürler...
o yüzden size itiraz edip ne bekleyeceğim ya demek isteyebilirler öyle bir hakları yok ama bunu bilin

diyelim ki mal kargo yüzünden mal yırtık geldi
orada kargocu görmeden alıp açtınız sonra görüp iade ettiniz
firma kullanılmış giyilmiş zarar vermiş diye kabul etmeyebilir bunun tespiti içinde bir yere gönderiyorlar siz itiraz edince
giyilmiş mi firmadan mı anlaşılması meselesi var... ürünü sağlam teslim etmek satıcı kadar kargonunda sorumluluğunda o sebeple kargo personeli gözetiminde açmanızı tavsiye ederim

hatta ikinci el uygulamalarında bile öyle fincan alıyorsunuz kırık geliyor o esnada kargocu tutanağı tutarsa iade anında yoksa uğraş babam dur...

Ya buda benim içime sinmiyor hele son dönemde çok yoğunluk var çok çeşit insan ve çok teslimat demek. Bazen akşam 9da paket bırakıyorlar tüm gün her kargoyu beklese gece yarısı eve gider
Kırılacak eşyalarda önce teslim aliyorum rica ediyorum hiç itiraz etmediler.
Ama teslim almam önce bakacağım demek doğrumu gerçekten?
Teslim almadığım üründe hak iddia edememki? Teslimat -- kontrol - tutanak sıralaması dogru degilmi?

Merhaba kızlar
Ben 19 gün önce bir instagram butiğinden tayt siparişini verdim.
Kampanya vardı,dışarıda satılan 1 tayt fiyatına 2 tane satıyorlardı neredeyse.
Neyse dediğim gibi 19 gün geçti aradan,21 şubatta sipariş verdim,haftaiçi yola çıkar demişlerdi çıkmayınca 26 şubatta tekrar yazdım kargoya verildi dediler,bugün mesaj geldi kargo daha yeni yola çıkmış.
Yani daha bugün verilmiş sipariş kargoya.
Bende whatsapptan niye insanı kandırıyorsunuz kargo daha yeni yola çıkmış,bu yaptığınız hiç güven verici değil yazdım.
Cevap bile vermediler.
Ben bu kargoyu kabul etmek istemiyorum.
Allah'tan kapıda ödeme olacaktı.
Kargo şirketini arasam iptal edebilir miyim?
Ya da geldiğinde kabul etmesem sıkıntı olur mu?
Son çare kargo geldiğinde evde yokmuş gibi kapıyı açmam heralde :KK70:
Onda da bir sorun çıkmaz heralde değil mi?
Geldiği zaman kabul etmeyin

En temizi kapiyi hiç açmamaniz ve geri gitmesi
Kargoyu hiç alakadar etmeyen konularda onu

Ya buda benim içime sinmiyor hele son dönemde çok yoğunluk var çok çeşit insan ve çok teslimat demek. Bazen akşam 9da paket bırakıyorlar tüm gün her kargoyu beklese gece yarısı eve gider
Kırılacak eşyalarda önce teslim aliyorum rica ediyorum hiç itiraz etmediler.
Ama teslim almam önce bakacağım demek doğrumu gerçekten?
Teslim almadığım üründe hak iddia edememki? Teslimat -- kontrol - tutanak sıralaması dogru degilmi?
doğrumu gerçekten diye bir konu yok hakkınız olan birşeyi söyledim teslim almadığınız üründe hak idda etmiyorsunuz teslim aldığınız ürünü kontrol ediyorsunuz

siz kendinize göre doğru olan neyse onu yaparsınız ben bilgi verdim bunlar da yapılabilir diye

iyi forumlar

doğrumu gerçekten diye bir konu yok hakkınız olan birşeyi söyledim teslim almadığınız üründe hak idda etmiyorsunuz teslim aldığınız ürünü kontrol ediyorsunuz

siz kendinize göre doğru olan neyse onu yaparsınız ben bilgi verdim bunlar da yapılabilir diye

iyi forumlar

Tamam teslim almadan diye okudum gibi geldi demek ki yanlis anlamışım
Ben teslim aldıktan sonra defalarca iade ettim kirilacaklar hiç birinde kapida kargocu bekletmedim problem yaşamadım kendi hakkımı savunurken 3. Kişiye eziyete gerek yok diye düşünüyorum
Ztn düzgün firmalar gayet net oluyor ve iade de problem çıkması gibi bir durum yok bana defalarca fazla / eksik urun geldi onları bile cozdum
Konu sahibinin durumunda hiç almamak mantıklı seçenek ama kargonun geç çıkması bana göre bir bahane değil karşı tarafın hakkına girmeye gerek yok belki çok beğenecegi bir ürünü gonderecek?
Neyse size de iyi forumlar

paketi açanın iadesi kabul olmaz mı ?

paketi açıp deniyorum beğenmezsem iade ediyorum iadenin kabul olmaması için ya zarar görmüş olmalı ya da kendi paketinde gönderilmemiş olmalı ...
Valla bana ptt paketi actiginiz icin iade edemeyiz dedi. Kapida odemeli almistim. Dolandirildigimla kaldim. Siz bilirsiniz ben basima.geleni soyluyorum

Valla bana ptt paketi actiginiz icin iade edemeyiz dedi. Kapida odemeli almistim. Dolandirildigimla kaldim. Siz bilirsiniz ben basima.geleni soyluyorum
ptt kargo heryerde mi sıkıntılı olur ya :KK43:
bugun bu konuya yazmıştım iadeye aslında kargolar uğraşmak istemiyor
firmalarla kargolar arası sıkıntılar yaşanıyor ondan...
yoksa iade hakkınız tabiiki vardı resmen kargonun azizliğine uğramışsınız :KK43:

O zaman onlarda 2 güne yollarız demesinler. Belki o tarihte evde olmayacağım ? Kadın zaten parasını kabul edip almış.

Evde olmazsa zaten kargoda iki gün bekliyor ürün kağıt burakıyorlar gidip kargodan teslim alma süresi bırakıyorlar. Kadın gönderisinin karşılığında bir kazanç elde edecek kargo parası da ürüne ekleniyor ama almayınca o kargoya verdiği gel gir parası cebinden çıkıyor üstelik kazancı yok her ay 20 kişi böyle yapsa zararını düşünün kul hakkıdır bu baktı geç kaldı iptal etseydi..bekleyip ses etmeyip gelince almamak nedir? İade olmadığı zaten sayfalarda yazar

Bence hic kabul etme kargoyu ztn kapida ödemeymiş. Bizim başimizada geldi annem zayiflama cayi almiş instagramdan(kizdik en kötü almayiz kargoyu dedik) kapida ödeme neyse almicaktik ugraşmamak icin aldik kargoyu. 2saat sonra ayni ürün tekrar geldi kargoyla yanlişlik falan dediysekte kabul etmediler kabul edene kadar göndericeklerini sürekli spam aramalar vs vs en sonda mahkemeye vericeklerini söylediler bizde verin sorun degil dedik bidaha ses cikmadi🤷🏼‍♀️ Bu instagram saticilari gercekten cok tehlikeli adamlar bildigin dolandirici

Tamam teslim almadan diye okudum gibi geldi demek ki yanlis anlamışım
Ben teslim aldıktan sonra defalarca iade ettim kirilacaklar hiç birinde kapida kargocu bekletmedim problem yaşamadım kendi hakkımı savunurken 3. Kişiye eziyete gerek yok diye düşünüyorum
Ztn düzgün firmalar gayet net oluyor ve iade de problem çıkması gibi bir durum yok bana defalarca fazla / eksik urun geldi onları bile cozdum
Konu sahibinin durumunda hiç almamak mantıklı seçenek ama kargonun geç çıkması bana göre bir bahane değil karşı tarafın hakkına girmeye gerek yok belki çok beğenecegi bir ürünü gonderecek?
Neyse size de iyi forumlar
Üyenşn kapıda kontrol dediği şey hukuki bir hak. Siz ne derseniz deyin böyle bir hakkı var insanların. Ha uygulanıyor mu nadir.

Üyenşn kapıda kontrol dediği şey hukuki bir hak. Siz ne derseniz deyin böyle bir hakkı var insanların. Ha uygulanıyor mu nadir.

Benim bahsettiğim şey gayet net iğneden ipliğe her ürünü alırken uygulanması başkasına eziyet olacak birsey benim içime sinmez
Birde teslim almam bakicam imza atmam kavgaları vardı ki pandemide bitti o apayrı bir anlayisti
Üstüne basarak söylüyorum kırılacak ürünler hariç kimseyi kapıda bekletmem bu şekilde davranmaktan da hic pişman olmadım kargonun beni bulamadığında bırakmaması gerekir ama hepsi ile anlaşıyorum ve bırakıyorlar PTT kargo dahil- 2. Ye bile getirdiği durumlar oldu
Gayet anlaşılır yazdığımı dusunuyorum bu şekilde davranarak herhangi bir kaybım olmadı

Benim bahsettiğim şey gayet net iğneden ipliğe her ürünü alırken uygulanması başkasına eziyet olacak birsey benim içime sinmez
Birde teslim almam bakicam imza atmam kavgaları vardı ki pandemide bitti o apayrı bir anlayisti
Üstüne basarak söylüyorum kırılacak ürünler hariç kimseyi kapıda bekletmem bu şekilde davranmaktan da hic pişman olmadım kargonun beni bulamadığında bırakmaması gerekir ama hepsi ile anlaşıyorum ve bırakıyorlar PTT kargo dahil- 2. Ye bile getirdiği durumlar oldu
Gayet anlaşılır yazdığımı dusunuyorum bu şekilde davranarak herhangi bir kaybım olmadı
alemsiniz
eziyet olmamak diyorsunuz iyide adamın işi bu...
o zaman doktora da eziyet olmayalım hastaneye gitmeyelim
lokantaya gitmeyelim eziyet olur yemek yapıyorlar garsonlar servis yapıyor , birşey için garsona sesleniyoruz eziyet olur... kargocunun işi getirmek ve gerekirse beklemek zaten :) kendileri bu göreve alınırken ne yapacaklarını kimlerin neye hkkı olduğunu biliyorlar siz kaygısız olun ...

siz kapıda bekletmeye küşümlenirim diyorsanız bu sizin sorununuz, ama kanunen alıcıların böyle bir hakkı var bakın hak diyorum hak yani :) bildiğiniz hak.

insanlara bir nevi hakkınızı kullanmayın eziyet etmeyin demiş oluyorsunuz o yüzden dikkat etmek lazım yazdıklarımıza . hakkımızı kullanmak eziyet değil

özellikle 2. el uygulamalarında paketi kontrol edip tutanak tutturulmazsa iade haklarını kaybedebiliyorlar, sizin söyleminizle eziyet mi olurum diyerek bu hakkından vazgeçenlerin hakkına da girmiş olursunuz .

alemsiniz
lokantaya gitmeyelim eziyet olur yemek yapıyorlar garsonlar servis yapıyor , birşey için garsona sesleniyoruz eziyet olur... kargocunun işi getirmek ve gerekirse beklemek zaten :) kendileri bu göreve alınırken ne yapacaklarını kimlerin neye hkkı olduğunu biliyorlar siz kaygısız olun ...

siz kapıda bekletmeye küşümlenirim diyorsanız bu sizin sorununuz, ama kanunen alıcıların böyle bir hakkı var bakın hak diyorum hak yani :) bildiğiniz hak.

insanlara bir nevi hakkınızı kullanmayın eziyet etmeyin demiş oluyorsunuz o yüzden dikkat etmek lazım yazdıklarımıza . hakkımızı kullanmak eziyet değil

özellikle 2. el uygulamalarında paketi kontrol edip tutanak tutturulmazsa iade haklarını kaybedebiliyorlar, sizin söyleminizle eziyet mi olurum diyerek bu hakkından vazgeçenlerin hakkına da girmiş olursunuz .
Yok artık.
Cogu yakın mesafeyse yürüyerek getiriyor.
Hava 2 derece.İsi bu deyip adama eziyet edilmesi vicdansızlık yahu.
Azcık empati.

alemsiniz

Ben bu şekilde davranarak herhangi bir hak kaybına ugramadim ki size ilk yazdığımda imza yada teslim almama kontrolden sonra teslim alma şeklinde okuduğumu yanlış anladığımı söylemiştim
Ama sizin israr ettiginiz - Benim aldığım kıyafeti denememi beklemesi - kapıda niye beklesin yahu bunu hak diye diretmek asla anlayabilecegim ve uygulayacağım bir şey değil siz böyle davranın ben bu şekilde davranmaktan pişman değilim.

Yok artık.
Cogu yakın mesafeyse yürüyerek getiriyor.
Hava 2 derece.İsi bu deyip adama eziyet edilmesi vicdansızlık yahu.
Azcık empati.

Baby ben anlamadım bana bazen akşam 9da bile geliyorlar ben illa ufak bir çikolata meyve varsa karton bardakta cay ikram ederim birde bekle deneyeyim mi dicem bilmiyorum ben asla yapamam
He hak diyorsak ben asla eve sipariş veremem gelir gelir şubeye gider
Isyerinden taşır dururum artık.
Adamlar niye bıraksın

Baby ben anlamadım bana bazen akşam 9da bile geliyorlar ben illa ufak bir çikolata meyve varsa karton bardakta cay ikram ederim birde bekle deneyeyim mi dicem bilmiyorum ben asla yapamam
He hak diyorsak ben asla eve sipariş veremem gelir gelir şubeye gider
Isyerinden taşır dururum artık.
Adamlar niye bıraksın
Bana cok kargo geldiği icin hepsini tanıyorum artık ofise gelenlerin.
Bide isyerinin alt katlar dükkan bizim üstler ev,herkes evde yokken kargosunu bize bıraktırıyor.
Ben hepsine soruyoırm cay icer misin diye?Pttciler özellikle ice ice gidiyr.
Bu benim cok iyi insan oldugumdan değil yani olması gereken empati.
Almıayacagım kargoyu eger getirmek zorundayız demezse arar subeyi iptal ediyorm iade yollucam derim.
Aldıgım seyi bekle iade ederim belki demem ki zaten iade koduyla kendin subeden iade ediyorsn cogu firmada.
Bilmiyorm bana ayıp geldi ,beklesin almak zorunda flan diye yaklasmak kargocuya.

Ben de diyorum ki siz yapmayabilirsiniz ama bu bir hak. Ben de anlaşılır yazdığımı düşünüyorum. Silah zoruyla bu hakkını kullan demedim ama hakkın var dedim. Hepsi bu.

Ben bu şekilde davranarak herhangi bir hak kaybına ugramadim ki size ilk yazdığımda imza yada teslim almama kontrolden sonra teslim alma şeklinde okuduğumu yanlış anladığımı söylemiştim
Ama sizin israr ettiginiz - Benim aldığım kıyafeti denememi beklemesi - kapıda niye beklesin yahu bunu hak diye diretmek asla anlayabilecegim ve uygulayacağım bir şey değil siz böyle davranın ben bu şekilde davranmaktan pişman değilim.
kanunun bize verdiği hakkı kendi adıma sorgulayacak kudretde değilim niye beklesin yahuu kısmını sanırım o yüzden anlayamıyorum ama örnek vereyim yaşanmış bir olay üzerinden

mesela kişi tarak aldı , kargo geldi koydu kenara paketi akşam aklına geldi açtı
bir baktı içinden çıkan salatalık
firmayı şikayet etti firmada ben tarak göndermiştim alıcının kendisi tarağı alıp içine salatalık koyup sırf kendi çıkarı ve firmamı kötülemek için iftira atmadığını ispatlasın dedi :)

o kargocular siz paketi kontrol edicem dediğinizde o yüzden beklemeliler işte satıcınında ticaret hukuğundaki düzenlemelere göre hakları alıcının da hakları aracının da hakları var ... herkesin üstüne düşen görevler var sizin bir sorun yaşamamış olmanız kimsenin böyle bir sorun yaşamadığı veya yaşamayacağı hakkını doğurmaz, ben tüm vatandaşların hakkı olan bir konuda bilgi veriyorum siz bana göre etik değil doğru değil diyerek hem hukukun bize tanıdığı hakkı sorguluyor hemde bundan yararlanmak isteyenlerin aklını karıştırmış oluyorsunuz,kargocunun tutanak tutma hakkını da elinden almış oluyorsunuz iade durumunda kargo ile satıcı firma arasında da bu yüzden ayrıca sıkıntı doğuyor

böyle bir hak varmış ama ben kullanmayı tercih etmem demiyorsunuz böyle deseniz amenna, sanki kargocuları köle yerine koyuyormuşuz bekletirken gibi davranıyorsunuz bu yanlış diyorum çünkü öyle birşey yok

Son düzenleme:
X