- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.247
- 548
Tamam da siz olmayan Bi ihtimalden bahsediyorsunuz sonuçta. Sonuç olarak foto da hesap da gerçekmiş, ortada iftira da yok abartı katmak da yok.Sizce bu ortaya çıkarma mı ?
Bdv de "Benim adıma sosyal medya hesabı açılmış , başkasına hakaret edilmiş, ben olmadığımı nasıl ispatlarım ? " konuları da açılıyor.
İnsanlar sosyal medya ve internet suçları sebebiyle savcılığa şikayetçi oluyor ve bilişim suçları birimi de inceliyor.
Bir yakınınıza , tanıdığınıza ait sosyal medyada bir başka kadın/ erkekle fotoğraf görseniz ilk anda şaşırsanız da ; sonrasında adına "sahte hesap" açılmış olabilir mi ? diye düşünmez veya bakmaz mısınız ?
Anayasa madde 38 : “Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.” der. Buna da Masumiyet Karinesi denir.
Konu sahibi : Sahte hesap açan , başkasının kendisindeki fotoğrafını kullanan birinin böyle bir hesap açabileceğine dair kuşku dahi duymamış , kadına "adına sahte hesap açılmış olabilir mi , böyle bir şey gördüm" dememiş ; direkt kocasına fotoğrafı atıp , kenara geçip seyretmiş.
Daha önceki mesajınızda da yazmıştım.Okumayanlar için tekrar edeyim.
Konuda bahsedilen instagram hesabı. Aranızda mavi tikli hesap kullanan kaç kişi var , çoğumuz tanınmış veya takipçisi fazla hesaplara sahip olmadığımız için mavi tiki olmayan hesaplara sahibiz.
Kötü niyetli biri adımızı ve varsa bize ait onunla beraber çekildiğimiz veya bizden izinsiz çektiği fotoğrafları kullanarak bir hesap açabilir mi , açamaz mı ?
Önce hesabın doğruluğunu sorgularım ben böyle bir durumda.
Böyle bir olay da telefonda köpürtüle köpürtüle söylenmez. Tam tersine ailedeki sağ duyu sahibi , olayın söyleneceği adamı/ kadını yatıştırabilecek insanlar da varken yüz yüze söylenir. Olay adli vakaya dönüşmesin diye de kişi yalnız bırakılmaz.
Şu yazdıklarınızdan hiçbir şey anlamadımArkadaşlar merhaba,
vicdan azabı çekiyorum yaklaşık 1,5 ay evvel instagram keşfetinde eşimin kuzeninin karısının bir fotosu düştü yeni bir hesap açıp bir adamla sarılarak fotoğraf atmış ve altına imkansız aşk yazmış ve müslüm gürsesin bir şarkısı galiba kalbinde bana da yer ver diye şarkı ile paylaşmış çok şaşırdım eşime attım bu kim kuzeninle boşandı mı filan tanıyon mu yanındakini diye eşim tanımıyormuş oda çok şaşırdı ve fotoyu halasının kızına attı olay patladı o kuzende tuttu fotoyu kızın kaynanasına attı kızı apar topar eve çağırıp hesap sormuşlar kız manevi abim o öldü o yüzden öyle yazdım demiş bu kez de manevi abinse eşin neden tanımıyo düğününe nişanına neden gelmedi diye üstüne gitmişler .
nerden tahmin ettiyse benim görebileceğimi anlamış ve bana saydırdı telefonda bişey demedim bu kez de eşime karın çok ahlaklıysa kendi giyimine baksın mini mini elbiseler şortlar giyiyor filan diye yazmış eşim de hiç kızla muhatap olmadı eşini aradı eşiyle tartıştı. eşimin foto attığı kuzen de fotoyu ben attım orion değil diye telefonda kavga etmişler ona da o benim arkadaşımın nişanlısı fotoğrafı da nişanlısı çekti demiş herkese ayrı hikaye anlatıyor kuzen de hangi kadın nişanlısına bu kadar sarılmasına müsaade edecek diye kıza ne hakaretler etmiş bu aşamada kızın kayın pederi bunların ikisini de dövmeye kalkmış olay çok büyümüş eşim kapattı telefonu olayı kapattı adam elini kana bulayacak diye olayı kapattık .
ama bugün bu kızın görümcesi beni aradı bunlar 28 haziranda boşanmış kocasını kandırmış tekrar barışırız diye kocası da acayip saf biri boşanma sebebi bu fotoğrafmış zaten kız boşanmak istemiş foto da ortaya çıkınca tazminat ve nafaka almadan boşanmış
kız boşandığı halde herkesden intikam almaya çalışıyor görümcesinden özellikle halbuki kızın olaylardan haberi yok ben de anlatmadım 6 aylık bebeği var üzülür sütü kesilir diye kızın kaynanasına gidip evde olup biten herşeyi anlatmış ne anlattığını bilmiyorum ama görümcesinin bana anlattığı kadarıyla sizi hiç istemediler sizi hiç sevmiyorlar ve evde olan biten herşeyi diye anlattı bana kızın boşandığını aile bugün öğrendi gitti bugün memleketine yarın ailesi ile beraber çeyiz toplamaya gelecekmiş .
sırf benim keşfette önüme düşen bir gönderi yüzünden oldu bunlar kendimi suçlu hissediyorum siz olsaydınız ne yapardınız fotonun birini ekledim ama diğerinde fotonun yüzünü ve ismi karaladım paylaşmak sıkıntı olabilir diye diğerini koyamadım ama özelden sorana atabilirim bu samimiyet normal mi diye
Savunuyor gibi mi geldik o nasıl oluyor gibi
Aldatan kadını savunuyor gibi geldik
Reis mi HahhahaAynen reis öyle geldiniz. Meali; amacınız o değil biliyorum ama dışarıdan öyle görünüyor demek.
Zaten bir biz anladık onu da yanlış anladıkArada ince bir cizgi varmis cevir kazi yanmasin gibi bir cizgi sen ne anlarsin pehhh
Hep o ince çizgiden zatenAbla 7 duvelin dedikodusunu yapiyon burda farkinda misin?
Zaten bir biz anladık onu da yanlış anladık
Size de linç gelecek, hissediyorumNiye şaşırıyorsunuz? Bende ulu orta fotoğraf paylaşıp kocasını aleni aldatan kadını görüp söylemesine tepki verenlere şaşırıyorum mesela
Eğer kadın kendi numarasıyla kayıt olduysa, ve konu sahibinde hattı kayıtlıysa, direkt arkadaş olarak öneriliyor.Ya çok pardon, yanlışsam düzeltin. İnstagramda, sayfa büyütmek isteyenler, keşfete düşmek için yorum, beğeni, paylaşım falan istiyorlar. Keşfete düşmek öyle kolay değil diye biliyorum. Daha yeni açılmış, üç, beş takipçili bir hesap nasıl keşfete düşüyor da, fotoğraf önünüze geliyor? Ben özellikle bakıp, attığınızı düşünüyorum. Karı koca kaostan besleniyorsunuz. Hayatınız mı renksiz anlamadım ki? Kendinize dönün, milletle uğraşmayın. Vicdan azabı çekmekte çok haklısınız. Siz karışmasanız belki de bambaşka olacaktı, ya da en azından buraya yazacak bir derdiniz olmayacaktı. Ben böyle bir fotoğraf görsem, ilk aklıma gelen, birinin tuzak kurmuş olabileceği olurdu.
Linçlenecek bir şey yok. Bana göre aldatılan adamın öğrenmesi doğru, fotoğrafı paylaşan kötü olmuyor görüp söyleyen niye kötü olsun. Bu benim görüşüm başkaları farklı düşünüyor diye tuhaf diyemez.Size de linç gelecek, hissediyorum
Arkadaş olarak öneriliyor, onu biliyorum ama az takipçili ve etkileşimli bir sayfanın fotoğrafı keşfet e düşer mi? Fotoğraf keşfette karşıma çıktı demiş.Eğer kadın kendi numarasıyla kayıt olduysa, ve konu sahibinde hattı kayıtlıysa, direkt arkadaş olarak öneriliyor.
Aynen Mune takipte konu daTurkce meal falan diyor reisbosver biz banlanmadan kacalim :)
Kimin ne amaçla, ne yaptığını bilemem. Ama aldatılan birine bunu söylemek bence olması gereken şey. Sonuçta akrabalık ilişkisi var. Rastgele biri değil ki.Reis mi Hahhaha
Dışarısını içerisini bilmem ben mealle onla bunla uğraşmam gayet anlaşılır anlamak isteyene
Biri büyük bir hata yapmış hiç olmayacak
Digeride bunu fırsat bilmiş eli ayağına dolaşmış bunu millete nasıl yayarım telaşına girmiş
Zaten patlayacak bombanın fitili gereksiz yere çekmiş
Ben de. Kadın utanmamış evli barklı haliyle başka adama ilanı aşk etmiş, ben de he iyi tamam normal mi diye düşüncem. Şaşırıp bilen birine sorarım tabi bu evli değil mi boşandı mı hayırdır diye. Ki kadın kocasına sormuş yabancı birine değil. Gerisini kocası yapmış.Niye şaşırıyorsunuz? Bende ulu orta fotoğraf paylaşıp kocasını aleni aldatan kadını görüp söylemesine tepki verenlere şaşırıyorum mesela
Kız bu kadar sevineceğini bilseydim önceden derdim anaaaaAynen Mune takipte konu da
Ama bana Reis dedi lütfen
dikkatinizi cekiyorum
Artık bir Reisiniz var
Pare Reis
Kim görüp de gerçekten eşine sormaz kiBen de. Kadın utanmamış evli barklı haliyle başka adama ilanı aşk etmiş, ben de he iyi tamam normal mi diye düşüncem. Şaşırıp bilen birine sorarım tabi bu evli değil mi boşandı mı hayırdır diye. Ki kadın kocasına sormuş yabancı birine değil. Gerisini kocası yapmış.
O kadarını bilmiyorum. Belki aynı sebepten reels falanda yine düşüyordur. Çok anlamam sosyal medyadan ama Bi şekilde Bi yerden bağlantın olunca çıkıyor karşına sanırım.Arkadaş olarak öneriliyor, onu biliyorum ama az takipçili ve etkileşimli bir sayfanın fotoğrafı keşfet e düşer mi? Fotoğraf keşfette karşıma çıktı demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?