İnstagramdan Alışveriş

Yoo polemik yaratmıyorum gayette normal bi cümle kurdum bak yine söylüyorum Allah başka dert vermesin. Yapılan yoruma saygıyla cevap vermeyi öğreneceksin. Boş insansın diye hakaret edersen bende sana çenen değil kafan çalışsın derim. Çevremdekiler çok mutlu ama ileteceğim sabırlarını. Daha gelen kargo geri çevrilir mi onu bile bilmiyorsun. Valla pamuk gibiydim bugünde kadınlar günü böyle karşılık beklemiyordum. Savunma mekanizman aşırı gelişmiş bi baktır derim.
Yav he he

Peki adam parayı vermiyorum,iademiz olmadığını söylemiştim dedikten sonra,parayı şikayetçi olmadan nasıl geri alabilirim söyler misiniz?
iyide kapıda ödeme aldım demiştiniz şimdi de böyle diyorsunuz hanımefendi
?
önce paketi açıp bir bakında ,beğenirseniz alırsınız beğenmezseniz iade edersiniz iade sonucu paranız hesabınıza aktarılmazsa o zaman şikayet edersiniz

instagram butiklerinde karşılaşılan “değişim var, iade yok” ibaresi ile tüketicinin iade hakkının (cayma hakkı) engellenmesi yasal değildir. Instagram butiklerinden alınan ürünlerde (iç çamaşır, yazılım gibi bir kısım istisnalar hariç) iade hakkının tanınması yasa gereği zorunludur.

hatta şikayet etmeniz onun daha zararına olacak o yüzden korkar zaten uzlaşır

iyide kapıda ödeme aldım demiştiniz şimdi de böyle diyorsunuz hanımefendi
?
önce paketi açıp bir bakında ,beğenirseniz alırsınız beğenmezseniz iade edersiniz iade sonucu paranız hesabınıza aktarılmazsa o zaman şikayet edersiniz

instagram butiklerinde karşılaşılan “değişim var, iade yok” ibaresi ile tüketicinin iade hakkının (cayma hakkı) engellenmesi yasal değildir. Instagram butiklerinden alınan ürünlerde (iç çamaşır, yazılım gibi bir kısım istisnalar hariç) iade hakkının tanınması yasa gereği zorunludur.

hatta şikayet etmeniz onun daha zararına olacak o yüzden korkar zaten uzlaşır

Kargo parayi almadan ürünü açtirmaz.Parayi alır,teslimatını yapar gider.

Konu sahibi ürünü beğenmezse iade edebilir evet ama parayı ne zaman alabilir,hatta alabilir mi Allah bilir.
Yasal olarak doğru ama hiç bir şey düzgün işlemediği için konu sahibinin gereksiz başı ağrır.

Instadaki butiklervs hic guven vermiyor bana.. bu konuda kazik yiyen baya cok.. kaldi ki siradan seyleride dukkanlarda daha ucuza bulursun genelde. Kapidan hic teslim alma.. alirsan geri gonder para iadesi birde bunlarla ugrasirsin

Kargo parayi almadan ürünü açtirmaz.Parayi alır,teslimatını yapar gider.

Konu sahibi ürünü beğenmezse iade edebilir evet ama parayı ne zaman alabilir,hatta alabilir mi Allah bilir.
Yasal olarak doğru ama hiç bir şey düzgün işlemediği için konu sahibinin gereksiz başı ağrır.
parayı versede gelen personele bir saniye paketi açıcam sağlam mı kontrol edicem deme hakkı var alıcının. bunu zaten yapmak zorunda ,kargodan gelen adam tutanak tutup iade oluşturacak . ben daha bu zamana kadar hiç şubeye gidip iade yapmadım gelen kargocu bekler bakarım tamam derim imzamı atarım ,ya da şubeden direkt iade geri yapar önemli değil parasını çoktan vermişse ve iade etmek istiyorsa bu süreci mecbur yaşamak zorunda zaten...

internet üzerinden satışta yaptım alışda yaptım hakları tüketici olarak da satıcı olarak da biliyorum

özellikle paketi açması konu sahibinin hayrına olur, faturası yoksa seni şikayet edicem faturasız mal satıyorsun vergi kaçırıyorsun derse bakın nasıl uzlaşmak zorunda kalacak satıcı.Ki öyleyse zaten şikayetde etmeli.

faturalı alış ise ispatı daha kolay olduğundan her türlü parasını alır uzunda sürse alır basit trendyol iadelerinde bile 2 haftayı bulabiliyor 2 ay sürsün isterse ...

parayı versede gelen personele bir saniye paketi açıcam sağlam mı kontrol edicem deme hakkı var alıcının. bunu zaten yapmak zorunda ,kargodan gelen adam tutanak tutup iade oluşturacak . ben daha bu zamana kadar hiç şubeye gidip iade yapmadım gelen kargocu bekler bakarım tamam derim imzamı atarım ,ya da şubeden direkt iade geri yapar önemli değil parasını çoktan vermişse ve iade etmek istiyorsa bu süreci mecbur yaşamak zorunda zaten...

internet üzerinden satışta yaptım alışda yaptım hakları tüketici olarak da satıcı olarak da biliyorum

özellikle paketi açması konu sahibinin hayrına olur, faturası yoksa seni şikayet edicem faturasız mal satıyorsun vergi kaçırıyorsun derse bakın nasıl uzlaşmak zorunda kalacak satıcı.Ki öyleyse zaten şikayetde etmeli.

faturalı alış ise ispatı daha kolay olduğundan her türlü parasını alır uzunda sürse alır basit trendyol iadelerinde bile 2 haftayı bulabiliyor 2 ay sürsün isterse ...
Cidden boyle birsey var mi😯 hic bir zaman yapmadim boyle birsey cunku zaten bilmiyordum boyle birsey olabilecegini.. hani teoride olan ama pratikte yapilmayan seyler olur ya onlardan gibi geliyor insana

eğer para iadeniz olmazsa
alo 175 i ararsınız
tüketici hakem heyetine de başvurursunuz
Sosyal Medya Dolandırıcılığı egm ye de şikayet edebilirsiniz
yazışmalar zaten duruyordur :KK66:
genelde öyle butikler faturasız ürün gönderiyorlar emin olun sandığınızdan daha hızlı çözülecek

Parayı önden göndermiş olsa doğru, ama henüz para verilmemiş. Kargo aldığı parayi kapida iade etmeyecek.Ürünü iade alıp gidecek,para iade kısmı kargoyu ilgilendirmiyor.

Hazır para verilmemişken,konu sahibi vazgeçtiyse ve ürün bulunmaz Hint kumaşı değilse o işlere girip elli kere firmayla iletişim kurmaya değmez bence.
Parayı alıp engelleyen firma da çok.Bunlar kurumsal değil zaten,hepsi de iyi niyetli değil malesef.

Haa isteyen "ben kapıda parayı vereyim sonra geri almakla uğraşırım" diyen uğraşir,alır da belki.Ama bence değmez.
Konu sahibinin de parayı vermemişken,ugraşmayacağini düşündüm.

Cidden boyle birsey var mi😯 hic bir zaman yapmadim boyle birsey cunku zaten bilmiyordum boyle birsey olabilecegini.. hani teoride olan ama pratikte yapilmayan seyler olur ya onlardan gibi geliyor insana
sosyal medyada satış yapan sayfaların faturasız ürün satıp satmadığını anlamak için alıcıymış gibi iletişime geçen maliyeciler var ne diyorsun sen :) nasılsa paramı alamam diye düşünüp kimse vazgeçmesin ... fatura kesmemenin cezası da büyük ,alıcının aide hakkının kullanmasına engel olmak yasaya da aykırı... suçoğlu suç yani :) satıcının başı her türlü belaya girer.

konu sahibiyle butik instagramda yazıştı ya o aralarında sözleşme kabul ediliyor satış sözleşmesi
havale de yaptıysa zamanı belli ekran görüntüleriyle şikayet oluşturacak parasının iadesini isteyecek
konu sahibi her türlü ispatını yapar iade hakkı doğan birine iade almıyorum gibi birşey söz konusu olamaz (iç çamaşırı gibi şeyler hariç tabii)

Parayı önden göndermiş olsa doğru, ama henüz para verilmemiş. Kargo aldığı parayi kapida iade etmeyecek.Ürünü iade alıp gidecek,para iade kısmı kargoyu ilgilendirmiyor.

Hazır para verilmemişken,konu sahibi vazgeçtiyse ve ürün bulunmaz Hint kumaşı değilse o işlere girip elli kere firmayla iletişim kurmaya değmez bence.
Parayı alıp engelleyen firma da çok.Bunlar kurumsal değil zaten,hepsi de iyi niyetli değil malesef.

Haa isteyen "ben kapıda parayı vereyim sonra geri almakla uğraşırım" diyen uğraşir,alır da belki.Ama bence değmez.
Konu sahibinin de parayı vermemişken,ugraşmayacağini düşündüm.
aynı şeyi konuşuyoruz ama neden farklı şeylerden bahsediyormuşuz gibi oluyor anlamadım
zaten diyorum ki iade hakkı her turlü var her koşulda var ha parayı göndermiş ha almış ha almamış ha parasını daha vermemiş her türlü iade hakkı var diyorum ben

aynı şeyi konuşuyoruz ama neden farklı şeylerden bahsediyormuşuz gibi oluyor anlamadım
zaten diyorum ki iade hakkı her turlü var her koşulda var ha parayı göndermiş ha almış ha almamış ha parasını daha vermemiş her türlü iade hakkı var diyorum ben
☺️ Fark iadeyle uğraşma kısmı aslında.Her türlü iade hakkı olabilir orda sorun yok...Ben diyorum ki hazır parayı vermemişsin,üründen de vazgeçmişsin,ee kapıda almama hakkini kullan bitsin gitsin.

Çünkü kapıda almayarak bunu bitirmek,sonra olumsuz bir durumda belli yerlere şikayet etmekten,firmayla iletişime geçmekten daha kolay.Her türlü hakkı olduğu konusunda hemfikiriz zaten.Ben kısa yolu gösteriyorum.

öyle bir hakları yok istedikleri kadar diyebilirler
Gerçekten yok mu? Yani bu şekilde hakları olmadığını duydum ama uygulamada işler nasıl bilmiyorum. Adamlara ürünü iade ettin ama paranı ödemediler. Tüketici hakem heyetine şikayet ettin ee sonra ne oluyır

eğer para iadeniz olmazsa
alo 175 i ararsınız
tüketici hakem heyetine de başvurursunuz
Sosyal Medya Dolandırıcılığı egm ye de şikayet edebilirsiniz
yazışmalar zaten duruyordur :KK66:
genelde öyle butikler faturasız ürün gönderiyorlar emin olun sandığınızdan daha hızlı çözülecek
Benim de İnstagramda bir hesaptan çok beğendiğim bir ürün var. Mağazaları Ankara’da imiş. Dolandırıcı değiller yorumları fln güzel sadece şikayetvar da iade yapılmadığı için şikayet oluşturulmuş. Beden fln olmasa diye endişe ediyorum riske atıp alsam mi bilemedim.

Kıazz sen konu açma :KK70: ne zaman konuna gelsem banlanmış oluyorsun. Bu kadar kızacak ne var :KK70: Amin de geç :KK70:
Hadi bende yazayım sen az sinsirella değilsin okuyorsundur :KK70:
Hayatta ucuz bir şey almam. Bi sefer ucuza bi haşofman aldım , almaz olaydım :KK70: bana poşet yollamışlardı kargoyla hdhshd poşetin içine de bi çapıt koymuşlar o da bildiğin plastikti jxjdjd güzelce kazıklandım :KK70: sonra ibana küfürlü 1 ₺ yolladım :KK70:

☺️ Fark iadeyle uğraşma kısmı aslında.Her türlü iade hakkı olabilir orda sorun yok...Ben diyorum ki hazır parayı vermemişsin,üründen de vazgeçmişsin,ee kapıda almama hakkini kullan bitsin gitsin.

Çünkü kapıda almayarak bunu bitirmek,sonra olumsuz bir durumda belli yerlere şikayet etmekten,firmayla iletişime geçmekten daha kolay.Her türlü hakkı olduğu konusunda hemfikiriz zaten.Ben kısa yolu gösteriyorum.
bende önce sizin gibi dedim ama konu sahibi parasını verdiysek ücreti nasıl iade alıcaz dedi o yuzden tüm yolları yazdım
kapıda ödeme demiştiniz önce şimdi de değişti mi dedim hatta konu sahibine sanırım onu görmediniz siz
hiç para vermediyse isterde ben böyle sipariş vermedim yanlış gelmiş diyebilir tabiiki
Gerçekten yok mu? Yani bu şekilde hakları olmadığını duydum ama uygulamada işler nasıl bilmiyorum. Adamlara ürünü iade ettin ama paranı ödemediler. Tüketici hakem heyetine şikayet ettin ee sonra ne oluyır
dosya açılıyor ve bekliyorsunuz
bu arada siz hiç masraf etmiyorsunuz iadeyi bile yollarken karşı ödemeli yollamak lazım böyle de bir hakkınız var
Benim de İnstagramda bir hesaptan çok beğendiğim bir ürün var. Mağazaları Ankara’da imiş. Dolandırıcı değiller yorumları fln güzel sadece şikayetvar da iade yapılmadığı için şikayet oluşturulmuş. Beden fln olmasa diye endişe ediyorum riske atıp alsam mi bilemedim.
bence almayın ne olursa olsun... faturalı mı değil mi beğenmezseniz iade sonrası hesaba para yatma işi falan daha uzun sürüyor en basiti şöyle instagramdan iade oluşturulduktan sonra hesabınıza geri iadesi için günün dolmasını beklemeniz lazım param yatmadı diyebilmek için falan
o yüzden arada aracı olan trendyol gibi n11 gibi siteden almak daha mantıklı orada havuzda beklediği için iadeniz 2 haftada maksimum 3 haftada hesabınıza yatacak onu biliyorsunuz daha az uğraştırıyor o sebeple instagramdan almayın derim

bu arada kızlar
kargocu beklerken paketi açıp kontrol edicem dediğinizde itiraz edebilir ,ben ne bekleyeceğim derse beklemek zorunda olduğunu yasal hakkınız olduğunu malın kusurlu olması dahilinde ona göre tutanak tutması gerektiğini bildiğinizi söyleyin

firmaların iade yok demesinin sebebi aslında lojistiğini sağlayanlardan dolayı ,onlarla aralarında sorun oluyor, ayıplı veya iadeli malların depoda geri dönüş için bekletilmesi o kargoyu tercih edenlerin kargo göndermek için paket getirdiğinde dolu kapasite yüzünden işlerinin aksamasına ve iade süreçlerinde ya da kırılmış defolu mal süreçlerinde kargo ile satıcı karşılıklı muhattap olup zarar tazmin süreci başlattıklarından ki oyalayıcı yavaşlatıcı prosedürler...
o yüzden size itiraz edip ne bekleyeceğim ya demek isteyebilirler öyle bir hakları yok ama bunu bilin

diyelim ki mal kargo yüzünden mal yırtık geldi
orada kargocu görmeden alıp açtınız sonra görüp iade ettiniz
firma kullanılmış giyilmiş zarar vermiş diye kabul etmeyebilir bunun tespiti içinde bir yere gönderiyorlar siz itiraz edince
giyilmiş mi firmadan mı anlaşılması meselesi var... ürünü sağlam teslim etmek satıcı kadar kargonunda sorumluluğunda o sebeple kargo personeli gözetiminde açmanızı tavsiye ederim

hatta ikinci el uygulamalarında bile öyle fincan alıyorsunuz kırık geliyor o esnada kargocu tutanağı tutarsa iade anında yoksa uğraş babam dur...

sosyal medyada satış yapan sayfaların faturasız ürün satıp satmadığını anlamak için alıcıymış gibi iletişime geçen maliyeciler var ne diyorsun sen :) nasılsa paramı alamam diye düşünüp kimse vazgeçmesin ... fatura kesmemenin cezası da büyük ,alıcının aide hakkının kullanmasına engel olmak yasaya da aykırı... suçoğlu suç yani :) satıcının başı her türlü belaya girer.

konu sahibiyle butik instagramda yazıştı ya o aralarında sözleşme kabul ediliyor satış sözleşmesi
havale de yaptıysa zamanı belli ekran görüntüleriyle şikayet oluşturacak parasının iadesini isteyecek
konu sahibi her türlü ispatını yapar iade hakkı doğan birine iade almıyorum gibi birşey söz konusu olamaz (iç çamaşırı gibi şeyler hariç tabii)
Ben bu fatura yuzunden cok kavgalar ettim.. bana adam diyoki normal satis yapan dukkanda.. faturasiz su kadar, kasayi acmam gerekiyo yoksa😏😐😂 fiyat artiyomus.

Yani maliye napsin bunlara..

Ben bu fatura yuzunden cok kavgalar ettim.. bana adam diyoki normal satis yapan dukkanda.. faturasiz su kadar, kasayi acmam gerekiyo yoksa😏😐😂 fiyat artiyomus.

Yani maliye napsin bunlara..
anında şikayet et canım ne demek maliye ne yapsın bunlara ,bazı şeylerin geç gerçekleşmesi yaptırımsız kaldığı veya kalacağı anlamına gelmez ki canım benim, çok fazlalar hangi biriyle ilgilensinler deyip de vazgeçmeyin herkes işini yapacak bu işleri yapan kurumlar da var bizzat da ilgileniyorlar

küçük ölçekli büyük ölçekli her sektörden mükelleflerim vardı , senelerce genel muhasebecilik yaptım kasayı açmam gerek fatura kesilmezse uygun veririm dediğine aldanma , kayıt dışı yasa dışı işler bilmeden alet oluyorsunuz tamam diyenler sayesinde devletden kaçırıyorlar , dediği gibi olsa kimse fatura kesemezdi faturayı belirli tutarda cirosu olanlar kesebiliyor yani kesebilecek olduğu için devlet fatura istiyor ya da fiş ya da makbuz...

internetde de satış için mercilere bildirmek gerek belirli tutarın altında kalanlar bazı şeylerden muaflar devlet kolaylık da sağlıyor ama belirli tutarın üstüne çıktığında satışına göre vergini veriyorsun

X