• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden böyle?

Hamile olduğunu söylediğin halde neden hala laf demiş anlamış değilim başka kimse gebeyim dediğini duymadı mı karnını da mı görmediler? zaten kalkmışsınız yani sorsaydınız sizin eşiniz hamile olsa aynı şekilde davranır mıydınız diye. Boş verin bu hep toplu taşıma araçlarında yaşanan sorunlar zaten yapacak bir şey yok hepimizin her gün başında yani bu konuda sorun yaşamayan tek bir insan yoktur herhalde. Ben evlendiğimden beri eşimle gidip geliyorum arabayla ama hala bekarlık zamanımda yaşadıklarımı unutmam neler neler.

Duymaz olurlar mı hepsi duydu duymasalar utanmaz hamileyim diye bas bas bayırıyor demezlerdi heralde..
Adama sordum zaten kalktım yer verdim hala derdin ne? neden söyleniyorsun dedim konuşma kapa çeneni falan dedi.
Geçen sene eşimde şirket arabası vardı beni en azından ataşehire kadar bırakıyordu ordan sonrası rahattı zaten. Şimdi o servisle gidiyor ben otobüse talim..
Keşke geçen sene olsaymış bebiş.. Ya da bizim şirket bir servis koysa kurtulsak ızdıraptan.

O kendini bilmez oturuyorbolaa, yuzde 99 yer vermezdi o kadina.. nedense bu yer verme muhabbeti sadece ayakta gidenlerin hassasiyeti...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben hala çekiyorum canım gerçekten sinir bozucu geçen bir kız var elinde karton poşet bu kola takıp hava yapan tipler varya onlardan hatun poşet tak tuk çarpıyo bana umrunda değil hava basıcakya poşetini diğer koluna alırmısın dedim alamam böyle durucak dedi alıp yırtmadan çek dedim baktı ondan daha tehlikelisi var çekti :1: tavırlı tavırlı hala anlamış değilim omuza çanta takma koluna tak sosyetemi olunuyo öyle takınca dahamı havalı gösterio yada elinde tutunca ezikmi olunuyo valla bilen varsa açıklasında bende rahatlıyım:1:

Ay o çantalar beni deli ediyor ya, tak tuk vurup duruyor inadına yapıyor bazısı, oturmak suç mu canım.. Allah Allah.. Kardeşime olmuş bi kere, kadının çantası resmen kucağımda ve vurup duruyor diyor. "Afedersiniz ama çantanızı ben taşıyorum farkındaysanız" demiş kardeşim de.. :9:

hamileliğini geçtim
ya tamam yaşlılara yer vermek doğru bir davranış ama mecburda değilizki
ayrıca illa ayakta kalıp yorulmaktan çekinmeyiz
bide bunun sürtünme olayı var.çok fazla erkeklerle temas oluyo
kimi pis yanaşır kimi istemeden ama ayakta gitmek zor..

Dünden beri kafama çok takıldı anlatmak istedim,

Olay bir anda gelişti ve sinirime hakim olamadım. Ama bir yandan iyi yaptım diyorum bir yandan kendimi rezil olmuş, saygısız ve kaba hissediyorum.

Dün işten izin alıp biraz erken çıktım, eski mahallemdeki sağlık ocağına gittim ordan minibüse bindim, Ümraniye ye kadar gelip ordan eve gelen otobüslere binebilmek için. Ben minibüse bindiğimde yarı boştu ve kapının karşısındaki koltuğa oturdum. Birkaç durak sonra minbüs birden çok kalabalık oldu. ben bu esnada telefonla falan konuştum sağıma soluma falanda hiç bakmadım.

Sonra adamın biri omzuma dokundu bayan kalkarmısınız şu teyzeye yer verin dedi. Ben de önce bir an ben hamileyim başka birinden rica etseniz dedim. Sonra anlık olarak düşündüm ki zaten 5 dk ayakta gideceğim ve sonra ineceğim.Zaten kalabalık, teyze çok yaşlı değil ama uzatmadım kalktım hemen yer verdim. Hepi topu 10 sn içinde yer verdim yani.Ben ayağa kalkınca teyze otur kızım sen falan dedi. Adam birşeyler söyledi ama anlamadım ne dediğini. Yok yok teyze gel otursen dedim.Teyzeyle yer değiştirirken adam "sen geç anne, rahatını bozduk hanımefendinin" dedi. Bu cümle beni çığırımdan çıkardı o anda..

Birden adama bağırmaya başladım. Siz anlamadınız galiba ben hamileyim başkasından rica edin dedim, hala neyin derdindesiniz dedim. Sen orda yakında oturuyorken arkadaki mi kalkacak dedi. O kadar genç insan var elbet biri verir yer dedim. Sonuçta ben de verdim. Niye söyleniyorsun hala durumumu izah etmeye çalıştım sana dedim. uzatma bilem ne falan bişeler sayıyordu ben sustum ama bayağı bağrıştık minibüste.

O sırada arkamdan milletin konuşmalarını duydum inene kadar. Aman oda yaşlanacak, terbiyesiz bas bas bağrıyor hamileyim diye daha ne laflar.. hem sinirlendim hem üzüldüm. Sonuçta adam kahraman oldu bende terbiyesiz kadın..

Neticede hergün işe gidip gelirken en az 4 vasıta değiştiriyorum ve yolum trafiksiz ortalama 50 dk. Trafik varsa 2 saati buluyor. Eğer oturacak yer varsa otururum yoksa kimseden yer vermesini bile beklemem. Çok şükür ayakta durabilecek kadar enerjim var. Ama otobüste yada minibüste yer verecek o kadar insan varken beni kaldırması tuhaf değil mi? Hadi tamam fark etmediği için söyledi bende durumumu izah ettim. Israr neden? Israrı geçtim zaten kalmışım daha ne diye laf söylüyorsun üzerine.
Benim 40 derece sıcakta minibüsle seyehat etmek ve ayakta kaln insanları izleyip keyif yapmak gibi bir zevkim yok. Evime gitmeye çalışıyorum sadece herkes gibi.

Dünkü bu olaydan beri otobüste dolmuşta insanlardan bir çekinir oldum. Hatta neredeyse utanacağım otobüse binmekten..
arkadaşım çok üzüldüm böyle şeyler oluyor maalesef bulaşıyorlar insana..boşver takma kafanı..değmez:34:

Hamile olduğunu söylediğin halde neden hala laf demiş anlamış değilim başka kimse gebeyim dediğini duymadı mı karnını da mı görmediler? zaten kalkmışsınız yani sorsaydınız sizin eşiniz hamile olsa aynı şekilde davranır mıydınız diye. Boş verin bu hep toplu taşıma araçlarında yaşanan sorunlar zaten yapacak bir şey yok hepimizin her gün başında yani bu konuda sorun yaşamayan tek bir insan yoktur herhalde. Ben evlendiğimden beri eşimle gidip geliyorum arabayla ama hala bekarlık zamanımda yaşadıklarımı unutmam neler neler.

kızkardeşimle genç kızız bayaramda gezmeye gitmiştik çok doldu otobüs taciz etmeye çalışanlar bedava birde..alakasız bir yerde kendimizi attık otobüsten:27::27::27::27:

hamileliğini geçtim
ya tamam yaşlılara yer vermek doğru bir davranış ama mecburda değilizki
ayrıca illa ayakta kalıp yorulmaktan çekinmeyiz
bide bunun sürtünme olayı var.çok fazla erkeklerle temas oluyo
kimi pis yanaşır kimi istemeden ama ayakta gitmek zor..

aynen rahatsız değilsem bir saat ayakta gideyim sorun değil ama kalabalıksa erkeklerin vermesi daha mantıklı onlaraa desinler..kadınları taciz etmeye çalışan sapıklar var..
kızkardeşim anlatmıştı..tesettürlü bir bayan otobüste bağırmaya başlaamış adam taacizmi etmiş ne..adam pişkin pişkin kendini reklam etmeye çalışıyosun demiş..hanımda tv yemi çıkıcam ne reklamı demiş..diğerleri tepki vermeli bu durumda bence..

aynen rahatsız değilsem bir saat ayakta gideyim sorun değil ama kalabalıksa erkeklerin vermesi daha mantıklı onlaraa desinler..kadınları taciz etmeye çalışan sapıklar var..
kızkardeşim anlatmıştı..tesettürlü bir bayan otobüste bağırmaya başlaamış adam taacizmi etmiş ne..adam pişkin pişkin kendini reklam etmeye çalışıyosun demiş..hanımda tv yemi çıkıcam ne reklamı demiş..diğerleri tepki vermeli bu durumda bence..

ismini vermek istemiyorum ama benım üniversite okudugum şehirde askerler pazar günü sokağa salınınca sıkıyosa dolmuşta ayakta git..
ya arkadaşlarım önü ıslanmış erkek dahi görmüşler..:ssz:

ismini vermek istemiyorum ama benım üniversite okudugum şehirde askerler pazar günü sokağa salınınca sıkıyosa dolmuşta ayakta git..
ya arkadaşlarım önü ıslanmış erkek dahi görmüşler..:ssz:
en iyisi o gün çıkmasınlar değilmi sağlık açısından:52::52:

Ay o çantalar beni deli ediyor ya, tak tuk vurup duruyor inadına yapıyor bazısı, oturmak suç mu canım.. Allah Allah.. Kardeşime olmuş bi kere, kadının çantası resmen kucağımda ve vurup duruyor diyor. "Afedersiniz ama çantanızı ben taşıyorum farkındaysanız" demiş kardeşim de.. :9:

söylüyosun tersliyo bide gerçekten çok sakin biriyim ben ama beni bile deli edebiliyolar güzel dille uyarıyorum yok illa paçozluk ediceksin bazısana o dilden anlıyolar çok var öylesi

Dünden beri kafama çok takıldı anlatmak istedim,

Olay bir anda gelişti ve sinirime hakim olamadım. Ama bir yandan iyi yaptım diyorum bir yandan kendimi rezil olmuş, saygısız ve kaba hissediyorum.

Dün işten izin alıp biraz erken çıktım, eski mahallemdeki sağlık ocağına gittim ordan minibüse bindim, Ümraniye ye kadar gelip ordan eve gelen otobüslere binebilmek için. Ben minibüse bindiğimde yarı boştu ve kapının karşısındaki koltuğa oturdum. Birkaç durak sonra minbüs birden çok kalabalık oldu. ben bu esnada telefonla falan konuştum sağıma soluma falanda hiç bakmadım.

Sonra adamın biri omzuma dokundu bayan kalkarmısınız şu teyzeye yer verin dedi. Ben de önce bir an ben hamileyim başka birinden rica etseniz dedim. Sonra anlık olarak düşündüm ki zaten 5 dk ayakta gideceğim ve sonra ineceğim.Zaten kalabalık, teyze çok yaşlı değil ama uzatmadım kalktım hemen yer verdim. Hepi topu 10 sn içinde yer verdim yani.Ben ayağa kalkınca teyze otur kızım sen falan dedi. Adam birşeyler söyledi ama anlamadım ne dediğini. Yok yok teyze gel otursen dedim.Teyzeyle yer değiştirirken adam "sen geç anne, rahatını bozduk hanımefendinin" dedi. Bu cümle beni çığırımdan çıkardı o anda..

Birden adama bağırmaya başladım. Siz anlamadınız galiba ben hamileyim başkasından rica edin dedim, hala neyin derdindesiniz dedim. Sen orda yakında oturuyorken arkadaki mi kalkacak dedi. O kadar genç insan var elbet biri verir yer dedim. Sonuçta ben de verdim. Niye söyleniyorsun hala durumumu izah etmeye çalıştım sana dedim. uzatma bilem ne falan bişeler sayıyordu ben sustum ama bayağı bağrıştık minibüste.

O sırada arkamdan milletin konuşmalarını duydum inene kadar. Aman oda yaşlanacak, terbiyesiz bas bas bağrıyor hamileyim diye daha ne laflar.. hem sinirlendim hem üzüldüm. Sonuçta adam kahraman oldu bende terbiyesiz kadın..

Neticede hergün işe gidip gelirken en az 4 vasıta değiştiriyorum ve yolum trafiksiz ortalama 50 dk. Trafik varsa 2 saati buluyor. Eğer oturacak yer varsa otururum yoksa kimseden yer vermesini bile beklemem. Çok şükür ayakta durabilecek kadar enerjim var. Ama otobüste yada minibüste yer verecek o kadar insan varken beni kaldırması tuhaf değil mi? Hadi tamam fark etmediği için söyledi bende durumumu izah ettim. Israr neden? Israrı geçtim zaten kalmışım daha ne diye laf söylüyorsun üzerine.
Benim 40 derece sıcakta minibüsle seyehat etmek ve ayakta kaln insanları izleyip keyif yapmak gibi bir zevkim yok. Evime gitmeye çalışıyorum sadece herkes gibi.

Dünkü bu olaydan beri otobüste dolmuşta insanlardan bir çekinir oldum. Hatta neredeyse utanacağım otobüse binmekten..

Birincisi ona mı kalmış senin kalkıp kalkmayacağına karar vermek.İster yer verirsin ister vermezsin.Yok yakındaki senmiysin.Sanki upuzun tır.Hadsizlik yapmış.İkincisi hamilesin utanması laızm yer ver derken.Sen söyledikten sonra afedersiniz farketmedim demesi laızm.İyi yapmışsın boşver.Böyle densizler bundan anlar.Amaaan arkadan konuşanlarda çok biliyorlarsa kendileri kalksın.Sen iyi kalkıp yer vermişsin ben kalkmazdım bile.Boşveerr değmez kendini bir densiz için üzmeye.

İnsanlarda saygı diye bir şey kalmamış artık, otobüslerde bile ne yazar hamile ve yaşlılara öncelik verin! Nezaketten birhaber kaba ve düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum. Hiç kafanı takma zorunlu olmadığın halde yer vermişsin bir de kıyamam...

kızkardeşimle genç kızız bayaramda gezmeye gitmiştik çok doldu otobüs taciz etmeye çalışanlar bedava birde..alakasız bir yerde kendimizi attık otobüsten:27::27::27::27:

Ahh canım bilmez miyim. Senelerce otobüste gittim geldim işyerinin oradan ana duraktan biniyordum ama evin oradan öyle değildi gençtim 20 yaşındayım o zaman ayakta da gidiyordu şimdi de giderim tabi tırtlamadım daha 10 sene geçti aradan da ayakta gitmek bir şey değil yer de veririm yaşlılara ama ayaktayken rahat bırakmıyorlar ki dayanıyorlar da dayanıyorlar o kadar yer var arkaya yürü dimi be adam yok önce bir şey diyemezdim kızarır bozarırdım sonra bağırmaya laf demeye başladım bende. Bazen de çok yorgun oluyordum özel sektörde 4 sene çalıştım sabah 8.30 akşam 9 düşün bir fiil ayakta ya da bilgisayar başında hem beynim hem ayaklarım senet götürürdüm yukarı muhasebe alt kattaydı defalarca çıkardım çay taşıtırlardı çömezim diye her yere koştururlardı bazı akşamlar halim olmazdı ana duraktan binince yer veremediğim olurdu ablalar alışverişten gelmiş ellerinde poşetler mağazaların türlü türlü o saate kadar dolaşmışlar ben tüm gün bitmişim çalışmaktan inadına bana oturduğum yerden sürtünürlerdir torbalarını nerdeyse kucağıma koyarlardı kalkayım diye hiç kapatırdım gözümü yer vermezdim yani açıkçası gezmeden geliyor işte. Bir kere hiç unutmam akbil doldurmamışım işe geç kalıyordum akşam da otobüsü kaçırıcam diye dolduramadım oysa bindiği yerde dolduruyorlar maaş dağıtmışız saat akşam 10 olmuş hesap kapatmışız filan. Akbil boş diye öttü dedim şoföre parasını vereyim yok kabul etmedi dedim geç kaldım Modadan Kadıköy meydana minibüse yürümem lazım yoksa ve 20 dk yürümem lazım. Otübüs geç geliyor o saatte sonra ya hiç gelmiyor. Yok dedi indirdi aşağıya ölüyorum yorgunluktan nasıl ağlamıştım ama ya. Şimdi başka şehirdeyim eşimle aynı kampüste çalışıyoruz arabayla gidip geliyoruz ama her otobüs gördüğümde o günler gelir aklıma hala daha ihtiyaç oldukça da biniyorum tabi.

Back
X