• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Halılar nasıl makineye sığıyor ben geçen yollukları sıgdıramadım 1 metre ye 3 metre iki yollluğum var ama sıgmadı makinem 5 kiloluk
Benim en büyük yolluğum 80e 4metre.. Makinem 6kg. Desenli üst kısmı üste gelecek şekilde mümkün mertebe katlıyorum ve makineye rahat sığıyor. Zaten yolluklar öyle hemen kirlenmez de.. Sadece mutfak halımı en az ayda bir yıkarım. Diğerlerini altlı üstlü süpürürüm, detaylı temizlik yaparken sadece makineye atarım. Makineye sığmazsa eğer rulo yapıp uygun yerde duş lifi oluyor ya soğan çuvalı gibi onlarla yıkayabilirsiniz...

Benim en büyük yolluğum 80e 4metre.. Makinem 6kg. Desenli üst kısmı üste gelecek şekilde mümkün mertebe katlıyorum ve makineye rahat sığıyor. Zaten yolluklar öyle hemen kirlenmez de.. Sadece mutfak halımı en az ayda bir yıkarım. Diğerlerini altlı üstlü süpürürüm, detaylı temizlik yaparken sadece makineye atarım. Makineye sığmazsa eğer rulo yapıp uygun yerde duş lifi oluyor ya soğan çuvalı gibi onlarla yıkayabilirsiniz...
Teşekkür ederim
Ben makine bozulacak diye korktum önceki makinem bozulmuştu bunu alalı 2 yıl olmadı
Dediğiniz gibi duş lifiyle temizlemeye çalışayım

Aman benim rahmetli anacığım da her gün ev süpürüp silerdi ama işte genç yaşta göçtü gitti. Boşver yaa hayatını yaşa. Ev işi nankör zaten. Yapsan da ertesi gün aynı. Lüzumsuz eşyalarını at gitsin. Vitrin, fazlalık halı, koltuk, tabak, çanak ne varsa at rahatlasın evin.

Aman benim rahmetli anacığım da her gün ev süpürüp silerdi ama işte genç yaşta göçtü gitti. Boşver yaa hayatını yaşa. Ev işi nankör zaten. Yapsan da ertesi gün aynı. Lüzumsuz eşyalarını at gitsin. Vitrin, fazlalık halı, koltuk, tabak, çanak ne varsa at rahatlasın evin.
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim
Ben makine bozulacak diye korktum önceki makinem bozulmuştu bunu alalı 2 yıl olmadı
Dediğiniz gibi duş lifiyle temizlemeye çalışayım
Benim makinem de 10küsür yıllık. Bozulursa onla alakalı değildir. Bulaşık makinesini bile tabakları durulamadan silerek atarım. Her gören bozulacak der ama maşallah tık yok.

aynen benim annem evine gitsen hicbir şeye kıyıp atamıyor
temizliği desen ayrı dert hiç işi bitmiyor.kendini hırpalıyor yine aynı
çöp ev sanki.ben oraya gidince daral geliyor bana
boğulacak gibi oluyorum.her yerde bir şey var.duvarlarda tablolar falan oyyy:KK47:

ilk önce beyninizi temizleyin. herşeyi silip atın bütün denilenler camaşır suyuna yatırıp klozete boşaltın ooo mis gibi bi eviniz oldu....
boşverin elalemi takmayın kafanıza. temizlik her bayana göre degişen bişeydir. hastalıgınız da varmış çok gemiş olsun. ama ilk işiniz bi liste yapmak olsun mesela yapabildiginiz ve yapamadıklarınızla ilgili. yapamadıgınız işlerini akşam eşiniz gelince, hemen elinize bezi alın atıyorum kanepenn altımı silinecek hadi hemen kaldırda bi siliyim deyin o iki bir demeden hoopp siliverirsiniz. mesela ben perdelerimi yıkamayı hep eşimin kızımı okuldan getirme saatine denk getiririm o gelince hadi asıver bak yıkadım derim onun bana bahane üretmesini yer vermeden tutustururum eline.
kendime gre kurallarım vardır evde mesela duş alındıktan sonra kücük cekcekimiz vardır hemen banyosu biten duşa kabini onunla silerr su izi kalmaz. arkadaşlarım gelir ay nasıl temiz tutuyosun bunu derler ama işin sırrı oranın su lekesi kalmasını baştan engellemektir. ütü içinde 1 2 hafta beklemem. kuruyan camaşırları askıdan toplarken katlarım hemn ütülenecek iki üç parcayı ütüler yerine koyarım. camaşır sepetini hiç biriktirmem kirlenenleri ayırır yıkarım hemen.
aslında iş konusunda kendimize göre pratikleşmek gerekiyo. eminimki sende kendine göre pratik yollar bulup yapıyosundur o yüzden sen cocugunla kaliteli zaman gecir hiç bişeyide kafana takma

ilk önce beyninizi temizleyin. herşeyi silip atın bütün denilenler camaşır suyuna yatırıp klozete boşaltın ooo mis gibi bi eviniz oldu....
boşverin elalemi takmayın kafanıza. temizlik her bayana göre degişen bişeydir. hastalıgınız da varmış çok gemiş olsun. ama ilk işiniz bi liste yapmak olsun mesela yapabildiginiz ve yapamadıklarınızla ilgili. yapamadıgınız işlerini akşam eşiniz gelince, hemen elinize bezi alın atıyorum kanepenn altımı silinecek hadi hemen kaldırda bi siliyim deyin o iki bir demeden hoopp siliverirsiniz. mesela ben perdelerimi yıkamayı hep eşimin kızımı okuldan getirme saatine denk getiririm o gelince hadi asıver bak yıkadım derim onun bana bahane üretmesini yer vermeden tutustururum eline.
kendime gre kurallarım vardır evde mesela duş alındıktan sonra kücük cekcekimiz vardır hemen banyosu biten duşa kabini onunla silerr su izi kalmaz. arkadaşlarım gelir ay nasıl temiz tutuyosun bunu derler ama işin sırrı oranın su lekesi kalmasını baştan engellemektir. ütü içinde 1 2 hafta beklemem. kuruyan camaşırları askıdan toplarken katlarım hemn ütülenecek iki üç parcayı ütüler yerine koyarım. camaşır sepetini hiç biriktirmem kirlenenleri ayırır yıkarım hemen.
aslında iş konusunda kendimize göre pratikleşmek gerekiyo. eminimki sende kendine göre pratik yollar bulup yapıyosundur o yüzden sen cocugunla kaliteli zaman gecir hiç bişeyide kafana takma
MaşaAllah size eşinizin uyumuna bayıldum benim ki çok tembel asla elini sürmez ama yinede konuşup yardım ve destek isteyecegim

En ifrit olduğum konudur bu konu. Herkes kendine göre temiz çok afedersiniz kimse b.k mikrop içinde yaşamıyor. Halt etsin o kv ve akrabaların. Misafirliğe gidildiğinde bakıp çayı mı dökecek halıyı mı pisleyecek diye insanın gözünün içine bakan sözde temizlerden h hoşlanmam. Elbetteki herkesin eşyası kendine göre değerli kimimiz değiştirebilir kimimiz değiştiremeyiz, ama evimize gelen misafiride sırf temizlik adı altında huzursuz etmemeliyiz bence. Böyle şeylere mana bulan insanın ne evinde huzurlu olurum nede benim evime geldiğinde huzurlu olurum. 50 yaşına geldiğinde kimse seni alkışlamayacak yerleri silip dizinden belinden olduğun için. Boşver sen nasıl mutluysan o şekilde yaşa. Arkadaşlarında dediği gibi çok eşya gerçekten de dağınıklık ve iş ,ne kadar az o kadar iyi. Kendini de sakın o insanlara karşı ezikleme ne demekmiş nasıl konuşabilirler sana öyle.

Ya bunlar bir kadına bir insana söylenir mi? Pisse ne olcak yani. Onlara ne... belliki sizde takılmışsınız bu duruma

Bence evinizi boyatın. Kırılan dökülen yerleri yaptırın gerekirse kiradan düşersiniz. Bende 3 yıl kirada oturdum. Ev sahibiyle anlaşarak çözdüm bu sorunları.

Birde şu vardır. Bazı insanlar böyle yarım saat temizlik yapar bal dök yala olur. Bazı insanlar saatlerce yaparım kadar temiz olmaz. Ben mesela her yere çamaşır suyu dökerim sanki dökmeyince temiz olmuyor.

Ah sizi çoook iyi anliyorum. Ev eski olunca yapilan temizlik gözükmüyor bile.
Pis degilsiniz yazdiklariniza göre, pis olan birsey varsa o size kötü laflari söyleyen sizi aşşağı çekmeye çalısan insanların kalbi pis.
Sizi aşağılık psikolojisine sokmuşlar resmen.
Size düşen kimseye kulak asmamak, kötü sözleri sahiplerine iade etmek.
Inşallah Allah gönlünüze göre verirde bir gün güzel bir eve çıkarsınız.

Çok pissin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim
Erkekler bizim kadar temizlige önem vermiyor.
Onlar daha çok kendilerine ilgi gösterilip gösterilmedigine dikkat ediyorlar

Bir araştırma vardi ve erkeklere sorulmustu: eviniz temiz olup, karınızın yorgun olmasımı? Yoksa evinizin kirli ama karınızın sizinle ilgilenmesi mi diye?

Cogu erkek evin kirli olması ama eslerinin onlarla ilgilenmesini istedigini söylemis.

Cokta takilmamak lazim elaleme. Onlar anca konusurlar...

Bu konu benim de kafamı çok kurcalar. Ben de deterjan sevmezgildenim. Sanki ne kadar durulasan da çıkmıyor. E başka şey de o kadar parlak yapmıyor. Temizlik yaptığımda hep aklımda aynı soru: acaba şu anda çocuklarıma iyilik mi yapıyorum kötülük mü diye :KK43: Çocuklarımın elini ağzını ıslak mendille silmem. Ben peçete ıslatana kadar bi süre daha ağızları kirli dolaşabilirler. (Peçete ne kadar temiz o da tartışılır ama en azından suyla ıslatıyorum diye avutuyorum kendimi) işgüzar bazı farklı fikirdeki titiz arkadaşlarım acıyıp hemen ıslak mendili sürüverirler çocukların ağzına ben yetişemiyorum diye. Bence onların yaptığı pis ama onlara göre de ben pisim. Göreceli yani.

Pis degilsiniz yazdiklariniza göre, pis olan birsey varsa o size kötü laflari söyleyen sizi aşşağı çekmeye çalısan insanların kalbi pis.
İnşaAllah canım

Ya bunlar bir kadına bir insana söylenir mi? Pisse ne olcak yani. Onlara ne... belliki sizde takılmışsınız bu duruma

Bence evinizi boyatın. Kırılan dökülen yerleri yaptırın gerekirse kiradan düşersiniz. Bende 3 yıl kirada oturdum. Ev sahibiyle anlaşarak çözdüm bu sorunları.

Birde şu vardır. Bazı insanlar böyle yarım saat temizlik yapar bal dök yala olur. Bazı insanlar saatlerce yaparım kadar temiz olmaz. Ben mesela her yere çamaşır suyu dökerim sanki dökmeyince temiz olmuyor.
Ev sahibimizle konuştuk yıkım gelecek diye 3 4 yıldır birşey yapmıyor bizim yaptıgımızıda kiradan düşmüyor malesef
Pskiyatriye gittim bir dönem amaç seni aşağı çekmek demişti bu aralar maddi olanakları sağlayamadığım için gidemiyorum
Eşimle konuşup destek olmasada görünürde yanımdaymış gibi görün diyeceğim bilmiyorum
Eşimin bana karşı bi kabalığı vs yok ama çok pasif ailesine karşı son zamanlarda arada kalmaktan yorulmuş olabilir bilmiyorum

Allah razı olsun inşaAllah canım

Mutfagım çok eski aspiratör yok evimizin balkonu da yok o yüzden sofraları bir kutuya silkeliyorum
İnanın sürekli toz oluyor evde
Fayans ve dolapları silmek için herşeyi yaptım olmuyor
Tezgahım 15 yıllıkmış beyaz siliyorum ama hep sarı
Şaşırdım artık bide bunu diyen kayınvalide elti sürekli benden yiyor

Ay çok afedersiniz ama zıkkım yesinler yani. Madem beğenmiyor eleştiriyor midesi almaz yiyemez ne bileyim. İnsanları anlamak zor cidden. Benim eşim pis ben temizimdir. Bazen diyor bırak temizleme kalsın yıpratma kendini diye :)

Salonum kilitli misafir geldikçe açılır 2 haftada 1 kullanılmamasına ragmen temizlerim
Salondan başka yatak odası ve oturma odam var
Evimde fazla hiç eşya yok
Koltukları vitrinleri vs elden çıkardım sıgmadıkları için
Eşya alacak bütçe malesef yok çocuk okula başlayacagı için borca giremeyiz
Bir rutin planı yapmak istiyorum deniyorum umarım başarırım
E evde nerde oturuyorsunuz peki koltuk yoksa??

Ay çok afedersiniz ama zıkkım yesinler yani. Madem beğenmiyor eleştiriyor midesi almaz yiyemez ne bileyim. İnsanları anlamak zor cidden. Benim eşim pis ben temizimdir. Bazen diyor bırak temizleme kalsın yıpratma kendini diye :)
Haklısınız amaç galiba beni yıpratmak yada tartışma çıkarmak bilemiyorum
Eskiden daha sakindim şimdi aniden patlıyorum sonrada bak gördün mü sen böylesin diyorlar

Back