İNSTAGRAM YÜZÜNDEN BOŞANMA

Tamam da siz olmayan Bi ihtimalden bahsediyorsunuz sonuçta. Sonuç olarak foto da hesap da gerçekmiş, ortada iftira da yok abartı katmak da yok.
Ben konulara yorum yaparken kendimi kişilerin yerine koyarak yapıyorum. Eğer Bi gün aldatılırsam ve kuzenim benden önce öğrenirse, ister artniyetli olsun ister dedikodu amaçlı umarım bana bunu duyurur, oturup aptal yerine konmamı seyretmez. Ya da herhangi Bi tanıdık komşu vs. İstiyorsa amacı dedikodu olsun sonuç olarak ben öğrenmiş ve kurtulmuş olacağım. He hesap gerçek değilse falan bunu da araştırıp fevri davranmamak bana düşer. Eğer farazi ihtimalleri sayarsak, belki bu aile susacaktı, kadın diğer adamla yakalanıp cinayete kurban gidecekti falan sonsuz olay örgüsü sıralayabiliriz.

Fotoğrafın tarih ve zaman bilgisini , bilmiyoruz.

Konu sahibi sonradan haklı çıkmak adına "bence yeni fotoğraftı" yazdı sadece. Burada da delil olarak ,kadının fotoğrafta kilolu değil de zayıf olmasını gösterdi.

Fotoğraftaki adam, kadının manevi abim dediği ve ailenin de tanıdığı biriymiş. Kadının evlenmeden önceki döneme ait bir fotoğrafı olamaz mı ?

"Kesin aldatmış demeden önce , insan bir nefes almaz mı ? " Sonucunu öngörmeden ekran görüntüsü mü atarsınız hemen eşinize böyle bir durumda ?

Bu kadar hassas konular yüz yüze konuşulmaz mı ? Bu adam işten eve gelmeyecek mi ? İşteki adama "kuzeninin karısı değil mi bu , başkasıyla aşk mı yaşıyor ?" diye ekran görüntüsü atmak normal mi ?

Eğer Bi gün aldatılırsam ve kuzenim benden önce öğrenirse, ister artniyetli olsun ister dedikodu amaçlı umarım bana bunu duyurur, oturup aptal yerine konmamı seyretmez.

Size bunu şüphelendiği an itibariyle telefonda söylemesini mi istersiniz ?

Ben bunu düşmanıma dahi reva görmem. Allah korusun böyle bir durumda , siz evde veya işte iken böyle bir telefon aldınız.

Ya size o an bir sey olursa ? Kalp krizi / sinir krizi geçirme ihtimali / hamile ise bir anda kanama geçirme ihtimali dahi olabilir.

Bir şeyi söylemenin de yolu , yordamı vardır. Kesin emin olmadan böyle bir şey kimseye bir anda söylenmemeli.

Arkadaşlar merhaba,
vicdan azabı çekiyorum yaklaşık 1,5 ay evvel instagram keşfetinde eşimin kuzeninin karısının bir fotosu düştü yeni bir hesap açıp bir adamla sarılarak fotoğraf atmış ve altına imkansız aşk yazmış ve müslüm gürsesin bir şarkısı galiba kalbinde bana da yer ver diye şarkı ile paylaşmış çok şaşırdım eşime attım bu kim kuzeninle boşandı mı filan tanıyon mu yanındakini diye eşim tanımıyormuş oda çok şaşırdı ve fotoyu halasının kızına attı olay patladı o kuzende tuttu fotoyu kızın kaynanasına attı kızı apar topar eve çağırıp hesap sormuşlar kız manevi abim o öldü o yüzden öyle yazdım demiş bu kez de manevi abinse eşin neden tanımıyo düğününe nişanına neden gelmedi diye üstüne gitmişler .

nerden tahmin ettiyse benim görebileceğimi anlamış ve bana saydırdı telefonda bişey demedim bu kez de eşime karın çok ahlaklıysa kendi giyimine baksın mini mini elbiseler şortlar giyiyor filan diye yazmış eşim de hiç kızla muhatap olmadı eşini aradı eşiyle tartıştı. eşimin foto attığı kuzen de fotoyu ben attım orion değil diye telefonda kavga etmişler ona da o benim arkadaşımın nişanlısı fotoğrafı da nişanlısı çekti demiş herkese ayrı hikaye anlatıyor kuzen de hangi kadın nişanlısına bu kadar sarılmasına müsaade edecek diye kıza ne hakaretler etmiş bu aşamada kızın kayın pederi bunların ikisini de dövmeye kalkmış olay çok büyümüş eşim kapattı telefonu olayı kapattı adam elini kana bulayacak diye olayı kapattık .

ama bugün bu kızın görümcesi beni aradı bunlar 28 haziranda boşanmış kocasını kandırmış tekrar barışırız diye kocası da acayip saf biri boşanma sebebi bu fotoğrafmış zaten kız boşanmak istemiş foto da ortaya çıkınca tazminat ve nafaka almadan boşanmış
kız boşandığı halde herkesden intikam almaya çalışıyor görümcesinden özellikle halbuki kızın olaylardan haberi yok ben de anlatmadım 6 aylık bebeği var üzülür sütü kesilir diye kızın kaynanasına gidip evde olup biten herşeyi anlatmış ne anlattığını bilmiyorum ama görümcesinin bana anlattığı kadarıyla sizi hiç istemediler sizi hiç sevmiyorlar ve evde olan biten herşeyi diye anlattı bana kızın boşandığını aile bugün öğrendi gitti bugün memleketine yarın ailesi ile beraber çeyiz toplamaya gelecekmiş .

sırf benim keşfette önüme düşen bir gönderi yüzünden oldu bunlar kendimi suçlu hissediyorum siz olsaydınız ne yapardınız fotonun birini ekledim ama diğerinde fotonun yüzünü ve ismi karaladım paylaşmak sıkıntı olabilir diye diğerini koyamadım ama özelden sorana atabilirim bu samimiyet normal mi diye
Ne hakla kadının fotosunu burda bile paylaşmak istiyorsunuz . Sizene samimiyetten kimkimi aldatıyorsa sizene . Bu sebebten cinayet olsa elinize silah almadan katil olacaksınız bir tek dedikodu yüzünden karısını 70 yerinden bıçakladı bir adam . Üstünüze vazife olmayan şeylere o burnunuzu sokmayın . Ben kuzenlerimin ne fotosunu gördüm bahane neden gidip ortalığı karıştırayım haddinizi bilin .

Niye şaşırıyorsunuz? Bende ulu orta fotoğraf paylaşıp kocasını aleni aldatan kadını görüp söylemesine tepki verenlere şaşırıyorum mesela 😳😳
Negocum zaten görünücek bir şey herkes görücek orda sorun yok ki
Ama mesela böyle bir şey olsa benden duyulsun istemem bide benim eşim ariyacak kadının kocasını kavga edicek
Ya kocası görünce aile icinde halletsinler boşansın kavgasını etsin eşiyle ama bu huzursuzluk varken bide benim koca adama yagdiricak bende fotosunu çekicem yayacam millete bu benim tarzım değil başkası söylesin
Hadi koca kadına siddet uyguladi hadi öldürdü ne manyaklar var neler duyuyoruz

O zaman instagramdan görmedim pare den duydum parenın kocası dedi olucak( ben evli değilim sadece örnek için diyorum ) bu yanlış
Saklı gizli bir şey değil kadın zaten sergilemiş ulu orta bilinmeyecek duyulmacak şey değil hemen yetiştirmek doğru degil bana göre

Niye şaşırıyorsunuz? Bende ulu orta fotoğraf paylaşıp kocasını aleni aldatan kadını görüp söylemesine tepki verenlere şaşırıyorum mesela 😳😳

Nego Nego aldatılmayı da , aldatan varsa aldatanı da savunmuyoruz.

Ya olay göründüğü gibi değilse diyorum ben. Nedenleriyle okuyabilirsiniz.

Sizce bu ortaya çıkarma mı ?

Bdv de "Benim adıma sosyal medya hesabı açılmış , başkasına hakaret edilmiş, ben olmadığımı nasıl ispatlarım ? " konuları da açılıyor.

İnsanlar sosyal medya ve internet suçları sebebiyle savcılığa şikayetçi oluyor ve bilişim suçları birimi de inceliyor.

Bir yakınınıza , tanıdığınıza ait sosyal medyada bir başka kadın/ erkekle fotoğraf görseniz ilk anda şaşırsanız da ; sonrasında adına "sahte hesap" açılmış olabilir mi ? diye düşünmez veya bakmaz mısınız ?

Anayasa madde 38 : “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.” der. Buna da Masumiyet Karinesi denir.

Konu sahibi : Sahte hesap açan , başkasının kendisindeki fotoğrafını kullanan birinin böyle bir hesap açabileceğine dair kuşku dahi duymamış , kadına "adına sahte hesap açılmış olabilir mi , böyle bir şey gördüm" dememiş ; direkt kocasına fotoğrafı atıp , kenara geçip seyretmiş.

Daha önceki mesajınızda da yazmıştım.Okumayanlar için tekrar edeyim.

Konuda bahsedilen instagram hesabı. Aranızda mavi tikli hesap kullanan kaç kişi var , çoğumuz tanınmış veya takipçisi fazla hesaplara sahip olmadığımız için mavi tiki olmayan hesaplara sahibiz.

Kötü niyetli biri adımızı ve varsa bize ait onunla beraber çekildiğimiz veya bizden izinsiz çektiği fotoğrafları kullanarak bir hesap açabilir mi , açamaz mı ?

Önce hesabın doğruluğunu sorgularım ben böyle bir durumda.

Böyle bir olay da telefonda köpürtüle köpürtüle söylenmez. Tam tersine ailedeki sağ duyu sahibi , olayın söyleneceği adamı/ kadını yatıştırabilecek insanlar da varken yüz yüze söylenir. Olay adli vakaya dönüşmesin diye de kişi yalnız bırakılmaz.

H Hickimsee konuyu her yönden değerlendirdik çoğumuz. Aldatılma şüphesi varsa , izlenecek en makul yol aranır.

Fotoğrafın tarih ve zaman bilgisini , bilmiyoruz.

Konu sahibi sonradan haklı çıkmak adına "bence yeni fotoğraftı" yazdı sadece. Burada da delil olarak ,kadının fotoğrafta kilolu değil de zayıf olmasını gösterdi.

Fotoğraftaki adam, kadının manevi abim dediği ve ailenin de tanıdığı biriymiş. Kadının evlenmeden önceki döneme ait bir fotoğrafı olamaz mı ?

"Kesin aldatmış demeden önce , insan bir nefes almaz mı ? " Sonucunu öngörmeden ekran görüntüsü mü atarsınız hemen eşinize böyle bir durumda ?

Bu kadar hassas konular yüz yüze konuşulmaz mı ? Bu adam işten eve gelmeyecek mi ? İşteki adama "kuzeninin karısı değil mi bu , başkasıyla aşk mı yaşıyor ?" diye ekran görüntüsü atmak normal mi ?

Size bunu şüphelendiği an itibariyle telefonda söylemesini mi istersiniz ?

Ben bunu düşmanıma dahi reva görmem. Allah korusun böyle bir durumda , siz evde veya işte iken böyle bir telefon aldınız.

Ya size o an bir sey olursa ? Kalp krizi / sinir krizi geçirme ihtimali / hamile ise bir anda kanama geçirme ihtimali dahi olabilir.

Bir şeyi söylemenin de yolu , yordamı vardır. Kesin emin olmadan böyle bir şey kimseye bir anda söylenmemeli.

Valla arkadaşım kadın korkmamış evli barklı haliyle sevdiceğinin fotosunu paylaşmış, aşk şarkılarıyla birlikte. Demek ki kocasının öğrenmesinden kendisine zarar vermesinden rezil olmakan vs pek de çekinmiyor. Adamın kredi kartını elinden almış onun ekmeğini yerken başka adama ilanı aşk ederken düşünecekti. He adamın bu şekilde öğrenmiş olması tabiki ağır, ama daha ağırları da var. Yatakta da basan var. Ya da kendi gözüyle de görebilidi. Evet geçip karşısına daha makul Bi şekilde belki daha kontrollü söylemek daha mantıklı olurdu. Herkes bu kadar sağduyulu davranmayabilir. Zaten adama ileten konu sahibi değil kuzenleri. Ama sonuç olarak bu adamın bunu öğrenmeye hakkı var. Ben böyle düşünüyorum. Ben benim başıma gelse, kimse susmasın isterim. Niyetleri hiç önemli değil korkmadan bana söylesinler. Çok üzüleceğim evet ama bilmesem de aldatıldığım gerçeğini değiştirmeyecek sonuçta. Ne kadar erken öğrenirsem o kadar iyi diye düşünüyorum.

Bazı yorumlarda bahsedilmiş, hesap sahte ve iftira da olabilirdi. Geçen birisi mesaj atmış bana instagramdan tanismisiz ben ona numaramı vermişim 😳 bunu bilen birisi kocama gitse eşin instagramdan erkeklerle konuşuyor dese al başına belayı, uğraş dur.

Şu anda foruma yazarken dahi internet kullandığımızı unutuyor insanlar.

Eskiden " X senin için böyle diyor" diye ortalığı karıştıran insanlar vardı ; şimdi ise sosyal medyada istedikleri kişinin adı ve fotoğrafıyla hesap açıp , isim sahibini lekelemeye çalışan insanlar türedi.

sizin konuları hatırlıyorum. siz dünya etrafınızda dönsün herkes sizi başının üstünde taşısın istiyorsunuz eşinizde aynı. bir arada eşiniz sizin yüzünüzden annesine sert çıkmıştı boş yere. siz yine ben masumum ayaklarındaydınız

sizde olay çıkarma potansiyeli var. korkulacak insan tipisiniz. iyiki yakın çevremde değilsiniz
Evlerden Irak

Sizin yazdıklarınız sahte hesaplar için geçerli. Bu kadın aleni bir şekilde sarmaş dolaş imkansız aşk diye paylaşmış sahte olma ihtimali kalmıyor.
Aldatmayı normaleştirdiğinizi düşünmüyorum olur mu öyle şey. Görüp söylenmesini ben doğru buluyorum, kimse kimseyi aptal yerine koymamalı

Negocum zaten görünücek bir şey herkes görücek orda sorun yok ki
Ama mesela böyle bir şey olsa benden duyulsun istemem bide benim eşim ariyacak kadının kocasını kavga edicek
Ya kocası görünce aile icinde halletsinler boşansın kavgasını etsin eşiyle ama bu huzursuzluk varken bide benim koca adama yagdiricak bende fotosunu çekicem yayacam millete bu benim tarzım değil başkası söylesin
Hadi koca kadına siddet uyguladi hadi öldürdü ne manyaklar var neler duyuyoruz

O zaman instagramdan görmedim pare den duydum parenın kocası dedi olucak( ben evli değilim sadece örnek için diyorum ) bu yanlış
Saklı gizli bir şey değil kadın zaten sergilemiş ulu orta bilinmeyecek duyulmacak şey değil hemen yetiştirmek doğru degil bana göre
İşte bende görünce söylenmesi taraftarıyım hele böyle aleni utanmadan yapılıyorsa demek ki korkusu yoktur Pare.

Ama olay göründüğü gibi? Kadının farklı yalanlarla savuşturmaya çalışmasından belli zaten. Kadının hesabı ve kendi paylaymış. İnkar etmemiş ben paylaşmadım diye.

Valla arkadaşım kadın korkmamış evli barklı haliyle sevdiceğinin fotosunu paylaşmış, aşk şarkılarıyla birlikte. Demek ki kocasının öğrenmesinden kendisine zarar vermesinden rezil olmakan vs pek de çekinmiyor. Adamın kredi kartını elinden almış onun ekmeğini yerken başka adama ilanı aşk ederken düşünecekti. He adamın bu şekilde öğrenmiş olması tabiki ağır, ama daha ağırları da var. Yatakta da basan var. Ya da kendi gözüyle de görebilidi. Evet geçip karşısına daha makul Bi şekilde belki daha kontrollü söylemek daha mantıklı olurdu. Herkes bu kadar sağduyulu davranmayabilir. Zaten adama ileten konu sahibi değil kuzenleri. Ama sonuç olarak bu adamın bunu öğrenmeye hakkı var. Ben böyle düşünüyorum. Ben benim başıma gelse, kimse susmasın isterim. Niyetleri hiç önemli değil korkmadan bana söylesinler. Çok üzüleceğim evet ama bilmesem de aldatıldığım gerçeğini değiştirmeyecek sonuçta. Ne kadar erken öğrenirsem o kadar iyi diye düşünüyorum.

Ya fotoğrafi paylaşan kadın değilse ? Ya ortada aldatma yoksa ?

Yeni habercilik anlayışı herkesin dengesini bozdu sanırım.

Aldatılma kanıtlanmadıysa , kanıtlanana kadar bu "Aldatılma Şüphesi" dir ; aldatılma diyemeyiz , hüküm giydiremeyiz.

Ya fotoğrafi paylaşan kadın değilse ? Ya ortada aldatma yoksa ?

Yeni habercilik anlayışı herkesin dengesini bozdu sanırım.

Aldatılma kanıtlanmadıysa , kanıtlanana kadar bu "Aldatılma Şüphesi" dir ; aldatılma diyemeyiz , hüküm giydiremeyiz.
Kadın paylaştığını inkar etmemiş. Ben paylaştım aile dostum demiş, sonra kuzenim demiş. Herkese farklı yalan atmış. Ayrıca üzerinde imkansız aşkım yazıyormuş ve aşk şarkısı çalıyormuş. Yani herşey çok açık çok net kadın bile kendini savunamamış siz tamamen başka durumlarda olabilecek ihtimalleri sayıyorsunuz. Kadın inkar etmemiş paylaştığını ve üzerinde aşkım yazıyormuş, aldatılma demeyeceğiz ne diyeceğiz?

Türkiye gibi günde beşer onar kadının namustu boktu püsürdü diye katledildiği bi ülkede bi kadının hesap gizleyerek sakladığı bi fotoyu, kocasına gideceğini bile bile eşinize nasıl gösteriyorsunuz. Ya hiç mi vicdanınız yok

Back
X