İnsanlara nasıl cevap veriyorsunuz?😒

Matmazel -

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2021
6.889
22.541
298
Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah

Ben istemiyorum çocuk, istemediğim için yapmıyorum ama bana da soruyorlar sürekli, haddini aşan yorumlar alıyorum. Hatta doktor kartı veren bile oldu. Sorana “olmuyor yaaa kısırım ben, çok kısırım tedavisi yok” diyorum. Şok olup ya da bozulup susuyorlar tekrar sormuyorlar. Sizin için bunu söylemek zor olabilir tabi ki, ama ters bir cevap bulun kendinize her sorana yapıştırın. Kesin çözüm.

Yani çok takmayın her insan yapar bunu. Hatta şakasına bile takılırlar. Evlilik 1 ay olur varmı birşey derler. Lafım meclisten dışarı bazen insanlardaki bu bebek mi acaba hamilemiyim. Gene mi değil . Kaygısının toplumun bu baskısından olduğunu düşünüyorum. Gelen giden yok mu diye soruyor. Aslında bir iki ağızlarının payını verseniz. Bir daha cesaret edemezler. Belki vajinismus var sana mı anlatacak neden yok diye. Ayıp ya. Şaka tamam takılma tamam ama tatlıya bağlanır. Şaka bir yana kardeşim en hayırlı zamanda en hayırlı evlatlar olsun inşallah dersin geçersin bur sıkıntı gördüğünde. Ama yok illa o karna tavuk kaçacak. Kimse sormaz sağlıklı bir evlilik mi ? Acaba çocuk büyütmek istiyorlar mı çocuk bakma olgunluğundalar mı. Varsa yoksa eve niye boş bu . Bence yastıkla gezsek bu konuda uzun süre kimse diye doğurmadın diye sormaz. Hatta hatırlamaz bile. Yani zamanında doğum yapıp erken doğum diye yutturan bir sürü insan var yada tam tersi. Farkeder görmedim . Farkedende genelde sessiz iyiliğini düşününen oluyor.

Benim tarzım
Genelde espirütüel olur şakaya vururum
Olmadı anlayacağını varsaydığım bir dille anlatırım
Oda olmadı tamda anlayacağı dilden cevap veririm akabinde bazen pişmanda olurum ama iş işten geçmiştir
Sizin yerinizde olsan
Soranlara çalışıyoruz planlama aşamasında derim
Daha ciddi olmam gerekirse sorunlarımı anlatır saygı duymasını beklerim
Anlamayacağını düşündüğüm insana sizene haddinizi bilin derim

Kimseye cevap vermiyorum. Benim yatak odam kimseyi ilgilendirmiyor. Çok ısrar edene de ağır konuşuyorum ki konuştum da

iki yıl böyle yoğun yıkımlar yaşamak için kısa bir süre gibi geldi bana, dolap yumruklayacak bir şey yok insanlar her zaman konuşur. çocuğunuz olsa bu sefer ikinciyi soracaklar. insanları susturmanın imkanı yok ama hassasiyetlerinizi değiştirmeniz mümkün.

Muhtemelen sorduklarında da üzüntünü görüyorlardır. İnsanlar çok sever böyle olmadığını düşündükleri ve bildikleri kişilere sürekli çocuk sormayı. Aslında sende kafandan atsan hamile kalma olasılığın da artacak.
Sorana açıkça hayatı yaşıyorum ayol, ne doğurması diyeceksin. Kaynana da ben çok güzel bi hastane buldum doğurursam orada doğuracağım. Bizim yörede hastane masrafını kaynana karşılar . Aşağı yukarı 50 bincik tutuyor de Bir daha asla sormaz

Vallahi sizde iyi sabır varmış.Sana ne diye bir cikisirim soruyu sorana yerlere bakıp girecek yer arar.Ayrica daha yeni evlisiniz hayırlı bir zamanda olur.

Ay konudan bagimsiz ben bekarım ama arkadaş ortaminda konusu açılıp ben çocuk istemiyorum deyince ileride istersin,özel bir sebebi mi var ,eşin olursa ne düşünecek,o senin bir parcan ?? Sorularını nasıl cevapliyordunuz bekar

Ben nasil sorabilirsiniz belki olmuyor sizin yüzünüzden eve gidip ağlayacağım nasıl kalp kırmaya üzmeye cesaret edersiniz size ne diyorum? Sonrada Allahını dedigi olur bu zamana kdr kaç gün yanımdaydın diyorum susuyor.
Bir tanesine anlattım anlattım anlamadı en son sen niye 1 tane yaptıysan bende ondan yapmıyorum dedim. Esi çok hastalanmış zamanında çok istemiş olmamış oglu da aşırı hayırsız okumadı hırsızlık fln yapti bir daha kesti sesini. Küsmek fln yok ama cevabı aldı sustu gayet iyi.

bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
"Benim yok,komsunun var lazimsa "der,gecerim
Hyr,belki durumum yok,belki saglikla alakali bir problemim var..Yada dusunmuyorum.
Bu benim evliligimi kotu olarak nitelendirir mi ? Cocugum olmamasi bu evliligi eksik kilar mi ?
İyi niyetli sorulur da surekli olunca biktiriyor..

O sorulara maruz kalmıyordum çünkü hayatımla ilgili ya da aldığım kararlarla ilgili çok sohbet etmem bu konuda müdahale ya da yorum hakkı olmayan kişilerle. Çocuk muhabbeti geçince bekarken asla istemiyorum demek yerine kısmet, bakalım hayat ne gösterir gibi yuvarlak cümlelerle geçiştiriyordum.

Allah herkese , herşeyin hayırlısını , hayırlısıyla nasip etsin.

Soranlara gelince : daha yok , hayırlısı deyin , geçin.

Böyle yazınca tekerleme gibi oldu , farkındayım.

Müge Anlı da , 2 gündür 91 yaşındaki bir baba 60-65 yaşlarındaki oğlunun suçlamalarına cevap veriyor. Onlarca dava açmış evlat babasına.

Bunları görünce : Allah isteyen herkese : hayırlısıyla ; hayırlı , sağlıklı evlatlar nasip etsin ; diyorum ben.

Korunuyoruz şimdilik, de olsun bitsin:)
Sen boyle deyince ne diyebilirler ki? Korunuyoruz de, ekonomik olarak planımız var bir sene daha asla olmaz,seneye birakicaz korunmayı de, daha yeni 120li prezervatif aldık,bu soruları birkaç ay daha sorma de
Ne münasebet ya, ben öz ablama sormadim böyle münasebetsiz soru, ailem de sormadı.. hatta bir kere bebek muhabbeti açılmıştı, "şimdi düşünmüyoruz, her şey zamanla" dedi meğer hamileymiş de 3 ayı dolmadan paylaşmak istememişler yani kimseye bir şey söylemek zorunda degilsin.

Genç bekar bir kasındır ne zaman evleneceksin derler
Evlenirsin çocuk sorarlar
Çocuk olur ikinciyi sorarlar
Bu döngü böyle sürüp gider
Kimse keyfine bekar olamaz
Çocuksuz olamaz
Tek çocuklu bile olamaz
Onun için konu sahibi tek değilsin bunu biliyorsun değil mi?

Kırılacak üzülecek diye düşünmeden istediğiniz cevabı verin
Bana da diyorlardı çok biliyorsanız siz yapın diyordum

Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah abimlerinde 5 senedir aynı milletten bıktıkları için bize de gelmiyorlar şehirdışındalar. Çözümü basit terslemek. Takarsanız strestende olmaz. Ben yeni evliyim borçtan yapmıyoruz komşu her gördüğünde bana hamile misin diye soruyor. Bir bağırdım ne hamilesi be abla ürersem haberin olur dedim bidaha da sormadı. Özel konu sormayın diyin ? Bu bizim mahremimiz size ne ilgilendirir diyin ? Abi sinir oluyorum millete ya sizene yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…