• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden böyle?

İşgüzar insanlardan nefret ederim. Gencim, hamile değilim, bir engelim de yok ama belki çok yorgunum, belki hastayım veya belki de canım yer vermek istemiyor kime ne bundan... Yaşlansam da kimseden bana yer vermesini veya benim için yer kavgası yapmasını beklemem. Ne terbiiyesiz insanlar var ya, haddini bildirdiğiniz iyi olmuş, az bile söylemişsiniz.

Canım ne takılıyorsun daha neler nelerle karşılaşıyorsun ben 10 yıl gidip geldim vardiyalı çalışıyordum merter migrostaydım bir sapık takıldı peşime bildiğin sapık ama kendimi otobüse zor attım yaşlı teyzeler vardı yanlarına sokuldum adam gelip üstüme abandı ben ciyak ciyak bağrınca hadi git ordan kancık kuyruk sallamayınca dediler tüm otobüs şöför dahil kimse oralı olmadı başka bir durakta inip taksiye atladım . 1 hafta işe gitmedim başıma gelenleri anlattım daha yakın bir markete verdiler.
Hala kabusumdur. Çok korktum tüm otobüs acımasızca tacize uğramamı seyretti.
Şimdi eşime diyorumki zor durumda bir bayan görürsen yardım et ne olur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tek bişey sorcam başın kapalı mı?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok canım değil açığım. Ama kapalı olsam ne fark ederki? Sonuçta açıkta insan kapalıda , açıkta kadın kapalıda..

Son düzenleme:
Valla o onların terbiyesizliği. Ben İstanbul'a ilk geldiğimde yer verirdim bi amca kızdı bana otur kızım sen genç kızsın diye :31: Şimdi bakıyorum hepsi benden sağlam yaşlıların. Yorgun argın o kadar yol tepmişken bazen sırf oturmak için bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kalkıp da kimseye yer verme mecburiyetinde değiliz. İşin cılkını çıkardılar artık. Bu nezakettir, görgü kuralıdır ama İstanbul gibi şehirde nezaket ve görgü mü kalmış acaba. Etraf sapık dolu ayakta durmak da cabası. Mecbur değiliz kimseye yer vermeye.
Ben bir kere oturuyorum nasıl yorgunum bi teyze geldi başımda dikiliyor günden dönmüş telefonda konuşuyor duyuyorum :1: kapattı gözlerimin içine bakıyor yer vereyim diye hiç keyfimi bozmadım sonra çocuklu bir bayan bindi 3-4 yaşlarında kızıyla kadın akbil basarken minik kızın demirlere sıkıca bir tutunuşu vardı ki :23: Ben de kalktım onlara yer verdim o teyze bakışlarıyla beni dövdü minik kız ise bana bakıp teşekkür edip göz kırptı :54: Çok mutlu olmuştum. Neyse uzattım bayaaa :27:

Belki de mizacınız çok sakindir ama belli ki zor şartlarda gidip geliyorsunuz, üstüne hamilelik, sıcak vs asabınız bozulmuş...

Ben detayları öğrenince isyanınızı yerinde buldum ama burada işi bu raddeye getiren, anlattığınız kadarıyla, sizin bağırarak kendinizi ifade etmeniz olmuş... Sebepleriniz haklı olabilir ama haklı da olsanız sesinizi yükseltmeniz durumunda haklıyken haksız duruma düşersiniz maalesef... Devamında karşınızdaki çirkinleşse bile olayı o boyuta getiren sizmişsiniz gibi algılanır, yani "Delirttin tabii adamı" derler...

Her durumda , çok mağdur olsanız bile kelimelerinizi seçerek, sesinizi yükseltmeden, sakin ve net ifade ederseniz de tam tersi oluyor mesela... Haksızken bile haklı konumuna geçiyorsunuz...

Bu olay tatsız olmuş ama geride kalmış, stres size de bebeğinize de iyi gelmez... Bundan sonrası için sükunetinizi korursanız hayatınızda bu tip olayların ne kadar azaldığını göreceksiniz... Belki bu bir ilkti ama bundan sonra asla olmaz mesela...
:34:

Normalde iyiniyetli ve sakin bir insanım. Kimseyi kırmak üzmek istemem. İnsanlara empati yapmaya çalışırım.

Amaa bu olayda yine ben hamileyim deyip kafamı çevirip oturmadım ki, kendi kendime ben 5 dk sonra ineceğim kalkayım nolcak dedim ve kalktım. Başta çok sakince izah ettim durumu.

Beni fazlasıyla çileden çıkaran keyfini bozduk hanfendinin lafı oldu. Orda koptum gerçekten.

Doğru söylüyorsunuz, orda patladım adama ve haklıyken haksız olan ben oldum.

Canım ne takılıyorsun daha neler nelerle karşılaşıyorsun ben 10 yıl gidip geldim vardiyalı çalışıyordum merter migrostaydım bir sapık takıldı peşime bildiğin sapık ama kendimi otobüse zor attım yaşlı teyzeler vardı yanlarına sokuldum adam gelip üstüme abandı ben ciyak ciyak bağrınca hadi git ordan kancık kuyruk sallamayınca dediler tüm otobüs şöför dahil kimse oralı olmadı başka bir durakta inip taksiye atladım . 1 hafta işe gitmedim başıma gelenleri anlattım daha yakın bir markete verdiler.
Hala kabusumdur. Çok korktum tüm otobüs acımasızca tacize uğramamı seyretti.
Şimdi eşime diyorumki zor durumda bir bayan görürsen yardım et ne olur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hakikaten insanımız tuhaf

O ne demek ya kuyruk sallamak falan.

Valla o onların terbiyesizliği. Ben İstanbul'a ilk geldiğimde yer verirdim bi amca kızdı bana otur kızım sen genç kızsın diye :31: Şimdi bakıyorum hepsi benden sağlam yaşlıların. Yorgun argın o kadar yol tepmişken bazen sırf oturmak için bir sonraki otobüsü bekliyorum. Kalkıp da kimseye yer verme mecburiyetinde değiliz. İşin cılkını çıkardılar artık. Bu nezakettir, görgü kuralıdır ama İstanbul gibi şehirde nezaket ve görgü mü kalmış acaba. Etraf sapık dolu ayakta durmak da cabası. Mecbur değiliz kimseye yer vermeye.
Ben bir kere oturuyorum nasıl yorgunum bi teyze geldi başımda dikiliyor günden dönmüş telefonda konuşuyor duyuyorum :1: kapattı gözlerimin içine bakıyor yer vereyim diye hiç keyfimi bozmadım sonra çocuklu bir bayan bindi 3-4 yaşlarında kızıyla kadın akbil basarken minik kızın demirlere sıkıca bir tutunuşu vardı ki :23: Ben de kalktım onlara yer verdim o teyze bakışlarıyla beni dövdü minik kız ise bana bakıp teşekkür edip göz kırptı :54: Çok mutlu olmuştum. Neyse uzattım bayaaa :27:

İçinden gelir birine yer verirsin. Ama yer vermeye kimse kimseyi zorlamamalı.
Bazen öyle dolu geliyor ki otobüsler ezilmek pahasına biniyorsun mecburen. Kaç yılda ne kavgalara şahit oldum ama ilk kez kavgaya karıştım.
insanlar sisteme karşı çıkıp belediyeye şikayet edeceklerine birbirlerinden çıkarıyorlar hınçlarını.

Canım boşver ya böyle insanları.. Ayrıca hamile olmana da gerek yok ki, yer verme mecburiyetimiz yok. O kadar oturan erkek varken ben mi kalkıp yer vericem ayrıca? He hiç mi yer vermiyorum, veriyorum elbette ama herhangi bir baskı yüzünden değil, o an yorgun değilsem mesela kalkarım. Bir keresinde otobüse yaşlı bir teyze bindi, onu hep görürdüm zaten çok şirin bir teyze.. Liseli çocuklar hemen kalkıp yer verdiler teyzeye ama teyze ısrarla "Yok evladım siz benden daha yorgunsunuz, zihin yorgunluğu beden yorgunluğundan kötüdür" dedi. Tabi çocuklar kabul etmediler, öyle oturdu teyze.. Demem o ki zaten gözleriyle yemeseler, kalk ben oturayım demeseler elbet vicdanen rahat etmeyip yer veren oluyor, ama diğer türlü iş inada biniyor.

Onlar muhtemelen sizin yapmışsanız eğer yüz mimiklerinizden dolayı böyle söylenmişlerdir... yanlış anlamışlardır yüz ifadelerinizi yanlış yorumlamışlardır. aksi durumda hamile kadına böyle söylenecek kadar insafsızlaşabileceklerini sanmıyorum, daha doğrusu ummuyorum..
Yaşlı engelli hamile ve çocuklara her zaman öncelik verilir çnkü....
Neyse geçmiş gitmiş takmayın siz de artık...

Canım boşver ya böyle insanları.. Ayrıca hamile olmana da gerek yok ki, yer verme mecburiyetimiz yok. O kadar oturan erkek varken ben mi kalkıp yer vericem ayrıca? He hiç mi yer vermiyorum, veriyorum elbette ama herhangi bir baskı yüzünden değil, o an yorgun değilsem mesela kalkarım. Bir keresinde otobüse yaşlı bir teyze bindi, onu hep görürdüm zaten çok şirin bir teyze.. Liseli çocuklar hemen kalkıp yer verdiler teyzeye ama teyze ısrarla "Yok evladım siz benden daha yorgunsunuz, zihin yorgunluğu beden yorgunluğundan kötüdür" dedi. Tabi çocuklar kabul etmediler, öyle oturdu teyze.. Demem o ki zaten gözleriyle yemeseler, kalk ben oturayım demeseler elbet vicdanen rahat etmeyip yer veren oluyor, ama diğer türlü iş inada biniyor.

Canım zaten hormonlar, iş stresi derken falan derken agresif oldum ister istemez. İlk başta kendime çok kızdım.Ama içimden bir seste iyi ki sessiz kalmadın diyor. Hani teyze kendisi istese neyse, ki zaten zavallım otur sen kızım dedi.
İstanbul git gide tuhaflaşıyor, insanlar bencil ve saygısız oldu.
Ayrıca saygı denilen şeyi sadece yaşlılara ve büyüklere gösterilir sanıyorlar. 5 yaşında ki çocuğunda saygı görmeye hakkı var. 70 yaşındaki adamında. Fark etmez yaş baş..

Onlar muhtemelen sizin yapmışsanız eğer yüz mimiklerinizden dolayı böyle söylenmişlerdir... yanlış anlamışlardır yüz ifadelerinizi yanlış yorumlamışlardır. aksi durumda hamile kadına böyle söylenecek kadar insafsızlaşabileceklerini sanmıyorum, daha doğrusu ummuyorum..
Yaşlı engelli hamile ve çocuklara her zaman öncelik verilir çnkü....
Neyse geçmiş gitmiş takmayın siz de artık...

Mimik yaptım mı bilmiyorum, ama zaten gözümde gözlük vardı mimik yapsamda ne kadarı anlaşılacak ki? Hem kendi kararımla kalktım sonradan onların zorlamasıyla değil ki. Trip yapacak bir durum olmadı.

Dediğiniz gibi oay geçti gitti ama ben kendimi bugün hala kötü hissettim. Akşam eve dönerken otobüste hala tedirgindim. O yüzden anlatıp rahatlamak istedim.

böyle bir durumda bir daha duymamazlıktan gel.. cevap bile verme bence.

Gerçekten çok çok saçma bir olay yaşamışsın. İnsanın durduk yere nasıl canını sıkıyorlar. Ne kadar gereksiz, boş ve şuursuz insanlar var böyle...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nasıl denk geldi bilmiyorum ama az önce kız kardeşlerim anlatıyordu, 17 yaşındalar.. Okul dönüşü otobüste oturuyorlar, kalabalık.. Çarşaflı bir kadın biniyor, bunların yanında dikiliyor. Bir kardeşimin dizinde problem var ayakta durması sakıncalı, diğeri de kadına "Özür dilerim gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum" diyor. Kadın sürekli laf sokup, çantasıyla yanlışlıkla oluyormuş gibi vuruyormuş. Sürekli de siz nerde oturuyorsunuz sizi annenize şikayet edicem deyip duruyormuş. En sonunda inerken bunlara "Domuzlar, domuz mu yiyorsunuz napıyorsunuz?" gibisinden bir laf etmiş, inmiş gitmiş. Bizimkiler şok olmuş tabi, hele de çarşaflı birinden böyle bir şey duydukları için.. Otobüstekiler kadın için "Terbiyesizlik yaptı" falan demişler. Ben de az önce dinledim ve cidden sinirlendim. :47:

Nasıl denk geldi bilmiyorum ama az önce kız kardeşlerim anlatıyordu, 17 yaşındalar.. Okul dönüşü otobüste oturuyorlar, kalabalık.. Çarşaflı bir kadın biniyor, bunların yanında dikiliyor. Bir kardeşimin dizinde problem var ayakta durması sakıncalı, diğeri de kadına "Özür dilerim gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum" diyor. Kadın sürekli laf sokup, çantasıyla yanlışlıkla oluyormuş gibi vuruyormuş. Sürekli de siz nerde oturuyorsunuz sizi annenize şikayet edicem deyip duruyormuş. En sonunda inerken bunlara "Domuzlar, domuz mu yiyorsunuz napıyorsunuz?" gibisinden bir laf etmiş, inmiş gitmiş. Bizimkiler şok olmuş tabi, hele de çarşaflı birinden böyle bir şey duydukları için.. Otobüstekiler kadın için "Terbiyesizlik yaptı" falan demişler. Ben de az önce dinledim ve cidden sinirlendim. :47:

çarşaflı cahil...
çarşafsız cahil...
insanlıktan nasibini alamamanın görüntüyle hiçbir alakası yoktur.

çarşaflı cahil...
çarşafsız cahil...
insanlıktan nasibini alamamanın görüntüyle hiçbir alakası yoktur.

Katılıyorum size harfiyen... Bilinçdışı da olsa böyle betimlemeler çok yanlış dikkat etmek lazım....

Konu sahibi, sen de o adamı da hiç ciddiye alma. Halt etsin o. İsterse hamile de olma erkekler dururken bi kadına düşmez yer vermek. Valla hiç inanmıyorum kadın erkek eşit lagalugalarına bu konuda. Niye hiç fortlanan erkek yok madem eşitiz?? Daha işten eve gidip yemekle bulaşıkla uğraşırken kadınlar bide milletin keyfini düşünmesinler bencillikse okadar da bencil olalım.

Ben istiyorum ya yapılsın pembe metrobüs de pembe vapur da pembe dolmuş da otobüs de. Sapıklık bunlarda fortlama bunlarda ter kokusu burun karıştırma türlü pislik bunlarda nedir bu iğrençlik yaa.

Ya bi de erkeklerde bi kısım var ki gözünün önünde fortlanan olsa ses çıkarmaz bide izler, ama yer kendilerinin değilse pek ala verilebilir bi başkasına. Onlar rahat etmiyo ya, sen de etmemelisin

Bıktım zaten bu erkek milletinden hastalığı regli herşeyi yargılamak da onlara düşüyo, bugün de adamın teki çıkmış regl olmak normal, olmamak hastalıktır reglken oruç tutulur diyo tvde, ölür müsün öldürür müsün ulan kaç kere regl oldun da eziyetsiz olduğunu anladın. Yeter yahu erkek mi köküne kibrit suyu!

OoOOOoHhh rahatladım bee:))

Son düzenleme:
maülkem salaklaştık aptallaştık medeniyet adı altında cahilleştik ne olduk ağzım açık izliyorum vallahi..
geçen hafta hastanedeyim devlete pek gitmem ama özele güvenim kalmayınca gittim kan verme kuyruğu var tahmini 100 küsür insan sırada bekliyor muhtemelen çoğumuz aç saat sabahın dokuzu hamileler geliyor peş peşe sizin gibi 18 haftalıkta değil bunlar 34-35-36 yakın yani doğumları bir Allah'ın kulu da güvenlik dahi siz önden kanınızı verin demedi...biraz söylendim biraz hak veren oldu ama kimse çıtını çıkarmadı kızlarında bir talebi olmadı çatır çatır arka sıralara gittiler...
Bursa'dayım evim Osmangazi'deyken otobüse çok biniyordum hususi yarısı boş bir otobüste yaşlı bir amcanın tepeme dikilere kalk buraya ben oturcan sen öne git dediğini bilirim..bazen sapıtıyorlar işte ...yada taşıtların boş kahramanlarıyla bende sizin kadar çok karşılaştım...fakat cevap mevap veremem terbiyesiz laf edene kadar kendi kalksın yer versin dingil.:53::53::53::53::27::27:

Onların terbiyesizliği canım sen kesinlikle haklısın.
Kimseye de yer verme, Allah korusun trafikte karnın birine bi yere çarpsa, birden halsizleşsen onların mı faydası olacak sana.

Aaaa siz niye utanıyorsunuz acaba? O minibüste olup sizinle birlikte tartışırdım. Terbiyesiz herif... tek adam değil, minibüstekiler de fena değilmiş.. Hem siz neden yer veriyorsunuz, Allah korusun, bebeginiz var karninizda..

Bunu duydum simdi ya bundan sonra nine ve dede dışındakilere hiç yer vermem.. Banane yahuu, cıkmasınlar iş saatinde sokaklara... Ki kendi annem de dahil aynen bunu söylüyorum.. Her sabah otobüse binip işe gitmeyi biliyolar ama gözleriyle de yemeyi ihmal etmiyorlar. yok canım.. :117:
Hiç kusura bakmasınlar.. :47::37:

Son düzenleme:
Back
X