Konu sahibi mesafeli ol bir de. Çok arkadaş canlısı olma. Tabii ki konuş ama asgari ölçüde. Çok insan canlısı olunca da millet bir acayipleşiyor. Mesafeli ve soğuk bir tip ol. Çok yanyana gelme o tiplerle. Tabir-i caizse cool ol azıcık.
Bu dediğiniz durumda olup da sorun yaşayan biri var bir süredir o da benim
Yazdıklarınız bana ilham verdi,paylaşmak istedim. İçimde yaraysa demek..
konu sahibinin yapısıyla, yetişme tarzıyla hiç bir alakam yok. Her zaman laf sokan insanlara başarılı ya da başarısız bir şekilde illa ki cevap verdim.
Ben daha çok arkadaşçıl, komik, güldürmeyi seven ve içten biriydim. Nedendir bilinmez bir ortama girdiğimde birden fazla kişiyi tanıyorsam hep ortamda bir huzur, mutluluk olsun diye kendimi kasar herkese tatlı tatlı davranırdım, resmen bunu görev edinmek gibi bir zorunluluk hissederdim.Bana laf sokan birilerine bile esprili cevaplar vermeye çalışır, ortam soğumasın diye uğraşırdım.
Sonuç;
- aptal muamelesi yapılması
- yav he he jasse tamam deyip ciddiye alınmamak
- bana karşı en ufak bir şeyde saçma sapan duygusal triplere girilmesi
- bir şey anlatırken sözümün kesilmesi başka bir şeylerden bahsedilmesi
- çoklu arkadaş oluşumlarında hep geri planda kalmak, son tercih edilen olmak.
- esas kızın yanında yardımcı kadın oyuncu muamelesi yapılması..vs. daha neler neler uzar gider...
En son eski sevgilim ilk tanıştığımız günkü arkadaş ortamından bahsederken, "jasse hayatım biliyo musun seninle ilk tanıştığımda 'salak mı bu kız' diye düşünmüştüm. ne kadar yanılmışım oysa ki".. diye güya beni överken, bu benim için bardağı taşıran son damla oldu. Öyle mi dedim.. Ben değil bu dünya salak.
Artık arkadaş canlısı hiç mi hiç değilim. İnsanlar beni merak edip bana yaklaşıyorlarsa niyetlerini sezip ona göre davranıyorum. İnsanlarla konuşuyorum mesafeli ve asgari ölçüde ama. Basbayağı soğuk ve heykel gibi duruyorum istisnalar dışında.Mütevazi olmuyorum, bir şeyin doğrusunu biliyorsam "hayır o öyle değil böyle" diyorum soğukkanlılıkla.Birisine uyuz olduysam direk "iğneleyici" tavrıma bürünüp yardırıyorum. Daha çok var. He bir de 3 yıldır düzenli spor yapıyorum biraz sert şekilde. Sanırım değişen ve dikleşen vücut yapım spor dışındaki duruşuma da yansıyor ve bu da insanlara hafif sert bir imaj veriyor emin değilim.
Sonuçlar;
- Jasse, sen dışardan çok soğuk ve sinirli biri gibi görünüyorsun, yaklaşmaya korkulacak türden ama tanıyınca o kadar tatlı bir insansın ki , pamuk gibisin.sana haksızlık etmişiz ( 500 defa duydum bunu farklı insan gruplarından)
-Dışardan mesafeli bir duruşun var bir parça çekiniyor insan sana bir şey demeye . cool bir duruşun var (bu çok da kötü bişey değil bence)
-Birisiyle baştan takışıp, sonra haksızsam ve de kendisiyle bu durumu düzeltmeye yönelik bir konuşma yapacaksam;
"senin o cool duruşun var ya hani, ne oldu ona? hmm şaşırdım bana bunları söylemene teşekkür ederim". (2 defa başıma geldi.bir kere ağzımdan ben coolum lafı çıkmamış, haspam duygularımı aldırdıgımı sandı herhalde.)
- Seninle ilk tanıştığımda eyvah ben bu kızla nasıl anlaşıcam, kendini ne sanıyor bu yahu dedim. Ama tanıdıkça sana bayıldım asla bozma bunu ( tövbe esta...
)
-Fotoğraf çekip instahikayeye atıyorum, seksi baktığımı düşünürken , hoop biri hikayeme yanıt veriyor: çok agresif çıkmışsın.. çok sinirli bakıyorsun... çok sertsin baby..
uzar gider..... gördüğünüz gibi olayım La Fontene deki Baba,Oğul ve Eşek masalına döndü resmen. İnsanlara nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım.
Hayır bir de bazen çok abarttıklarını düşünüyorum ve şok oluyorum gerçekten böyle mi görünüyorum diye. Bu da burda dursun
Konu sahibi bu arada ben de Balık Burcuyum ve beni pistlerde görmenizi isterim.
Burcumu söylediğimde bana inanmazlar.Bu önyargıyı yıkmak sizin elinizde.
O size "balık burcu oldugun çok belli deyip aklınca size hakaret eden tiplemeye ;ya alaycı ses tonuyla ya da kınar şekilde direk senli benli "astrolojinin kraliçesi misin sen? ne biliyorsun ki balık burcu hakkında?" diye terslenirdim ben olsam.
buradaki alt metin;
1- sen kimsin?
2- neyi ne kadar biliyorsun?
3-ne hakla üzerimde kullanırsın?
bu şekilde düşünmeye başlayarak cevaplarınızı zaman içerisinde düşe kalka toplamaya başlar, karşı atağa geçersiniz.