- 10 Şubat 2019
- 4.350
- 5.608
- 63
- Konu Sahibi Matmazel -
-
Kesinlikle stresin etkili olduğunu düşünüyorum. Bende aman bu ay olmazsa rahim filmi çekilcem dediğim ay hamile kalmıştım kimyasal olmuştu. Herkes kilo stres vs diyor ya çok kilolu arkadaşlarım ve bebek olmuyor diye kendini yiyen bi arkadaşım bile hamile kalabildi. Bu sabah bi arkadaşımın daha hamile olduğunu öğrendim benden 2 ay sonra evlenmişti o da :) artık sosyal medyaya bile bakmak istemiyorumÇok yakın bir arkadaşımın 7 sene sonra oldu çocuğu .Onlar da böyle idi .Karı koca Cok uzulduler,gözyaşı döktüler,sabrettiler,defalarca denediler .Maddi ve manevi olarak çok yiprandilar ama.3 sene olacak Nisan da oğullarını kucaklarına aldılar .Şimdi ise hayattaki hiçbir şey uzemiyor onlari.Her şeyi atlatabilecegimizi düşünüyoruz diyorlar ama çocuğu olmayıp defalarca deneyen bir arkadaşım daha var.Onun da henüz olmadı ama hiç sormam.Sormadim.O da eşi ile sürekli geziyor . Hayatin başka.guzelliklerini keşfediyor .Hayat üzülmek için çok kısa .Herkes için bir mutluluk sebebi var .Üzülerek geçirmiyorlar senelerini .Çocuk olmaması dünyanın sonu değil ,dünyanın başına yikilmasini gerektirecek bir sebep değil .İçinizi karartmayin .Etrafı da takmayın.Cocuk olduktan sonra da göreceksiniz inşallah başka başka şeyler söylerler.İnsanlar sürekli bir şeyler söylerler yani .Takmamayi öğrenmek lazım .Siz de biliyorsunuz ki Sitres en önemli nedenlerden biri .Eşimin kuzeninin de hiçbir fizyolojik sıkıntısı yokken sitrese dayalı tam 4 sene olmadı .Şimdi 5 yaşında kızı .Etrafımda çok örnek var .Siz bir kere etrafa bu kadar takmayı bırakın ,kolay değil ama ya içinizde halledip söylenenleri Takmamayi öğrenecek ya da cevabını o an verip rahatlayacaksiniz .Başka yolu yok .
Amin inşallahBiz 2017 Ekim ayında evlendik ve malum sorular 2018 yazından itibaren gelmeye başladı. Hep kısmet, hayırlısı ya da henüz düşünmüyoruz diyip geçiştirdik o soruları. Evliliğimizin ilk iki ayı hariç hiç korunmadık ki artık 2018 sonuna doğru çocuk kararı verdiğimiz için doktora gittik. Bende yumurtalık rezerv yetersizliği, eşimde sperm sayısı azlığı tespit edildi ve gittiğimiz çok ünlü bir kadın doğumcu bile kendi kızı bile olsa tüp bebek önereceğini söyledi. Cümlelerim maksadını aşmasın tüp bebek ya da aşılama, kısmettir tercihtir ama ben kendi kendine doğal şekilde olsun istedim hep. Bir kaç geleneksel tıp vs yöntemi uyguladık, ben bazı takviyeler kullandım ve 2019 Temmuz ayında hamile kaldım ama 8 haftalıkken kalbi durdu. Çok üzülmüştüm öyle ki üzüntüden vertigom azmıştı. Çünkü gerçekten de bir çocuğumuz olsun istemiştim. Hatta o psikolojiyle kürtaj olduğumu bilmeyen halamın ısrarla çocuk yok mu çocuk yok mu sorularına cevaben gerçeği söyleyip kendisinin benden 2 ay büyük bekar kızı için ufukta evlilik yok mu diye sormuştum ki kızın bir kaç ay sonra kaçarak evlendiği haberi geldi, kısmet. Yaptığım belki doğru değildi ama o an canım çok yanmıştı ve odağını kendine çevirmek istemiştim. Her neyse, ilk hamileliğimden bir kaç ay sonra tekrar hamile kaldım ve öğrendim ki ikiz. :) Pandeminin göbeğinde iki tane oğlum oldu ve şuan 2 yaşlarında olmak üzereler. :) Demem o ki siz belli ki ince ruhlu bir insansınız ve insanları kırmamak adına nasıl cevap versem diye dert edindiniz. İnsanlar özel alanınıza sizin izin verdiğiniz ölçüde girebilir. Çizginizi çekin ve ilgili soruları muhattap almayın. Yine de ısrar ediliyorsa gönlünüzden geçen cevabı verin, saygısızlık vs olur diye de düşünmeyin, zira istediğini söyleyen istemediğini işitir. Çok da takılmamaya çalışın, ilerde inşallah sağlıkla evladınızı kucağınıza aldığınızda da buraları okur tebessüm edersiniz. :)
İki kişi laf etti diye değil aslında. Hepsini yazmadım çok uzun olurdu. Çevre ve insanlar çok etkili mesela burada evlenen herkes ilk aylarda hamile kalıyor gözlemlerime göre. 1 yıla kadar kimse sormuyor. Ama 1 yıldan sonra millet kür öneriyor daha yok mu diyor. Bide çevrem hep hamile dolu. Nereye elimi atsam hamile:) değişik bi durum cidden. Burada iş imkanım yok hiçbirşey diyemeyen çalışmıyorsun doğur çocuğuna bak diyor:)Iki kişi laf etti diye sinir krizi geçiriyorsaniz sizi bu hayatta çok üzerler. Alt tarafı 2 yıl olmuş bu ne acele? Soranlara da henüz düşünmüyoruz evliliğin tadını çıkarıyoruz deyin gitsin dert mi arıyorsunuz kendinize Allah aşkına bu kadar dramaya ne gerek var? Kaldı ki şu ekonomik kriz ortamında çocuk yapmamak kadar doğal bir şey yok.
Allah yardımcınız olsun sizin de. İnşallah tez zamanda mutlu haberi alırsınızEşimin ailesi bana hiç sormadı. En yakınlarım sordu bana halamlar babaannem vs bende olmuyor benim çocuğum olmayacak diyorum o an kötü oluyorlar deme öyle Allah korusun diyorlar üzülüyorum sonra onlarda üzülüyor bende 16 aydır evliyim evliliğimin 9. Ayından sonra neden olmuyor diye hastaneye gittikten sonra eşimin sperm sayısının çok az olduğunu öğrendik tüp bebek merkezi aradık. Ve şuan tedavi sürecindeyiz. Öyle zor süreçler ki inanın anneme gitmek istemiyorum onları çağırıyorum bana gelin diyorum. Annemler babaannemin alt katında halaların ise aynı mahallede oturuyorlar. Belki kötü niyetle sormuyorlar ama benim içim nasıl cız ediyor Allah biliyor ya. Bana daha yeni evlisiniz diye kızacaksınız belki ama dr eşinin spermleri gün geçtikçe daha da azalması söz konusu dedi. O yüzdendir acelemiz. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla çocuk nasip etsin. Amiiin
Ay ne tuhaf insanlar var ya. Hep bi kulp bulurlar. Kafadan atınca olmuş sizinde ne güzel. Allah bağışlasın inşallah. Darısı tüm isteyenlere2 yıl çocuğum olmadı. İnsanlar sorar siz o haddi vermeseniz de sorar. Serviste sadece günaydınlaştığım sohbetim olmayan kadın bile soruyordu. Ters cvb verilmiyor. En azından benim yapım değil. 36 yaşındayım 2 kez tüp bebek yaptırdım tutmadı
Hatta ilkinde yumurta bile toplanmadı. Boş folikül çıktı. Ayrıca sorun tek taraflı da değildi. Eşimin ilk sperm tahlilinde değerleri iyi iken verdiğimiz diğer testler de 1 milyon seviyesine düşmüştü. Dr ye sebeb ne dedim Sebebsiz de olabilir dedi. Ben belkide kovid oldu fark etmedik diye düşünüyorum. Sonra artıramadık. Gittiği bir ürolog sen baba olmazsın demiş. onun verdiği testleri profösre göstermiştik, o da duymuştu sanırım ona bozuldu. Ben sadece muhatap olmak zorunda kaldığım insanlardan dolayı bunalımda idim. Ama eşim hep umutlu idi. Kür yaptım mı evet. Olmayınca olmuyor. Sonra bıraktım. Amannn gezmeyi seviyorum turlara katılırız gezer tozarız diye düşünmeye başladım. Reglim gecikti. Evde test vardı pozitif çıktı. Sanki istenmeyen gebelik gibi korkmuş gibi çöpe attım. Eşim banyoya geldi ne oldu bişeymi oldu dedi. Çöpten çıkarıp baksana çizgi varmı dedim evet etti. Paketi de çıkardım gebelik testimi yazıyor dedim Hıı dedi. (evde ovulasyon testlerim vardı karıştırdım heralde diye düşünmeye başladım) sonra acile giderek öğrendik.
Çok uzattım ama ne oldu biliyormusun. Bu kez tedavi ile mi oldu demeye başladılar. Yooo kendiliğinden diyorum. Geçen bir arkadaş ikinci ne zaman diye sordu. Cinsiyeti erkek büyük ihtimal diyince kız da olsun dedi.
Yani insanlar susmaz kimseyi dinleme hatta bazen doktorları bile
Stres yapmamaya çalısin dicem de çok işe yaramayacak biliyorum :))Rahim filmi çektirdim eşim de muayene oldu hiçbir sıkıntı yok dendi :)
Aslında çocuk istedik ve yolumuza devam ettik. Bizi bu kadar geren insanların bitmeyen soruları
Bende çok hazırcevap biriyimdir ama bu konuda terslersem bunları soranlar zayıf tarafım olduğunu anlarlar diye iğnemi göstermiyorum :))
Aminn inşallah
Çektirdim film. Doktor dedi herşey normal 3 aya olur. Ne 3 aylar geçti bekliyoruz nasip
Sormuyorum biliyor musun
Olduğunda hayırlı olsun diyorum sadece
Şimdiye kadar kimseye evlilik ne zaman çocuk var mı okul bitti iş yok mu diye hiç sormadım. Belki de ondan bu kadat garip geliyor bu soruları insanların
Hsg çekildim aslında herşey normal çıktı. Sanırım fazla düşündüğümüzden olmuyor:)
Çok teşekkür ederim Amin inşallah.Her şeyin hayırlısını versin Rabbim. Ablamın da olmuyordu ve 1 aşılama 2 kez tüp bebek denediler başarısız oldu. Sonra kendiliğinden hamile kaldı. Doğurdu ve 9 ay sonra tekrar hamile kaldı. İki oğlu var ve şu an boşanma aşamasındalar. Yani her şeyin bir zamanı var bence .
Bir tanıdığımız vardı evlat edindiler, asla anne olamayacakmış ki raporlari da var. Bebekken evlat edindikleri çocuk hep kardeş istiyorum demiş büyümeye başlayınca, 7 yaşına gelince kadın hamile kaldı, kucağına aldı. Mucize resmen...
Bence çocuk düşünmüyoruz diyebilirsiniz insanlara. Eviniz arabanız yoksa önce maddi birikim yapacağız deyin. Sizin istediğinizi bildikleri için sürekli her ay sormak isterler maalesef. Yani herkes ince düşünceli değil keşke olsaydı.
Rabbim size de hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
Bunun için beynimi aldırmam gerekecek galibaStres yapmamaya çalısin dicem de çok işe yaramayacak biliyorum :))
Altı düşük ten sonra olmadı artık olmazda umudu kestim çevremdekiler sormuyor ne kadar üzüldüğümü biliyorlar artık ilk tanıştığım biri sorunca her seferinde yok demek daha fazla can yakıcı ama siz daha çok çok yolun başındasınız inşallah isteyen herkesin evladı sağlıkla olurSelamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmışşok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah
İnşallah size de nasip olurAltı düşük ten sonra olmadı artık olmazda umudu kestim çevremdekiler sormuyor ne kadar üzüldüğümü biliyorlar artık ilk tanıştığım biri sorunca her seferinde yok demek daha fazla can yakıcı ama siz daha çok çok yolun başındasınız inşallah isteyen herkesin evladı sağlıkla olur
Herkes hayatını yaşıyor aslında bu soranlar ,edenlerin keyfi keyfinde . Ben sizi çok iyi anlıyorum aslında . Hayat akıp gidiyor . Takmayın diyemem takılıyor ama anı da kaçırmayın :) Geçen gün bir arkadasim senin yerinde olsam çok takardim sen çok iyisin dedi :) ( olumlu olarak soyluyor diye düşünmek istiyorum ) İşte sen olmadigin ,ben olduğum için çok iyiyim dedimÇok teşekkür ederim Amin inşallah.
Evet herşeyin bi zamanı var buna çok inanıyorum. Şükür evimiz arabamız var o yüzden borçları bahane ediyorum ama sokakta orda burda gördüğüme de borçlar var demek istemiyorum doğru olmaz. Aşılama tüp bebek gibi şeylere geçmeden önce neler yapabiliriz onu araştırıyorum çok teşekkür ederim
Bunun için beynimi aldırmam gerekecek galiba
Malasef hep Düşük sebep yok hamile kalabildiğim için aşılama tüp bebek olmuyo umut yok malasefİnşallah size de nasip olur
Doğum takvimi var ama mesajınızın altında, 2. Çocuk mu olmadı
benim çocuk ile ilgili bir anım yok ama yazınızı okuyunca hislerinizi anlayabildim, size en kısa zamanda hayırlı bir evlat diliyorum. İnsanların ağzı durmaz, nasıl bu kadar soru akıllarına geliyor, başka dertleri yok mu diyorum. Ama şu da var bazıları iyiliğiniz adına size bazı şeyleri söylüyor olabilir ama insan hassas olduğu konuda karşıdan da anlayış bekleyip onu göremeyince fazla tepki verebiliyor, sizinki birikmiş yoksa karışımdan bahseden vs. mesela çok kötü niyetle dememiştir, gerçekten size bir katkı yapmak istemiştir mesela. Ama marketteki teyze merakı falan iyi olmamış.Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmışşok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah
Bakın sizi anlıyorum ama baş kısmında kaçırmışım 10-15 yıldır çocuğunuz olmuyor sandım. Daha 2 yıl olmuş Allah aşkına. Arkadaşım hiçbir tedaviye vs ye başlamadı. 3. Yılında kendiliğinden oldu. Elbette doktor vs gidin ama kendinizi heder etmeyin. Çok soranlara da takılmayın. Çünkü o soranlar ve sorular hiç bitmeyecek inanın. Bir tane olsa ikinciyi soracaklar. Emip emmediğini, sütün yetip yetmediğini sorarlar. Emekledi mi, dişi çıktı mı, mıncıkladı mı, pipisi küçük mü, konuştu mu, okumayı öğrendi mi…. Bitmez güzel insan bitmez. Boşverin yıpratmayın kendinizi. Rahat olun biraz. Gerekirse tersleyin. Bulaşmasınlar size.Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Ben kimseye sormadığım için çocuk evlilik iş vs, bana sorulması tuhaf geliyor sanırım. Ama insanlardaki bu merağı hiçbir zaman anlayamayacağımAh şu boş beyinli,yapacak işleri olmadığı için insanların özellerini kurcalayan insan müsvetteleri....bitmez bunlar ....
Benim kız 16 sında...çevremde herkes 2.çocuk baskısı yapıyor yıllardır..en çok kv. Kp.
Çevre,ailem,komşular,akrabalar,iş arkadaşlarım....
İnan bana ben terslemekten bıktım onlar sormaktan bıkmadı...
Yaşım 38 2.çocuğu istemiyorum. Bu zorlu yaşam koşullarında 2 çocuk beni oldukça zora sokar o ayrı...
Ben çocuk sevmiyorum, uğraşamam, bu yaştan sonra ne yapacağım çocuğu falan deyip geçiştiriyorum...
K.v. k.peder sürekli laf sokma çabasında sırf onlardan kurtulayım diye uzun bir aradan sonra işe girdim neyseki pek yüzlerini görmüyorum muhatap olmak zorunda kalıyorum
En son kaynanama doktora gittim birşeyin dedi yani çocuk olmaması için sebep yok isterseniz eşiniz gelsin yada tüp bebek deneyelim dedi dedimgerçektende dedi..
Oğluna toz kondurmamak için aman ne gerek var dedi aynen dedim ne gerek var
İşede girdim bir süredir lafını etmiyorlar..
Kısacası insanları boşverin...1.olur ikinci ne zaman derler..oğlun olur bide kız yap,kızın olur bide oğlun olsun derler..derlerde derler.insanları memnun edemezsiniz.Kaldıki hiç çocuğunuz olmayadabilir bu kimseyi ilgilendirmez..
Doğru mesela bebeği olup geceleri uykusuz kaldığı için mutsuz asık suratlı olanlar var ama ben bundan hiç şikayetlenmicem o bunu anlayamaz bende onun yorgunluğunu anlayamam çünkü herkesin stres kavramı ve sınavı farklı:)Herkes hayatını yaşıyor aslında bu soranlar ,edenlerin keyfi keyfinde . Ben sizi çok iyi anlıyorum aslında . Hayat akıp gidiyor . Takmayın diyemem takılıyor ama anı da kaçırmayın :) Geçen gün bir arkadasim senin yerinde olsam çok takardim sen çok iyisin dedi :) ( olumlu olarak soyluyor diye düşünmek istiyorum ) İşte sen olmadigin ,ben olduğum için çok iyiyim dedimyani herkesin kaderi , kısmeti birbirinden farklıdır . Kaldı ki bebek sahibi olmak istemiyor birçok insan . İstemek zorunda da değil . Stresi azaltamiyorsaniz kendinizi rahatlatacak şeylere yönelin ,o da işe yarar .
Rahim filmi bitkisel kürler ve 4 kez klomen:) ilki olsa ikinci için daha erken bizimki az daha büyüsün der geçerim:)Asilama tup bebek denemediyseniz ne denemis olabilirsiniz? Hele hele olmuyor demek icin erken..
Yapsan zaten 2. Yi soracaklar
Allah hayırlı kapılar açsın inşallah. Sakın ümitsiz olma onun için imkansız yoktur.Malasef hep Düşük sebep yok hamile kalabildiğim için aşılama tüp bebek olmuyo umut yok malasef
Amin inşallah çok teşekkür ederim. Hele bazıları diyor erkek olması için yok ikiz olması için vs. Bende sadece sağlıklı olsun da 1 tane bile olsa razıyım rabbim inşallah tatmayı nasip eder anneliğiÇok can sıkıcı bu insanlar gerçekten. İlk bebeğimi kaybettim . Her ay bu ay hamile misin diye soran bir iş arkadaşım vardı. Değilim deyince arkadan konuşurmuş bence hamile diye. Sonra ikinci bebeğimi de kaybettim. Yine herkes soruyor. Hastanedeki görevli ikinci kayıp olduğunu duyunca amaaannn ne ısrar ediyorsun ? Olmazsa olmaz demişti . O süreçte her söz/ yorum rahatsız ediyordu beni. Sonra ilk kızımı aldım kucağıma. Bu seferde tedavi oldu söylemiyor gibi konuşmalar duydum. Kime neyse? Sonra bir bebeğimi daha kaybettim maalesef. En son ikinci kızımı aldım kucağıma. Şimdi de bir de oğlan olmasın mı diyenler varyani insanlar her durumda konuşur. Sorduklarında üzülmemeye çalışıp onları ilgilendirmediğini hissettirmeye çalışın bence. Umarım en kısa zamanda siz ve isteyen herkes bebeklerine kavuşur.
Çok teşekkür ederim moral oldu mesajbenim çocuk ile ilgili bir anım yok ama yazınızı okuyunca hislerinizi anlayabildim, size en kısa zamanda hayırlı bir evlat diliyorum. İnsanların ağzı durmaz, nasıl bu kadar soru akıllarına geliyor, başka dertleri yok mu diyorum. Ama şu da var bazıları iyiliğiniz adına size bazı şeyleri söylüyor olabilir ama insan hassas olduğu konuda karşıdan da anlayış bekleyip onu göremeyince fazla tepki verebiliyor, sizinki birikmiş yoksa karışımdan bahseden vs. mesela çok kötü niyetle dememiştir, gerçekten size bir katkı yapmak istemiştir mesela. Ama marketteki teyze merakı falan iyi olmamış.
çevremde uzun seneler olmayıp sonra arka arkaya sağlıklı bebiş dünyaya getirenler oldu, her şey sabırla, hayırlı haberlerinizi alırız inşallah gündeminizden biraz uzak tutun bu durumu, devamlı olmuyora odaklanmayın, bazen serbest bıraktığımız şey bize kendiliğinden gelir, doğanın kanunu bu, sevgiler
Rabbim nasip etse ben onun varlığına büyülenmekten kimseyi duymam sanırımBakın sizi anlıyorum ama baş kısmında kaçırmışım 10-15 yıldır çocuğunuz olmuyor sandım. Daha 2 yıl olmuş Allah aşkına. Arkadaşım hiçbir tedaviye vs ye başlamadı. 3. Yılında kendiliğinden oldu. Elbette doktor vs gidin ama kendinizi heder etmeyin. Çok soranlara da takılmayın. Çünkü o soranlar ve sorular hiç bitmeyecek inanın. Bir tane olsa ikinciyi soracaklar. Emip emmediğini, sütün yetip yetmediğini sorarlar. Emekledi mi, dişi çıktı mı, mıncıkladı mı, pipisi küçük mü, konuştu mu, okumayı öğrendi mi…. Bitmez güzel insan bitmez. Boşverin yıpratmayın kendinizi. Rahat olun biraz. Gerekirse tersleyin. Bulaşmasınlar size.
Ne demek bir nebze de olsa iyi geldiyse ne mutlu banaBen kimseye sormadığım için çocuk evlilik iş vs, bana sorulması tuhaf geliyor sanırım. Ama insanlardaki bu merağı hiçbir zaman anlayamayacağım
Doğru mesela bebeği olup geceleri uykusuz kaldığı için mutsuz asık suratlı olanlar var ama ben bundan hiç şikayetlenmicem o bunu anlayamaz bende onun yorgunluğunu anlayamam çünkü herkesin stres kavramı ve sınavı farklı:)
Rahim filmi bitkisel kürler ve 4 kez klomen:) ilki olsa ikinci için daha erken bizimki az daha büyüsün der geçerim:)
Allah hayırlı kapılar açsın inşallah. Sakın ümitsiz olma onun için imkansız yoktur.
Amin inşallah çok teşekkür ederim. Hele bazıları diyor erkek olması için yok ikiz olması için vs. Bende sadece sağlıklı olsun da 1 tane bile olsa razıyım rabbim inşallah tatmayı nasip eder anneliği
Çok teşekkür ederim moral oldu mesaj
Rabbim nasip etse ben onun varlığına büyülenmekten kimseyi duymam sanırımteşekkür ederim moral oldunuz
Onu denedik 1 ay. Sonra pes ettik:) aynen bende o markayı kullanıyorum. O doktor demeden önce de onu kullanıyordum eczacı bi arkadaşım önermişti. Geçen ay baktırdım nerdeyse her ay klomenle hormonlara baktırdım herşey normal çıktı sebepsiz ama inşallah vesile olur birşeylerNe demek bir nebze de olsa iyi geldiyse ne mutlu banaBu arada Mfk diye bir doktor var Mehmet Fatih Karslı sanırım. Instagramdan bir bakın derim. Folat öneriyor. Ben de tavsiye üzerine hamile olmayı istediğim tarihten 3 ay önce Solgar Folat başladım. Folik asit değil Folat. Bazı doktorlar fark yok diyor bazıları Folat doğal, Folik asit yapay diyor. Tam bilmiyorum ama benim içime sindi o zaman araştırmalarım Folat kullandım hep. Bir de mantar vs gibi bir enfeksiyon var mı muhakkak baktırın. Direk engelliyor demiyorlar ama etkisi oluyor.
O zaman hiç korkmayınOnu denedik 1 ay. Sonra pes ettik:) aynen bende o markayı kullanıyorum. O doktor demeden önce de onu kullanıyordum eczacı bi arkadaşım önermişti. Geçen ay baktırdım nerdeyse her ay klomenle hormonlara baktırdım herşey normal çıktı sebepsiz ama inşallah vesile olur birşeyler
İnşallahO zaman hiç korkmayınAllahın izniyle olur
Amiin inşallahİnşallahisteyen herkese nasip etsin Rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?