• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Hepsine katılıyorum da, o yağ tenekesini öyle kullanan var mı yav:kusmuk:bu emojiyi 2ci kullanışım,3 5 kuruşa yağ kapları var,ben cam şişeye koyuyorum,tenekeyi silip kilerde tutuyorum,kiler yoksa tezgah altı da olur,öyle yerde bırakmak ta nedir:ruh:
Var :) camlar yere kadar olunca bir de giris katsa gorunuyor hatta disaridan. Bende de bir huylanma var inanamazsin. Camin onune koymus uzerine de perdesi degiyor hatta,otoparktan goruyordum girip ciktikca karsimda kasindim durdum aylardir. Simdi 2 gundur yok sanirsam bahar temizligi yapti hatun hahahaha

Var :) camlar yere kadar olunca bir de giris katsa gorunuyor hatta disaridan. Bende de bir huylanma var inanamazsin. Camin onune koymus uzerine de perdesi degiyor hatta,otoparktan goruyordum girip ciktikca karsimda kasindim durdum aylardir. Simdi 2 gundur yok sanirsam bahar temizligi yapti hatun hahahaha
Ayy bir ürperme geldi:))
Ben de eğer bir durumunu görmediysem pis olarak düşünmem kimseyi,kredi veririm baştan,eksiltirse kendi eksiltir.
Fakat,kimsenin evinde yemek istemediğini,kimbilir o yemeklerin nasıl piştiğini söyleyen birisine kayınvalidesinde sarma için lahana haşlarken rastladım.
Konuşurken lahanaların üzerindeki lekeler dikkatimi çekti,bildiğin sebze kiri işte,canım şu yaprakta kalıntı var galiba dedim(durumu farkettim de o kadar diyebildim)Amaaan yıkamadımki yenge,suya giriyor zaten dedi:rolleyes:börtüsü böceği
:rolleyes:Demekki kendi gibi sanıyor herkesi de kimsede yemiyor,ee ama madem bu durum iğrenç biliyor,neden kendi yıkamıyor,ben kısa devre:silah:
Ben sebze ayıklayıp yıkarken ellerim burusur sudan,,ıspanağı 13 kere yıkadığımı bilirim...

Ayy bir ürperme geldi:))
Ben de eğer bir durumunu görmediysem pis olarak düşünmem kimseyi,kredi veririm baştan,eksiltirse kendi eksiltir.
Fakat,kimsenin evinde yemek istemediğini,kimbilir o yemeklerin nasıl piştiğini söyleyen birisine kayınvalidesinde sarma için lahana haşlarken rastladım.
Konuşurken lahanaların üzerindeki lekeler dikkatimi çekti,bildiğin sebze kiri işte,canım şu yaprakta kalıntı var galiba dedim(durumu farkettim de o kadar diyebildim)Amaaan yıkamadımki yenge,suya giriyor zaten dedi:rolleyes:börtüsü böceği
:rolleyes:Demekki kendi gibi sanıyor herkesi de kimsede yemiyor,ee ama madem bu durum iğrenç biliyor,neden kendi yıkamıyor,ben kısa devre:silah:
Ben sebze ayıklayıp yıkarken ellerim burusur sudan,,ıspanağı 13 kere yıkadığımı bilirim...
Ya iste belirli noktalar var bence de aynen anlattiklarin gibi. Bunlar yerine gelmiyorsa kalkip da evi supurmenin,utu yapmanin,tavan silmenin ne anlami var diyorum hep. Tavan siliyordur insanlar inanirim. Ama cok evde ayagim pislikten yere yapismistir benim. Bulanik cay bardagi gelmistir onume. Ula o tavani silecegine bardagini yika da diyemiyorsun ki insana ;)

Ya iste belirli noktalar var bence de aynen anlattiklarin gibi. Bunlar yerine gelmiyorsa kalkip da evi supurmenin,utu yapmanin,tavan silmenin ne anlami var diyorum hep. Tavan siliyordur insanlar inanirim. Ama cok evde ayagim pislikten yere yapismistir benim. Bulanik cay bardagi gelmistir onume. Ula o tavani silecegine bardagini yika da diyemiyorsun ki insana :KK66:
Görünüşte hijyen tam olsa bile,eğer bir evin mutfağında el yıkanıyorsa:(,diş fırçalanıyorsa:((bizzat şahit oldum)
o ev de girilmemesi gereken etiketini kazanır direkt,onlarda kimsede mideleri alıpta yiyemeyenlerdendi:işsiz:

Benim eltilerim de "ay ben çok temizim, hep temizlik yapıyorum" diye geziyorlar ama hijyenik değiller benim kadar :KK66:

Görünüşte hijyen tam olsa bile,eğer bir evin mutfağında el yıkanıyorsa:KK43:,diş fırçalanıyorsa:KK43:(bizzat şahit oldum)
o ev de girilmemesi gereken etiketini kazanır direkt,onlarda kimsede mideleri alıpta yiyemeyenlerdendi:işsiz:
Kiz 3 saatlik uykuyla duruyordum acildim resmen su an
Mutfakta dis fircalamak abooo

Ah ah. Cevremin cogu tesetturlu. Etekler yerleri neden supurur hic anlamam. Simdi isin dini boyutu mudur bilemeyecegim,inanin o kadar bilgim yok yargilamak da istemem kimseyi bilgim olsa dahi. Ama anlamsiz ya. Etegin yeri supurmeden,otubusu supurmeden ,dolmusta her yere degmeden de o pardesu giyilebiliyor. Giyen var. gordukce sinir oluyorum boyuna gore yaptir kardesim diye bagirmam lazim ama utaniyorum inanin.

Avmye godiyorum wcde oglanin ellerini yikarken bakiyorum kadinin biri el cantasini yere koymus. Egiliyorum goruyorum yani canta yerde. Kadin 30 cm uzaginda hacet gideriyor. Sorsan gunde 5 defa camasir degistiriyor,gunde 2 defa camasir makinasi calisiuordur. Gunde 1 bulasik mutlaka yikaniyordur. Ama o canta umumi wcde yerde iste yahu neye yaradi? Hic bosa abdest neyin alma faydasi yok zira.

Artik asabim bozuluyor,insanlardan selami sabahi kesesim geliyor gercekten.

Ben topuklarımın bir karış üstünden giyiyorum.
Yerle alakam olmuyor ama buna rağmen,merdiven inip çıkarken arabaya binerken filan toplarım.
Umumi wclerden söz etmiyorum bile :olamaz:

Geçenlerde ben de metro istasyonunda gördüm.
Üç genç kız metro ile selfi çekilmek için montlarını ve kol çantalarını olduğu gibi yere bıraktı:kusmuk:
Asabım bozuldu yeminle.
Nasıl bu kadar aymaz olunur benim aklım almıyor.
Var işte....

:KK51:
Temizlik imandandır diyeyim de,tesettürlü kardeşlerim için de,tüm kadınlar için de geçerli.
Çantalarınızı sağa sola atmayın.
Bir de evinizde ayakkabı nerde çıkarılıp giyiliyor onu bir belirleyin gözünüzü seveyim.
Tanıdıklarım okusa bari şurayı....

Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?

Hiiiç takma, sen kendini biliyorsan yeter
Evde bazı hijyen kurallarına uymanın dışında yapılan tüm işler boş
Temizlik nankördür, fazlası insanın sağlığından alır
Sen bildiğin gibi devam et

Yerle alakam olmuyor ama buna rağmen,merdiven inip çıkarken arabaya binerken filan toplarım.

Üç genç kız metro ile selfi çekilmek için montlarını ve kol çantalarını olduğu gibi yere bıraktı:kusmuk:
Asabım bozuldu yeminle.
Var işte....

Temizlik imandandır diyeyim de,tesettürlü kardeşlerim için de,tüm kadınlar için de geçerli.
Bir de evinizde ayakkabı nerde çıkarılıp giyiliyor onu bir belirleyin gözünüzü seveyim.
Benim karsi komsum okudu bence yag tenekesi yok 2 gundur cam onunde hahaha
Ya cidden sasiriyorum nasil yasiyorlar diye

evden kaynaklı bir durum siz temiz olduğunuzu biliyorsunuz neden insanlara kanıtlama gereği duyuyorsunuz ki. pis diyen gelmesin evinize.... sizin için şöyle bir öneride bulunabilirim. evin duvarlarını boyayın,badana boya evi temiz gösterir.... eski mobilyalar dediniz. koltuklara kılıf geçirebillir değişik kırlentlerle renklendirebilirsiniz. halıları beğenmiyorsanız onlar içinde kılıflar var sade b,r renk seçin... fazla eşyaları evden atın boşaltın biraz ortalığı hem nefes alan daha sade bir eviniz olur...

Eski evlerde ne kadar temiz titiz olursan ol maslesef temizligi gostermiyor ekstra ozen gostermek gerekiyor bu bir gercek o yuzden siz asla mutfak ve wc temizligini ertelemeyin her gun ya da gun asiri guzelce temizleyin.

Benim temizlik kistasim ornegin birinin mutfagina girmissem o ocak temiz olmalidir yagliysa silinmemisse o insan temiz degildir buzdolabi kapagi ici de temiz olmali.

Ben ise 2 kisi olmamiza ragmen gun asiri evi supururum. Ayda bir perdeleri yikarim. Haftada 2 kere dip kose siler toz alirim. Gun asiri wc yi yikarim camasir suyuyla cifle ovalarim. Ayda bir koltuklarin yastiklarin yuzunu yikarim. Mutfak ise her gun ocagi cikarir gozlerini yikarim ya da makineye atarim fayanslari yikarim tezgah ustunu camasir suyuyla silerim buzdolabini hep bir seyler alip cikarirken silerim vb seyler...

Bunlari yapmayinca ipin ucu kaciyor maalesef.

Temizlik yapmakla temiz olunmuyor diye dusunuyorum. Size kendi kriterlerimi yazayim.

Sokakta yere koydugunuz alisveris poseti veya cantayi eve gelince yere koyuyorsaniz pissiniz net.
Her sabah wcye girdikten sonra bir cif bir camasir suyuyla tuvaleti dezenfekte edemiyorsaniz hem pis hem tembelsiniz :KK66: zira zor bir sey degil
Mutfaginizdaki yag tenekeniz durdugu yerde etrafinda yagdan golcuk olustuysa ve siz hala ona bir dolap icinde yer ayarlayip da altini her kullanimdan sonra silemiyorsaniz evet pissiniz
Sebze meyveyi muslugun altina soyle bir tutup da yiyor yediriyorsaniz evet pissiniz
Sokakta giydiginiz kiyafetle gelip yataga girebiliyorsaniz da pissiniz
Sokak kapisindan iceri girerken ayakkabiyi paspasin uzerinde cikarip mermere veya paspasa veya kapinin disina basip oyle ayaginizi iceri atiyorsaniz da pissiniz.
Tesetturluyseniz mantonuz sokaklarda ve toplu tasimada yerleri supurmesin .Nolur. Supuruyorsa da kimsenin evine oyle girip oturmayin. Gercekten cok pis oluyor. Evime geliyor insanlar manto 1 karis toz etek ucunda. Yahu boyuna gore yaptir be insan evladi diyemiyorum.

Tabii bunlar bana gore.
Istediginiz kadar utu yapin,gunde 23 defa ic camasiri degistirin, bir gunde 20 kiyafet degistirin,camasir makinesinin calismadigi gun olmasin yine de temiz olamazsiniz. Varsin her gun evi supurmemis silmemis olun onemli degil. Hijyene dikkat etmek yeterli diye dusunuyorum ben. Bakmayin siz konusanlara

en önemli detayı atlamışsın:KK48:

Asabım bozuldu yeminle.
Var işte....

mutfakta diş fırçalayanı görmedim ama şu evin içinde ayakkabı çıkarma mevzusuna gıcığım.

Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?
Mutfak dolaplarinin kapaklarını tamir ettirin menteşelerini değiştirin düşenlerin eline tornavida alıp sen bile yapsan olur 10-20 liralık boya alın boyayin mutfak dolaplarini tezgaha yapacak pek bir şey yok sararan yerlere beyaz silikon sıkabilirsiniz kenarlarina koselerine falan
Cam için ise kiri suyu tutmayan, üzerinden akıtan malzemeler var onlarla silebilirsiniz genelde onunla dusakabini siliyorlar su damlası tutmasın diye.
Halı olayinda da hali örtüsü alabilirsiniz
Arada çıkarıp yikarsiniz
Ya da kilim tarzı şeyler serip komple makinaya atabilirsiniz:)

Temizlik yapmakla temiz olunmuyor diye dusunuyorum. Size kendi kriterlerimi yazayim.

Sokakta yere koydugunuz alisveris poseti veya cantayi eve gelince yere koyuyorsaniz pissiniz net.
Her sabah wcye girdikten sonra bir cif bir camasir suyuyla tuvaleti dezenfekte edemiyorsaniz hem pis hem tembelsiniz :KK66: zira zor bir sey degil
Mutfaginizdaki yag tenekeniz durdugu yerde etrafinda yagdan golcuk olustuysa ve siz hala ona bir dolap icinde yer ayarlayip da altini her kullanimdan sonra silemiyorsaniz evet pissiniz
Sebze meyveyi muslugun altina soyle bir tutup da yiyor yediriyorsaniz evet pissiniz
Sokakta giydiginiz kiyafetle gelip yataga girebiliyorsaniz da pissiniz
Sokak kapisindan iceri girerken ayakkabiyi paspasin uzerinde cikarip mermere veya paspasa veya kapinin disina basip oyle ayaginizi iceri atiyorsaniz da pissiniz.
Tesetturluyseniz mantonuz sokaklarda ve toplu tasimada yerleri supurmesin .Nolur. Supuruyorsa da kimsenin evine oyle girip oturmayin. Gercekten cok pis oluyor. Evime geliyor insanlar manto 1 karis toz etek ucunda. Yahu boyuna gore yaptir be insan evladi diyemiyorum.

Tabii bunlar bana gore.
Istediginiz kadar utu yapin,gunde 23 defa ic camasiri degistirin, bir gunde 20 kiyafet degistirin,camasir makinesinin calismadigi gun olmasin yine de temiz olamazsiniz. Varsin her gun evi supurmemis silmemis olun onemli degil. Hijyene dikkat etmek yeterli diye dusunuyorum ben. Bakmayin siz konusanlara
Aayyyyy sen gibi kaynanam olmasin Allahımmmmm :bicak::D

Günaydın hanımlar
Tüm yorumları okudum
Çogunuzun dikkat ettiği temizlik kurallarına dikkat ettiğimin farkına vardım
Benim sorunum kendimi ispata çabalamam
Eşimle konuşup temizlik ve yenileme için bütçe isteyecegim
Teşekkürler hepinize

Kusur bulmak isteyen her türlü bulur.kafana göre takıl bence.hem ne kadar ayip gittigi yemek yedigi yerin pisliginden temizliginden bahsetmek

Kendimle ilgili bazı kurallar koydum bakalım

Hergün çok hasta yorgun dahi olsam oyuncaklar ve dagınıklıklar toplanacak
Tezgah toplanacak
Eski sandıktaki kitaplar çkarılıp okunmaya başlanacak
Bir hobi edinmeye çalışılacak
Hergün ya ya ayet ya da hadis okuyacagım
Müzik dinlenecek ama hareketli
Oglumla parka giderken endişeli olmayacagım

Ben bekarken bir komsumuz vardi. Evde sulari kesik diye gozlerimin onunde banyo kovasindan,banyo tasiyla su alip yemege ekledi.Gorunce gozlerim yuvalarindan cikti. Evlerine nadir giderdim zaten ama olaydan sonra benim icin bitti

Back