• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Anlattıklarınızdan sizin pis bir insan olduğunuz izlenimi almadım.Eski ev , temizliği göstermez.Temizliği gösteren aslında evdir gerçekten de.Eski evi ne kadar temizlersen temizle pis gibi duruyor.Banyo mesela fayansları eskiyse pasparlak asla olmaz ne kadar uğraşırsanız uğraşın.Mutfak da aynı şekilde.Eski tip mutfakların malzemeleri bile yağı tozu çabucak içine çekiyor.Yani içi eski evler hem çabuk kirleniyor hem de temizliği göstermiyor.Hani pırıl pırıl oldu deriz ya , o eski evlerde bunu hissetmek çok zor.Bekarken eski bir evde yaşamıştım , benim ev sahibi de hiç ilgilenmezdi adam 20 yıldır evini görmemiş düşünün.Öyle bir evde oturdum , kendimi hırpalardım ama yine de ev hep böyle eski ve bakımsız dururdu. Kendinize bu kadar yüklenmeyin.Ayrıca illa tertemiz olmak zorunda da değilsiniz.Yediğiniz , yattığınız yer , giydikleriniz ve kap kacağınız temiz olsun , diğerlerini de abartmadan yapın.Millete de aldırmayın.

Yukarıda bi' yerlerde yazmışsınız , o çok temiz görünen evler dediğiniz gibi hem yeni hem bir çoğunun annesinin , kayınvalidesinin eli üstünde oluyor.Benim kayınvalidem ben yokken eve temizlikçi getirip temizletir.O öyle yapmasa halim ne olurdu bilmiyorum.Çabuk yorulurum ve kökten temizlik yapınca hasta olup yatıyorum.Canımdan , sağlığımdan önemli değil.Aldırmayın insanların söylediklerine.

Banada bugün komşum " çok süslü püslüsün hiç evli kadın hali yok sende " dedi .
Evli kadın nasıl olur öğretsene dedim .
Ağzı olan konuşuyor , amaç laf olsun torba dolsun .
Pissen gelmesinler yemesinler arkadaşım
Zaten bizde çok meraklıyız yedirip içirmeye , hizmet etmeye :süslü:
Sane ne diyiver onlara:sopa:

ay maşallah bence sen temız bır kadınsın ben perdelerımı 6 ayda bır yıkıyorum evımı gun asırı supuruyrum haftada bır toz alıyorum yemek bulasık hergun mecbur oluyor haftada bır yada ıkı kez banyo ovuyorum camasırlarım cok cıkıyor gun asırı makına calısıyorda utı ıcın paşa gınlumu beklıyrum ne zaman ıstersem o zaman utuluyorum evım bu usengeclıgıme ragmen pırıl pırıl grunuyr temızlıgu zaten ev ve esya gosterıyor kesınlıkle, benımde banyom berbattı artık lavabo tubalet tasında kalıcı olmus kırler vardı dkmedıgım deterJan kalmadı cıkmadılar hergun ovuyordum yınede temız gıbı grunmuyordu bı mısafır gelınce utanıyrdum sımdı azcık yenıledık de pırıl pırıl oldu valla haftada bır kere bıle ovsam tertemız dıruyor ayrıca su da var tamam ev eskıyse temızlık yapılınca ayna gıbı olmuyor ama ev ne kadar eskı olursa olsun temız bır kadın temızlenen evle pıs bır evın ayırdını yapabılır senı elestırenler temızlıkten anlamıyor demekkı.

Anlattıklarınızdan sizin pis bir insan olduğunuz izlenimi almadım.Eski ev , temizliği göstermez.Temizliği gösteren aslında evdir gerçekten de.Eski evi ne kadar temizlersen temizle pis gibi duruyor.Banyo mesela fayansları eskiyse pasparlak asla olmaz ne kadar uğraşırsanız uğraşın.Mutfak da aynı şekilde.Eski tip mutfakların malzemeleri bile yağı tozu çabucak içine çekiyor.Yani içi eski evler hem çabuk kirleniyor hem de temizliği göstermiyor.Hani pırıl pırıl oldu deriz ya , o eski evlerde bunu hissetmek çok zor.Bekarken eski bir evde yaşamıştım , benim ev sahibi de hiç ilgilenmezdi adam 20 yıldır evini görmemiş düşünün.Öyle bir evde oturdum , kendimi hırpalardım ama yine de ev hep böyle eski ve bakımsız dururdu. Kendinize bu kadar yüklenmeyin.Ayrıca illa tertemiz olmak zorunda da değilsiniz.Yediğiniz , yattığınız yer , giydikleriniz ve kap kacağınız temiz olsun , diğerlerini de abartmadan yapın.Millete de aldırmayın.

Yukarıda bi' yerlerde yazmışsınız , o çok temiz görünen evler dediğiniz gibi hem yeni hem bir çoğunun annesinin , kayınvalidesinin eli üstünde oluyor.Benim kayınvalidem ben yokken eve temizlikçi getirip temizletir.O öyle yapmasa halim ne olurdu bilmiyorum.Çabuk yorulurum ve kökten temizlik yapınca hasta olup yatıyorum.Canımdan , sağlığımdan önemli değil.Aldırmayın insanların söylediklerine.

Banada bugün komşum " çok süslü püslüsün hiç evli kadın hali yok sende " dedi .
Evli kadın nasıl olur öğretsene dedim .
Ağzı olan konuşuyor , amaç laf olsun torba dolsun .
Pissen gelmesinler yemesinler arkadaşım
Zaten bizde çok meraklıyız yedirip içirmeye , hizmet etmeye :süslü:
Sane ne diyiver onlara:sopa:

ay maşallah bence sen temız bır kadınsın ben perdelerımı 6 ayda bır yıkıyorum evımı gun asırı supuruyrum haftada bır toz alıyorum yemek bulasık hergun mecbur oluyor haftada bır yada ıkı kez banyo ovuyorum camasırlarım cok cıkıyor gun asırı makına calısıyorda utı ıcın paşa gınlumu beklıyrum ne zaman ıstersem o zaman utuluyorum evım bu usengeclıgıme ragmen pırıl pırıl grunuyr temızlıgu zaten ev ve esya gosterıyor kesınlıkle, benımde banyom berbattı artık lavabo tubalet tasında kalıcı olmus kırler vardı dkmedıgım deterJan kalmadı cıkmadılar hergun ovuyordum yınede temız gıbı grunmuyordu bı mısafır gelınce utanıyrdum sımdı azcık yenıledık de pırıl pırıl oldu valla haftada bır kere bıle ovsam tertemız dıruyor ayrıca su da var tamam ev eskıyse temızlık yapılınca ayna gıbı olmuyor ama ev ne kadar eskı olursa olsun temız bır kadın temızlenen evle pıs bır evın ayırdını yapabılır senı elestırenler temızlıkten anlamıyor demekkı.
üçünüzede teşekkür ederim

Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?

Siz istediğiniz kadar temizlik yapın eviniz temiz görünmez. Çünkü eski. Bende şu an 20-22 yıllık bi evdeyim. Ev resmen dökülüyor. Tavan su akıtıyor bütün boya döküldü. Hamile halimle kaç kez yerleri sildim ellerimle ev sahibinin umrunda değil. Ev eski olunca ve kira olunca insanın içinden hiç gelmiyor temizlik.
Bundan önce 1+1 evde tek başıma oturuyordum ev sıfırdı. Yerlere paspas attığımda parlardı ev. Burda 100 kere silsem yine aynı.
Etrafınızdakiler çok biliyorlar , dengesizler. Lütfen cevabını verin onlara. Önce kendilerine baksınlar. İstersem bi ay temizlik yapmam kime ne? Çok yardıma muhtaç görüyorsanız beni gelin bi el atın deyin.

Bence pek eksik birşey yapmıyorsun gibime geldi açıkcası. Bak ben kendi rutinimi yazayım sana . Pazartesi Çarşamba cuma evi süpürüp siliyorum tozları alıyorum küçük banyo wc cifliyorum. Pazartesi çamaşır yıkarım salı günü onlar kurur ütü yaparım . Tüm evimin halıları beyaz seve isteye aldım . 15 günde bir yüzden de olsa halı siliyorum. Duruma göre 3 ayda bir filan perde yıkarım o kirlenme seviyesine bağlı açıkcası . Koltukları da aynı şekilde öyle silerim. Mutfakta ise hergün yemek yapılır bizde . Eşim gelmeden ocağı filan silerim hiç işim kalmıyor dolaplarım çok el izi yapıyor hergün şöyle dolaplara bez değdiririm. Fırınıda yemek yaparım işim bitince bez sürerim kesin. Buzdolabında bir leke vs görünce anında silerim alışverişten dönünce sebzeliği toparlarım. Neden elinden birşey yenmez ki demek mutfakla ilgili birşey mi var insanlara göre acaba ?
Ayyyy yemin ederim canım çekti ya ne gğzel anlatmışsınız :)

En ufağı 4 metrakere olan 10 halı neden var evinizde?
Halı ne kadar temizlenirse temizlensin aslında evin en pis yeridir her zaman.
Eviniz eski olabilir ama bence tek sorun bu değil. Siz de hevessiz ve isteksizsiniz.
Şimdiki evimden önce 10 yıl boyunca 50 yıllık bir binada oturdum.
Mutfak dolaplarını kağıt kaplamak, tezgahı kaplamak, derz çekmek zor da değil masraflı da.
Siz kendinize evin eskiliğini bahane ediyorsunuz. 7 yıldır çekilmeyen eşya varsa o ev temizlik göstermiyor değil aksine pistir. Kendinizi kandırmayın, burada da istediklerinizi duyarak daha da kanmaya hazır hale gelmeyin.
Önce bütün bunların genelindeki asıl sorunla yüzleşin. Bunun ne olduğunu da sadece siz biliyorsunuz.

Ben temiz titiz tabiatlıyımdır en azından öyle bilirim ama geçen aylarda bir arkadaş sen eldivenle yemek yapmıyorsun kirlisin demeye getirdi
Ay burada konu bile açmıştım:63:
Ne yapayım dert mi edeyim ağzı olan konuşuyor işte boşversene:eğlence:

Ev benimse canım ister temizlik yaparım, canım ister halıya s.çarım kime ne. Kafayı yemiş o insanlar hadsizliğe bak ya. Hiç kendini sorgulama kötüde hissetme, eski ev birde eski eşyalar mümkün değil temizliği göstermez, yeni evler gibi parlamaz öyle üstelik çocukta var evde

benım evım 90 metre kare..ıkı cocukluyum...calışanım..evıme hıc kadın almadım...hiç yardım edenımde yok...ama temızlık kişiden kısıye degişir...derlı toplu dıp kosesı temız olmayı sevenlerdenım...her ısı sırasıyla aksatmadan cok fazla bırıktırmeden yaparım yoksa sonra gozumde buyur...yatmadan once enson soyle bir kose bucak derler toplarım...malum kucuk kızım cok dagıtıyor...o uyuduktan sonra en son toplama ısını yaparım..bır ev temız ama her daım derlı toplu olmaya bılır...helede cocuklu ev...dagınıklık pıslık degildir...ancak evım eskı diye moral bozmayın...eskı evdede oturdum hemde 25 yıllık heryerı dokulen..olsun su kokuyordu temızlık kokuyordu yapınca...moralınızı bozmayın..elınızden ne ımkan varsa...vestıyer yerım yok ama su mılyoncudan plastık ucuz kutularla derlı toplu kendimce duzen yaparım...ıannın benden daha luks evı olan arkadaslar benım evın duzenını begenır:)))sız huzurunuza bakın...ben su senın elınden birşey yenmez dıyenlere donupte ee ozaman hazır ekmegı nasıl yıyorsun...hazır pogca sımıt hazır gıda hiçmi almıyorsun...gozun goruyormu...bunu ovunmek ııcn yazmıyacam ayda bir perde yıkarım...evım zaten kucuk..zor gelmıyor...camlarıda ayda bir silerim...tıtız oldugumu soylerler..ama bugune kadar hiç kımseye senın elınden birşey yenmez demedım...marketten ne oldugu belırısz paketlı seylerı yıyorumda...mılletemı laf etcem.

En ufağı 4 metrakere olan 10 halı neden var evinizde?
Halı ne kadar temizlenirse temizlensin aslında evin en pis yeridir her zaman.
Eviniz eski olabilir ama bence tek sorun bu değil. Siz de hevessiz ve isteksizsiniz.
Şimdiki evimden önce 10 yıl boyunca 50 yıllık bir binada oturdum.
Mutfak dolaplarını kağıt kaplamak, tezgahı kaplamak, derz çekmek zor da değil masraflı da.
Siz kendinize evin eskiliğini bahane ediyorsunuz. 7 yıldır çekilmeyen eşya varsa o ev temizlik göstermiyor değil aksine pistir. Kendinizi kandırmayın, burada da istediklerinizi duyarak daha da kanmaya hazır hale gelmeyin.
Önce bütün bunların genelindeki asıl sorunla yüzleşin. Bunun ne olduğunu da sadece siz biliyorsunuz.
Yerler açık olmasın diye fayans ve parkeler eski
Haklısınız

benım evım 90 metre kare..ıkı cocukluyum...calışanım..evıme hıc kadın almadım...hiç yardım edenımde yok...ama temızlık kişiden kısıye degişir...derlı toplu dıp kosesı temız olmayı sevenlerdenım...her ısı sırasıyla aksatmadan cok fazla bırıktırmeden yaparım yoksa sonra gozumde buyur...yatmadan once enson soyle bir kose bucak derler toplarım...malum kucuk kızım cok dagıtıyor...o uyuduktan sonra en son toplama ısını yaparım..bır ev temız ama her daım derlı toplu olmaya bılır...helede cocuklu ev...dagınıklık pıslık degildir...ancak evım eskı diye moral bozmayın...eskı evdede oturdum hemde 25 yıllık heryerı dokulen..olsun su kokuyordu temızlık kokuyordu yapınca...moralınızı bozmayın..elınızden ne ımkan varsa...vestıyer yerım yok ama su mılyoncudan plastık ucuz kutularla derlı toplu kendimce duzen yaparım...ıannın benden daha luks evı olan arkadaslar benım evın duzenını begenır:)))sız huzurunuza bakın...ben su senın elınden birşey yenmez dıyenlere donupte ee ozaman hazır ekmegı nasıl yıyorsun...hazır pogca sımıt hazır gıda hiçmi almıyorsun...gozun goruyormu...bunu ovunmek ııcn yazmıyacam ayda bir perde yıkarım...evım zaten kucuk..zor gelmıyor...camlarıda ayda bir silerim...tıtız oldugumu soylerler..ama bugune kadar hiç kımseye senın elınden birşey yenmez demedım...marketten ne oldugu belırısz paketlı seylerı yıyorumda...mılletemı laf etcem.
MaşaAllah size

Yerler açık olmasın diye fayans ve parkeler eski
Haklısınız
Açık olsun ne var?
Bu daha sık süpürmek demektir. Böylelikle daha temiz olur.
Halıyı yılda bir yıkayarak temizleyemezsiniz. Eski ve temiz olması, kapalı ve kirli olmasından iyidir.

ya sızde uzulmeyın...daha gencsınız...bismıllah diyip eskı meskı demeyın...ınsnalar ıcın degil kendiniz ıcın ..ayrıca pıs oldugunuzuda asla dusunmuyorum...:))ufak tefek kendinizce degişiklikler yapın...bırde ınsanın ruhu mutlu olmadıgı zamanlarda pek ıs yapası gelmıyor...gercı ben canım sıkkınken daha cok ıs yaparım...canım sıkıntısı gider...temızlık vıdeoları var..ben ara ara bakarım...fikir edinirim...tavsıye ederim canım.

O sizin yaptiginiz temizligin gorulmemesi evinizinbeskiliginden. Sizinle alakasi yok. Yoksa yaptiginiz temizlik herkesin yaptigi seyler.

Buraya konu açtınız, fikir aldınız.
Kafanızda şekillenen şeyleri, yapacaklarınızı merak ediyorum.
Yoksa eşinize dostunuza sizinle laf etmek, size de üzülme kardeş demek zor değil.
Dogru söylüyorsunuz
Ama buraya beni eleştirenlere tüh kaka densin
Banada takma kafana yazılsın diye konu açmadım
Konu açma amacım
İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor ?sorusunun cevabını alıp
Temizlik üzerine tavsiye ve tecrübeleri okuyarak uygulamaya çalışmaktı
Yorumlarınız için Teşekkürler
Ben paspal ve pis oldugumun ve ertelediğimin farkındayım

ya sızde uzulmeyın...daha gencsınız...bismıllah diyip eskı meskı demeyın...ınsnalar ıcın degil kendiniz ıcın ..ayrıca pıs oldugunuzuda asla dusunmuyorum...:))ufak tefek kendinizce degişiklikler yapın...bırde ınsanın ruhu mutlu olmadıgı zamanlarda pek ıs yapası gelmıyor...gercı ben canım sıkkınken daha cok ıs yaparım...canım sıkıntısı gider...temızlık vıdeoları var..ben ara ara bakarım...fikir edinirim...tavsıye ederim canım.
Teşekkür ederim bakacagım

Back