• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Eşim sen cazgır değilsin boynuna vurup ekmeğini alıyorlar diyor bazen
Ben bir yere kadar dahil olabilirim sende bitiyor diyor
Haklı ama bişey deyince karşıdaki kişiler topla tüfekle geliyorlar
İnsani çerçevede konuşmak namümkün

İlk 2 yıl çok çabaladım çok zor şeyler yaşadım manevi olarak bir mesajımda da belirttim zaten bıraktım bir dönem ev işini
Ama benim canımı sıkan tiksiniyorsanız gelmeyin evime madem haksız mıyım ?
Çok çabalıyorum çok inanın en ufak halım 4 metre kare 10 halı var düşünün

İlk 2 yıl çok çabaladım çok zor şeyler yaşadım manevi olarak bir mesajımda da belirttim zaten bıraktım bir dönem ev işini
Ama benim canımı sıkan tiksiniyorsanız gelmeyin evime madem haksız mıyım ?
Çok çabalıyorum çok inanın en ufak halım 4 metre kare 10 halı var düşünün
Orada haklisiniz tiksiniyorlarsa gelmesinler..ilk olarak kullanmadığınız odaları kapalı tutun mutfak banyo wc salon icin rutin bir temizlik plani yapin çok kalabaliksa eşyalarınız ufak tefek gereksiz şeyleri atin sade ev daha sık görünür uygun fiyata taksitle alabileceğiniz eski eşyalarınızi yavas yavas değiştirin mesela anladigim kadariyla esyalarinizdanda sıkılmışsiniz ve en önemlisi kimseye kulak asmayın kendiniz için yapın

Orada haklisiniz tiksiniyorlarsa gelmesinler..ilk olarak kullanmadığınız odaları kapalı tutun mutfak banyo wc salon icin rutin bir temizlik plani yapin çok kalabaliksa eşyalarınız ufak tefek gereksiz şeyleri atin sade ev daha sık görünür uygun fiyata taksitle alabileceğiniz eski eşyalarınızi yavas yavas değiştirin mesela anladigim kadariyla esyalarinizdanda sıkılmışsiniz ve en önemlisi kimseye kulak asmayın kendiniz için yapın
Salonum kilitli misafir geldikçe açılır 2 haftada 1 kullanılmamasına ragmen temizlerim
Salondan başka yatak odası ve oturma odam var
Evimde fazla hiç eşya yok
Koltukları vitrinleri vs elden çıkardım sıgmadıkları için
Eşya alacak bütçe malesef yok çocuk okula başlayacagı için borca giremeyiz
Bir rutin planı yapmak istiyorum deniyorum umarım başarırım

Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?
Şuanda aydar bir perde yıkamak 2 3 ayda bir cam silmem haftada bir ütü ve geri kalan rutin şeyleri yapıyorum tam olarak sizinki gibi ne eksik ne fazla. Normal olanda bu siz insanların ne dediğini pek takmayın ağzı olan konuşuyor.
Bide evin eski yeni olması çok fark ediyor evim 3 yıllık bir bina yeni olduğu icin en ufak bir temizlik 1 hafta boyunca yetebiliyor. Sizin evinizin tarihi baya eski ve bu da yaptığınız temizlikde dezavantaj.

Örnekte verebilirim babamın evi 25 yıllık bir bina dolaplar dökülüyor. Annem benden daha titiz hergün temizlik yapar haftada bir halı falan çırpar ben onun gibi değilim ama benim evim daha temiz duruyor.

Üzülmeyin bırakın sizi çekemeyenler konuşsun dursun siz nasıl mutluysanız öylr yaşayın. Siz kendinizin neler yaptığını ne kadar temiz olduğunuzu biliyorsunuz elaleme ne.

O herşeyi eleştirenlere çok aldırmamak lazım. Ben ölü evine gidip ölenin arkasından evinin temizliğine dağınıklığına laf edenler olduğunu duydum. Kadın ölmüş gitmiş evini konuşuyorlar öyle de vicdansız olurlar bu tipler.

Şuanda aydar bir perde yıkamak 2 3 ayda bir cam silmem haftada bir ütü ve geri kalan rutin şeyleri yapıyorum tam olarak sizinki gibi ne eksik ne fazla. Normal olanda bu siz insanların ne dediğini pek takmayın ağzı olan konuşuyor.
Bide evin eski yeni olması çok fark ediyor evim 3 yıllık bir bina yeni olduğu icin en ufak bir temizlik 1 hafta boyunca yetebiliyor. Sizin evinizin tarihi baya eski ve bu da yaptığınız temizlikde dezavantaj.

Örnekte verebilirim babamın evi 25 yıllık bir bina dolaplar dökülüyor. Annem benden daha titiz hergün temizlik yapar haftada bir halı falan çırpar ben onun gibi değilim ama benim evim daha temiz duruyor.

Üzülmeyin bırakın sizi çekemeyenler konuşsun dursun siz nasıl mutluysanız öylr yaşayın. Siz kendinizin neler yaptığını ne kadar temiz olduğunuzu biliyorsunuz elaleme ne.
Sagolun :) neyi eksik yapıyorum bilmiyorum bulaşığı bekletmem
Akşam yatmadan odayı toplarım
Hergün çamaşır suyu kullanmasamda 2 3 defa wc yi yıkarım

O herşeyi eleştirenlere çok aldırmamak lazım. Ben ölü evine gidip ölenin arkasından evinin temizliğine dağınıklığına laf edenler olduğunu duydum. Kadın ölmüş gitmiş evini konuşuyorlar öyle de vicdansız olurlar bu tipler.
Ne yazık ki :(

Sagolun :) neyi eksik yapıyorum bilmiyorum bulaşığı bekletmem
Akşam yatmadan odayı toplarım
Hergün çamaşır suyu kullanmasamda 2 3 defa wc yi yıkarım
Eksik yok ama insanlar malesef hep konuşuyor. Aynı şeyleri yapıyoruz buýuk ihtimal onlarda aynı şeyleri yapıyor ama işte dedikodu için malzeme ve birileri gerek atıp tutuyorlar :))

Asmamak mümkün mü ? 9 yıldır yaşıyorum bunu
Artık eşimde dillendirmeye başladı

Bunu diyenlerin tuzu kuru tabi
Evleri yeni bina anneleri kayınvalideleri kız kızkardeşleri sıksık yardıma geliyor yada temizlikçi çağırıyorlar
Çocuklarını saatlerce babaanne anne teyze yengeye bırakıp temizlik yapıyorlar

Benimse tek bir kişi kapımı açmıyor
Çocuguma bakmıyor
buna eşinizde karıştı ise fena bir durum
sizde söyleyin yeni al yeni eşya al bak bakalım kim kimden temiz diye

buna eşinizde karıştı ise fena bir durum
sizde söyleyin yeni al yeni eşya al bak bakalım kim kimden temiz diye
Haklısınız ben kıyamadım zorlanıyor akşama kadar çalışıyor ev geçindiriyor dedim
Eşya yok ev yok ama borç yine var yine var

Ağzı olan konuşuyor cnm sen kendini sürekli öven bir insan olsan piste olsan temiz derler

Bacım sen öyle diyenlere benim evim pişse sizin de karakteriniz niyetiniz pis diyemedin mi :kızgın:
Desem ne fayda
Hep bir şeylerle vurmaya çalışıyorlar
Hani cahille tartışma haksız çıkarsın meselesi var ya öyle işte

Çok didindim konuştum çabaladım 4 5 yılımı heba ettim derdimi anlatabilmek için nafile
Şimdi yalnız kaldım kimseyle görüşmüyorum

Desem ne fayda
Hep bir şeylerle vurmaya çalışıyorlar
Hani cahille tartışma haksız çıkarsın meselesi var ya öyle işte

Çok didindim konuştum çabaladım 4 5 yılımı heba ettim derdimi anlatabilmek için nafile
Şimdi yalnız kaldım kimseyle görüşmüyorum

Uzun uzun açıklama hiç yapmayın baktınız hala aynılar beğenmiyorsanız gelin eve de kocama da siz kadınlık yapın deyin gitsin..

Bana gore temizlik evi supurmek silmek illa olmasi gerekmiyor :)

Bir de koltuk ortulerini yikayip kurutup serince acayip temiz hissediyorum. Kirlent yuzlerini de beraber yikiyorum.

Belki evinin beenmedigin kisimlarini boyasan hosuna gidebilir. Beyaza boyasan daha aydinlik olur. Esyalari boyamak icin multisurface boyalarvar. Herseyi boyayabiliyorsun.

Bana gore temizlik evi supurmek silmek illa olmasi gerekmiyor :)

Bir de koltuk ortulerini yikayip kurutup serince acayip temiz hissediyorum. Kirlent yuzlerini de beraber yikiyorum.

Belki evinin beenmedigin kisimlarini boyasan hosuna gidebilir. Beyaza boyasan daha aydinlik olur. Esyalari boyamak icin multisurface boyalarvar. Herseyi boyayabiliyorsun.
Teşekkür ederim

Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?

Yeni ev ve esya olmadikca o super piril goruntuyu alma şansınız yok.

Siz ayni rutinde devam edin begenmeyen gelip elinizden bisey yemesin.

Back