İnsanlar neden bu kadar kötü?

Bugün bayramın ilk günü ve öğlenden beri canım o kadar sıkıldı ki yazarken bile ağlıyorum.

Çok zor şartlarda okudum maddi manevi çok sıkıntı çektim.
2 sene oldu üniversiteden mezun olalı bilgisayar mühendisiyim. Yaş oldu 27.

Meslek lisesi mezunuydum sıfırdan hazırlandım sınavlara bir kere bile dershane görmeden evde yıllarca çalıştım çok şükür emeğimin karşılığını geç de olsa aldım ve nasipse şimdiki hedefim özel sektörde sürünmeyip kamuda iyi şartlarda çalışmak ve evlenince belli bir düzenimin olması.

Aralık ayından bu yana ders çalışıyorum artık çok bunaldım, çoğu zaman ailevi problemler de oluyor(anne-baba arasında) takmamaya çalışıyorum, saatlerce masa başında boş duruyorum ama hep sabrediyorum.
İyi kötü çalışıyorum da.
Üstüne bugün bu misafirler gelince patladım artık.
Herkes gittikten sonra odaya çekildim ağlayarak yazıyorum, aileme de belli edemiyorum özellikle babam görürse çok üzülür diye saklıyorum kendimi.
Sınava son bir ay kaldı.
Böyle bir zamanda da moral veren akraba yerine moral bozan akraba olunca moralim alt üst oldu ki ben her şeye rağmen hep şükrettim ama özellikle de ailemin olduğu ortamda söylenen laflar yüzünden çok üzüldüm çok bunaldım.

Rabbim görsün emeğimi yeter ama insanlardaki bu egoistlik beni çok rahatsız etmeye başladı artık son virajdayım.

Bu denli moralimi bozan kişi yenge hanım. Eğitimli olsa keşke ama öyle boş ki işi gücü evliliktir. Derdi tasası kendine düşmüş gibi...

Ben mutfaktayken kimbilir daha neler dedi ama sadece şunu duydum:
"Ayy yaşı 30 oldu hâlâ okuyor hâlâ sınav ayyy"
Ya sanki ben bu çöplük olan eğitim sisteminde(!) ders çalışmaya bayılıyorum da kadının söylediği lafa bak.
Yaşım 27 çok şükür yaş da göstermem ama herkesin önünde böyle saçmalaması beni çok sinirlendirdi.
Yine de sustum saygımdan, belli etmedim hiç.
Ailemde çok az okumuş insan var.
Eğitim seviyesi ne olursa olsun muhabbet ederim ben ama hiçbir şeyden anlamayan sırf laf olsun torba dolsun diye konuşanlardan kendini akıllı zanneden ve karşıdakinin moralini bozan insanlardan artık nefret ediyorum.
Cahil cahil konuşmalara gelemiyorum.
O kadar canım sıkıldı ki derse de odaklanamıyorum zaten geç kaldım sınava bir ton konu beni bekliyor.
Zamanımı bir hiç uğruna da harcadığımızn farkındayım ama Allah alsın hakkımı.
Çünkü o çok büyük...
Boyle bir laf eden insana neden saygi duyasiniz ki. Asla duymam. Lafimi eder gecerim. Sonrasini o dusunsun.

İnsanlar en çok zaafları üzerinden karşı tarafı eleştirir :)
Kendisi okumamış .
Hoş , okusa da cahil kalırdı bu beyinle...
Siz hiç takmayın. Önünüze bakın.
Arkanızdakilerin sesini duymayın :)
Başarılar:KK200:

Öncelikle sizi başarınızdan ötürü tebrik ederim. Bazı durumlar var ya hani takmamanız gerektiğini bilirsiniz ama bir şekilde içinizde yer edinir sizinki öyle olmuş. Fazla umursamamaya çalışın ya da sizi rencide etmeye çalıştığında susmayıp ağzının payını verin. Belki utanır da bir daha yapmaz.
Çok teşekkür ederim.
Aynen aslında takmam ama artık patlama noktasına gelince sınav stresiyle beraber beter bir hal aldı.
e nedemeli kiskananlar catlasin. kedi uzanamayacagi cigere mirnav dermis.
masAallah sen okumana bak inisAllah Allahin izniyle. bazi insanlar vizilti
Evet kıskançlık olduğu apaçık ortada zaten bir kızı var çok tembel. Zorla ders çalış der. Hatta çözemediği soruları da WhatsApp dan atar durur.
İnşallah inanıyorum olacak er ya da geç ama keşke empati olsa insanlarda.
Hiç takma boşver bu insanlar kendi komplekslerini bu şekilde davranarak yok etmeye çalışıyor. Sen kendini, emeğini biliyorsun başkası ne derse desin boş Allah hepimizin emeğinin karşılığını versin.
Amin inşallah,
Rabbim görsün duysun hiçkimsenin emeği boşa gitmesin inşallah.
Siz biliyormusunuz kı.. Okumasanızda evlenmiş olsanızda..
Sızın ıcın yıne ayy cocuk ne zaman yapacak ayy ne kadar rahat vs demeyeceğinı..
İnsanların ınsandan insana şekil aldıklarını unutmayın..
Aynen öyle zaten ben bu süreçte anladım bu milleti hiçbir durumda memnun edemem, her zaman her koşulda bir kulp takılır.

Çünkü bu azmi o gösterememiş. Hayatı boyunca hiçç bir başarısı olmamış. Büyük ihtimal kadın olarak, insan olarak bir şeyler başarmak onun için hiç var olmayan kavramlar. Kendini bir erkeğin karısı olmak dışında hiç bir yere konumlandiramiyor. Boş ver. Aldırma. Kırk yaşında olsan ne olur. Sen kendi yolundan şaşma. Başarılar diliyorum. Umarım hayatta dilediğin her şey olur.
Çok teşekkür ederim.
Evet kendisi ev hanımı eşi para yetiştirsin diye memleket hasreti çekiyor orda burda çalışıyor.
Bana kendi hayatından ders çıkarıp kendi paranı kazan diye öğüt vermesi gerekirken hevesimi kırma peşinde.
Akraba değil akbaba...Şu zamanda herkes kendimi kurtarım yeter diyor başkasının başarısini bile kaldıramıyor yazik boyle insanlara..Emeklerinizin karşılığını almanız dileklerimle
Çok teşekkür ederim.
İnşallah emeklerimiz karşılığını alırım zaten "başarı seni sevmeyen herkesi üzer" diye bir laf var.
Çok doğru.

insanlar gittikçe bencilleşiyor kimin ne dediği (zor biliyorum ama) zerre umrunda olmasın çünkü kimse kimsenin hislerini umursamıyor inan ki :) kendi mutluluğun için çabalamışsın bak, tebrik ederim seni . böyle devam et. kendi mutluluğunu yakalayınca hayatına bu mutluluğu paylaşıcak biri er ya da geç gelir
Çok teşekkür ederim.
Aslında çok biriktirdiğimden böyleyim yoksa birçok defa başıma geldi bu durumlar, hiç takmadım ama bir yerden sonra doluyor insan.
Ya uzuldugun seye bak :) ya sen bilgisayar muhendisisin. 38 yasimdayim, biri orgun biri aciktan 2 tane 4 yillik uni bitirdim ama hayalimdeki meslektir bilgisayar muhendisligi.. hic moralini bozma sen bakma o densize haset etmistir o
Çevrede eğitimi destekleyen insanların azlığı yüzünden sıkıntı çekiyorum aslında.
Bazı insanlar çok biliyor gibi yorum yapınca ister istemez sinir küpü oluyor insan.

mesele eğitim seviyesi değil zaten, kafa.. iki dünya bir araya gelse bu kafadaki biriyle ne konuşurum ne de dediğini ciddiye alırım.. hayır yani kendi kendinizi yiyeceğinize "ay yenge sen sanki 20 yaşındayken okudun da 30 mu gözüne çok geldi" deseydiniz bu kadar gerilmez rahatlardınız.. bu tip insanları lütfen ezin, başka türlü sinmezler..
Bu lafı ben mutfakta kendilerine yemek hazırlarken dedi uzaktan dedikodu yapıyordu küçük aklıyla. Duydum ve çok sinirlendim ama cahille tartışılmıyor yakın akraba olunca özellikle olmuyor. Kalabalık ortamda hiç olmuyor zaten.
Aynısı basına gelmeyen yoktur herhalde .
Böyle densiz yengeleri takmamak en iyisi tabi yapabilirsen
Evet eminim birçok kişi benim duruma benzer durumlar yaşıyordur.
Allah görüyor. O alsın hakkımı...

Bugün de hayatımda 2 kez falan gördüğüm eniştem bana "benim kız mezun olunca a101de işe girdi sen de bim'e girersin artık heheheh" diye aşırı komik espiri yaptı. İnsanlar böyle, hee yaa çözmüşsün sistemi deyip alayla bakıyorum gülümsüyorum sesleri kesiliyor:deli:

Kıyamam ya. Bu kadar emek vermişsin azıcık daha sabredersen her şey yoluna girecektir. Takma insanların ne dediğine, yeri geldiğinde cevaplarını da ver alınmak yerine. Emin ol okulu 22 sinde bitirseydin de insanların lafı sözü hiç bitmez. Bunu iş hayatında daha da net göreceksin. En iyisi hedefine odaklanıp gerisini duymamak, görmemek.
Evet maalesef hiçbir şekilde insanları memnun edemiyor insan ama yine de bir beklenti oluyor mesela bir akraba olarak emeğin boşa çıkmaz inşallah kazanırsın sınavı VS. diyeceğine resmen moral bozmaya yönelik laflar atması bir de yüzüme değil ben mutfaktayken duyuyorum bunu. Aile toplanmış ortaya söylüyor tam bir cahil zaten hiç tartışılmıyor bile..
Boşver sen. KPSS'yi kazanınca çok güzel bir hayatın olacak. Özel sektörde yıllarca sürünmek yerine daha insani şartlarda çalışacaksın. Senin bir hedefin var ve bunun için çalışıyorsun. Hayatını planlamışsın başarılı da bir insansın. Cahil insanların modunu düşürmesine izin verme. Karnını onlar mı doyuruyor herkes haddini bilsin.
Teşekkür ederim.
İnşallah, kamuyu çok istiyorum çünkü özel sektör bana göre değil. Kamu şartları inşallah daha iyi olacak benim için. İlerde aileme vakit kalsın isterim her zaman.

Sınav stresi yaşadığın için duudukların ağır gelmiş bence. Yoksa konuşan kişinin senin hayatını çekemediğini, cahil olduğu için böyle konuştuğunu biliyorsundur. Tamam sınava az kalmış vaktin azaldı ama şöyle 2-3 gün ara vererek gidip kafa dağıtabileceğin bir yer varsa sana çok iyi gelir bence. Konuşanları da takma, sen çok güçlü bir kadınsın.

Boyle bir laf eden insana neden saygi duyasiniz ki. Asla duymam. Lafimi eder gecerim. Sonrasini o dusunsun.
Zaten eski sıcaklığımı göstermedim yüzüm düştü bayağı ve kendisiyle hiç muhabbete girmedim ikramları yaptım başka akrabalarla konuştum durdum.
Ama yine de ağrıma gitti bu durum. Ben boş bir insan değilim ki mühendis oldum hem de çok uzun seneler uğraştım. Bunun üstüne yaşımı öne atıp onca kişi önünde o lafı demesi ağrıma gitti.
İnsanlar en çok zaafları üzerinden karşı tarafı eleştirir :)
Kendisi okumamış .
Hoş , okusa da cahil kalırdı bu beyinle...
Siz hiç takmayın. Önünüze bakın.
Arkanızdakilerin sesini duymayın :)
Başarılar:KK200:
Çok teşekkür ederim.
Zaten kızı var benden çok küçük ve tembel kıskançlık ordan doğdu.
Ben bu zamana kadar hiç boş durmadım hâlâ uğraşıyorum sınavla bu da onun ağrına gitti belli...

Bugün de hayatımda 2 kez falan gördüğüm eniştem bana "benim kız mezun olunca a101de işe girdi sen de bim'e girersin artık heheheh" diye aşırı komik espiri yaptı. İnsanlar böyle, hee yaa çözmüşsün sistemi deyip alayla bakıyorum gülümsüyorum sesleri kesiliyor:deli:
Maalesef insanlar dengeyi bilmiyor.
Ben insanları asla küçümsemem haddime değil zaten bir kuzenim var bana aynen şunu der "ayy hiç mühendis gibi değilsin kız"
Ona göre havalanmam gerek.
Bugün bana ayy yine mi sınav diyen yenge hanımın da bana verdiği örnek başka bir kuzenimin 2. Çocuğu oldu eee hadi darısı sana artıkkkkk diyerek laf attı kadının aklı evlilik sadece.
Sınav stresi yaşadığın için duudukların ağır gelmiş bence. Yoksa konuşan kişinin senin hayatını çekemediğini, cahil olduğu için böyle konuştuğunu biliyorsundur. Tamam sınava az kalmış vaktin azaldı ama şöyle 2-3 gün ara vererek gidip kafa dağıtabileceğin bir yer varsa sana çok iyi gelir bence. Konuşanları da takma, sen çok güçlü bir kadınsın.
Evet sınava 1 ay kalması ve atama puanlarının çok yüksek olması kadro azlığı derken birden fazla şey düşünmeye başladım bu da üstüne tuz biber oldu.
Kaldıramadım artık.

Benim 9 yaşında bir oğlum var bilgisayar mühendisi olmak istiyor ve ben oğlumun böyle bir hedefinin olmasından bile gurur duyuyorum düşünüyorum da büyüse ve bu hayalini gerçekleştirse , bu bölümü okusa yani sanırım mutluluktan havalara uçarım..Bana göre yengeniz bildiğimiz zır cahillerden veya kıskançgillerden olmalı ki saçma sapan , basit , boş bedava konuşmuş , takılmamak lazım böyle bir densizin lafına..Ne demiş atalarımız "it ürür kervan yürür"..

Benim 9 yaşında bir oğlum var bilgisayar mühendisi olmak istiyor ve ben oğlumun böyle bir hedefinin olmasından bile gurur duyuyorum düşünüyorum da büyüse ve bu hayalini gerçekleştirse , bu bölümü okusa yani sanırım mutluluktan havalara uçarım..Bana göre yengeniz bildiğimiz zır cahillerden veya kıskançgillerden olmalı ki saçma sapan , basit , boş bedava konuşmuş , takılmamak lazım böyle bir densizin lafına..Ne demiş atalarımız "it ürür kervan yürür"..
Allah bağışlasın inşallah gururlandırmak nasip olsun.
Hedef belirlemek çok önemli. İnşallah hedefi için her daim çalışır ve cahil bir çevre ile karşılaşmaz.
Ben zor şartlarda ders çalıştım yıllarca sınavlara girdim olmadı bir daha bir daha... derken kazandım insanlar hep laf etti hâlâ mı okul diye babama " yollama üniversiteye artık herkes boşuna okuyor" diyenler bile oldu ama çok şükür babam hiçbir zaman engel olmadı her daim destekti. Maddi manevi hiç açıkta kalmadım.
Şimdi de kpss için o kadar destek oluyor ki öyle avutuyorum kendimi zaten en başta onu gururlandırmak istiyorum.
Düşünüyorum da o olmasaydı ben hedefime ulaşamazdım belki de ve hep bir özenti ile bakacaktım mühendislere...
Bazı insanlar gerçekten çok kibir ve elinden geleni yapıyor moral bozsunlar diye.
Allah ıslah etsin.

Zaten eski sıcaklığımı göstermedim yüzüm düştü bayağı ve kendisiyle hiç muhabbete girmedim ikramları yaptım başka akrabalarla konuştum durdum.
Ama yine de ağrıma gitti bu durum. Ben boş bir insan değilim ki mühendis oldum hem de çok uzun seneler uğraştım. Bunun üstüne yaşımı öne atıp onca kişi önünde o lafı demesi ağrıma gitti.

Çok teşekkür ederim.
Zaten kızı var benden çok küçük ve tembel kıskançlık ordan doğdu.
Ben bu zamana kadar hiç boş durmadım hâlâ uğraşıyorum sınavla bu da onun ağrına gitti belli...
Bana kizmayin ama sizinki de sacmalik. Nausl olurda tek islevi evlenmek olan birinin sizi boylesine yaralamasina olanak tanirsiniz. Neden geldiginiz yerin farkinda degilsiniz. Ben 29 yasinda evlendim. Iibf mezunuyum. Yurtdisinda da egitim aldim. Gezdim dolastim. Bana evde kalmis muamelesi yapanlari ki bu bir elalemin olmazsa olmazi hic takmadim bile. Simdi evli mutlu cocukluyum. Pasalar gibi kariyerim var. Zamaninda o evde kaldin seni kim napsincilar imrenerek bakiyor bana.

Kendi 'olamamışlıklarını' sizin üzerinizden bastırmaya, gizlemeye çalışan insan modeli bu.
Takılmayın.
Kesinlikle öyle.
Bir kızı var ve hep özenir durur ama bugün resmen moral bozmaya gelmiş gibiydi. Ben de o laflarından sonra yüzüne bakıp da muhabbet etmedim, çok sinirlenmiştim bir de tek de değil yani bir sürü kişinin önünde o lafı demesi ağrıma gitti.

Bugün bayramın ilk günü ve öğlenden beri canım o kadar sıkıldı ki yazarken bile ağlıyorum.

Çok zor şartlarda okudum maddi manevi çok sıkıntı çektim.
2 sene oldu üniversiteden mezun olalı bilgisayar mühendisiyim. Yaş oldu 27.

Meslek lisesi mezunuydum sıfırdan hazırlandım sınavlara bir kere bile dershane görmeden evde yıllarca çalıştım çok şükür emeğimin karşılığını geç de olsa aldım ve nasipse şimdiki hedefim özel sektörde sürünmeyip kamuda iyi şartlarda çalışmak ve evlenince belli bir düzenimin olması.

Aralık ayından bu yana ders çalışıyorum artık çok bunaldım, çoğu zaman ailevi problemler de oluyor(anne-baba arasında) takmamaya çalışıyorum, saatlerce masa başında boş duruyorum ama hep sabrediyorum.
İyi kötü çalışıyorum da.
Üstüne bugün bu misafirler gelince patladım artık.
Herkes gittikten sonra odaya çekildim ağlayarak yazıyorum, aileme de belli edemiyorum özellikle babam görürse çok üzülür diye saklıyorum kendimi.
Sınava son bir ay kaldı.
Böyle bir zamanda da moral veren akraba yerine moral bozan akraba olunca moralim alt üst oldu ki ben her şeye rağmen hep şükrettim ama özellikle de ailemin olduğu ortamda söylenen laflar yüzünden çok üzüldüm çok bunaldım.

Rabbim görsün emeğimi yeter ama insanlardaki bu egoistlik beni çok rahatsız etmeye başladı artık son virajdayım.

Bu denli moralimi bozan kişi yenge hanım. Eğitimli olsa keşke ama öyle boş ki işi gücü evliliktir. Derdi tasası kendine düşmüş gibi...

Ben mutfaktayken kimbilir daha neler dedi ama sadece şunu duydum:
"Ayy yaşı 30 oldu hâlâ okuyor hâlâ sınav ayyy"
Ya sanki ben bu çöplük olan eğitim sisteminde(!) ders çalışmaya bayılıyorum da kadının söylediği lafa bak.
Yaşım 27 çok şükür yaş da göstermem ama herkesin önünde böyle saçmalaması beni çok sinirlendirdi.
Yine de sustum saygımdan, belli etmedim hiç.
Ailemde çok az okumuş insan var.
Eğitim seviyesi ne olursa olsun muhabbet ederim ben ama hiçbir şeyden anlamayan sırf laf olsun torba dolsun diye konuşanlardan kendini akıllı zanneden ve karşıdakinin moralini bozan insanlardan artık nefret ediyorum.
Cahil cahil konuşmalara gelemiyorum.
O kadar canım sıkıldı ki derse de odaklanamıyorum zaten geç kaldım sınava bir ton konu beni bekliyor.
Zamanımı bir hiç uğruna da harcadığımızn farkındayım ama Allah alsın hakkımı.
Çünkü o çok büyük...
Sana bunu söyleyen kadının da eminim işi gücü yok tek işi evlenmek çocuk doğurmak tır yani bu zihniyet teki insanlar büyük bişey yaptığını düşünüp onunla ovunurler ama hiç okuyalım ayaklarınızın üzerinde duralım güçlü kadın olalım demezler.cu ki kocaları getirir kendileri yer.

Kesinlikle öyle.
Bir kızı var ve hep özenir durur ama bugün resmen moral bozmaya gelmiş gibiydi. Ben de o laflarından sonra yüzüne bakıp da muhabbet etmedim, çok sinirlenmiştim bir de tek de değil yani bir sürü kişinin önünde o lafı demesi ağrıma gitti.

Atandığını duyduklarında ne yapacaklar acaba :)

Bana kizmayin ama sizinki de sacmalik. Nausl olurda tek islevi evlenmek olan birinin sizi boylesine yaralamasina olanak tanirsiniz. Neden geldiginiz yerin farkinda degilsiniz. Ben 29 yasinda evlendim. Iibf mezunuyum. Yurtdisinda da egitim aldim. Gezdim dolastim. Bana evde kalmis muamelesi yapanlari ki bu bir elalemin olmazsa olmazi hic takmadim bile. Simdi evli mutlu cocukluyum. Pasalar gibi kariyerim var. Zamaninda o evde kaldin seni kim napsincilar imrenerek bakiyor bana.
Evet zaten taktığım saçma ve zaman kaybından başka bir şey değil. Bunlar bana kamçı çünkü tek bir gün değil birçok kişidn defalarca bunları duymam patlama noktasına getirdi.
Biliyorum da cahil olduğunu ama herkesin önünde deyince ağrıma gitti zaten mutfaktayken duydum yüzüme dese belki o an cevap verirdim ama yemek hazırlıyorum kadın salonda arkamdan moral bozucu şeyler söylüyor. Kızında göremediği azmi bende görmesi bayağı bozdu onu ben zaten anladım ne kadar kibir olduğunu bugün tüm yüzünü gösterdi.
Artık daha da mesafeliyim.

Allah bağışlasın inşallah gururlandırmak nasip olsun.
Hedef belirlemek çok önemli. İnşallah hedefi için her daim çalışır ve cahil bir çevre ile karşılaşmaz.
Ben zor şartlarda ders çalıştım yıllarca sınavlara girdim olmadı bir daha bir daha... derken kazandım insanlar hep laf etti hâlâ mı okul diye babama yollama üniversiteye artık herkes boşuna okuyor diyenler bile oldu ama çok şükür babam hiçbir zaman engel olmadı her daim destekti. Maddi manevi hiç açıkta kalmadım.
Şimdi de kpss için o kadar destek oluyor ki öyle avutuyorum zaten en başta onu gururlandırmak istiyorum.
Düşünüyorum da o olmasaydı ben hedefime ulaşamazdım belki de ve hep bir özenti ile bakacaktım mühendislere...
Bazı insanlar gerçekten çok kibir ve elinden geleni yapıyor moral bozsunlar diye.
Allah ıslah etsin.
Amin..Moralinizi bozmayın bu tarz insanlardan her yerde var ve susmuyorlar maalesef o yüzden çok da dikkate almamak lazım.Bu arada İnşallah benim oğlumda sizin gibi azimli ve kararlı olur.Oğluma sizi örnek olarak anlatacağım ilerde çünkü meslek lisesi çıkışlı olup bilgisayar mühendisi olmak büyük bir hedef ve başarıdır.Ayrıca sizin gene aynı azim ve kararlılıkla önünüzdeki engelleri aşacağınıza inanıyorum babanızin size olan inancıda eli öpülesi bir davranış ..Sevgiler..

X