- 10 Şubat 2016
- 1.267
- 1.241
- 133
- Konu Sahibi Ordinary Personn
-
Evet ama o çocuk etkilenmediği için benim içim rahat. İnanın etkilenmicek inanın.Yorumlarda hakaret, küfür, üslupsuzluk varsa o yorumların altındaki şikayet et butonuna basarak rapor edebilirsiniz lakin insanların eleştirileri yaptığınızın etik olmadığı üzerine, intikam almakta haklı gerekçeleriniz var ama bunu çocuk üzerinden yapmış olmanız eleştiriliyor.
Şöyle düşünün birine çoook büyük bir kötülüğünüz oldu, karşınızdaki sizden intikam almak istiyor, çocuklarınız üzerinden vurmasını ister misiniz?
Hepimiz birilerinden intikam almak isteyebiliriz kimse kusursuz günahsız değil, delirdik mi neler yaparız kim bilir ama intikamda çocuk kullanılmaz, intikamda hastalık, engelli olma gibi şeyler kullanılmaz.
Babasına kızdım çocuğu vurdum olmaz.
Bir kişinin sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu fotoğrafı yahut başka türlü ele geçirilmiş olan bir fotoğrafın izinsiz olarak paylaşılması sonucunda aşağıdaki suç tipleri oluşabilecektir.Mune Herkese açık profil ve hesaplar farklı değerlendiriliyor. Bir dönem çok sayıda haber de yapılmıştı.
Konu sahibinin yaptığı hareketi savunmuyorum.
Herkese açık profil ve paylaşımlara dair; açılmış onlarca dava mevcut. Fotoğrafın paylaşımı ayrı, sonuçları ayrı ele alınıp değerlendiriliyor.
Bunların hepsine baktım internet üzerinden. Maalesef dediğiniz gibi sonuçlanıyor ama belki bu sefer öyle olmazBir kişinin sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu fotoğrafı yahut başka türlü ele geçirilmiş olan bir fotoğrafın izinsiz olarak paylaşılması sonucunda aşağıdaki suç tipleri oluşabilecektir.
- Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (TCK Md. 134)
- Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme (TCK Md. 136, 137)
- Kişisel Verilerin Kaydedilmesi (TCK Md. 135)
Konu ne bilmiyorum böyle bir şey de ancak can yanınca yapılır sanırım ama keşke başka bir yol bulsaydiniz :/Bunların hepsine baktım internet üzerinden. Maalesef dediğiniz gibi sonuçlanıyor ama belki bu sefer öyle olmaz
Peki siz bilirsiniz, dava konusuna gelince dediğim gibi fake hesabınızın tespiti halinde dava açma hakları var.Evet ama o çocuk etkilenmediği için benim içim rahat. İnanın etkilenmicek inanın.
Canı yanan anlar beni. Çok düşündüm elimden gelen sadece buydu…Konu ne bilmiyorum böyle bir şey de ancak can yanınca yapılır sanırım ama keşke başka bir yol bulsaydiniz :/
Anladım teşekkür ederimPeki siz bilirsiniz, dava konusuna gelince dediğim gibi fake hesabınızın tespiti halinde dava açma hakları var.
mevzu neydi peki ben de merak ettim özelden yazarsanız eğerCanı yanan anlar beni. Çok düşündüm elimden gelen sadece buydu…
Evet dediğiniz gibi hiçbiri yokinsan can acısıyla herşeyi yapabilir. Hanginizin canı yandığında beyninizden binlerce intikam senaryosu geçmiyor ki? Bence yargılamayalım. Ne yaşadığınıda yazmamış. Üstelik bence adamın karısına iyi birsey yapmış. Ben evli olsaydım, kocam benden böyle birşey saklasaydı bilmek isterdim açıkcası.
Bence pek bişey yapamazlar. Hakaret yok, iftira yoksa anca dava açtıklarıyla kalırlar.
Bir kişinin sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu fotoğrafı yahut başka türlü ele geçirilmiş olan bir fotoğrafın izinsiz olarak paylaşılması sonucunda aşağıdaki suç tipleri oluşabilecektir.
- Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (TCK Md. 134)
- Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme (TCK Md. 136, 137)
- Kişisel Verilerin Kaydedilmesi (TCK Md. 135)
Size yapılanı ispatlamaya çalışırsınız siz de. Mahkeme uzadıkça uzar belki de onlara pahalıya patlar.yorum yazanlara teşekkür ederim ama bu kadar ağır konuşacak böyle beddua edecek bir durum söz konusu değildi. İnsanlara ön yargılı yaklaşmak basittir. Keşke bana söylediğiniz gibi sizler de karşınızdaki insanı kırmadan önce iki kere düşünseydiniz. Soranlara durumu anlattım. Benim burada sormak istediğim acaba en kötü ihtimal ile nasıl bir ceza alırım. Belki dedim başından geçen veya şahit olan biri bana yardımcı olabilir. Daha önce yaşamadığım için ne olacağını bilmiyorum.
İnşallah dediğiniz gibi olurSize yapılanı ispatlamaya çalışırsınız siz de. Mahkeme uzadıkça uzar belki de onlara pahalıya patlar.
Yargıtay kararları var, sosyal medya hesabınızdaki fotoğrafların izinsiz kullanımını tck136/1 üzerinden değerlendiriyor mahkeme.Dava açılışında bu 3 madde öne çıkıyor. Ancak herkese açık profilse; gerekçeli karar ve sonuçları farklı oluyor.
Bu, bir başkasının bilgilerini alıp; paylaşabilirsiniz anlamına gelmiyor tabii ki.
Sosyal medya uygulamalarını kullanan herkes; dikkatli olmalı.
Sonuçta onlar başlatmış. Belki de kendi yaptıkları ayaklarına dolanır diye korkarlar. Onlara karşı dik durun aksi halde daha da üstünüze gelirlerİnşallah dediğiniz gibi olur
valla dibine kadar haketmişler.Evet dediğiniz gibi hiçbiri yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?