- 14 Nisan 2018
- 3.008
- 3.758
- 63
Halı minderler ve duvar yastıgı varE evde nerde oturuyorsunuz peki koltuk yoksa??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Halı minderler ve duvar yastıgı varE evde nerde oturuyorsunuz peki koltuk yoksa??
Haklısınız amaç galiba beni yıpratmak yada tartışma çıkarmak bilemiyorum
Eskiden daha sakindim şimdi aniden patlıyorum sonrada bak gördün mü sen böylesin diyorlar
Eşim çok tembeldir malesef bide mesaili çalışıyor yorgun geliyorHiç üzmeyin kendinizi. Çocuğum yok bazen ben bile iş yapmak istemiyorum. Bıraktığım oluyor işi gücü. Anne olmak tabiki zor eşiniz yardım etse olmaz mı? Kaynana konusunu açmak dahi istemiyorum zaten evi bal dök yala yapsanız dahi beğenmez. Elti desen yarış var ya malum. İnsanları alttan almayı bıraktığınız anda değiştiniz derler ben kabullendim sallamıyorum herkes işine baksa yeter yani
Eşim çok tembeldir malesef bide mesaili çalışıyor yorgun geliyor
Kayın valideme yaranamayacagımı kayınlarım evlenince anladım ona arsız olan yaranıyor
Malesef kötü durumumuz eşimle bi şekilde konuşup destek isteyecegim ama biraz sakinleşip kelimelerimi ölçüp güzel bir uslup bulmam lazım yoksa tartışıyoruz bir andaÖyle bir atasözü var hatta deveye diken insana .. diye. O söze katılıyorum. Sizin icin eşinizin tutumu önemli oldu gerisini boşverin. Eski ev temizliği belli etmez gerçekten de. Benim evim yeni herşey beyaz mobilyalar dahi. Bazen cıldıracak gibi oluyorum ama yetişmeyince olmuyor. Maddi durumunuz iyiyse bir yardımcı alın. Rutin işleri yaparsınız dip köşe işler icin gelir
Malesef kötü durumumuz eşimle bi şekilde konuşup destek isteyecegim ama biraz sakinleşip kelimelerimi ölçüp güzel bir uslup bulmam lazım yoksa tartışıyoruz bir anda
Umarım Allah razı olsunUmarım halledersiniz ama temizlik işini çok kafaya takmayın elalem ne derse desin. Ayda bile kusur buluyorlar boşverin gitsin
Yaa inanın ben de görmedimKeske arkadas olsaymisiz. Ben bunlara dikkat edeni hic gormediydim,siz ilksiniz valla
Ah ah. Cevremin cogu tesetturlu. Etekler yerleri neden supurur hic anlamam. Simdi isin dini boyutu mudur bilemeyecegim,inanin o kadar bilgim yok yargilamak da istemem kimseyi bilgim olsa dahi. Ama anlamsiz ya. Etegin yeri supurmeden,otubusu supurmeden ,dolmusta her yere degmeden de o pardesu giyilebiliyor. Giyen var. gordukce sinir oluyorum boyuna gore yaptir kardesim diye bagirmam lazim ama utaniyorum inanin.Yaa inanın ben de görmedim
O ayakkabı çıkarılan yerler!aynı yere hem çorapla hem ayakkabıyla basanlar olsun, market poşetlerini veya güzelim kol çantalarını yere koyan insanlar olsun hep uzaktan çıldırarak izlediğim şeyler.
Ve tesettürlüyüm :)
Pardesüm yerleri süpürmez,çok dikkat ederim ama yine de kendi evimde veya başka yerde dış kıyafetimle asla oturmam,evin içlerine kadar girmem.
Daha neler neler.
Çoğunu yazmışsınız zaten.
Vardır muhakkak bizim gibiler ama bize denk gelmemiş demekki.
Sayılarımızın artması dileğimle
Hepsine katılıyorum da, o yağ tenekesini öyle kullanan var mı yavbu emojiyi 2ci kullanışım,3 5 kuruşa yağ kapları var,ben cam şişeye koyuyorum,tenekeyi silip kilerde tutuyorum,kiler yoksa tezgah altı da olur,öyle yerde bırakmak ta nedirTemizlik yapmakla temiz olunmuyor diye dusunuyorum. Size kendi kriterlerimi yazayim.
Sokakta yere koydugunuz alisveris poseti veya cantayi eve gelince yere koyuyorsaniz pissiniz net.
Her sabah wcye girdikten sonra bir cif bir camasir suyuyla tuvaleti dezenfekte edemiyorsaniz hem pis hem tembelsiniz zira zor bir sey degil
Mutfaginizdaki yag tenekeniz durdugu yerde etrafinda yagdan golcuk olustuysa ve siz hala ona bir dolap icinde yer ayarlayip da altini her kullanimdan sonra silemiyorsaniz evet pissiniz
Sebze meyveyi muslugun altina soyle bir tutup da yiyor yediriyorsaniz evet pissiniz
Sokakta giydiginiz kiyafetle gelip yataga girebiliyorsaniz da pissiniz
Sokak kapisindan iceri girerken ayakkabiyi paspasin uzerinde cikarip mermere veya paspasa veya kapinin disina basip oyle ayaginizi iceri atiyorsaniz da pissiniz.
Tesetturluyseniz mantonuz sokaklarda ve toplu tasimada yerleri supurmesin .Nolur. Supuruyorsa da kimsenin evine oyle girip oturmayin. Gercekten cok pis oluyor. Evime geliyor insanlar manto 1 karis toz etek ucunda. Yahu boyuna gore yaptir be insan evladi diyemiyorum.
Tabii bunlar bana gore.
Istediginiz kadar utu yapin,gunde 23 defa ic camasiri degistirin, bir gunde 20 kiyafet degistirin,camasir makinesinin calismadigi gun olmasin yine de temiz olamazsiniz. Varsin her gun evi supurmemis silmemis olun onemli degil. Hijyene dikkat etmek yeterli diye dusunuyorum ben. Bakmayin siz konusanlara
Eski üyemisiniz,bir h......a vardı,ona benzettim sizi,eviniz,çocuğunuzun yaşı ve rahatsızlığınız vs.Halılarım eski naylon halı
İkinci el aldık (2 yıl evin içinde oturduk kayınpederim ve kayınvalidem verdiği sözü tutamayacağını anlayınca bir kavga çıkarıp bizikayınvalidemar)
Silemiyorum belimde sorun var
Ve omurgamda
Çok ucuz boyalar da var,en azından ev bir müddet temiz görünür aslında,hepsi birden şart değil,oda oda alın yapınHaklısınız ama ev 22 yıllık bir bina bizden önce 4 erkek ögrenci oturmuş 4 yıl boyunca
İnanın evi zor geçindiriyoruz
3 kere boyattık ama 2+1 olmasına ragmen 135 metre kare olunca boya yetmiyor
Sen kolaya kaçıyorsun biraz bence,oflasın ne olacak,ya beyzadem konuşmak kolaydı di mi,yapacaksın tabi der bir de bez verirsin eline boyaları sildirirsinYapmaz malesef yaparsada oflar puflar pişman eder
İnsan hasta olunca temizlik yapması zor oluyor ayrica evine kimse karışamaz temizlige gelince bir günlük rutin var birde hafta sonlari genel temizlik ben camları disardan silmem mesela camasir suyu sabun doker camlari disardan sabunlar sonrada hortumla yıkar içerden de silerim daha temiz oluyor .Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır
7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım
Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim
Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek
Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı
Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim
Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir
Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor
Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?