• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlara nasıl cevap veriyorsunuz?😒

Bana soranlara daha dur 2 yıllık evliyim genciz tadını çıkarıyoruz dedim ben hep. ki öyleydi zaten daha yeni yeni denemeye başladık.
Bence insanları çok takma kafana.
Eşime de soruyormuş arkadaşları' yok ya daha erken henüz düşünmüyoruz' diyip geçiştiriyorum onlara ne benim özelimden diyor.
Allah verir elbet bu kadar kafaya takıp hayatı kendinize zindan etmeyin

Aslında bir güzel bozsanız insanları bir daha hadlerini alıp soru soramazlar.. sizin üzüntüsüyle cevap verdiğinizi görürlerse üstünüze gelir gibi tekrar tekrar sorarlar..

İnsanlar çok sabırlı bu hadsizlere karşı;ama bence terslemelisiniz ki bir daha size veya başka birine sorma cesareti ve hadsizliği gösteremesinler.

Kardeşim evlendi, üç aya üvey amcamın karısı başladı kardeşimi çocuk var mı diye sıkıştırmaya. Hep de görüyor ve soruyor, kardeşimin iş yerinin arka sokağında oturuyor çünkü. Geçen görmüş yaza bir sene olacak hala bebek yok mu demiş. Ben duydum fıttırdım. Yeni yeni düşünüyorlar da sana ne yav. Ben de denk gelince, çok meraklıysan gölgede kalmış kavun tipli hobit oğullarını ever, onları sıkıştır dedim. Tabii tam olarak böyle demedim ama rencide ederek dedim. 😒

Bana da sormaya başladılar, ben bir tanesine sizin aile ortamınızı, çocuklarınızı görünce, insan çocuk yapmaya çekiniyor dedim. Evet, dedim 😠

İnsanları ne kadar üzdüklerinin hiç mi farkına varmıyorlar anlamadım ki? Hatta daha yeni evlisiniz, sıkıştırmanın anlamı ne bu kadar? Gerçekten olmuyor olabilir, istemiyor olabilirsiniz. Yapıştırın cevabı gitsin. Yatak odamda değilseniz, başını tutmuyorsanız sizi ilgilendirmez diye. İşte bu yüzden sevilmem ve iyi ki sevilmiyorum :süslü:
Cevaplarını cok begendim. Bu hadsizlere herkes boyle sahane cevaplar verse, sormaya cekinirler ve azalarak biterler. Alttan aldıkca tepene cıkıyolar

Cevaplarını cok begendim. Bu hadsizlere herkes boyle sahane cevaplar verse, sormaya cekinirler ve azalarak biterler. Alttan aldıkca tepene cıkıyolar
İnsanlar çok hin, fitne, fesat, içten içe sevindiklerini bile düşünüyorum. Aaaa bilmem kimlerden Cevriye’nin oğlunun da çocuğu olmamış, kusur kimde, acaba oğlanla gelin kısır mı diye dedikodu yapmıyorlarsa hiçbir şey bilmiyorum 😒 Böyle çarpacaksın lafı, boğazına dizilecek lafları. Herkes kendi hayatına baksın.

7 yıllık evliyim bizde yeni yeni çocuğumuz olsa nasıl olur diye düşünmeye başladık. Ama 7 yıldır ne tepkiler alıyorum bi bilseniz :) herkes kısır olduğumu düşünüyor (cahil insanlar işte, sorunun sadece kadında olabileceğini düşünüyorlar) bazen ben bazen esim ağzının payını veriyoruz haddini aşan kişilere. Insanlar gercekten çok kötü çok.

Korunuyoruz şimdilik, de olsun bitsin:)
Sen boyle deyince ne diyebilirler ki? Korunuyoruz de, ekonomik olarak planımız var bir sene daha asla olmaz,seneye birakicaz korunmayı de, daha yeni 120li prezervatif aldık,bu soruları birkaç ay daha sorma de 😂
Ne münasebet ya, ben öz ablama sormadim böyle münasebetsiz soru, ailem de sormadı.. hatta bir kere bebek muhabbeti açılmıştı, "şimdi düşünmüyoruz, her şey zamanla" dedi meğer hamileymiş de 3 ayı dolmadan paylaşmak istememişler 😅 yani kimseye bir şey söylemek zorunda degilsin.
Ben istemiyorum diyorum mesela, ısrarla nasıl istemiyosun diyorlar. Yap bi tane canın sıkılmaz diyorlar, e ben sıkılmak için mi çocuk yapacam😂
Çevre ile alakalı aslında biraz da, ben çok tersledim ama asla işe yaramıyor. Hiç görüşmediğim insanlar bile görünce soruyor - sadece sorsalar iyidir- niye çocuğun yok, yaşın geçiyor diyorlar (dün 24 oldum shjsjd)

Yani çevre dengesiz ise maalesef buna çok maruz kalabiliyor insan. Ama ben çoğu ile görüşmeme kararı aldım, nadiren görürsem selam nasılsın o kadar :)

Bi de bizim sorunumuz erkek infertilitesi mesela. Israrla niye olmuyor diyorlar, ben de paylaşmak istemiyorum bunu bu insanlarla. Üzülmüyorum da, sinirleniyorum sadece. Yani yapmacık ve gıcık geliyorlar. Bilinçli olarak soru sormaları, onun hakkında konu açıp konuşmaları canımı sıkıyor. Cevaplamak istemediğim sorular soruyorlar.

Selamlar herkese hayırlı cumalar.
Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış 😓 şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah:dua:
Aa bu benim 2 yıl önceki halim 😂 çok klişe olacak ama inan kafaya takmadıgim ay hamile kaldim. Bende tup bebek aşılama gibi şeyler dışında herşeyi denedim. En son gittiğim doktor rahim filmi çektirdi 2 ay içerisinde güzel haberini alicaz dedi eşime de balık yağı verdi sperm sayısı azdı . Ve 2.ay hamile kaldım. Seni çok iyi anlıyorum ben sosyal medyadan çocuklu olan arkadaşlarımı falan hep silmiştim. Eşinin spermlerine bakılsın ve rahim filmi çektir (rahim filminden önce yumurtaliklarina baktirmissindir muhtemelen) ve güzel haberi ver bize. Çünkü herşey normalse genelde adet sonrası rahimde kalan "yapışıklık" sperm in geçişini durduruyormus doktorumun söylediğine göre. Onun dışında ilişkiden sonra ayaklarıni tavana dikme yok maydanoz kaynatıp buharını çekme hele ki telefonuna yumurtlama takvimi gibi saçma sapan şeyleri sakın yapma . Sonradan insanın aklına gelince utaniyo 😂

Düşünmüyorum henüz çok yeni evliyiz , de geç

Bence birine çocuk yok mu , diye sormak çok anormal.

İnsanlar hiç duracağı yeri bilmiyor.

Bu her konuda böyle

Misal okul bitiyor “iş yok mu ? “

Ya da askerden geliyorsun “evlilik yok mu ? “

Sizde kendinizi sorgulayın misal insanlara hiç bunları sormadınız mı ?

Kurulu saat gibi toplum başlıyor.

Duymayın kimseyi.

Kısa ve öz yazıcam çünkü içimdeki hisleri anlatmaya kalksam sayfalar alır. Kızlar biz 2 yıllık evliyiz 1.5yıldır çocuk için çabaladık aşılama ve tüp bebek harici nerdeyse duyduğum herşeyi denedim. 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Borçlarımız olduğu için o saydıklarımı henüz denemedik belki nasip olur diye bugünlere geldik. Zaten kendi içimizde bunun hüznü varken bulunduğum çevre olsun annemlerin çevresi olsun hep bi çocuk yok mu çocuk yok mu..bezdim bu sorulardan..
Korona var kimseyi görmüyorum karşılaşmıyorum kafam rahat derdim bana sormasalar anneme kvme sorup duruyormuş herkes. Hayır sanki doğursam gelip altın takacaklar kaç kere sorulur bi soru. En son patlama noktam geçen hafta kvmin bi komşusu bana bi karışımdan bahsetti anlatıyor. Dedim pardon ne için bu? Bizim eski kiracının da olmyordu bunu yaptı oldu falan diyor. Dedim teşekkürler şu an için ihtiyacım yok. Dün de bi tanıdıkla karşılaştık markette, epey yaşlı bi teyze bana yok mu yok mu dedi ney yok mu dedim anlamamazlığa vurdum çocuk yok mu dedi bende daha yok olunca söylerim dedim çok içerledim ben nasılsın iyi misin diyorum kadın bana direkt bunu soruyor. Eve geldik sinirimden ağladım azcık. Eşim her ay beni teselli eder hiç isyan ettiğini görmedim ama ben öyle ağlayınca oda içindekileri döktü işyerinde de 2 arkadaşı baba oldu sende ne var ne yok diyorlarmış o da kendi odasına geçip sinirinden dolabına yumruk atmış 😓 şok oldum dedim sen böyle tepkiler hiç vermezdin. Oturduk ağlaştık dolmuş o da bana hiç belli etmemiş bu zamana kadar. Bu durumları yaşayanlar elbet olmuştur siz ne yaptınız nasıl susturdunuz nasıl cevap verdiniz insanlara. Saygımı bozmak istemiyorum ama bazen sabrım taşıyor içime ata ata stres tavan yapıyor. Güzel hikayelerinizi de yazabilirsiniz "bizde şu kadar zaman bekledik sonra kavuştuk yavrumuza ve üzüldüğümüz zamanları tebessümle anıyoruz şimdi" tarzında motive edebilecek anılarınızı. Şimdiden çok teşekkür ederim. Rabbim bu mübarek cuma gününde bana ve tüm evlat isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşallah:dua:
Size kendimden örnek vereceğim . Bende iki yıllık evliyim . Kendi ailemden ya da yakınlarımdan soran olmaz ki bizim ailede çok çocuk yapan yok zaten :) Eşimin ailesi de iki kez düşük yaşadığımı biliyor zaten .Bana değil kayinvalideme soruyorlar bence o benden daha çok stres oluyor :) İnsanlara karşı soğuk olmanızı öneriyorum . Soğuk olun ki soramasinlar bu tarz özel şeyleri . Bu arada rahim filminizi dea cektirin bu süreçte . Ben nasıl olsa hamile kalabiliyorum diye ( doktorlar da böle düşünüyordu ) kendiliğinden olmasini bekledim . Megerse benim için tek çözüm tüp yapmakmis bu ay öğrendik ameliyat sonrasinda. Herneyse beklemek insanı gerer . Siz bu süreçte doktora gidip tahlillerinizi yaptırın . İçiniz rahat bir sekilde beklersiniz . Başka insanları da takmamaya çalışın . Önemli olan sizsiniz bunu unutmayın :)

Bizim de cocuk yok ama biz istemiyoruz zaten. Eşime soran olursa o ben kisirim diyor 😂
Benim kuzenim de 6,5 yıllık evli. Eşinde sanırım problem var. Herkes sorup darladığı için millet daha sormasın diye ben kısırım demiş birkaç kişiye. Çeneleri anca öyle kapanıyor :stop:

Konu sahibi için de 2 yıl geç sayılmaz. Ayrıca muayene ve gerekliyse tedavi oldunuz mu? Ben bunu anlayamadım da. Fizyolojik bir sıkıntı yoksa salıverin gitsin. Stres de azalacağı için bir bakmışsınız hamile kalmışsınız :anneadayı:

Benim kuzenim de 6,5 yıllık evli. Eşinde sanırım problem var. Herkes sorup darladığı için millet daha sormasın diye ben kısırım demiş birkaç kişiye. Çeneleri anca öyle kapanıyor :stop:

Konu sahibi için de 2 yıl geç sayılmaz. Ayrıca muayene ve gerekliyse tedavi oldunuz mu? Ben bunu anlayamadım da. Fizyolojik bir sıkıntı yoksa salıverin gitsin. Stres de azalacağı için bir bakmışsınız hamile kalmışsınız :anneadayı:
Rahim filmi çektirdim eşim de muayene oldu hiçbir sıkıntı yok dendi :)
Çok özür dilerim ama 2 yıl böyle bir depresyona girmek için çok erken değil mi sizce de. Kendinize eziyet ediyorsunuz bence.
Aslında çocuk istedik ve yolumuza devam ettik. Bizi bu kadar geren insanların bitmeyen soruları 😒
İnsanlar çok sabırlı bu hadsizlere karşı;ama bence terslemelisiniz ki bir daha size veya başka birine sorma cesareti ve hadsizliği gösteremesinler.

Kardeşim evlendi, üç aya üvey amcamın karısı başladı kardeşimi çocuk var mı diye sıkıştırmaya. Hep de görüyor ve soruyor, kardeşimin iş yerinin arka sokağında oturuyor çünkü. Geçen görmüş yaza bir sene olacak hala bebek yok mu demiş. Ben duydum fıttırdım. Yeni yeni düşünüyorlar da sana ne yav. Ben de denk gelince, çok meraklıysan gölgede kalmış kavun tipli hobit oğullarını ever, onları sıkıştır dedim. Tabii tam olarak böyle demedim ama rencide ederek dedim. 😒

Bana da sormaya başladılar, ben bir tanesine sizin aile ortamınızı, çocuklarınızı görünce, insan çocuk yapmaya çekiniyor dedim. Evet, dedim 😠

İnsanları ne kadar üzdüklerinin hiç mi farkına varmıyorlar anlamadım ki? Hatta daha yeni evlisiniz, sıkıştırmanın anlamı ne bu kadar? Gerçekten olmuyor olabilir, istemiyor olabilirsiniz. Yapıştırın cevabı gitsin. Yatak odamda değilseniz, başını tutmuyorsanız sizi ilgilendirmez diye. İşte bu yüzden sevilmem ve iyi ki sevilmiyorum :süslü:
Bende çok hazırcevap biriyimdir ama bu konuda terslersem bunları soranlar zayıf tarafım olduğunu anlarlar diye iğnemi göstermiyorum :))
Bizde 4. Yılımızı dolduruyoruz ve malesef bizimde olmadı tüp bebek sürecine girdik 2 aşılama 1 negatif transferim oldu şimdi 2. Transferimin sonucunu bekliyorum süreç çok zor insanlara laf anlatmak ayrı zor ama ben ailem dahil herkese düşünmüyoruz demiştim çokta iyi yapmışım vallahi
Eşimin bir akrabası vardı hiç unutmam her gördüğünde sorardı en son bir sinirlendim dedim ne yapacaksın doğurup sana öı verecem benim özel hayatım kimseyi ilgilendirmez bana kalktı dediki ne sinirleniyorsun olmuyorsa doktora git dedim senin ateş başına vurmuş yürü git belanı benden bulma o süreçte de tam aşılamanın sonucunu bekliyordum
İnsanlar İnan güzellikten anlamıyor çocuğu olmayan bir insana bu soru sorulmamalı belli olmuyor diye düşünülmeli her şeyi onlar bilmiyor bizde biliyoruz tedavi yöntemlerini
Valla kafan rahat olacaksa boz saygını kimse babanın uşağı değil zaten en önemli faktör moral
Moralini yüksek tutmaya çalış
Rabbim tez zamanda isteyen herkese anne baba olmayı nasip eylesin inşallah 🤲🏼🤲🏼
Aminn inşallah 🍀
Aa bu benim 2 yıl önceki halim 😂 çok klişe olacak ama inan kafaya takmadıgim ay hamile kaldim. Bende tup bebek aşılama gibi şeyler dışında herşeyi denedim. En son gittiğim doktor rahim filmi çektirdi 2 ay içerisinde güzel haberini alicaz dedi eşime de balık yağı verdi sperm sayısı azdı . Ve 2.ay hamile kaldım. Seni çok iyi anlıyorum ben sosyal medyadan çocuklu olan arkadaşlarımı falan hep silmiştim. Eşinin spermlerine bakılsın ve rahim filmi çektir (rahim filminden önce yumurtaliklarina baktirmissindir muhtemelen) ve güzel haberi ver bize. Çünkü herşey normalse genelde adet sonrası rahimde kalan "yapışıklık" sperm in geçişini durduruyormus doktorumun söylediğine göre. Onun dışında ilişkiden sonra ayaklarıni tavana dikme yok maydanoz kaynatıp buharını çekme hele ki telefonuna yumurtlama takvimi gibi saçma sapan şeyleri sakın yapma . Sonradan insanın aklına gelince utaniyo 😂
Çektirdim film. Doktor dedi herşey normal 3 aya olur. Ne 3 aylar geçti bekliyoruz nasip
Düşünmüyorum henüz çok yeni evliyiz , de geç

Bence birine çocuk yok mu , diye sormak çok anormal.

İnsanlar hiç duracağı yeri bilmiyor.

Bu her konuda böyle

Misal okul bitiyor “iş yok mu ? “

Ya da askerden geliyorsun “evlilik yok mu ? “

Sizde kendinizi sorgulayın misal insanlara hiç bunları sormadınız mı ?

Kurulu saat gibi toplum başlıyor.

Duymayın kimseyi.
Sormuyorum biliyor musun
Olduğunda hayırlı olsun diyorum sadece
Şimdiye kadar kimseye evlilik ne zaman çocuk var mı okul bitti iş yok mu diye hiç sormadım. Belki de ondan bu kadat garip geliyor bu soruları insanların
Size kendimden örnek vereceğim . Bende iki yıllık evliyim . Kendi ailemden ya da yakınlarımdan soran olmaz ki bizim ailede çok çocuk yapan yok zaten :) Eşimin ailesi de iki kez düşük yaşadığımı biliyor zaten .Bana değil kayinvalideme soruyorlar bence o benden daha çok stres oluyor :) İnsanlara karşı soğuk olmanızı öneriyorum . Soğuk olun ki soramasinlar bu tarz özel şeyleri . Bu arada rahim filminizi dea cektirin bu süreçte . Ben nasıl olsa hamile kalabiliyorum diye ( doktorlar da böle düşünüyordu ) kendiliğinden olmasini bekledim . Megerse benim için tek çözüm tüp yapmakmis bu ay öğrendik ameliyat sonrasinda. Herneyse beklemek insanı gerer . Siz bu süreçte doktora gidip tahlillerinizi yaptırın . İçiniz rahat bir sekilde beklersiniz . Başka insanları da takmamaya çalışın . Önemli olan sizsiniz bunu unutmayın :)
Hsg çekildim aslında herşey normal çıktı. Sanırım fazla düşündüğümüzden olmuyor:)

Ben çocuk istemiyorum ya hiçte düşünmüyorum basıma gelse. Sen bakacaksan yapayım bi tane derdim

İnsanlara bebek deniyoruz hamile kalmaya çalışıyorum demek biraz tuhaf degil mi
Niye böyle bir rapor verdiniz onlara
Yoo. Ben tuhaf bulmuyorum acikcasi. Bebek istiyoruz demek tuhafta, hani bebek diye sormak mi normal? Bana cok tabu gelmiyor bu tarz muhabbetler. Kocamla kardes kardes oturdugumuzu sadece bebek deneme zamaninda birseyler yapcagimizi dusunecek zihniyet asil komik :)

Biz 2017 Ekim ayında evlendik ve malum sorular 2018 yazından itibaren gelmeye başladı. Hep kısmet, hayırlısı ya da henüz düşünmüyoruz diyip geçiştirdik o soruları. Evliliğimizin ilk iki ayı hariç hiç korunmadık ki artık 2018 sonuna doğru çocuk kararı verdiğimiz için doktora gittik. Bende yumurtalık rezerv yetersizliği, eşimde sperm sayısı azlığı tespit edildi ve gittiğimiz çok ünlü bir kadın doğumcu bile kendi kızı bile olsa tüp bebek önereceğini söyledi. Cümlelerim maksadını aşmasın tüp bebek ya da aşılama, kısmettir tercihtir ama ben kendi kendine doğal şekilde olsun istedim hep. Bir kaç geleneksel tıp vs yöntemi uyguladık, ben bazı takviyeler kullandım ve 2019 Temmuz ayında hamile kaldım ama 8 haftalıkken kalbi durdu. Çok üzülmüştüm öyle ki üzüntüden vertigom azmıştı. Çünkü gerçekten de bir çocuğumuz olsun istemiştim. Hatta o psikolojiyle kürtaj olduğumu bilmeyen halamın ısrarla çocuk yok mu çocuk yok mu sorularına cevaben gerçeği söyleyip kendisinin benden 2 ay büyük bekar kızı için ufukta evlilik yok mu diye sormuştum ki kızın bir kaç ay sonra kaçarak evlendiği haberi geldi, kısmet. Yaptığım belki doğru değildi ama o an canım çok yanmıştı ve odağını kendine çevirmek istemiştim. Her neyse, ilk hamileliğimden bir kaç ay sonra tekrar hamile kaldım ve öğrendim ki ikiz. :) Pandeminin göbeğinde iki tane oğlum oldu ve şuan 2 yaşlarında olmak üzereler. :) Demem o ki siz belli ki ince ruhlu bir insansınız ve insanları kırmamak adına nasıl cevap versem diye dert edindiniz. İnsanlar özel alanınıza sizin izin verdiğiniz ölçüde girebilir. Çizginizi çekin ve ilgili soruları muhattap almayın. Yine de ısrar ediliyorsa gönlünüzden geçen cevabı verin, saygısızlık vs olur diye de düşünmeyin, zira istediğini söyleyen istemediğini işitir. Çok da takılmamaya çalışın, ilerde inşallah sağlıkla evladınızı kucağınıza aldığınızda da buraları okur tebessüm edersiniz. :)

Sen mi bakacaksın demiştim birde canım ne zaman isterse diye.
Hatta utanmadan sorana 5.ye hamileyim dediğim de oldu 🤤
Sen takma insanları salla kimseye bir şey demek zorunda değilsin

Bizim de cocuk yok ama biz istemiyoruz zaten. Başlarda çok soran olmuyordu ama 7 bucuk yil oldu 8 e gidiyoruz zaman gectikce soranlar artti. 😬 Arkadaşlarim zirt pirt ardi ardina dogurmakta şuanda 2. cocuklarina hamile hepsi hayirli olsun demeye korkar oldum "sende yok mu bir şeyler? Senin de olsun" vb şeyler. Eşime soran olursa o ben kisirim diyor 😂

Ben arkadaşlarim diye çok terslemiyorum ama kaynanamin komşusu kim yani buna benzer didisi olsa sanane derim direkt.

Ayrica çok yeni evlisiniz. 2 yillik evliligin 1,5 yilini bunlari takarak gecirmissiniz. Fazla yipratmayin kendinizi.
Dusunmuyormusunuz cocuk daha sorasım geldı aha burda da cıktı bu soru herseyın hayırlısı tabı

Iki kişi laf etti diye sinir krizi geçiriyorsaniz sizi bu hayatta çok üzerler. Alt tarafı 2 yıl olmuş bu ne acele? Soranlara da henüz düşünmüyoruz evliliğin tadını çıkarıyoruz deyin gitsin dert mi arıyorsunuz kendinize Allah aşkına bu kadar dramaya ne gerek var? Kaldı ki şu ekonomik kriz ortamında çocuk yapmamak kadar doğal bir şey yok.

Eşimin ailesi bana hiç sormadı. En yakınlarım sordu bana halamlar babaannem vs bende olmuyor benim çocuğum olmayacak diyorum o an kötü oluyorlar deme öyle Allah korusun diyorlar üzülüyorum sonra onlarda üzülüyor bende 16 aydır evliyim evliliğimin 9. Ayından sonra neden olmuyor diye hastaneye gittikten sonra eşimin sperm sayısının çok az olduğunu öğrendik tüp bebek merkezi aradık. Ve şuan tedavi sürecindeyiz. Öyle zor süreçler ki inanın anneme gitmek istemiyorum onları çağırıyorum bana gelin diyorum. Annemler babaannemin alt katında halaların ise aynı mahallede oturuyorlar. Belki kötü niyetle sormuyorlar ama benim içim nasıl cız ediyor Allah biliyor ya. Bana daha yeni evlisiniz diye kızacaksınız belki ama dr eşinin spermleri gün geçtikçe daha da azalması söz konusu dedi. O yüzdendir acelemiz. Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla çocuk nasip etsin. Amiiin

Ah canım o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de 4 yıl çektm bu eziyeti. İnsanlar o kadar hadsiz ki artık terslemek lazım çoğunu. Artık soranlara olmuyo bizim çocuğumuz evlatlık alıcaz diye çat diye söylüyodum onlar utanıyodu. Rabbim nasip etti şükür. Boşver ondan sonra kardeş yok mu diye soracaklar.. kendini ezdirme yapıştır gitsin cevabı.

2 yıl çocuğum olmadı. İnsanlar sorar siz o haddi vermeseniz de sorar. Serviste sadece günaydınlaştığım sohbetim olmayan kadın bile soruyordu. Ters cvb verilmiyor. En azından benim yapım değil. 36 yaşındayım 2 kez tüp bebek yaptırdım tutmadı
Hatta ilkinde yumurta bile toplanmadı. Boş folikül çıktı. Ayrıca sorun tek taraflı da değildi. Eşimin ilk sperm tahlilinde değerleri iyi iken verdiğimiz diğer testler de 1 milyon seviyesine düşmüştü. Dr ye sebeb ne dedim Sebebsiz de olabilir dedi. Ben belkide kovid oldu fark etmedik diye düşünüyorum. Sonra artıramadık. Gittiği bir ürolog sen baba olmazsın demiş. onun verdiği testleri profösre göstermiştik, o da duymuştu sanırım ona bozuldu. Ben sadece muhatap olmak zorunda kaldığım insanlardan dolayı bunalımda idim. Ama eşim hep umutlu idi. Kür yaptım mı evet. Olmayınca olmuyor. Sonra bıraktım. Amannn gezmeyi seviyorum turlara katılırız gezer tozarız diye düşünmeye başladım. Reglim gecikti. Evde test vardı pozitif çıktı. Sanki istenmeyen gebelik gibi korkmuş gibi çöpe attım. Eşim banyoya geldi ne oldu bişeymi oldu dedi. Çöpten çıkarıp baksana çizgi varmı dedim evet etti. Paketi de çıkardım gebelik testimi yazıyor dedim Hıı dedi. (evde ovulasyon testlerim vardı karıştırdım heralde diye düşünmeye başladım) sonra acile giderek öğrendik.
Çok uzattım ama ne oldu biliyormusun. Bu kez tedavi ile mi oldu demeye başladılar. Yooo kendiliğinden diyorum. Geçen bir arkadaş ikinci ne zaman diye sordu. Cinsiyeti erkek büyük ihtimal diyince kız da olsun dedi.
Yani insanlar susmaz kimseyi dinleme hatta bazen doktorları bile

Back