İnstagramdan Alışveriş

alemsiniz şikayetçi olmanıza gerek yok kargoyu geri verdiğinizde gider
giden kargoyu tekrar size yollasalar siz almazsınız kargoda bekler bekler bekler kargo sonra yine yollar veya depomuzu meşgul edyorsunuz diye kendisiyle kargonun arasında sorun olur
sizlik sorun yok bir sıkıntı olmaz iade edebilirsiniz
ürünün ödemesi yapılmış olacak , geri verdiği zaman parasını vermeme durumunda ne yapması gerekiyor? Meraktan soruyorum sadece nasıl işlediğini bilmiyorum bu durumların

eğer para iadeniz olmazsa
alo 175 i ararsınız
tüketici hakem heyetine de başvurursunuz
Sosyal Medya Dolandırıcılığı egm ye de şikayet edebilirsiniz
yazışmalar zaten duruyordur :KK66:
genelde öyle butikler faturasız ürün gönderiyorlar emin olun sandığınızdan daha hızlı çözülecek

ürünün ödemesi yapılmış olacak , geri verdiği zaman parasını vermeme durumunda ne yapması gerekiyor? Meraktan soruyorum sadece nasıl işlediğini bilmiyorum bu durumların
öyle durumda dolandırılmış olduğunuz için kendi mesajımı alıntıladım şikayet edebileceğiniz çok yer var egm ,tüketici hakem heyeti gibi
bunun dışında doğru yönlendirilmek isterseniz tüm merak ettiklerinizi 175 i arayıp sorabilirsiniz yaşadığınız duruma göre bilgi verip yönlendirip işlem başlatıyorlar

bu arada kızlar
kargocu beklerken paketi açıp kontrol edicem dediğinizde itiraz edebilir ,ben ne bekleyeceğim derse beklemek zorunda olduğunu yasal hakkınız olduğunu malın kusurlu olması dahilinde ona göre tutanak tutması gerektiğini bildiğinizi söyleyin

firmaların iade yok demesinin sebebi aslında lojistiğini sağlayanlardan dolayı ,onlarla aralarında sorun oluyor, ayıplı veya iadeli malların depoda geri dönüş için bekletilmesi o kargoyu tercih edenlerin kargo göndermek için paket getirdiğinde dolu kapasite yüzünden işlerinin aksamasına ve iade süreçlerinde ya da kırılmış defolu mal süreçlerinde kargo ile satıcı karşılıklı muhattap olup zarar tazmin süreci başlattıklarından ki oyalayıcı yavaşlatıcı prosedürler...
o yüzden size itiraz edip ne bekleyeceğim ya demek isteyebilirler öyle bir hakları yok ama bunu bilin

diyelim ki mal kargo yüzünden mal yırtık geldi
orada kargocu görmeden alıp açtınız sonra görüp iade ettiniz
firma kullanılmış giyilmiş zarar vermiş diye kabul etmeyebilir bunun tespiti içinde bir yere gönderiyorlar siz itiraz edince
giyilmiş mi firmadan mı anlaşılması meselesi var... ürünü sağlam teslim etmek satıcı kadar kargonunda sorumluluğunda o sebeple kargo personeli gözetiminde açmanızı tavsiye ederim

hatta ikinci el uygulamalarında bile öyle fincan alıyorsunuz kırık geliyor o esnada kargocu tutanağı tutarsa iade anında yoksa uğraş babam dur...
Trendyol bu konuda bir numara. Yıkadığım ürünü bile aldılar. Söyledim yıkadığımı da, kendini saldı ürün. Hemen iade aldılar , üstelik özür çeki tanımladılar.
Ayhh alışveriş yapasım geldi kıaaz jdjd

öyle durumda dolandırılmış olduğunuz için kendi mesajımı alıntıladım şikayet edebileceğiniz çok yer var egm ,tüketici hakem heyeti gibi
bunun dışında doğru yönlendirilmek isterseniz tüm merak ettiklerinizi 175 i arayıp sorabilirsiniz yaşadığınız duruma göre bilgi verip yönlendirip işlem başlatıyorlar
Burada yanlış bilgi olmuş daha doğrusu eksik. Tüketici hakem heyetine başvuru yapmak için belediyelerde bulunan heyete bir dilekçe yazmak gerekiyor ya da e devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Telde arayınca sadece şikayet ediyorsun.

Burada yanlış bilgi olmuş daha doğrusu eksik. Tüketici hakem heyetine başvuru yapmak için belediyelerde bulunan heyete bir dilekçe yazmak gerekiyor ya da e devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Telde arayınca sadece şikayet ediyorsun.
o yüzden en baştan 175 i arayıp bilgi almaları daha iyi olur bazı durumlarda bazı ayrıntılarda direkt egm ye de gitmek hatta online şikayet bile yeterli olabiliyor işi o yüzden uzmana sormak lazım
:KK68: düzeltme için teşekkürler

Trendyol bu konuda bir numara. Yıkadığım ürünü bile aldılar. Söyledim yıkadığımı da, kendini saldı ürün. Hemen iade aldılar , üstelik özür çeki tanımladılar.
Ayhh alışveriş yapasım geldi kıaaz jdjd
doğru .. daha önce kaban aldığımda 2-3 giyimde hemen pamuklandı firmaya şikayet oluşturdum bu kadar kısa sürede pamuklanıp deforme olmaması gerek üretimde sıkıntı olmuş belliki,şimdiden yeni kabana ihtiyaç duydum hemen değişim istiyorum dedim 1 ay bekledim ama sonunda değişimi yaptılar :)

şimdi iade kabul etmiyoruz diyor o instagramdaki çakallar. ama yasal olarak bu mümkün değil. lakin herifler zaten fatura falan kesmedikleri için yasal iş yapmış da sayılmıyorlar. halbuki tüketicinin, kullanmadığı bir ürünü 14 gün içinde neden bile göstermeden iade etme hakkı daima var. tavsiyem, o tarz yerlerden alışveriş yapmayın. e-ticaret devi bir sürü site var, onlardan alın. bildiğiniz, güvendiğiniz yerlerden asla şaşmayın alışverişte. 2022 yılında 19 gün sonra kargoya verilmez bir sipariş. taş çatlasa 3 gün içinde verilir kargoya, pratikte böyledir. bu kadar geç kargoya veren bir yerin zaten müşterisi falan olmaz, batarlar yani.

alemsiniz şikayetçi olmanıza gerek yok kargoyu geri verdiğinizde gider
giden kargoyu tekrar size yollasalar siz almazsınız kargoda bekler bekler bekler kargo sonra yine yollar veya depomuzu meşgul edyorsunuz diye kendisiyle kargonun arasında sorun olur
sizlik sorun yok bir sıkıntı olmaz iade edebilirsiniz
Mesele kargoyu geri yollamakta değil, parayı iade almakta zaten.

o yüzden en baştan 175 i arayıp bilgi almaları daha iyi olur bazı durumlarda bazı ayrıntılarda direkt egm ye de gitmek hatta online şikayet bile yeterli olabiliyor işi o yüzden uzmana sormak lazım
:KK68: düzeltme için teşekkürler
Bu işte uzmanım hdjdjd
Kaç tane yeri öyle mahkemeye verdim. Hepsinden de çatır çatır parayı aldım :d

İyi de geç geliyor da ürününüz elinize ulaşacak ayrıca ucuzmuş da ben teslim almama sebebini anlamadım..madem öyle baktınız 1 hafta gelmedi, kargoya çıkmadan iptal etseydiniz. Bir daha sipariş vermezsiniz olur biter bence siz o parayı vermek istemiyorsunuz bahaneniz olmuş.şu an karşı tarafa kargo geliş ve gidiş ücreti çıkaracaksınız çünkü gönderen ödeyecek yazık değil mi kazanç sağlamayan insanlar boşa kargo parası ödeyecek bu hoş değil..

Mesele kargoyu geri yollamakta değil, parayı iade almakta zaten.
o konuyla ilgili fazlasıyla mesaj yazdım ileriki sayfalarda görürsünüz
zaten instagramdan tanımadığı birine para yollayarak ürün satın alan kişi bazı sıkıntıları göze almış demektir uğraşması gerekiyorsa uğraşacak yapacak birşey yok
kapıda ödemeyle mi aldı havale mi yaptı o netleşemeden banlandı maalesef burada olsa bir şekilde yardım etmeye çalışırdık

anında şikayet et canım ne demek maliye ne yapsın bunlara ,bazı şeylerin geç gerçekleşmesi yaptırımsız kaldığı veya kalacağı anlamına gelmez ki canım benim, çok fazlalar hangi biriyle ilgilensinler deyip de vazgeçmeyin herkes işini yapacak bu işleri yapan kurumlar da var bizzat da ilgileniyorlar

küçük ölçekli büyük ölçekli her sektörden mükelleflerim vardı , senelerce genel muhasebecilik yaptım kasayı açmam gerek fatura kesilmezse uygun veririm dediğine aldanma , kayıt dışı yasa dışı işler bilmeden alet oluyorsunuz tamam diyenler sayesinde devletden kaçırıyorlar , dediği gibi olsa kimse fatura kesemezdi faturayı belirli tutarda cirosu olanlar kesebiliyor yani kesebilecek olduğu için devlet fatura istiyor ya da fiş ya da makbuz...

internetde de satış için mercilere bildirmek gerek belirli tutarın altında kalanlar bazı şeylerden muaflar devlet kolaylık da sağlıyor ama belirli tutarın üstüne çıktığında satışına göre vergini veriyorsun
Maliye napsin derken, yani o kadar cok ki bunlardan ve genelde tek kisilik butikler kucuk dukkanlar cok yapiyo fatura vermemeyi..yani denetlemelerden yetersiz kalmistit hep diye dusunuyorum

o konuyla ilgili fazlasıyla mesaj yazdım ileriki sayfalarda görürsünüz
zaten instagramdan tanımadığı birine para yollayarak ürün satın alan kişi bazı sıkıntıları göze almış demektir uğraşması gerekiyorsa uğraşacak yapacak birşey yok
kapıda ödemeyle mi aldı havale mi yaptı o netleşemeden banlandı maalesef burada olsa bir şekilde yardım etmeye çalışırdık

Parayı ödemediğini ve kapıda ödeme olduğunu yazmış zaten ilk sayfada.

O nedenle geldiğinde almaması daha iyi olur. Evet iade hakkı var fakat böyle bir satıcının yasal firma olma ihtimali yok.

Yasal olsa dahi parayı iade etmediğinde hakem heyetiyle, yasal sayfa değilse de dolandırıcılık için savcılıkta uğraşacağı süreye değer mi?

Ülke ekonomisi nedeniyle, zaten olay sonuçlanana kadar taytın parası sakız parası olur maalesef.

Parayı ödemediğini ve kapıda ödeme olduğunu yazmış zaten ilk sayfada.

O nedenle geldiğinde almaması daha iyi olur. Evet iade hakkı var fakat böyle bir satıcının yasal firma olma ihtimali yok.

Yasal olsa dahi parayı iade etmediğinde hakem heyetiyle, yasal sayfa değilse de dolandırıcılık için savcılıkta uğraşacağı süreye değer mi?

Ülke ekonomisi nedeniyle, zaten olay sonuçlanana kadar taytın parası sakız parası olur maalesef.
ya almak istiyorsa alsın istemiyorsa iade edebilir ? silah zoruyla al demiyorum ki kaç defa yazmam gerek :)
önce kapıda ödeme demişti sonra da bana ''peki para hesabına gönderilmişse nasıl alıcam dedi'' ben tüm seçenekleri yazdım hangisi uyarsa diye müsadenizle yani izin verirseniz :)
ben konu sahibine bildiğim tüm yolları yazdım hangisini yapmak isterse yapar

iyi forumlar

Gerçekten yok mu? Yani bu şekilde hakları olmadığını duydum ama uygulamada işler nasıl bilmiyorum. Adamlara ürünü iade ettin ama paranı ödemediler. Tüketici hakem heyetine şikayet ettin ee sonra ne oluyır
Hakem heyeti para iadesine karar veriyor sonra baktın ödemiyor karşı taraf icraya koyuyorsun kararı.

Maliye napsin derken, yani o kadar cok ki bunlardan ve genelde tek kisilik butikler kucuk dukkanlar cok yapiyo fatura vermemeyi..yani denetlemelerden yetersiz kalmistit hep diye dusunuyorum
çoğu kişi fatura vermiyor diye şikayet eden olmadıysa o yüzden yetersiz veya gecikme olabilir canım... şikayet edildiğinde bak nasıl geliyorlar maliyeden :)

İyi de geç geliyor da ürününüz elinize ulaşacak ayrıca ucuzmuş da ben teslim almama sebebini anlamadım..madem öyle baktınız 1 hafta gelmedi, kargoya çıkmadan iptal etseydiniz. Bir daha sipariş vermezsiniz olur biter bence siz o parayı vermek istemiyorsunuz bahaneniz olmuş.şu an karşı tarafa kargo geliş ve gidiş ücreti çıkaracaksınız çünkü gönderen ödeyecek yazık değil mi kazanç sağlamayan insanlar boşa kargo parası ödeyecek bu hoş değil..
O zaman onlarda 2 güne yollarız demesinler. Belki o tarihte evde olmayacağım ? Kadın zaten parasını kabul edip almış.

Miniş cimri seni :KK70:o tayt bi eğilirsin cart diye ortadan gider. Sende para var kıy paraya :KK70:

Butik hiç güven vermedi bana.
Hem iade kabul etmemeleri hemde 19 gün sonra siparişi yollamaları beni kıllandırdı açıkcası.
Paketi acarsaniz geri iade almazlar hele ki ptt ile falan geliyorsa. Ben bir kez dolandirildim bu sekilde ve elimde patladi actigim icin paket. İcinize sinmediyse istemiyorum deyip geri gonderebilirsiniz.

Paketi acarsaniz geri iade almazlar hele ki ptt ile falan geliyorsa. Ben bir kez dolandirildim bu sekilde ve elimde patladi actigim icin paket. İcinize sinmediyse istemiyorum deyip geri gonderebilirsiniz.
paketi açanın iadesi kabul olmaz mı ?

paketi açıp deniyorum beğenmezsem iade ediyorum iadenin kabul olmaması için ya zarar görmüş olmalı ya da kendi paketinde gönderilmemiş olmalı ...

X