• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden böyle?

Toplu taşımalarda dayanamadığım iki şey:

- "Yer ver" dayatması.
- Dolmuşa binince koşup boş koltuğa oturan sonra da diğer insanlarla şoföre ücret gönderen insanlar. Özellikle bu ikincisine tahammülüm yok. Sen, olması gerektiği gibi, önce ücretini ödeyip sonra boş yer varsa oturuyorsun. O sırada akıllının biri senden sonra binmesine rağmen koşup oturuyor, parayı da - sen ayaktasın ya- senin götürmeni bekliyor. Ya da oturan on kişiyi rahatsız ederek elden ele gönderiyor.

Konu sahibi arkadaşım, o dolmuşta ben olsa idim, emin olun sizi savunurdum.

Bence siz haklısınız malesef insanlarımız çok anlayışsız durumunuzu belirtmişsinz hala sizden yer vermenizi bekliyorlar insafsızlık yaptıkları bunu gören duyan diğer insanlar kalkıp yer vermeliydi diye düşünüyorum.

:47::47: iki tane ensesine çakasım geldi adamın .. Boşverin takmayın

Ahh ben ne çektşm, otobüs faciasından.
Okula otobüsle giderdim, kocaman çanta, defterler falan.
Okul tüm gündü bir de zorla ayakları sürüyerek çıkıyordum.
Allah kahretsin ki hep gezmeci teyzeler denk gelirdi çıkış saatime.
Onların günden dönme saatleri ile çakışırdım hep.
O kek, pasta yemiş , bense aç ve yorgun, erken kalktığım için uykusuz halde olurdum.
Ve maalesef toplum dayatması yüzünden ayakta giderdim. Pastacı teyzeler de otururlardı...
Valla şimdi de içimden gelirse yer veriyorum.
Lys sınavına giderken bile bir güzellik yaptım birine. Tavır önemli, yer verdiğimde gözleri ile de olsa teşekkür ediyorsa, vermeden önce başıma dikilip taciz etmiyorsa ne ala!
Ama yok anlattığınız gibiyse, bağırmakla kalmam ben, siz yine iyi idare etmişsiniz. Ben arsızım valla yolardım onu orada:27:
Unutun olayı, bebiş için:49:

Dünden beri kafama çok takıldı anlatmak istedim,

Olay bir anda gelişti ve sinirime hakim olamadım. Ama bir yandan iyi yaptım diyorum bir yandan kendimi rezil olmuş, saygısız ve kaba hissediyorum.

Dün işten izin alıp biraz erken çıktım, eski mahallemdeki sağlık ocağına gittim ordan minibüse bindim, Ümraniye ye kadar gelip ordan eve gelen otobüslere binebilmek için. Ben minibüse bindiğimde yarı boştu ve kapının karşısındaki koltuğa oturdum. Birkaç durak sonra minbüs birden çok kalabalık oldu. ben bu esnada telefonla falan konuştum sağıma soluma falanda hiç bakmadım.

Sonra adamın biri omzuma dokundu bayan kalkarmısınız şu teyzeye yer verin dedi. Ben de önce bir an ben hamileyim başka birinden rica etseniz dedim. Sonra anlık olarak düşündüm ki zaten 5 dk ayakta gideceğim ve sonra ineceğim.Zaten kalabalık, teyze çok yaşlı değil ama uzatmadım kalktım hemen yer verdim. Hepi topu 10 sn içinde yer verdim yani.Ben ayağa kalkınca teyze otur kızım sen falan dedi. Adam birşeyler söyledi ama anlamadım ne dediğini. Yok yok teyze gel otursen dedim.Teyzeyle yer değiştirirken adam "sen geç anne, rahatını bozduk hanımefendinin" dedi. Bu cümle beni çığırımdan çıkardı o anda..

Birden adama bağırmaya başladım. Siz anlamadınız galiba ben hamileyim başkasından rica edin dedim, hala neyin derdindesiniz dedim. Sen orda yakında oturuyorken arkadaki mi kalkacak dedi. O kadar genç insan var elbet biri verir yer dedim. Sonuçta ben de verdim. Niye söyleniyorsun hala durumumu izah etmeye çalıştım sana dedim. uzatma bilem ne falan bişeler sayıyordu ben sustum ama bayağı bağrıştık minibüste.

O sırada arkamdan milletin konuşmalarını duydum inene kadar. Aman oda yaşlanacak, terbiyesiz bas bas bağrıyor hamileyim diye daha ne laflar.. hem sinirlendim hem üzüldüm. Sonuçta adam kahraman oldu bende terbiyesiz kadın..

Neticede hergün işe gidip gelirken en az 4 vasıta değiştiriyorum ve yolum trafiksiz ortalama 50 dk. Trafik varsa 2 saati buluyor. Eğer oturacak yer varsa otururum yoksa kimseden yer vermesini bile beklemem. Çok şükür ayakta durabilecek kadar enerjim var. Ama otobüste yada minibüste yer verecek o kadar insan varken beni kaldırması tuhaf değil mi? Hadi tamam fark etmediği için söyledi bende durumumu izah ettim. Israr neden? Israrı geçtim zaten kalmışım daha ne diye laf söylüyorsun üzerine.
Benim 40 derece sıcakta minibüsle seyehat etmek ve ayakta kaln insanları izleyip keyif yapmak gibi bir zevkim yok. Evime gitmeye çalışıyorum sadece herkes gibi.

Dünkü bu olaydan beri otobüste dolmuşta insanlardan bir çekinir oldum. Hatta neredeyse utanacağım otobüse binmekten..

Bu hayatta kimseyi memnun edemezsiniz bence kendinizi suçlamayın sizin hamile olduğunuzu öğrendikten sonra bile size o kadar laf söylüyorlarsa kendi ayıpları onlar görmesede Allah görüyor biliyor içinizi siz rahat olsun :16: :31:

üzgünüm ama maalesef ki yaşlılarımız çok bencil. malum Ankara'da yaşlılara toplu taşıma bedava. ben bu yer sorunlarından dolayı otobüs boş olsa da oturmazdım hamileyken bile. hamileliğimin son döneminde doktorum hamileliğimin riskli olduğunu ve yatmam gerektiğini söyledi. hastane çıkışı çökmüş bir halde otobüse bindim, oturdum. arkamdan yaşlı amca geldi "kalksana biz oturalım" dedi. "amca hamileyim " dedim. hemen sonraki durakta teyze almış eline çuvalları "sen kalkta ben oturayım " dedi. kalktım o halimle, oturdu. 1 hafta sonra doğumum oldu zaten.

tamam yaşlılarda gezsin ama biz çalışıp yoruluyoruz, hele çocuklar okula, ordan kursa, sınav, ders, sırtlarında kitaplar. yaşlılarsa ulusa ekmek almaya, namaz kılmaya gidiyorlar. ben nasıl gidemem diye evden çıkmıyorum ama onlar kendilerine güveniyorlar ki gidiyorlar. kimse kimseye yer vermek zorunda değil, veren de saygısından verir.

şükür ki evimi yakına taşıdım da kurtuldum toplu taşıma derdinden

otobüs minibüsten nefret eder oldum resmen :47: koca adamlar yer kapma savaşı verip yaşlı olsun hamile olsun yer vermiyo sonrada bayandan yer rica ediyo ya nasıl vicdan ?konu sahibi arkadaşım sen hiç utanma gerçekten utanması gereken ordaki insanlar insanlıklarını unutmuş hepsi sanırım

Ahh ben ne çektşm, otobüs faciasından.
Okula otobüsle giderdim, kocaman çanta, defterler falan.
Okul tüm gündü bir de zorla ayakları sürüyerek çıkıyordum.
Allah kahretsin ki hep gezmeci teyzeler denk gelirdi çıkış saatime.
Onların günden dönme saatleri ile çakışırdım hep.
O kek, pasta yemiş , bense aç ve yorgun, erken kalktığım için uykusuz halde olurdum.
Ve maalesef toplum dayatması yüzünden ayakta giderdim. Pastacı teyzeler de otururlardı...
Valla şimdi de içimden gelirse yer veriyorum.
Lys sınavına giderken bile bir güzellik yaptım birine. Tavır önemli, yer verdiğimde gözleri ile de olsa teşekkür ediyorsa, vermeden önce başıma dikilip taciz etmiyorsa ne ala!
Ama yok anlattığınız gibiyse, bağırmakla kalmam ben, siz yine iyi idare etmişsiniz. Ben arsızım valla yolardım onu orada:27:
Unutun olayı, bebiş için:49:

benimde iş çıkış saatime denk geliyo o teyzeler bide kalk biz oturalım diyen var az erken çık iş saatine denk gelme ne olur yani yolda dedikodu yapmaları hele ağızda sakız olup cak cak çiğneyenler var sakızı alıp saçına yapıştırasım geliyo koca kadınlar ağızda sakız cak cak sinirim bozuluyo o sesten zor tutuyorum kendimi

benimde iş çıkış saatime denk geliyo o teyzeler bide kalk biz oturalım diyen var az erken çık iş saatine denk gelme ne olur yani yolda dedikodu yapmaları hele ağızda sakız olup cak cak çiğneyenler var sakızı alıp saçına yapıştırasım geliyo koca kadınlar ağızda sakız cak cak sinirim bozuluyo o sesten zor tutuyorum kendimi

bende cok dertliyim bu konularda....
her aksam isyan ediyorum..
ilk baş o iğrenc 500 T otobüsleriyle Levente gidip ordan bir otobüs daha...

barut gibi oluyorum resmen.. çatacam birine cok az kaldı :47::47::47:

vermiyorum o kadınlara yer vermiyorum vermicem dee!!!

Son düzenleme:

Valla haklısın, sen kek pasta ye göneği büyüt. Ben de yorgun argın işten, okuldan çıkayım. Sen otur, ben ayakta gideyim.
Yok kardeş bunun saygı ile alakası yok. Vicdanla alakası var.
Vicdansız zaten saatlerdir oturuyorsun, belli zaten günden geldikleri de.
Terle karışık belissima kokusu, pahalı çantalar falan klasik altın günü yani. Üff ne sinirlendim şimdi. Tam 4 sene çektim hee:ssz:

geçen bir tanesi vardı teyzeye yalvardılar oturmadı siz işten geldiniz yoruldunuz yavrum dedi ben gezmeden geliyorum tüm gün oturdum keyif yaptım ayıp bana yer verirseniz dedi kadın o kadar tatlıydıki öpesim geldi zorla ikna edip oturttular kimide var yaşı en fazla 35 gelip dikilio tepende üzerine abanıyo resmen yer ver der gibi deli ediyolar insanı zaten hep bayansa oturan yaşıda genç deilse ben direk kalkıyorum yada kalkmayan baylar var kimseyi beklemiyorum ozman kalkıyorum ama günden dönenlere yer vermek istemiyorum:47:

Valla haklısın, sen kek pasta ye göneği büyüt. Ben de yorgun argın işten, okuldan çıkayım. Sen otur, ben ayakta gideyim.
Terle karışık belissima kokusu, pahalı çantalar falan klasik altın günü yani. Üff ne sinirlendim şimdi. Tam 4 sene çektim hee:ssz:

ben hala çekiyorum canım gerçekten sinir bozucu geçen bir kız var elinde karton poşet bu kola takıp hava yapan tipler varya onlardan hatun poşet tak tuk çarpıyo bana umrunda değil hava basıcakya poşetini diğer koluna alırmısın dedim alamam böyle durucak dedi alıp yırtmadan çek dedim baktı ondan daha tehlikelisi var çekti :1: tavırlı tavırlı hala anlamış değilim omuza çanta takma koluna tak sosyetemi olunuyo öyle takınca dahamı havalı gösterio yada elinde tutunca ezikmi olunuyo valla bilen varsa açıklasında bende rahatlıyım:1:

ben hala çekiyorum canım gerçekten sinir bozucu geçen bir kız var elinde karton poşet bu kola takıp hava yapan tipler varya onlardan hatun poşet tak tuk çarpıyo bana umrunda değil hava basıcakya poşetini diğer koluna alırmısın dedim alamam böyle durucak dedi alıp yırtmadan çek dedim baktı ondan daha tehlikelisi var çekti :1: tavırlı tavırlı hala anlamış değilim omuza çanta takma koluna tak sosyetemi olunuyo öyle takınca dahamı havalı gösterio yada elinde tutunca ezikmi olunuyo valla bilen varsa açıklasında bende rahatlıyım:1:

Tamamen uyuzluk, moda ile alakası yok bunun.
Çevreye sorunlu, duyarsız imajı versin de nasıl verirse versin.
Aykırı olmak için çabalamakta kendisi. Yalnız sadece kezban olabiliyorlar farkında değiller.
Terbiyeli olunca havanız kaçmıyor, çevreyle normal bir iletişiminiz olunca çekiciliğinize falan bir şey olmuyor.
Hep şu yabancı özentiliği ya, bunalımlı şarkılar dinleyip bu hale geliyorlar.

Hamile olduğunu söylediğin halde neden hala laf demiş anlamış değilim başka kimse gebeyim dediğini duymadı mı karnını da mı görmediler? zaten kalkmışsınız yani sorsaydınız sizin eşiniz hamile olsa aynı şekilde davranır mıydınız diye. Boş verin bu hep toplu taşıma araçlarında yaşanan sorunlar zaten yapacak bir şey yok hepimizin her gün başında yani bu konuda sorun yaşamayan tek bir insan yoktur herhalde. Ben evlendiğimden beri eşimle gidip geliyorum arabayla ama hala bekarlık zamanımda yaşadıklarımı unutmam neler neler.

Tamamen uyuzluk, moda ile alakası yok bunun.
Çevreye sorunlu, duyarsız imajı versin de nasıl verirse versin.
Aykırı olmak için çabalamakta kendisi. Yalnız sadece kezban olabiliyorlar farkında değiller.
Terbiyeli olunca havanız kaçmıyor, çevreyle normal bir iletişiminiz olunca çekiciliğinize falan bir şey olmuyor.
Hep şu yabancı özentiliği ya, bunalımlı şarkılar dinleyip bu hale geliyorlar.

sadece merakımdan bir gün sorucam benim bildiğim çanta omuza takılıyo siz neden dirsekte taşıyosunuz diye çantayı kafaya yemeden cevap istiycem iş çıkışları belirli olanlarla aynı minibüste akşamları sürekli karşılaşıyorum zaten sorucam merakımı gidersin hanfendi paçoz dahamı kibar oluyomuş milletin kafasına çarpa çarpa gidince

Yaa vallahi billahi aklımdaki tüm herşeyi yazmışsınız.
Ya güne kahvaltıya gidiyodur, ya da bu mevsimler plajdan dönüyolardır kafalarda hasır şapkalarla hanımlar. Ya tamam saygımız var, Allahın ne yaşatacağı belli olmaz ilerde bizde yaşlanıcaz tamam ama snn verdiğin parayı bende verdim ki herşeyden öte ben 9 saat boyunca eşşek gibi ayakta çalıştım.
Sen anca yedin içtin kankalarınla şen şakrak muhabbetler ettin ve şöle bişey de var ''biz zaten kime yer vermemiz gerektiğini çok yorgun da olsak vicdanen ayırt edebiliyoruz yani.''
Ayrıca da hamile bayana yer vermeyen ve hatta onların yer vermesini bekleyen zihinler benim karşıma çıkmasın, çok pis tepki veririm, yazık günah ya.

Yaa vallahi billahi aklımdaki tüm herşeyi yazmışsınız.
Ya güne kahvaltıya gidiyodur, ya da bu mevsimler plajdan dönüyolardır kafalarda hasır şapkalarla hanımlar. Ya tamam saygımız var, Allahın ne yaşatacağı belli olmaz ilerde bizde yaşlanıcaz tamam ama snn verdiğin parayı bende verdim ki herşeyden öte ben 9 saat boyunca eşşek gibi ayakta çalıştım.
Sen anca yedin içtin kankalarınla şen şakrak muhabbetler ettin ve şöle bişey de var ''biz zaten kime yer vermemiz gerektiğini çok yorgun da olsak vicdanen ayırt edebiliyoruz yani.''
Ayrıca da hamile bayana yer vermeyen ve hatta onların yer vermesini bekleyen zihinler benim karşıma çıkmasın, çok pis tepki veririm, yazık günah ya.

Hayır bir de eşek ölüsü gibi okul çantası var omzumda. Taşıya taşıya omzumun kemikleri belirgin hale gelmiş halde.
Sanki ben bedava bindim de o para vermiş gibi havalar falan.
Yaşlılık kavramı abartılıyor bizim ülkemizde azıcıkta.
Tamam benim babam da yaşlı biraz, geç evlenmiş falan. Şimdi beni anlamayanlar olacaktır, kendi anası babası da yaşlanmayacak mı falan derler diye yazıyorum.
Valla bir belgesel seyrettim, bir Avrupa ülkesiydi. Adam 70 yaşında hala çalışıyordu...
Bizde de 50 deyince, bedenen rahatsızlığı olmasa bile otobüsteki hamile kadınları yerinden kaldırırlar. Yaş 50 ya yaşlandı malum...:ssz:

Nasıl denk geldi bilmiyorum ama az önce kız kardeşlerim anlatıyordu, 17 yaşındalar.. Okul dönüşü otobüste oturuyorlar, kalabalık.. Çarşaflı bir kadın biniyor, bunların yanında dikiliyor. Bir kardeşimin dizinde problem var ayakta durması sakıncalı, diğeri de kadına "Özür dilerim gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum" diyor. Kadın sürekli laf sokup, çantasıyla yanlışlıkla oluyormuş gibi vuruyormuş. Sürekli de siz nerde oturuyorsunuz sizi annenize şikayet edicem deyip duruyormuş. En sonunda inerken bunlara "Domuzlar, domuz mu yiyorsunuz napıyorsunuz?" gibisinden bir laf etmiş, inmiş gitmiş. Bizimkiler şok olmuş tabi, hele de çarşaflı birinden böyle bir şey duydukları için.. Otobüstekiler kadın için "Terbiyesizlik yaptı" falan demişler. Ben de az önce dinledim ve cidden sinirlendim. :47:

Al işte nefret toplumu olduk..
Allah bilir çok yaşlıda değildir. Gerçekten yaşlı olan zaten uğraşmıyor. Annesine şikayet edince nolcak mış çok merak ettim :1:

üzgünüm ama maalesef ki yaşlılarımız çok bencil. malum Ankara'da yaşlılara toplu taşıma bedava. ben bu yer sorunlarından dolayı otobüs boş olsa da oturmazdım hamileyken bile. hamileliğimin son döneminde doktorum hamileliğimin riskli olduğunu ve yatmam gerektiğini söyledi. hastane çıkışı çökmüş bir halde otobüse bindim, oturdum. arkamdan yaşlı amca geldi "kalksana biz oturalım" dedi. "amca hamileyim " dedim. hemen sonraki durakta teyze almış eline çuvalları "sen kalkta ben oturayım " dedi. kalktım o halimle, oturdu. 1 hafta sonra doğumum oldu zaten.

tamam yaşlılarda gezsin ama biz çalışıp yoruluyoruz, hele çocuklar okula, ordan kursa, sınav, ders, sırtlarında kitaplar. yaşlılarsa ulusa ekmek almaya, namaz kılmaya gidiyorlar. ben nasıl gidemem diye evden çıkmıyorum ama onlar kendilerine güveniyorlar ki gidiyorlar. kimse kimseye yer vermek zorunda değil, veren de saygısından verir.

şükür ki evimi yakına taşıdım da kurtuldum toplu taşıma derdinden

Allah bağışlasın yavrularınızı..

İnsanlarımız yaşlılığı hastalık gibi algılıyorlar. Yaşlılıkla beraber gelen bir çok hastalık var oturup yatmaktan çok spor yapmayı, sağlıklı beslenmeyi gerektiren. Onları bile abartıp kullanabiliyorlar.

Teyzenin dizinde kireçlenme var. Doktor kilo ver teyze, yürüyüş yap demiş. Ay nasıl yapayım bacaklarım şişiyor, ağrım var diye yakınıyor. Ağrısı çok ama otobüse binip salı pazarına gidebiliyor maşallah. O zaman ağrımıyor dizleri.
Kararsızlar.. Çok hastaysan ya hiç çıkma evden yakın yerden hallet işini, yok değilsen o zaman otobüste, mnibüste insanları tırtıklama. Zaten seni yorgun bitkin halsiz gören yer vermek isterse verir.

Allah size sabırlar versin..

Hergün 500t kabusu yaşıyorsunuz.
Benim oturduğun istikamette pek farklı değil ama yinede 500T nin eline su dökemez..
Sabah sabah insanın işe gidene kadar zaten tüm enerjsini sömüyor..

Back
X