• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Çocuğun kıyafetleri yani küçülenler lekeli degilse ve deforme olmadıysa 2.el olarak satsaniz.hem elinize birkaç lira harclik geçer
Lekeli değil çabuk büyüdüğü için fazla giyilmiyor alan olur muki ?

Berracım işine karışmak gibi olmasın ama keşke çalışsan. Temizlik çok önemli değil. Fazla hijyen demek fazla deterjan demek ve maalesef fazla deterjan da kanserojen madde demek. Temizliği abartan kadınları sevmiyorum. Evlerine gitmiyorum, misafir olarak da almıyorum. Ben kendimce elimden geleni yapıyorum. Çocuklarımı sağlıklı beslemeye ve temiz giydirmeye çalışıyorum. Boş vakitlerimde kitap okuyor, sinema filmleri izliyorum. Bazen kalk çamaşırları katlasana, tabi dağınık olur senin evin deyip kendime kızıyorum. Ama kalkmıyorum, çünk kendimi temizliğe versem hiç kitap okuyamam. O zaman da boş bir hayat yaşamış olurum bence. Çok uzattım. Başında söylediğim gibi keşke yarım gün de olsa çalışsan. Hem para kazanırsın, hem sigortan olur. Hem de kötü niyetli akrabacıklar evine gelip abuk sabuk konuşma fırsatı bulamazlar. Eşine destek olduğun için o da rahatlar, ilişkiniz için de iyi olur canımcım.

Merhaba

Benim evim 90m2 2+1
Dededen kalma bir bina 40 senelik.
Kendi binamiz cok sukur kira vermiyoruz.
Eski evlerde malesef temizlik cok görünmüyor.
Ben eve tadilat yaptirdim halada yaptırıyorum.
Yerlerin her yerini parke yaptirdim hic seramik kalmadi.
Boyası, mutfak dolabı, wc tadilattan gecti.
Ve eşyalarımı azalttım.
Halılarımıza yerler parke ve ev kombili olduğundan ince makinede yikanabilen halilardan aldim.
Ben temizlemesi kolay hem cok buyuk degiller.

Eşya az olmalı temiz düzenli olmak istiyorsan
Günlük toz almayı huy edin.
Elinin altında bi deterjanlı kovada suyun olsun.
Mis gibi toz al.
Dikey supurgem var günlük evi supururum.
Her sabah kış da olsa evimi 5dklik bile olsa havalandiririm.
2 ayda bir defa tül yikarim.
Haftada 1 defa kapılarımı silerim.
Dolap dış yuzeylerinide silerim o suyla.
Çıkan çamaşırı hemen yikar katlarim.
Biriktirmem.
Böyle olunca evde bir düzen oluyor.

Mutfak eşyalarımı bile okadar azalttim ki ferah ferah oldu.

Abartiyorsunuz bence.

Eviniz eskiyse naparsaniz yapin pek temiz ısıl ısıl durmaz. Buna ragmen size laf eden insanlari gram takmayin, degmez.

Cocugunuz cok kucuk degil ki neden yardim bekliyorsunuz? 40ı cikmamis lohusa olursunuz anlarim.

Sizin problemleriniz bence daha cok maddi. Cocugunuz bebek olmadigina gore artik calisabilir ve bunlari asabilirsiniz.

Ama 9 yilda bir cop degismese nolur bilmiyorum. Evimdeki esyalar 7 yillik. Suan icin degisim gerektiren yok. Hatta ve hatta bazilari esimin bekarliginda ve 12 yillik :) ha cok mu sahane? Elbette degil ama iyi mi kullandik kaliteli mal miydi bilmem baya da ekonomiklerden secip almistik. Suan bizi cok guzel idare ediyorlar. Degistirme dusuncem henuz yok.

Berracım işine karışmak gibi olmasın ama keşke çalışsan. Temizlik çok önemli değil. Fazla hijyen demek fazla deterjan demek ve maalesef fazla deterjan da kanserojen madde demek. Temizliği abartan kadınları sevmiyorum. Evlerine gitmiyorum, misafir olarak da almıyorum. Ben kendimce elimden geleni yapıyorum. Çocuklarımı sağlıklı beslemeye ve temiz giydirmeye çalışıyorum. Boş vakitlerimde kitap okuyor, sinema filmleri izliyorum. Bazen kalk çamaşırları katlasana, tabi dağınık olur senin evin deyip kendime kızıyorum. Ama kalkmıyorum, çünk kendimi temizliğe versem hiç kitap okuyamam. O zaman da boş bir hayat yaşamış olurum bence. Çok uzattım. Başında söylediğim gibi keşke yarım gün de olsa çalışsan. Hem para kazanırsın, hem sigortan olur. Hem de kötü niyetli akrabacıklar evine gelip abuk sabuk konuşma fırsatı bulamazlar. Eşine destek olduğun için o da rahatlar, ilişkiniz için de iyi olur canımcım.
Eşim çalışmamı istemiyorum hiç çalışmadım ortakul mezunuyum

Merhaba

Benim evim 90m2 2+1
Dededen kalma bir bina 40 senelik.
Kendi binamiz cok sukur kira vermiyoruz.
Eski evlerde malesef temizlik cok görünmüyor.
Ben eve tadilat yaptirdim halada yaptırıyorum.
Yerlerin her yerini parke yaptirdim hic seramik kalmadi.
Boyası, mutfak dolabı, wc tadilattan gecti.
Ve eşyalarımı azalttım.
Halılarımıza yerler parke ve ev kombili olduğundan ince makinede yikanabilen halilardan aldim.
Ben temizlemesi kolay hem cok buyuk degiller.

Eşya az olmalı temiz düzenli olmak istiyorsan
Günlük toz almayı huy edin.
Elinin altında bi deterjanlı kovada suyun olsun.
Mis gibi toz al.
Dikey supurgem var günlük evi supururum.
Her sabah kış da olsa evimi 5dklik bile olsa havalandiririm.
2 ayda bir defa tül yikarim.
Haftada 1 defa kapılarımı silerim.
Dolap dış yuzeylerinide silerim o suyla.
Çıkan çamaşırı hemen yikar katlarim.
Biriktirmem.
Böyle olunca evde bir düzen oluyor.

Mutfak eşyalarımı bile okadar azalttim ki ferah ferah oldu.
Ne güzel yapıyorsunuz ellerinize saglık bende sadeleşmeye çalışıyorum 1 aydır araştırıyorum bakalım

Abartiyorsunuz bence.

Eviniz eskiyse naparsaniz yapin pek temiz ısıl ısıl durmaz. Buna ragmen size laf eden insanlari gram takmayin, degmez.

Cocugunuz cok kucuk degil ki neden yardim bekliyorsunuz? 40ı cikmamis lohusa olursunuz anlarim.

Sizin problemleriniz bence daha cok maddi. Cocugunuz bebek olmadigina gore artik calisabilir ve bunlari asabilirsiniz.

Ama 9 yilda bir cop degismese nolur bilmiyorum. Evimdeki esyalar 7 yillik. Suan icin degisim gerektiren yok. Hatta ve hatta bazilari esimin bekarliginda ve 12 yillik :) ha cok mu sahane? Elbette degil ama iyi mi kullandik kaliteli mal miydi bilmem baya da ekonomiklerden secip almistik. Suan bizi cok guzel idare ediyorlar. Degistirme dusuncem henuz yok.
Haklısınız

Ne güzel yapıyorsunuz ellerinize saglık bende sadeleşmeye çalışıyorum 1 aydır araştırıyorum bakalım
Inanın cok işinize yaracak.
Atin işinize yaramayanlari
Benim evimde sus esyasi, yapma cicek, yok fiskos masası yok danteller, vitrin vs hic bisi yok.

Toz alacak alanım okadar az ki.
15dk bitiyor.
Elimde bez nereyi silsem diye yer ariyorum.

Bende evi sevmiyorum okadarda tadilat yaptığım halde.
Gözüm hep yeni evlerde ama sabretmek gerekiyor bazen 2 sene daha sabredicem.

Hem hamileyim hemde ev kentsel donusume girdi muteahhite vericez.

Mesela mutfak eşyalarımı degistim(tabak bardak tencere kettel)
Nevresimlerimi degistim
Battaniyelerimi degistim.
Halilarimi.
Bunlar bile baya beni rahatlatti.

Ama yeni eve ne koyarsan koy kendini gösteriyor ev.

Malesef eski evler boyle degil.

GeyikliGece GeyikliGece K kutilke

Maddi olarak çok aman aman bir halde değiliz ama kimseye de muhtaç değiliz artmıyor evet ama yetiyor şükür
Faturalar kira alış veriş yapabiliyoruz
Sinema -tiyatro yerine evde dvd den yada netten izliyoruz
Her akşam olmasa çıkıyoruz alıyoruz çayımızı çekirdeğimizi halki için oturma yerleri parklar var oraya gideriz
Yıllardır gittigimiz bir cafe var arada oraya gider kahvemizi çayımızı içeriz
Ben tutumlu olmaktan yanayım
Evimdeki eşyalarım evlenirken aldıgımız şeyler
Sadece salonu değiştirdik 3 4 yıl öncesi 2.800 tl ye duvar yastığı halı 6 minder tül aldım

GeyikliGece GeyikliGece K kutilke

Maddi olarak çok aman aman bir halde değiliz ama kimseye de muhtaç değiliz artmıyor evet ama yetiyor şükür
Faturalar kira alış veriş yapabiliyoruz
Sinema -tiyatro yerine evde dvd den yada netten izliyoruz
Her akşam olmasa çıkıyoruz alıyoruz çayımızı çekirdeğimizi halki için oturma yerleri parklar var oraya gideriz
Yıllardır gittigimiz bir cafe var arada oraya gider kahvemizi çayımızı içeriz
Ben tutumlu olmaktan yanayım
Evimdeki eşyalarım evlenirken aldıgımız şeyler
Sadece salonu değiştirdik 3 4 yıl öncesi 2.800 tl ye duvar yastığı halı 6 minder tül aldım

Yanlis anlamayin lutfen.
Muhtac oldugunuzu dusunmedim hic. Ama suan 1600 asgari bile alsaniz verdiginiz kiranin uzerine 300 400 fazla verip temiz ferah bir eve cikarsiniz, en onemlisi kafanizi dagitirsiniz diye dusundum.

Yanlis anlamayin lutfen.
Muhtac oldugunuzu dusunmedim hic. Ama suan 1600 asgari bile alsaniz verdiginiz kiranin uzerine 300 400 fazla verip temiz ferah bir eve cikarsiniz, en onemlisi kafanizi dagitirsiniz diye dusundum.
Yok açıklayayım istedim
Kiralar çok yüksek malesef 570 tl ye oturuyoruz en ucuz evler 800 tl civarı yeni binaysa 900 tlden başlıyor
Bizde çok istiyoruz çıkabilmeyi ama uygun şart ve zamanı bekliyoruz

bazılarının titizlikten yanından geçilmez tabi onlara göre
ama evine git görünen yerler evet çok temiztir ama görünmeyen yerler
mesela beyaz eşyaların altları kapı üstleri camların üstleri gibi gibi
sen gayet iyisin bence söyleyenlere çok aldırma ben böyleyim çok daha iyisini
yapan varsa gelsin yapsın da biz görelim de geç bence.

Çoğu yorumu okudum neden çalışıp standartınızı yükseltmiyorsunuz
Hasta yalnız tedavi olun
O halıları kaldırın eşiniz çırpsın aşağıda uygun bir yerde
Sonra dökün yerlere çamaşır suyunu bir güzel silin
Wc çamaşır suyu cifle çitileyin
Fazla ne varsa atın koltuklarını eskiyse kumaş örtün
Yani temiz olmak yemekten daha öne li bence bizim ev 34 yıllıktı her tür insan oturdu ama cifleye cifleye temizledik
Eşinizle beraber yapın

Çoğu yorumu okudum neden çalışıp standartınızı yükseltmiyorsunuz
Hasta yalnız tedavi olun
O halıları kaldırın eşiniz çırpsın aşağıda uygun bir yerde
Sonra dökün yerlere çamaşır suyunu bir güzel silin
Wc çamaşır suyu cifle çitileyin
Fazla ne varsa atın koltuklarını eskiyse kumaş örtün
Yani temiz olmak yemekten daha öne li bence bizim ev 34 yıllıktı her tür insan oturdu ama cifleye cifleye temizledik
Eşinizle beraber yapın
haklısınz ufak kasaba gibi bir yerde yiz eşim çalışmamı istemiyor
Kendim ortaokul mezunuyum hiç çalışmadım

seaBahAR seaBahARseaBahAR hesabı doğrulanmış üye. ve Nevreste NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatabilirsiniz almam gereken fikirleri aldım temizlik ve düzenle ilgili
Konu başlığı ve içeriğinin dışına çıkmamak için konumu kapatmak istiyorum
Ve aslında pis olmadığımın farkına varmam sadece konuşmak için konuşanların beni darlamasına izin vermişim ama ben pis değilmişim aslında
Eşime duyduklarımı etraftan gelen eleştirileri anlattım birşey söylemedi cevap vermeyince bende anca bu kadar oluyor dedim konu kapandı şimdilik

Çalışmamak için nedenlerim
eşimin izin vermemesi
Çocugumu kendim büyütmek istemem kimseye emanet edemedim
Ve herhangi bir vasfım ve diplomam olmaması yüzünden düzgün iş bulamamam

Back