İnstagram üzerinden şikayet edileceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kullanıcı adının altına da kalbiniz kaderiniz olsun yazmışsınız. Allah dileklerinizi kabul etmiş. Kalbinizin hakkı sıkı bir tazminat, o da kaderiniz
İnşallah gün gelir zaman gelir kazandığımı yazarım buraya. O zaman kalbimin nasıl kaderim olduğunu görürsünüz.

Insanın canı yanınca aklî melekeleri kaybolabiliyo, bazen diyoruz ya, ne malmışım niye böyle şeyler yapmışım vs, ahkâm kesemeyeceğim hiç.

Yinede yöntem yanlıs bence.. cok zor süreçler evet ama o anki can yanmasıyla yapılacak tek şey gbi görmüş sanırım bunu..konu sahibi anlattgı gbi yazabilir buraya aslnda.. smdi onun yazdgnı yazmak ban sebebi mi bilmediğimden yazmıyorum.. kendi dönecektir merak edenlere

konunun içeriğini aşşşşşırı merak ettim.
içerik yazılsaydı daha net yardımcı olunabilirdi diye düşünüyorum. gerçi içeriği bilenler konu sahibine baya hak veriyor bu da benim nezdimde olayı daha da ilginçleştiriyor :)

olayın içeriğini geçip yapılan eylemlere gelecek olursak;
kişinin fotoğrafını sosyal medyadan alıp izinsiz olarak kullanmak TCK kapsamında Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme suçunu oluşturur. şu an çok üşendim cezasına bakamayacağım ama 2 yıldan başlıyor olabilir hapis cezası sabıkan vs yoksa hagb alabilirsin belki adli sicil kaydın önemli infaz konusunda da.
eğer yayınladığın fotoğraf başkasına gönderilen senin bir şekilde ele geçirip yayınladığın bir fotoğrafsa bu sefer de Özel Hayatın Gizliliğini İhlal suçunu oluşturur.
toparlamak gerekirse olayın içeriğine bakarak ancak suç tipi belirlenebilir.
ama olayı bilenlerin de senin haklı olduğunu söylemesine dikkat edecek olursak belki indirim sebebi vs adeğerlendirilir.
öenmli başka bir nokta daha var. eğer paylaşımın neticesinde kişinin ticari itibarı, kişiliği, onuru veya başkaca bir manevi zararı varsa manevi tazminat davası da açabilirler

Nedenini buraya yazamıyor daha, dava edecekler diye yana yakıla konu açmış, intikam alacakmış bi de Allah'ım ya rabbim.

Nedenini buraya yazamıyor daha, dava edecekler diye yana yakıla konu açmış, intikam alacakmış bi de Allah'ım ya rabbim.
Yani intikam değil iç soğutmaya çalışmak gbi.. o insanların canınında böyle yanacagını hc sanmam.. ancak onların yaptgı gbi yapılırsa intikam olurdu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…