• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?
Canım evin eşyaların eskiyse istedipin kadar yap yeni bi yeni bi eşya gibi pırıl pırıl görünmez bi de küçük evladın varmış çok normal herşeye yetişememen

Gerçekten beni evimi beğenmeyen gelemesin istiyorum kalbim kötü mü bilmiyorum

Niye kotuluk olsun, gelmesin tabi. Madem beni pis buluyor, evimi beğenmiyor gelmesin.

Bak bu tipler gelince cay bile demleme. Siz benim elimden yemezsiniz malum. O yuzden hic zorlamayayim sizi de gitsin :))

Selamlar
9 yıllık evliyim

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum

Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Ben senden beter durumdayim elli yasindan fazla olan bir evde oturuyorum,duvarlar su toplamis catlamis teker teker cokuyor,banyomda kuvetin borusu akitiyor banyo yapiyoruz banyo su oluyor,deri koltuklarim kullanilmaz vaziyette evim perisan kisacasi,ama sukrediyorum bunada,(kismetse uc ay icinde tasinicam esyalarimi degistiricem).Dort cocugum var isim hic bitmiyor ama evim yaptigim temizligi zerre kadar goztermiyor,ama ben yinede duzenli olmaya ozen gosteriyorum...Dolaplarim duzenlidir ,halilarimi iki haftada makinayla yikarim,koltuklarimi surekli hergun silerim toz silme supurme isini hergun yaparim,hergun mutlaka evimi havalandirirm,kilerim cabuk dagilir hergun bir iki dakika ceki duzen veririm yani lafin kisasi temiz olmak ayridir eski olmasi ayridir mutfak dolaplarin eski dokuluyor aolabilir ama duzenliyse problem degildir,yani eskide olsa evin duzenli olmani oneririm.Elestirilere gelince kimse senin evine karisamaz bu hakki kimseye vermeyin kimseyi ilgilendirmez,seni pis bulan evine gelmez bu kadar

Niye kotuluk olsun, gelmesin tabi. Madem beni pis buluyor, evimi beğenmiyor gelmesin.

Bak bu tipler gelince cay bile demleme. Siz benim elimden yemezsiniz malum. O yuzden hic zorlamayayim sizi de gitsin :))
İnşaAllah gerekene gerektigi cevabı verebilecek gücü Rabbim nasip eder

Yardim istemeniz manasiz , inanin bizim ulkemiz haric dunyanin geri kalaninda her kadin kendi evini kendi temizliyor zaten

Evin eskiligi temiz gorunmemesinin tek nedeni bana kalirsa , bi onceki evim 20 yillik bir evdi ve kadin da gelse hep pis gozukuyordu , hele mutfak dolaplari ve mutfak tezgahi , siliniyor yarim saat sonra sanki aylardir silinmemis gibiydi
Simdiki evim bi kac yillik , isil isil parliyor resmen
Tasinma ihtimaliniz yok mu?

Ben senden beter durumdayim elli yasindan fazla olan bir evde oturuyorum,duvarlar su toplamis catlamis teker teker cokuyor,banyomda kuvetin borusu akitiyor banyo yapiyoruz banyo su oluyor,deri koltuklarim kullanilmaz vaziyette evim perisan kisacasi,ama sukrediyorum bunada,(kismetse uc ay icinde tasinicam esyalarimi degistiricem).Dort cocugum var isim hic bitmiyor ama evim yaptigim temizligi zerre kadar goztermiyor,ama ben yinede duzenli olmaya ozen gosteriyorum...Dolaplarim duzenlidir ,halilarimi iki haftada makinayla yikarim,koltuklarimi surekli hergun silerim toz silme supurme isini hergun yaparim,hergun mutlaka evimi havalandirirm,kilerim cabuk dagilir hergun bir iki dakika ceki duzen veririm yani lafin kisasi temiz olmak ayridir eski olmasi ayridir mutfak dolaplarin eski dokuluyor aolabilir ama duzenliyse problem degildir,yani eskide olsa evin duzenli olmani oneririm.Elestirilere gelince kimse senin evine karisamaz bu hakki kimseye vermeyin kimseyi ilgilendirmez,seni pis bulan evine gelmez bu kadar
Ne güzel evi ve eşyaları değiştirecekmişsiniz Umarım artık rahat edersiniz
Küf ve nem bizim evde de mevcut kiler yok ve dolap saklama alanı kısıtlı

İnşaAllah gerekene gerektigi cevabı verebilecek gücü Rabbim nasip eder

Insallah

Ama bu is sende biter kendini kimseyi ilgilendirmeyen konularda ezdirme lutfen. Evin cop ev bile olsa bu kimseyi baglamaz. Istemeyen gelmesin de kes at.

Seni uzenlerle gorusme. Geleceklerse bahane bul. Ev pis gelmeyin mikrop kaparsiniz de :)

Selamlar
9 yıllık evliyim

İnanın artık yoruldum

Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari

Canım sen temiz kadınsındir fakat ev ve eşyalar biraz eskiyse temizlik kendini göstermez.
Çocuğun seneye okula gittiğinde sende bir işe girsen asgari ücret bile alsan o bile iyi daha ufak,konforlu bir eve taşınsan daha iyi olur gibi.
Eşyalarını da ufak ufak değiştirirsin evine olumlu bir enerji katarsın.
Temiz ve düzenli bir ev az ama hoş eşyalar insanın psikolojisine de iyi geliyor.

Yardim istemeniz manasiz , inanin bizim ulkemiz haric dunyanin geri kalaninda her kadin kendi evini kendi temizliyor zaten

Evin eskiligi temiz gorunmemesinin tek nedeni bana kalirsa , bi onceki evim 20 yillik bir evdi ve kadin da gelse hep pis gozukuyordu , hele mutfak dolaplari ve mutfak tezgahi , siliniyor yarim saat sonra sanki aylardir silinmemis gibiydi
Simdiki evim bi kac yillik , isil isil parliyor resmen
Tasinma ihtimaliniz yok mu?
Haklısınız
Yardım istemem sadece çocuk için yoksa dip köşe temizlesinler diyemem zaten 2 yıldır hiç bi şekilde dillendirmiyorum yardım edin çocuga bakın vs diye
Malesef yok

Insallah

Ama bu is sende biter kendini kimseyi ilgilendirmeyen konularda ezdirme lutfen. Evin cop ev bile olsa bu kimseyi baglamaz. Istemeyen gelmesin de kes at.

Seni uzenlerle gorusme. Geleceklerse bahane bul. Ev pis gelmeyin mikrop kaparsiniz de :)
İnşaAllah diyebilirim :)

Herşey bir yana neden kendinize bu tarz sözler sarfetmelerine izin veriyorsunuz anlamıyorum akraba elti vs

Benim evime gelip benim dedikodumu yapacak olan gelmesin deyin ya kim olursa olsun bu kişi.

Ben genel kriterlere göre pisimdir mesela, kime ne ki. Benim prensibim hasta olmayacak kadar temiz olalım yeter :))) gerisi keyfime göre. Kayınvalidem mutlu olsun diye ayda bir cam silemem, yaz gelsin bakarız :KK47:

Bazisi vardir milyar versen kotu gozukur herseyi, kimiside inan kullanilmis birsey ver onu boyar diker guzellestirir. Ama hastalik bambaska birsey. Yapmamak degil yapamamak oluo o. Herkesinde temizlik titizlik anlayisi farkli..

Haftada bi cam silme ne ya koltuk hali silme ne? Yikatirim bi kac sene icindede yenilerim durumum varsa canimi sokakta bulmadim

Yeni evlendiimde halilari kaldirir filan dip kose temizlik yapardim. Ne manyakmisim:) bugunde uc defa supurge tuttum mesela ama cocuklarin kirinti dokmesindendi.

Back