İnstagram üzerinden şikayet edileceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ama o çocuk etkilenmediği için benim içim rahat. İnanın etkilenmicek inanın.

Ceza konusunda emin değilim.
Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama fotoğraf zaten sosyal medyada varmış.
Bazı TV programlarında da , bazı iddialara karşı birilerinin fotoğrafları yayınlanıyor. O fotoğraflar ise o kişilerin sosyal medyasından alınıyor. Kişi "kaldırın" diyene kadar da duruyor. Buna istinaden, konu sahibinin fotoğraf paylaşması bana suç değilmiş gibi geldi.
Ancak hukuk teferruatlı iş. İletişimler, olaylar vs önemli.
Çok ahlaklı bir davranış değil tabi. Burası ayrı bir konu.

Ordinary Personn Bana da özelden yazar mısınız. Merak ettim gerçekten

Bir kişinin sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu fotoğrafı yahut başka türlü ele geçirilmiş olan bir fotoğrafın izinsiz olarak paylaşılması sonucunda aşağıdaki suç tipleri oluşabilecektir.

• Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (TCK Md. 134)
  • Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme (TCK Md. 136, 137)
  • Kişisel Verilerin Kaydedilmesi (TCK Md. 135)

Bunların hepsine baktım internet üzerinden. Maalesef dediğiniz gibi sonuçlanıyor ama belki bu sefer öyle olmaz

insan can acısıyla herşeyi yapabilir. Hanginizin canı yandığında beyninizden binlerce intikam senaryosu geçmiyor ki? Bence yargılamayalım. Ne yaşadığınıda yazmamış. Üstelik bence adamın karısına iyi birsey yapmış. Ben evli olsaydım, kocam benden böyle birşey saklasaydı bilmek isterdim açıkcası.
Bence pek bişey yapamazlar. Hakaret yok, iftira yoksa anca dava açtıklarıyla kalırlar.

Evet dediğiniz gibi hiçbiri yok

Dava açılışında bu 3 madde öne çıkıyor. Ancak herkese açık profilse; gerekçeli karar ve sonuçları farklı oluyor.

Bu, bir başkasının bilgilerini alıp; paylaşabilirsiniz anlamına gelmiyor tabii ki.

Sosyal medya uygulamalarını kullanan herkes; dikkatli olmalı.

yorum yazanlara teşekkür ederim ama bu kadar ağır konuşacak böyle beddua edecek bir durum söz konusu değildi. İnsanlara ön yargılı yaklaşmak basittir. Keşke bana söylediğiniz gibi sizler de karşınızdaki insanı kırmadan önce iki kere düşünseydiniz. Soranlara durumu anlattım. Benim burada sormak istediğim acaba en kötü ihtimal ile nasıl bir ceza alırım. Belki dedim başından geçen veya şahit olan biri bana yardımcı olabilir. Daha önce yaşamadığım için ne olacağını bilmiyorum.

Size yapılanı ispatlamaya çalışırsınız siz de. Mahkeme uzadıkça uzar belki de onlara pahalıya patlar.

Yargıtay kararları var, sosyal medya hesabınızdaki fotoğrafların izinsiz kullanımını tck136/1 üzerinden değerlendiriyor mahkeme.
Bu konudaki yanlışlar bununla da kalmıyor, özel hayatın ifşası var, adamın başka bir kadından gayrimeşru çocuğu olduğu yazılmış, bu bilgi adamın sosyal medya hesabında olan bir bilgi mi? Hayır, herkesin içten içe bildiği iddia edilen ama adam ve karısı tarafından dillendirilmeyen açıklanmayan bir bilgi.

Çocuk babasının nüfusunda değilse, adama ait olduğu mahkeme kanalıyla ispatlanmadıysa vs vs adam iftira davası da açabilir.

Ben kanundan bir hakim veya bir avukat kadar anlamam anlayamam, yalan yanlış bilgi de vermek istemem ama bildiğim bir şey var, fotoğraf paylaşıp bu çocuk eşinin gayrimeşru çocuğu iddiasında bulunan konu sahibesi iddiasını kanıtlamakla mükellef, fotoğraf somut delil sayılmaz adam altına ben babasıyım canım oğlum yazmadıysa, nüfusuna almadıysa, babalık davası açılmamışsa, konu sahibesi iddiasını kanıtlayamaz ve hakkında iftira davası açılır.

Ben konuya yazdığım ilk mesajdan beri şunu anlatmaya çalışıyorum aslında, konu sahibesi intikam almakta haklı olsa bile, karşısındaki karı-koca dünyanın en kötü ve intikam alınması gereken insanları bile olsa, şu an hukuken kendisini çıkmaza soktu, karşı taraf bu işin peşini bırakmazsa onlar yüzünden canı yanacak kişi yine kendisi.

İnsanlar boşuna dememiş intikam soğuk yenir diye, somut deliller olmadan atacağınız her intikam adımı kendinizden başkasına zarar vermez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…