• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların Ego Tatmini Aracı olmaktan Bıktım artık !!!

Onunki anne kalbi de bu kizcagizinki ne kalbi? Illa anne mi olmak lazim dusunceli davranilmasi icin? O dusuncesizse konusurken iyi bu kizcagiz cevap verince mi kotu? Madem incinmek istemiyor o zaman incitmeyecek karsisindakini. Cocuklariyla hava atiyorsa bence gayet de hak ediyor o laflari kimse kusura bakmasin. Cocuklari olayin icine kendi katmis zaten. Karsisindaki de onlarla ilgili birsey soylediginde kirilacak alinacak luksu yok artik.
Biri bana bıçak çekti diye ona silahımı çıkarmam. Muhattap olmayacak o kadar. Eminim ki kimse göbeklerini birbirine bağlamamıştır.

Ben bunu anlamıyorum karşıdaki insan kötüyse sadece kötü mü olmaktır kendini eziklememek??

Cool olmak kaliteli olmak bana göre ona laf sokmaktan daha iyi hissettirecek bişey.

aslında çok iyi olur, gerçi her durumda yeni birlaf sokmayla karşılaştığımda mal gibi kalıyorum ama :KK43:

mesela nickimden de görüleceği üzere balık burcuyum. bi ortamda bunu söylediğimde kadının biri "çok belli senin BALIK burcu oluğun, tam BALIKSIN" demişti. Yani esas demek istediği hakaretti, bana alık demişti aslında tonlamasından vurgusundan belliydi. O an çok üzülmüştüm gözlerim dolmuştu.Annem yaşında da kadındı. Sessiz kalmıştım amahala sindirebilmiş değilim bu olayı. O an mesela kaba olmadan nasıl cevap verilebilirdi bu kadına ?
Sizin de yükselen burcunuz balik galiba ozelliklerini taşıyor gibisiniz biraz derdim :D gercekten pratik yapabiliriz

Bence sen güzel kalbini hiç bozma. Kalp de kırma. Aynen böyle devam et. Sadece insanları dışarıdan gözlemle, kimisi kendi derdindedir, kimisi de başkalarını mutsuz etmek için yaşar. Bu ikinci gruba bulaşma yeter. Yani bunlarla is dışında hiç ilişki kurma.

yok ben zaten kalp kıramam. ama o kadın çocuklarım var iye hava basıp duruyor, devamlı "çocuklarım var m,illet çatlasın"kıvamında. bana bi kere "üzülme ya belki senin de olur bigün" deyip kahkaha atmıştı durduk yere. hadi ben neyse gencim de, 50 yaşında hiç evlenmemiş bir bayana da çocuklarıyla üstünlük kurmaya çalıştığına şahit oldum ve ağlatmıştı 50 yaşındaki o bayanı.
Herkeste çocuk var ama o çocuğa ne kattığımız önemli diyeceksin. İstesem doğurmak için evlenirim ama ben evlenmek için değil aşk yaşamak için birisini istiyorum diyeceksin.

O kadının çocuğundan başka bişeyi yok belli ki, senin yerinde olmak özgür olmak istiyor ve kendini en iyi yaptığı şeyle çocuğuyla avutuyor.

Tabiri caizse cahille cahil olmayın, vakti ve zamanı geldiğinde hakkınızı koruyun ama kalitenizden ödün vermeden.

Kız sevmeseler ne sevmeseler ne ekmeğin aşın onlardan mi geliyor ayrıca gelse bile patrona bile saydirabilirsin hakliysan neticede diploman var iş bulabilirsin ben ağzıma geleni saydiriyorum bu gibi durumlarda genede içim soyunuyor:))

aynen öyle çok doğru söylüyorsunuz. çevresi çok geniş olan biri değilim 2 tane çok yakın arkadaşım var. yalnızlıktan şikayetçi de değilim çok insana vakit ayırabilecek zamanım da yok, kitapla, sinemayla,kedimle de doldurabiliroyurm zamanımı ve anlamıyorum niye böyle düşündüğümü bağımlı kişilik bozukluğu mu var diye düşünüyorum bazen.

hoşlandığım ama benle ego tatmini yapan erkeklere karşı bile böyleyim.

bi yerde okumuştum biraz argo tabiridir ama "hayatta en önemli şey gerektiği zaman s...ri çekme yeteneğidir" diyordu işte bende bu yetenekten hiç yok insan kaybetmekten korkuyorum olmayan insanları.

Kadın kalbiyle anne kalbi arasında ne fark var? Karşıdakinin canını yakmak için kendi evliliğini, çocuklarını kullanan kadına bu şekilde cevap vermek acımasızlık değil. Ilk aşamada verdiğiniz cevap saçma olsa da mutlaka bir şeyler söyleyin. Cevap vermeyeceğinizi bildikleri için üzerinize gidiyorlar.

Cok fark var. Ben bir kadinim ama anne degilim. Kadin kalbinin ne demek oldugunu bilirim ama anne kalbinin anne olmadan once ne demek oldugunu bilemem.

Bu demek degilki karsidaki kadin hakli soylediklerinde. Kendisine yakisan bu kotu soylemlermis. Buna cevaben "cocuklarin var ama ölebilir bir daha bana evde kaldin deme" mi demeli yani? Bunu yazmak bile utanc verici.

Sizi çok iyi anlıyorum fiziksel şiddet olmasa da ben de hep psikolojik şiddetle büyüdüm. İstemeyerek bilinçsizce yaptılar bunu. Hatta baksanız her türlü kötülükten beni korumaya çalışan annem ve babam beni en çok kendileri yaraladılar. Ben de sizin gibiydim ortamlarda hep çekingen susup kalan bir tiptim. Hatta bir ortamda sohbete dahil olmak için kırk kere düşünmem gerekiyordu. Acaba onları sıkar mıyım, anlattığım şeyi saçma bulurlar mı? Gibi sorular yüzünden genelde dinlemeyi tercih ederdim. Gerçekten burdaki annelere şunu ifade etmek istiyorumki, en büyük travmalar, alışkanlıklar, karakter özellikleri çocuklukta kazanılıyor. Çocukken yaşadığınız bir şey ya gelecekte sizi koruyan bir silah ya da kendinize sıktığınız son kurşun oluyor. Çocukları birer yetişkin olana kadar önemsemiyoruz, çocukların da bir birey olduğu çoğu zaman unutuluyor ne yazıkki. Sanki etkisiz elemanmış gibi bir algı var. Ne yaşarsa yaşasın büyüdüğünde tüm herşeyi unutacak ve sıfırdan başlayacak sanki. Öyle bir dünya yok maalesef.

Bana gelecek olursak, ben bu özelliğimi üniversitede okurken aştım. Korktuğum herşeyin üzerine gittim. Yıllarca içimde tutup kendimi yıprattığım şeyler konusunda kendimi eğittim. Bir şey beni rahatsız ediyorsa bunu karşımdakine söylemekten asla çekinmedim. Çünkü gördüm ki ben kendimi ifade etmezsem eğer, insanlar onlara kendimi gösterdiğim kadarıyla anlayacaklar beni. Bu yüzden suçu onlarda değil kendimde aramayalıyım diye düşündüm. Onları değil kendimi değiştirmem aslında özüme dönmem lazımdı. Ve gözümde büyütüğüm her insanın da aslında benim gibi zaafları ve yaraları olduğunu gördüm.

Bu süreçte kendime öncelikle iyi arkadaşlıklar edindim. Yanlarında kendim gibi davranacağım ve hiç kasılmayacağım insanlar. Tamamen kendime ördüğüm duvarı yıkmaya çalıştım. Aynı zamanda benim dünya görüşüme ters, aynı fikirde olmayacağım insanlarla da önyargısız güzel arkadaşlıklar kurdum. Böylelikle kimseye kendimi ıspatlamak ve fikir uyuşmazlığı yaşamak gibi bi derdim olmadı. Şuan hoş sohbetli , aynı zamanda oldukça girişken ve dobra bir kişilik olarak biliniyorum. Size tavsiyem yaşadığınız durumu avantaj haline getirin. İçinizdeki bu yoğun hissi kalıplarınızdan çıkmak adına güç olarak kullanın.

aynen ben de böyleyim. ama siz neyse ki başarmışsınız. benim bu durumun farkına varmam, bu durumla yüzleşmem vakit aldı, çünkü çok içselleştirmiştim.

üniversite yıllarında yurtdışında okudum bi süre,o dönemden sonra Türkiye'ye dönünce bende özgüven yükselişi oldu bunu hissetmiştim.mesela otobüste bana bakıp gülüşen birileri vardı, eskiden olsa hiçbişey diyemez üzülür ağlardım.

o an onlara yüksek sesle "pardon bana söylemek isteiğiniz birşey mi var" diye seslenmiştim. kalakaldılar beklemiyorlardı ve "yok" dediler. o an kendime çok şaşırmıştım. korkmamış ve kendimi, tepkimi ifade etmiştim.

ama bu özggüven yüksekliği geçici oldu malesef zaman geçtikçe, türkiye'de kaldıkça iş hayaımda özel hayatımda yaşadığım olaylar yüzünden özgüven seviyem yine geriledi ve ben yurtdışına hiç gitmemiş gibi oldum. Ama Türkiye'ye ilk döndüğümdeki o özgüvenim kalıcı olabilseydi.

Kadın kalbiyle anne kalbi arasında ne fark var? Karşıdakinin canını yakmak için kendi evliliğini, çocuklarını kullanan kadına bu şekilde cevap vermek acımasızlık değil. Ilk aşamada verdiğiniz cevap saçma olsa da mutlaka bir şeyler söyleyin. Cevap vermeyeceğinizi bildikleri için üzerinize gidiyorlar.
Kesinlikle katiliyorum. Bazi kadinlar sanki tek kendileri anneymis ya da anne olmak onlarin marifetiymis gibi heryerde anlatiyorlar. O
Biri bana bıçak çekti diye ona silahımı çıkarmam. Muhattap olmayacak o kadar. Eminim ki kimse göbeklerini birbirine bağlamamıştır.

Ben bunu anlamıyorum karşıdaki insan kötüyse sadece kötü mü olmaktır kendini eziklememek??

Cool olmak kaliteli olmak bana göre ona laf sokmaktan daha iyi hissettirecek bişey.
Cool olmak gibi derdim hic olmadi. Elimden geldigince de insanlari kirmamaya calisirim. Fakat bazi insanlar empati duygusundan yoksun oluyorlar. Karsisindaki insani nasil hissettirdigini anlamasinin tek yolu ayni seyi ona da yasatmak malesef. Ki zaten konu sahibi sadece 'cocuk yapmak senin marifetin degil, Allah verir Allah alir' tarzi birsey yazmis. Bunda 'anne kalbi'ni kiracak birsey yok. Kendi yaratmadi heralde cocugu. Neyine aliniyor bunun. O kadar hassassa 'anne yuregi' o zaman karsisindaki birini evladi. Bunu anlamasi lazim. Kisacasi ben birisi sirf 'anne' diye soyleyecegim seyden geri durmam. Hakaret etmeden seviyeyi bozmadan cok da guzel cevap verilebilir seviyesiz insanlara. Kaliteli olmak herseye boynunu bukup sonra psikolijini bozmayi gerektirmez.

aslında çok iyi olur, gerçi her durumda yeni birlaf sokmayla karşılaştığımda mal gibi kalıyorum ama :KK43:

mesela nickimden de görüleceği üzere balık burcuyum. bi ortamda bunu söylediğimde kadının biri "çok belli senin BALIK burcu oluğun, tam BALIKSIN" demişti. Yani esas demek istediği hakaretti, bana alık demişti aslında tonlamasından vurgusundan belliydi. O an çok üzülmüştüm gözlerim dolmuştu.Annem yaşında da kadındı. Sessiz kalmıştım amahala sindirebilmiş değilim bu olayı. O an mesela kaba olmadan nasıl cevap verilebilirdi bu kadına ?
Ben de sizi balık burcu zannetmiştim. Hatta aynı burç olduğumuzu düşünmüştüm.

Konu sahibi ben çok değil üç dört yıl öncesine kadar senin gibiydim. Bunu istediğim şeyleri hayal etmekten öte gerçekleştirerek başardım. Mesela; benim şömine takıntım vardır. Çok severim. Eski evimde yapamadım ama taşındığım evde ilk işim şömine alıp yerleştirmek oldu. Bunun gibi. İsteklerini erteleme. Onları gerçekleştirdikte kendinle gurur duyuyorsun.

Valla seni kıranı sende kıracaksın.benide böyle bozuyordu bazı tipler .susup oturursan iyi niyetli olursan üzülürsün böyle.Avrupa da okumuşsun kendine güveninin gelmesi gerekirdi .nasıl böyle güvensiz oldun?
Evde kalma olayına gelince banada diyorlar kıskançlar .bakıyor güzelim bakımlıyım nerden vurucak aaa sen evlenmedin ben evlendim çocuğum var vs vs .aklı sıra laf sokuyor çok da tın.istesek bulur evleniriz önemli olan kaliteli eğitimli düzgün bir erkekle evlenmek ..yoksa erkek dolu ortalık.
Bence yavaştan sende laf sok ki sana bulaşmasınlar...haddini bildir hiç üzülecek diye düşünme .

yok ben zaten kalp kıramam. ama o kadın çocuklarım var iye hava basıp duruyor, devamlı "çocuklarım var m,illet çatlasın"kıvamında. bana bi kere "üzülme ya belki senin de olur bigün" deyip kahkaha atmıştı durduk yere. hadi ben neyse gencim de, 50 yaşında hiç evlenmemiş bir bayana da çocuklarıyla üstünlük kurmaya çalıştığına şahit oldum ve ağlatmıştı 50 yaşındaki o bayanı.
Ay o çocuklar büyütünce onun kapısını bile çalmazlar ya .çocukla hava mı atılır .bu kk dada var öyle tipler .sanki atomu parçaladı ya.

Konu sahibi mesafeli ol bir de. Çok arkadaş canlısı olma. Tabii ki konuş ama asgari ölçüde. Çok insan canlısı olunca da millet bir acayipleşiyor. Mesafeli ve soğuk bir tip ol. Çok yanyana gelme o tiplerle. Tabir-i caizse cool ol azıcık.

Aa pardon ben meseleyi çok uzattığınızı düşünüp sonunu okumadım. Arkadaşın dediği gibi düşünceniz acımasızca. O lafı demektense hiç demeyin daha iyi. Kırdığınız kalp bir anne kalbi. Haklı olupta bi lafla hakka girmeyin.
Anne olunca ne oluyor pardon?dokunulmaz mı olunuyor?anne değilim kadınım önce .anne olunca farklı mı olucak?bu kız belli ki yuva Özlemi çekiyor evlat sahibi olmak istiyor.kısmetindeki kişi çıkmıyor karşısına.bunu bile bile bir genç kadını yaralamak hoş mu şimdi?
Artık şu kafayı değiştirin ya millet uzaya gitti siz hala doğurmakla övünüyorsunuz.doğurduk diye kendinizi ayrıcalıklı görüyorsunuz.işsizlik var çocuklar iş bulamıyor nüfus patlaması var.hala çocuk da çocuk..dığurduklarınıza iyi bir hayat verebiliyor musun sen ona bak.size ne ya evlenir evlenmez insanlar..nedir bu yani ?
Aynı iş ortamındaysan maalesef bu patavatsızlardan kaçamıyorsun işte..

Konu sahibi mesafeli ol bir de. Çok arkadaş canlısı olma. Tabii ki konuş ama asgari ölçüde. Çok insan canlısı olunca da millet bir acayipleşiyor. Mesafeli ve soğuk bir tip ol. Çok yanyana gelme o tiplerle. Tabir-i caizse cool ol azıcık.

çok haklısınız sanki yaranmaya çalışıyomuşsunuz gibi algılıyorlar. yaranır pozisyona düşünce de gözlerindeki kıymetiniz azalıyor cepte oluyosunuz.

ben bilhassa hoşlanığım biri söz konusu olunca cool olamıyorum sanırım değer verdiğimi belli ediyorum övüyorum ama ters tepiyo bu davranışlar tabiri caizse bi yerleri kalkıyor değer sıfırlanıyor. sanırım yaş kemale erdikçe etraftan gelen evde kaldın imaları da beni olumsuz etkiliyor. aslında rahat olmak kafaya takmamak gerekli, bunu hissettireilmek seni kaybetmekten korkuyorumu hissettirmek lazım.

Son düzenleme:
Valla seni kıranı sende kıracaksın.benide böyle bozuyordu bazı tipler .susup oturursan iyi niyetli olursan üzülürsün böyle.Avrupa da okumuşsun kendine güveninin gelmesi gerekirdi .nasıl böyle güvensiz oldun?
Evde kalma olayına gelince banada diyorlar kıskançlar .bakıyor güzelim bakımlıyım nerden vurucak aaa sen evlenmedin ben evlendim çocuğum var vs vs .aklı sıra laf sokuyor çok da tın.istesek bulur evleniriz önemli olan kaliteli eğitimli düzgün bir erkekle evlenmek ..yoksa erkek dolu ortalık.
Bence yavaştan sende laf sok ki sana bulaşmasınlar...haddini bildir hiç üzülecek diye düşünme .

aslında Avrup'dan döndüğüm zamanlar özgüven durumum çok iyiydi.

Otobüste bana bakıp gülüşen kızlara yüksek sesle ve vurgulu şekilde "birşey mi söyleyeceksiniz?" diye tepki vermiştim ve kendime şaşırmıştım. eskiden olsa gıkım çıkmazdı ama üzülür, kendime dert ederdim.

ama türkiye'ye döndükten kısa süre sonra sağlık sorunu yaşadım, hastanede ilgisiz doktorlarla mücadele, özel hayaımda g.tünü kaldırdığım erkeklerin bana tavırları derken özgüvenim tekrar eski seviyesine döndü maalesef :((

Anne olunca ne oluyor pardon?dokunulmaz mı olunuyor?anne değilim kadınım önce .anne olunca farklı mı olucak?bu kız belli ki yuva Özlemi çekiyor evlat sahibi olmak istiyor.kısmetindeki kişi çıkmıyor karşısına.bunu bile bile bir genç kadını yaralamak hoş mu şimdi?
Artık şu kafayı değiştirin ya millet uzaya gitti siz hala doğurmakla övünüyorsunuz.doğurduk diye kendinizi ayrıcalıklı görüyorsunuz.işsizlik var çocuklar iş bulamıyor nüfus patlaması var.hala çocuk da çocuk..dığurduklarınıza iyi bir hayat verebiliyor musun sen ona bak.size ne ya evlenir evlenmez insanlar..nedir bu yani ?

evet kimse yaşlanınca yalnız kalmak istemez ki. bunu bile bile bana "yaşın 30'a dayandı. evliliği geciktirme. koca bul artık" diyor. napayım sokağa inip koca aranıyor diye davul mu çalayım olmuyorsa olmuyor. yapıcı olabilir. "daha çıkar karşına yaşın genç" tarzı ümit verir tarzda konuşabilir. moral bozmakla eline ne geçiyor? insanlar gerçekten çok acımasız.

Bana mı diyorsunuz bu sözleri?

Evlat acısı yaşamış biri olarak " Allah senden alır" kelimesini dibine kadar yaşamış, hatta kısmi hafıza kaybı yaşamış ama acıyı hiç unutmamış biri olarak doğurmakla değil anne olan birine bu lafı söylememenin özgüvenden daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Uzaya çıkmadım çıkana da mani olmadım. Asla da anne olmakla övünmedim ne burda ne başka bi yerde.

Herkes haddini bilse , O kadında kelimesini seçse hiç bunlar düşünülmezdi değilmi?

Bana mı diyorsunuz bu sözleri?

Evlat acısı yaşamış biri olarak " Allah senden alır" kelimesini dibine kadar yaşamış, hatta kısmi hafıza kaybı yaşamış ama acıyı hiç unutmamış biri olarak doğurmakla değil anne olan birine bu lafı söylememenin özgüvenden daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Uzaya çıkmadım çıkana da mani olmadım. Asla da anne olmakla övünmedim ne burda ne başka bi yerde.

Herkes haddini bilse , O kadında kelimesini seçse hiç bunlar düşünülmezdi değilmi?
Kırılmak istemiyorsa sesini kessin o kadın
Allah sabır versin size.sizi incitmek değil amacım..

Back