İnsanların Ego Tatmini Aracı olmaktan Bıktım artık !!!

İnsanlardan kaçma olayı bende de var. Halbuki sosyalleşmek, başka insanlarla tanışmak çok istiyorum öte yandan da girdiğim ortamlarda beni çözecekler, laf sokup üzerimde n popülerlik kasacaklar diye geriliyorum. İnternette aratınca "avoidant kişilik bozukluğu" diye bir hastalık çıkıyor. Bir de laf sokmanın da sanatı varmış (birinden duymuştum), güle güle laf sokmalıymışız öbür türlü kavga gibi göründüğü için itici olurmuşuz ben bunu beceremiyorum çünkü gülerek laf sokmak için rahat olmak lazım. Ama o an gelen kalp çarpıntısı hepsini engelliyor o heyecan, kalp krizi gibi gelen his

Ben bir iki tane gerçekten güvenebileceğim ömürlük insan bulsam yetecek, çok insan da sevmiyorum enerjimi çekiyor.. Aslında güzel iletişim kurmayı da seven biriyim, mutlu olurum, rahat konuşabildiğimi düşündüğüm biriyle çok çenem düşer, ne bilim çok gülerim falan ortam çok mutsuzluk vermiyorsa ama gerçekten "rahat" olmak çok zor, kendi başıma daha iyi hissediyorum çoğunlukla.
Biraz yapı meselesi ama öz güven eksiklikleri de var işte iş karşılık vermeye gelince ortaya çıkıyor, hayatta bir şeyleri halletmen gerektiğinde çıkıyor..
Evet bana da o "sanat" aşırı samimiyetsiz geliyor, o kadar dolambaçlı şeylerle uğraşamıyorum durduk yere. Direkt yüzüne vurunca aslında haklısın ama işte, sanat icra edemediğin için itici! Ben de o rahatlıkta olamıyorum kesinlikle, normal karşılayamıyorum. İnsanların düşüncelerini önemserim. Zaten anlamıyorum yani kim samimi kim laf sokuyor artık, bu yüzden mesafeli olmayı daha çok tercih ediyorum, ben iyi sanıyorum olmuyor kötü sanmayı da ön yargı olarak görüyorum, millet de kendi gibi gördüğü için çok içten söylediğin iyi niyetli bir lafı bile "laf sokma" kabul ediyor bazen.
Ben en çok yanlış anlaşılmaktan çekinirim ve aşırı geriliyorum, bir gün iftira falan atılsa Allah korusun kalp krizi geçirebilirim diye korkuyorum, her şeyi kötüye çeken insanlar beni çok geriyor. Annem beni bir çok konuda çok yanlış anlamış, suçlamış, bir çok şeyi kötüye çekmiş, baskı kurmaya çalışmış biridir, dediklerinin tam tersi olmama rağmen...
Neyse ki iş hayatını halletmişsiniz, bu çok şey bence...

Türkiyede yaşıyorsanız; okuyup çalışmazsanız, belli bi yaşa gelip evlenmediyseniz, evlenip bir süre çocuk doğurmadıysanız ve bunun gibi bir çok özel nedenlerden dolayı heeeeerkese açıklama yapmak zorundasınız. Gerizekalılar net. Ben asla kimseye evlilik, iş, ve çocuk sormam. Siz de sormayın artık bazı şeyler eski nesilde kalsın bitsin. Bunları sormak ayıp karşılansın artık... Değişsin cahil insanlar.
Siz de onları takmayın sizi evlilikle çocukla vuranın evlendiğine de, çocuk doğurduğuna da bin pişman olduğunu çok defa fark edebilirsiniz. Kendi yaşamında mutlu olsa sizi mutsuz etmek istemezdi.
Ayrıca o sizi böyle şeylerle vuruyorsa siz de onu vurabilirsiniz. Çocuk da elden gidebilir bir gün, koca da. Burası dünya. Hiçbir şey garantili malımız değil.
Allahın verdiği nimetlerle Allahın kullarını üzmeye, ezmeye hakkımız yok. Hepsinin hesabı sorulacak zaten :)

yardımcı olamıycam canım çünkü ben de senin gibiyim malesef. çalıştığım ilde erkek çocuğu olacaklar ya da erkek çocuğu olanlar daha bi ayrıcalıklıdır. ben de hamile kaldığımdan beri cinsiyet de cinsiyet diye başımın etini yediler. öğrenince söyle bak mutlaka ama bence kız olsun bilmem ne diyenler oldu. bebeğim erkek olacak diye bir arkadaşıma söylemiştim. bana sormayıp gidip ona sormuşlar ve çeneleri kapandı şimdi, hayırlı olsun da demediler susmayan o insanlar... sebeplerini anlayamadım.. mesela bu olaya yeri geldiğinde lafımı söylemek istiyorum ama inan ki nasıl yapacağımı bilmiyorum

Belki kotu hissettiricek bu sizi.
Ama aslinda soyle dusunmelisinz.
"Zaten gozlerinde yerlerdeyim, kaybedicek neyim varki?".
Hani insan " ay kotu dusunurler, gozlerindr duserim, aptal sandigimi sanirlar vs vs" derya.
Bunlari zatn sizin hakkinizda dusunuyorlarki size hep atacktalar.
Baskalarina gore kisiliginiz duzgundur yada yoktur. Ya 0 yada 1. Eksi -3837373 lere inemez. Siz sifirdaysaniz ( ki su an oylesiniz) eksilere inme ihtimali yok. Allah ne verdiyse sayin. Cekinmeyin.
Bide bende su cok ise yariyor.
Bazen " sonuclari ne olabilir" diye oturuo dusunurum. En en kotu senaryoya kadr cikarim. Mesela " dayak yedim hastanelik oldum". Dunyanin sonumu? Hayir. Yaralarim en gec 1 haftaya duzelir. Peki ya boyle pisirik devam ettikce kisiligim? Bir hafta yaralarla dolasmayi omur boyu pisirik kalmaya yeglerim...

Ay bide şu var laf sok sok ayy canım alındın sen çok alıngansın vs .derler yine aynı şekilde devam ederler..madem alınganım laf sokma ya yeter.laf sokmafan iletişim kuramıyor musun insanlarla?ben kimseye laf sokmam mesela boyuna kilosuna atıyorum ilişkisine vs ..millet çar car konuşuyor üstüme.
Yurt döneminde bir kız vardı herşeyime laf sokardı yok kalçan büyük yok saçın seyrek bilmem ne..kusur aramak istesek bir sürü buluruz yani tonla ama ben yapmam tarzım değil.saçım gür ve sağlıklı maşallah hiç öyle seyrek falan değil.kuaförüme söyledim vayy kıskanç dedi keşke herkesin Şaçı böyle olsa..
O kalçan büyük diyenin ufacık poposu vardı hasetlenmiş yazık beni ordan vurucak ya daha bir sürü şey ..
İnsanı aşağıya çekme amaç bide bunu erkek arkadas vs ortamında yapıp prim kazanmaya çalışan zavallılar var ..var yani gördük..hemcinslerimiz keşke biraz kendine güvenli olsa böyle insanlar üzerinden ego tatmin etmeye ihtiyaç duymasa ne güzel olurdu..

Ben konu sahibinin gözlerinde yerlerde olduğunu düşünmüyorum.bemce kızı kıskanıp aşağıya çekmeye çalışıyorlar alınganlığını anladılarsa daha da üstüne gelirler kırılmamak içim bir kaç kez aynısını yapması lazım başka türlü yolu yok..

Halbuki lafını esirgemeyen, kendine laf ettirmeyen insanlara kimsebulaşamıyor
İşte ben tamda buyum.bu biraz yapı meselesi 5 yaşındaykende böyleydim.bak abartmıyorum.5 yaşında bile lafı yapıştırırdım.şimdi de böyleyim.

Biri bana "belli sen balık burcusun" dese ben bana alık demek istedi diye düşünmezdim duygusal ve hassas buldu galiba derdim. Bi de ben kimseyi kırmak istemem halleriniz de pek inandırıcı gelmedi. Cevap verememek başka cevap vermemek başka. O kadının söylediği çok çirkin ama sizin düşünceniz de bir o kadar çirkin. Biri bana böyle sözler söylese belki kendi seviyemde cevaplar veririm , olmadı ilişkimi tamamen keserim ama belki çocuğun ölür bu kadar havalanma diye düşünmem bile düşünemem. Ne derse desin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…