- 11 Mart 2013
- 33.228
- 1
- 53.185
- 798
- 32
ben tavan silen hiç görmedim ya kim çıkartmış bu saçma şeyi allah aşkınaYa tavan neden silinir yapanlar bir aydinlatsa keske. Komik geliyor bana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben tavan silen hiç görmedim ya kim çıkartmış bu saçma şeyi allah aşkınaYa tavan neden silinir yapanlar bir aydinlatsa keske. Komik geliyor bana
Silenler var canım toz ve küf olmasın diyeben tavan silen hiç görmedim ya kim çıkartmış bu saçma şeyi allah aşkına
O zaman doğru bir başlangıç noktası.Dogru söylüyorsunuz
Ama buraya beni eleştirenlere tüh kaka densin
Banada takma kafana yazılsın diye konu açmadım
Konu açma amacım
İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor ?sorusunun cevabını alıp
Temizlik üzerine tavsiye ve tecrübeleri okuyarak uygulamaya çalışmaktı
Yorumlarınız için Teşekkürler
Ben paspal ve pis oldugumun ve ertelediğimin farkındayım
hayatımda hiç duymadım ya nasıl silinir hayal bile edemiyorum . benim evde cam silmem yasak eşim asla sildirmez . tavanı silmem lazım desem ne der acabaSilenler var canım toz ve küf olmasın diye
İnşaAllah Teşekkür ederimO zaman doğru bir başlangıç noktası.
Umarım ihtiyacınız olan motivasyonu da bulur bu döngüye bir daha girmezsiniz.
Yaşadığınız süreç ruhunuzu kemirir, ömrünüzü çürütür. Bundan hemen kurtulmanızı dilerim.
Temizlik yapmakla temiz olunmuyor diye dusunuyorum. Size kendi kriterlerimi yazayim.
Sokakta yere koydugunuz alisveris poseti veya cantayi eve gelince yere koyuyorsaniz pissiniz net.
Her sabah wcye girdikten sonra bir cif bir camasir suyuyla tuvaleti dezenfekte edemiyorsaniz hem pis hem tembelsiniz zira zor bir sey degil
Mutfaginizdaki yag tenekeniz durdugu yerde etrafinda yagdan golcuk olustuysa ve siz hala ona bir dolap icinde yer ayarlayip da altini her kullanimdan sonra silemiyorsaniz evet pissiniz
Sebze meyveyi muslugun altina soyle bir tutup da yiyor yediriyorsaniz evet pissiniz
Sokakta giydiginiz kiyafetle gelip yataga girebiliyorsaniz da pissiniz
Sokak kapisindan iceri girerken ayakkabiyi paspasin uzerinde cikarip mermere veya paspasa veya kapinin disina basip oyle ayaginizi iceri atiyorsaniz da pissiniz.
Tesetturluyseniz mantonuz sokaklarda ve toplu tasimada yerleri supurmesin .Nolur. Supuruyorsa da kimsenin evine oyle girip oturmayin. Gercekten cok pis oluyor. Evime geliyor insanlar manto 1 karis toz etek ucunda. Yahu boyuna gore yaptir be insan evladi diyemiyorum.
Tabii bunlar bana gore.
Istediginiz kadar utu yapin,gunde 23 defa ic camasiri degistirin, bir gunde 20 kiyafet degistirin,camasir makinesinin calismadigi gun olmasin yine de temiz olamazsiniz. Varsin her gun evi supurmemis silmemis olun onemli degil. Hijyene dikkat etmek yeterli diye dusunuyorum ben. Bakmayin siz konusanlara
Merdivenle siliyorlar bide mop çıkmış oda çok işe yarıyormuş duvar silerken falan ama baktım bütçemi aşıyor bu aralarhayatımda hiç duymadım ya nasıl silinir hayal bile edemiyorum . benim evde cam silmem yasak eşim asla sildirmez . tavanı silmem lazım desem ne der acaba
İnşaAllah Rabbim bir kapı açarda çıkarız evden her gün dua ediyorumCanım, 2 oda bir eve kiraya çıksan, girmeden badana yaptır, tamir edilcekleri ettir, çok kalabalık eşyan varsa bir kısmını elden çıkar. Letgo da çok uygun ikinci el eşyalar var o kadar yenilerki inanamzsın. Ezmelerine izin verme seni. Sen de kabullenme ne demek paspalım. Öğrenilmiş çaredixlik galiba psikolojide adı. Onlar öyle dedikçe zaten öyleyim deyip sinme kenara. Bir kadın isterse neler neler yapar.
Maddi durumumuz kötü malesefMuhtemelen eviniz eski olduğu için yaptığın temizlik belli olmuyordur.
Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama çok kafana takılıyorsa bu durum,başka bir eve çıkın.
O evin enerjisi bitirmiş seni tatlım, kiracı olmanın en güzel yanı bu değil mi? Güneş alan katta ufak bir ev bul çık oradanİnşaAllah Rabbim bir kapı açarda çıkarız evden her gün dua ediyorum
Amin İnşaAllahSiz temiz bir kadınsınız ama etrafınızdekiler size psikolojik baskı uyguluyor ve başarılı olmuşlar.
Umarım gönlünüze göre bir eve çıkarsınız.
Siliyorum7 yildir derin temizlik yapmamak ne demek ben anlamadim?
Evin eski olmasiyla ne alakasi var?
Mutfak dolabi eskidir ama sen yine siler gecersin mesela.
3 tencere koyunca raf lar sallanıyor o derece eski dolaplar7 yildir derin temizlik yapmamak ne demek ben anlamadim?
Evin eski olmasiyla ne alakasi var?
Mutfak dolabi eskidir ama sen yine siler gecersin mesela.
Canım benim sen neden etrafındakilere bu kadar kulak asıp canını sıkıyorsun. O temizim diye geçinenlerin emin ol çoğu temizlikten haberi olmayan sadece kendini temiz titiz gösteren saçma sapan gösteriş meraklısı insanlar.Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır
7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım
Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim
Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek
Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı
Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim
Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir
Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor
Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?
Bende bunu söylüyorum eleştirenlere hemen ya konuyu değiştiriyorlar yada kavga çıkarıyorlarCanım benim sen neden etrafındakilere bu kadar kulak asıp canını sıkıyorsun. O temizim diye geçinenlerin emin ol çoğu temizlikten haberi olmayan sadece kendini temiz titiz gösteren saçma sapan gösteriş meraklısı insanlar.
Ben ne temizim titizim diye dilinden düşürmeyen insanlar gördüm tuvaletten çıkınca elini yıkamaktan bihaber. Tuvalette duran çamaşır suyunu getirip mutfak tezgahını üstüne koyan. Bu insanlar kendilerini temiz sanır ama temizliğin mutfakta başlaması gerektiğini bilmez.
Hiçbirine kulak asma lütfen. Sen nasıl rahat mutlu hissediyorsan o şekilde yap.