• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların Ego Tatmini Aracı olmaktan Bıktım artık !!!

Aileler ahh ah..
Ben kaynağın bu olduğuna inanıyorum. Hala ciddi bir ağırlık var üzerimde. Bizim de yapımızla ilgilidir biraz ama aileler bunu azaltabilirdi üstüne gitmek yerine.
Ben de laf sokamam kalırım öyle, sonradan aklıma geliyor o anda da değil... Bazen de geç anlarım, insanlara artık normal bir şeymiş gibi geliyor laf çarpmak. Ama ben o an çok gerildiğim için aslında bir şey söyleyecek olsam sinirle söylerim, öyle yumuşatarak alttan alttan laf sokmayı başaramıyorum, "net" olup yüzüne vurdun mu dışlanıyorsun, ama alttan alttan samimiyetsiz söyledin mi o ilişkiler bir şekilde yürüyor, bu yüzden de çok susar oldum, aman kavgacı bir tip olmayayım sinirlenmeyeyim diye diye sustum kaldım.. Bazen kaldıramayıp çok sinirlenince ağlamaklı oluyorum. Ben de bu düzene uymakta zorlandığım ve aşırı rahatsız edip enerjimi düşürdüğü için hep kaçmışımdır insanlardan bir noktadan sonra. Ama mecbur kalınca bir şekilde halletmek gerekiyor tabi.
Şu iyi niyetli davrandığınız halde "kesin altında bir şey var, bir çıkarı var" olayını da yaşadım, üzülüyor insan.
Neyse ki iş hayatında tutunmuşsunuz, ne sevdiğim bir bölüm okudum ne o iş ortamlarındaki maddi manevi karmaşaya alışabildim...

İnsanlardan kaçma olayı bende de var. Halbuki sosyalleşmek, başka insanlarla tanışmak çok istiyorum öte yandan da girdiğim ortamlarda beni çözecekler, laf sokup üzerimde n popülerlik kasacaklar diye geriliyorum. İnternette aratınca "avoidant kişilik bozukluğu" diye bir hastalık çıkıyor. Bir de laf sokmanın da sanatı varmış (birinden duymuştum), güle güle laf sokmalıymışız öbür türlü kavga gibi göründüğü için itici olurmuşuz ben bunu beceremiyorum çünkü gülerek laf sokmak için rahat olmak lazım. Ama o an gelen kalp çarpıntısı hepsini engelliyor o heyecan, kalp krizi gibi gelen his :(

İnsanlardan kaçma olayı bende de var. Halbuki sosyalleşmek, başka insanlarla tanışmak çok istiyorum öte yandan da girdiğim ortamlarda beni çözecekler, laf sokup üzerimde n popülerlik kasacaklar diye geriliyorum. İnternette aratınca "avoidant kişilik bozukluğu" diye bir hastalık çıkıyor. Bir de laf sokmanın da sanatı varmış (birinden duymuştum), güle güle laf sokmalıymışız öbür türlü kavga gibi göründüğü için itici olurmuşuz ben bunu beceremiyorum çünkü gülerek laf sokmak için rahat olmak lazım. Ama o an gelen kalp çarpıntısı hepsini engelliyor o heyecan, kalp krizi gibi gelen his :KK43:

Ben bir iki tane gerçekten güvenebileceğim ömürlük insan bulsam yetecek, çok insan da sevmiyorum enerjimi çekiyor.. Aslında güzel iletişim kurmayı da seven biriyim, mutlu olurum, rahat konuşabildiğimi düşündüğüm biriyle çok çenem düşer, ne bilim çok gülerim falan ortam çok mutsuzluk vermiyorsa ama gerçekten "rahat" olmak çok zor, kendi başıma daha iyi hissediyorum çoğunlukla.
Biraz yapı meselesi ama öz güven eksiklikleri de var işte iş karşılık vermeye gelince ortaya çıkıyor, hayatta bir şeyleri halletmen gerektiğinde çıkıyor..
Evet bana da o "sanat" aşırı samimiyetsiz geliyor, o kadar dolambaçlı şeylerle uğraşamıyorum durduk yere. Direkt yüzüne vurunca aslında haklısın ama işte, sanat icra edemediğin için itici! Ben de o rahatlıkta olamıyorum kesinlikle, normal karşılayamıyorum. İnsanların düşüncelerini önemserim. Zaten anlamıyorum yani kim samimi kim laf sokuyor artık, bu yüzden mesafeli olmayı daha çok tercih ediyorum, ben iyi sanıyorum olmuyor kötü sanmayı da ön yargı olarak görüyorum, millet de kendi gibi gördüğü için çok içten söylediğin iyi niyetli bir lafı bile "laf sokma" kabul ediyor bazen.
Ben en çok yanlış anlaşılmaktan çekinirim ve aşırı geriliyorum, bir gün iftira falan atılsa Allah korusun kalp krizi geçirebilirim diye korkuyorum, her şeyi kötüye çeken insanlar beni çok geriyor. Annem beni bir çok konuda çok yanlış anlamış, suçlamış, bir çok şeyi kötüye çekmiş, baskı kurmaya çalışmış biridir, dediklerinin tam tersi olmama rağmen...
Neyse ki iş hayatını halletmişsiniz, bu çok şey bence...

çocukları ben karıştırmadım ki o karıştırıyor. çocuklarım var diye hava basıp duruyor, hatta bi keresinde ben sessiz dururken "üzülme senin de olur belki ama önce koca bul" deyip kahkaha patlatması çok gücüme gitti. Bu denli hava basması doğru mu ?

Türkiyede yaşıyorsanız; okuyup çalışmazsanız, belli bi yaşa gelip evlenmediyseniz, evlenip bir süre çocuk doğurmadıysanız ve bunun gibi bir çok özel nedenlerden dolayı heeeeerkese açıklama yapmak zorundasınız. Gerizekalılar net. Ben asla kimseye evlilik, iş, ve çocuk sormam. Siz de sormayın artık bazı şeyler eski nesilde kalsın bitsin. Bunları sormak ayıp karşılansın artık... Değişsin cahil insanlar.
Siz de onları takmayın sizi evlilikle çocukla vuranın evlendiğine de, çocuk doğurduğuna da bin pişman olduğunu çok defa fark edebilirsiniz. Kendi yaşamında mutlu olsa sizi mutsuz etmek istemezdi.
Ayrıca o sizi böyle şeylerle vuruyorsa siz de onu vurabilirsiniz. Çocuk da elden gidebilir bir gün, koca da. Burası dünya. Hiçbir şey garantili malımız değil.
Allahın verdiği nimetlerle Allahın kullarını üzmeye, ezmeye hakkımız yok. Hepsinin hesabı sorulacak zaten ;) :)

Öncelikle merhaba, ben 29 yaşında bir bayanım. Derdim başlıkta da belirttiğim gibi, insanların üzerimde ego tatmini yapmaları ve buna cevap verememem. Yani diyelim ki biri egosunu tatmin etmek için bana laf soktu, o an cevap veremiyorum, aklıma bişey gelse de söyleyemiyorum. O an minik çaplı bir travma yaşıyorum, kalbim hızlı hızlı çarpmaya başlıyor. Ama sonrasında bu durum içime çok oturuyor. Bu durumu öyle içselleştirmişim ki, farkına varmam son 1 yılda oldu ve ben artık değişmek istiyorum. Ama içsel engellerimi aşamıyorum. Özgüven problemi bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir babayla, "sen yapamazsın, sen edemezsin, başına birşey gelir otur yerinde" diyen bir anneyle büyüdüm. Babam diğer insanlara karşıysa onları gözünde çok büyüten ezik karakterli bir insandı.Çocukken diğer insanlardan en ufak bir şikayet gelse fiziksel şiddet uygulardı. Halbuki şimdi görüyoruz, ebeveynler "çocuk o tabi yapar, anlayışlı olun" diyorlar ve çocuğun özgüveni kırılmasın diye asla şiddet uygulamıyorlar. Bunları gördükçe içimdeki yara büyüyor. Neyse,ailede bastırılınca lise yıllarım da akran zorbalığıyla geçti. Neyse ki Türkiye'de önde gelen bir üniversiteden dereceyle mezun olmayı başardım, okurken değişim programıyla iki yıl Avrupa'da okudum. Mezun olduktan sonra iyi bir işe girdim. Şimde kariyerimde iyi bir noktaya geldim. Ama eğitim hayatımda kazandığım başarılara rağmen bu sorunu tam olarak aşamadım.

Şimdi ego tatmini olayını somutlaştırayım. Ben sessiz, sakin, kendi halinde, iyi niyetli bir insanım. Kimseye zararım dokunmaz. Ama buna rağmen bir ortama girdiğimde hiç konuşmasam bile bana sinir olan,negatif enerji veren ve laf sokan insanlarla karşılaşıyorum ve bu beni üzüyor. Yani inanın hiçbişey yapmıyorum ama oluyor ve ben sessiz kalıyorum. Mesela işyerinde ben dosya taşımak zorunda kaldım bir kere ve taşımamı isteyen adam (patron değildi) "taşı taşı hem spor yapmış olursun" deyip gülmüştü. Bunu diyen adam 1.70 boyunda 90 kilo falandı, o an "aslında ihtiyacı olan sensin" demek istedim ama diyemedim. Bunun gibi onlarca olay yaşıyorum. Dediğim gibi o an heyecan oluyor, bir de karşımdakini üzmekten korkuyorum. Ya beni sevmezlerse, ya dışlarlarsa korkusu var bilinçaltımnda. Halbuki lafını esirgemeyen, kendine laf ettirmeyen insanlara kimse bulaşamıyor, o insanlar saygı görüyorlar etraftan bunun da farkındayım. Ama olmuyor.

Ya gönül ilişkilerinde bile bunun dezavantajlarını yaşıyorum. Diyelim birinden hoşlandım, çok iyi davranışlar içinde oluyorum ama karşımdaki kişi benim bu davranışlarımı yaranmaya çalışmak olarak algılıyor ve gözünde değerim eksilere iniyor. Ben artık kendime değer vermek istiyorum bunu kendime değer verdiğimi göstermek istiyorum bayanlar ben değişmek istiyorum neredeyse 30'uma geldim ve belli bir yaşa gelince insanın gücüne gidiyor kafa çekmiyor. Geçen kadının teki evlenmedim diye canımı yakmaya çalışıyor bana evde kaldın diyor, çocuklarıyla hava basıyor mesela ama ben bu kadına "siz de 32 yaşında evlendiniz, ayrıca çocukları veren Allah alabilir de" diyebilmek istiyorum ama diyemiyorum bilinçaltımda ben dersem sevilmem duygusu var halbuki insanlara yaranılmıyor iyi niyetli olmak saf salak olmakla eşdeğer bu devirde bayanlar yardım edin :KK43:
yardımcı olamıycam canım çünkü ben de senin gibiyim malesef. çalıştığım ilde erkek çocuğu olacaklar ya da erkek çocuğu olanlar daha bi ayrıcalıklıdır. ben de hamile kaldığımdan beri cinsiyet de cinsiyet diye başımın etini yediler. öğrenince söyle bak mutlaka ama bence kız olsun bilmem ne diyenler oldu. bebeğim erkek olacak diye bir arkadaşıma söylemiştim. bana sormayıp gidip ona sormuşlar ve çeneleri kapandı şimdi, hayırlı olsun da demediler susmayan o insanlar... sebeplerini anlayamadım.. mesela bu olaya yeri geldiğinde lafımı söylemek istiyorum ama inan ki nasıl yapacağımı bilmiyorum :KK12:

Belki kotu hissettiricek bu sizi.
Ama aslinda soyle dusunmelisinz.
"Zaten gozlerinde yerlerdeyim, kaybedicek neyim varki?".
Hani insan " ay kotu dusunurler, gozlerindr duserim, aptal sandigimi sanirlar vs vs" derya.
Bunlari zatn sizin hakkinizda dusunuyorlarki size hep atacktalar.
Baskalarina gore kisiliginiz duzgundur yada yoktur. Ya 0 yada 1. Eksi -3837373 lere inemez. Siz sifirdaysaniz ( ki su an oylesiniz) eksilere inme ihtimali yok. Allah ne verdiyse sayin. Cekinmeyin.
Bide bende su cok ise yariyor.
Bazen " sonuclari ne olabilir" diye oturuo dusunurum. En en kotu senaryoya kadr cikarim. Mesela " dayak yedim hastanelik oldum". Dunyanin sonumu? Hayir. Yaralarim en gec 1 haftaya duzelir. Peki ya boyle pisirik devam ettikce kisiligim? Bir hafta yaralarla dolasmayi omur boyu pisirik kalmaya yeglerim...

Ay bide şu var laf sok sok ayy canım alındın sen çok alıngansın vs .derler yine aynı şekilde devam ederler..madem alınganım laf sokma ya yeter.laf sokmafan iletişim kuramıyor musun insanlarla?ben kimseye laf sokmam mesela boyuna kilosuna atıyorum ilişkisine vs ..millet çar car konuşuyor üstüme.
Yurt döneminde bir kız vardı herşeyime laf sokardı yok kalçan büyük yok saçın seyrek bilmem ne..kusur aramak istesek bir sürü buluruz yani tonla ama ben yapmam tarzım değil.saçım gür ve sağlıklı maşallah hiç öyle seyrek falan değil.kuaförüme söyledim vayy kıskanç dedi keşke herkesin Şaçı böyle olsa..
O kalçan büyük diyenin ufacık poposu vardı hasetlenmiş yazık beni ordan vurucak ya daha bir sürü şey ..
İnsanı aşağıya çekme amaç bide bunu erkek arkadas vs ortamında yapıp prim kazanmaya çalışan zavallılar var ..var yani gördük..hemcinslerimiz keşke biraz kendine güvenli olsa böyle insanlar üzerinden ego tatmin etmeye ihtiyaç duymasa ne güzel olurdu..

Belki kotu hissettiricek bu sizi.
Ama aslinda soyle dusunmelisinz.
"Zaten gozlerinde yerlerdeyim, kaybedicek neyim varki?".
Hani insan " ay kotu dusunurler, gozlerindr duserim, aptal sandigimi sanirlar vs vs" derya.
Bunlari zatn sizin hakkinizda dusunuyorlarki size hep atacktalar.
Baskalarina gore kisiliginiz duzgundur yada yoktur. Ya 0 yada 1. Eksi -3837373 lere inemez. Siz sifirdaysaniz ( ki su an oylesiniz) eksilere inme ihtimali yok. Allah ne verdiyse sayin. Cekinmeyin.
Bide bende su cok ise yariyor.
Bazen " sonuclari ne olabilir" diye oturuo dusunurum. En en kotu senaryoya kadr cikarim. Mesela " dayak yedim hastanelik oldum". Dunyanin sonumu? Hayir. Yaralarim en gec 1 haftaya duzelir. Peki ya boyle pisirik devam ettikce kisiligim? Bir hafta yaralarla dolasmayi omur boyu pisirik kalmaya yeglerim...
Ben konu sahibinin gözlerinde yerlerde olduğunu düşünmüyorum.bemce kızı kıskanıp aşağıya çekmeye çalışıyorlar alınganlığını anladılarsa daha da üstüne gelirler kırılmamak içim bir kaç kez aynısını yapması lazım başka türlü yolu yok..

Halbuki lafını esirgemeyen, kendine laf ettirmeyen insanlara kimsebulaşamıyor
İşte ben tamda buyum.bu biraz yapı meselesi 5 yaşındaykende böyleydim.bak abartmıyorum.5 yaşında bile lafı yapıştırırdım.şimdi de böyleyim.

Biri bana "belli sen balık burcusun" dese ben bana alık demek istedi diye düşünmezdim duygusal ve hassas buldu galiba derdim. Bi de ben kimseyi kırmak istemem halleriniz de pek inandırıcı gelmedi. Cevap verememek başka cevap vermemek başka. O kadının söylediği çok çirkin ama sizin düşünceniz de bir o kadar çirkin. Biri bana böyle sözler söylese belki kendi seviyemde cevaplar veririm , olmadı ilişkimi tamamen keserim ama belki çocuğun ölür bu kadar havalanma diye düşünmem bile düşünemem. Ne derse desin.

Back