- 17 Eylül 2009
- 214
- 8
Birinci ayın bitmek üzere o zaman canım :) Bravo sana kilona göre çok iyi incelmişsin :) Ben 82'den 77'ye düştüm aslında biraz daha fazla vermeyi düşünüyordum ama olsun bu da keser beni bir süreliğine :) Ben Recovery Week'deyim şuan, bugün ilk günümdü öldürdü beni sağolsun :) Aslında Insanity sanki bacakları daha çok eritirmiş gibi görünüyor ama nedense benim de belim çok inceldi(10cm) bacaklar 3'er cm
Ben de yurttayım ama kimse benim vücudumdan önemli değil dermişim :) Şaka bir yana elimden geldiğince az gürültü çıkarmaya çalışıyorum, ne yapayım, okul var, sınav var eğer akşama bırakırsam hayatta yapmam. Sabah aç karnına yapıyorum üstüne de ekmeksiz mis gibi kahvaltı, yarım litre süt deme keyfime :)
Canım şimdi iki video var takvimde core cardio balance var ama daha çabuk etki görmek için max interval sports trainingi tavsiye ediyorlar :) Aslında çoook zor değil ama recovery week olunca bir rahatlama çökmüştü esneme germe yaparım diye düşünmüştüm belki de o yüzden biraz ağır gelmiş olabilir bana :) 2. ayın zor geçeceği kesin ama sonuçta programın yarısından çoğu bitmiş oluyor bu gazla bitiririz bence :)Amanııın recovery week zor mu hiç bakmadım videoya:) valla şaşırıyorum o kadar ses yapıyorum henüz bir uyarı gelmedi alt komşularım yaşlı bir çift :))
Evet hep alt bölgeyi çalıştırıyor yoğunlukla ama alt kısımdan 1 cm incelmedim..
Bakalım 2. Ay nasıl geçecek:)
Canım şimdi iki video var takvimde core cardio balance var ama daha çabuk etki görmek için max interval sports trainingi tavsiye ediyorlar :) Aslında çoook zor değil ama recovery week olunca bir rahatlama çökmüştü esneme germe yaparım diye düşünmüştüm belki de o yüzden biraz ağır gelmiş olabilir bana :) 2. ayın zor geçeceği kesin ama sonuçta programın yarısından çoğu bitmiş oluyor bu gazla bitiririz bence :)
Aynen canım şaka maka bitti birinci ay benim yarın 5. haftam bitiyor kendime inanamıyorum :) 2. ayın yanında 1. ay ısınma gibi kalıyor diyorlar :)Bende cardio recovery gibi germe hareketleri sanıyodum.. Tam gaz devam demek ki.. Evet valla inanamıyorum kendime 1 ay bitti hiç böyle istikrar göstermemiştim pes etmiştim. 2. Ayı da yaparız evelallah:))) sonuçlar mükemmel olacak. 2. Ay çok etkiliymiş.
Ben ilk ısınma hareketlerini hiç sevmiyorum ya butt kicks high kness jumping jack acayip yorucu ve nabzım deli gibi atıyor.
Aynen canım şaka maka bitti birinci ay benim yarın 5. haftam bitiyor kendime inanamıyorum :) 2. ayın yanında 1. ay ısınma gibi kalıyor diyorlar :)
Isınma hareketleri gerçekten birden kalbe yüklenecek tarzda hareketler. Mesela ben genelde bir on dakika yürüyüp başlıyorum çünkü nefes nefese kalıyorum. Önden biraz ısınırsan canım daha rahat yapıyorsun :) Benden sana tavsiye
Canım ben şuan ikinci ayımın ilk haftasındayım gelişmeleri kaydetmek istedim :) Normalde ikinci aya çok zor diyorlar ama kesinlikle birinci ayın ilk haftası kadar zorlamıyor hareketler hatta çok eğlenceli :)Aynen Çok fena zorlanıyorum ve yapamıyorum. yürüyüşü denicem canım teşekkürler:)
Pazartesi günü başlıyor recovery week..
Artık hareketleri ezberlemiştim monotonlaşmıştı iyi geçer umarım:)
Shaun t ye selam insanity e devam
Canım 9 haftalık bir program her hafta 6 gün egzersiz 1 gün dinlenme günü olmak üzere programlanmış :)hergün mü yapıyorsunuz kızlar?
Canım ben şuan ikinci ayımın ilk haftasındayım gelişmeleri kaydetmek istedim :) Normalde ikinci aya çok zor diyorlar ama kesinlikle birinci ayın ilk haftası kadar zorlamıyor hareketler hatta çok eğlenceli :)
Benimde 2. ayın ilk günüydü bugün. Fit test le beraber ard arda yaptım diye mi bilmem beni çok zorladıhatta son 2 set kala kapadım videoyu. Galiba 2. ay zor geçecek benim için:/
Recovery week süperdi ya hatta onlarla beraber ilk defa yapıyodum. Çok mutlu oluyodum.
Canım ben birazcık hile yaptım ilk gün:) Ben sabah çok erken kalktığımdan fit testte aşırı zıplama olduğundan fit testi bu cumartesi yaptım öyle olunca ilk gün sadece max interval circuiti yaptım :) Aslında evet tabiki birinci aydan çok daha zor normalde ısınma ve esneme hareketleri bitince 25 dakika olurdu toplam yapacağımız spor şuan yaklaşık 40-45 dakika arası sürüyor ve tabiki vücut çok yoruluyor ama ilk ayın ilk haftası gibi zorlamıyor beni en azından. Yapsam mı yapmasam mı diye tereddüte düşmüyorum :) Bugün 7. haftama başlıyorum sadece 3 hafta kaldı bunun mutluluğuyla yaşıyorum :)
Benim de bacaklarımın arkası ağrıdı canım birkaç gün ama geçti şuan :) Birkaç güne açılırsın merak etme :) Ama gerçekten de bitmiyor bak haklısın o konuda :)Benim ilk günkü gibi hamlık agrilarim oldu sanki ilk kez yapiyormuş gibiyim. Farkli hareketlerle farkli kaslar calisti galiba. Valla neymis bu 2. Ay .. Yap yap bitmiyor:)
Benim de bacaklarımın arkası ağrıdı canım birkaç gün ama geçti şuan :) Birkaç güne açılırsın merak etme :) Ama gerçekten de bitmiyor bak haklısın o konuda :)
Bugünle beraber 1 haftayı bitiriyorum. Valla çok fenaymış :) ağrılarım azaldı ama hala var öksürüken karın kaslarım ağrıyor.
Benim anlamadığım incelme devam etti ama kilom -1 sadece. Neden öyle anlamıyorum.
Insanity yapıyoruz canımslmlar insanty normal versiyon mu yoksa t 25 mi yapıyorsunuz.
Merhaba canım ben henüz bitirmedim ama son iki haftamın içindeyim :) P90x de insanity de kilo verdirip vücudu sıkılaştırmaya dayalı programlar ancak insanity daha fazla cardio ağırlıklı bir program, çok daha fazla kilo verebilirsin; P90x daha çok kas yapmaya dayalı bir program, P90x yaparak daha çok şekillendirebilirsin vücudunu. P90x bafiks barı gibi aletlerle çalışmayı gerektiren bir program, insanity de hiçbir alet kullanılmıyor. Ancak şöyle de bir durum var ki senin kilo fazlan az eğer gerekli aletleri sağlarsan P90x yaparak bir yandan kilo verip bir yandan sıkılaşabilirsin. Insanity de yapabilirsin elbette ama bence P90x sana çok daha yararlı olur. Ben 76 kiloyum şuan mesela ben de sıkılana kadar insanity tekrarlamayı düşünüyorum. 60 kiloya yaklaşınca ben de P90x yapmayı planlıyorum. Ayrıca dizimde sıkıntı var demişsin, yabancı forumları takip ettiğimde insanity'nin en çok eleştirilen yönünün çok fazla zıplama vb. hareket içerdiği için dizlere fazla yük bindirdiği için yapanların diz ağrısı çekmesine neden olduğunu gördüm. Beachbody'nin hitap ettiği kesim genel olarak Amerika'nın obez insanları olduğu için diz ağrısı yaşayanların çok fazla olması çok normal. Ben obez değilim ama başladığımda 82 kiloydum, ilk iki hafta hem kaval kemiklerimden hem de dizimden rahatsızlandım. Benim kilom da fazla tabiki onun da etkisi var. Ama dizimden rahatsızım demişsin sende de benzer bir problem yaratması muhtemel. P90x'in türkçe sitesi var orayı inceleyebilirsin. Eminim sana yol gösterici olur :)herkese merhabaaaburalardan epeydir uzagım. jillian michaels la 2 ayımı geçirip mükemmel bir değişime imza attıktan sonra spor vazgeçilmez oldu benim için iki senedir. insanity e de bir ara ugradım sonra nedense vazgectim. nedenini hatırlayamıyorum 2 senedir salon sporu yapıyorum ama bu sadece vucudumu korumama yardım etti. anladımki kendi agırlıgınla yapılan spor en güzeliymiş. spor üyeliğim de bitiyor sınavlardan sonra insanity yapmayı düşünüyorum ama p90x le ikisi arasındayım insanity yapıp tamamlayabilenler bir yardımcı olabilirmi? kilo olarak 5 kilo daha vermem lazım ideal için ve amacım kaslarımı belirginleştirmek şekle girmek daha fazla. insanity bunda yeterlimi?
aslında yapabileceğim konusunda da tereddutlerım var fazla spordan dolayı sag dizimde agrı var spor yaptıgım zamanlarda zorladıgımda agrı yapıyor. ne yapabileceğimi bilmiyorum
Merhaba canım ben henüz bitirmedim ama son iki haftamın içindeyim :) P90x de insanity de kilo verdirip vücudu sıkılaştırmaya dayalı programlar ancak insanity daha fazla cardio ağırlıklı bir program, çok daha fazla kilo verebilirsin; P90x daha çok kas yapmaya dayalı bir program, P90x yaparak daha çok şekillendirebilirsin vücudunu. P90x bafiks barı gibi aletlerle çalışmayı gerektiren bir program, insanity de hiçbir alet kullanılmıyor. Ancak şöyle de bir durum var ki senin kilo fazlan az eğer gerekli aletleri sağlarsan P90x yaparak bir yandan kilo verip bir yandan sıkılaşabilirsin. Insanity de yapabilirsin elbette ama bence P90x sana çok daha yararlı olur. Ben 76 kiloyum şuan mesela ben de sıkılana kadar insanity tekrarlamayı düşünüyorum. 60 kiloya yaklaşınca ben de P90x yapmayı planlıyorum. Ayrıca dizimde sıkıntı var demişsin, yabancı forumları takip ettiğimde insanity'nin en çok eleştirilen yönünün çok fazla zıplama vb. hareket içerdiği için dizlere fazla yük bindirdiği için yapanların diz ağrısı çekmesine neden olduğunu gördüm. Beachbody'nin hitap ettiği kesim genel olarak Amerika'nın obez insanları olduğu için diz ağrısı yaşayanların çok fazla olması çok normal. Ben obez değilim ama başladığımda 82 kiloydum, ilk iki hafta hem kaval kemiklerimden hem de dizimden rahatsızlandım. Benim kilom da fazla tabiki onun da etkisi var. Ama dizimden rahatsızım demişsin sende de benzer bir problem yaratması muhtemel. P90x'in türkçe sitesi var orayı inceleyebilirsin. Eminim sana yol gösterici olur :)
Insanity P90x'ten daha çok efor sarfettiriyor o yüzden emin ol Insanity daha zor :) Ben P90x yapmadım ama Insanity'yi bitirip P90x yapanlar, insanityden daha kolay olduğunu söylüyorlar :) Ben onların yalancısıyımteşekkürler canım. insanity yi düşünmemin sebebi agırlık barfiks olmaması. o düzeni kurmak zor gibime geldi. barfiks özellikle onu kuracak düzenim yok yanibir de p90x 90 gün insanity 60 bitirmem daha kolay diye düşündüm araya sınavlar girince p90x i bitiremeyebilirim artı internetten baktıgımda nedense insanity yapanların daha çok fark var resimlerinde. dizimde sorun oluşmadan önce 1 hafta falan yaptım bi sıkıntı yaratmadı ama şimdi korkuyorum
sende nasıl değişimler var incelme var mı.
ya dediğim gibi p90x çok fazla alet edavat gerektiriyor. ortam müsait değil vs. aslında onu daha çok yapmak istiyorumInsanity P90x'ten daha çok efor sarfettiriyor o yüzden emin ol Insanity daha zor :) Ben P90x yapmadım ama Insanity'yi bitirip P90x yapanlar, insanityden daha kolay olduğunu söylüyorlar :) Ben onların yalancısıyımInsanity'de Shaun T hareketleri maksimum 6 saniye gösteriyor mola yok hiç, P90x'te hareketleri güzelce anlatan Tony Horton var bu da sana mola oluyor yani :) Bazen bırakasım geliyor videonun ortasında canımı çıkarıyor çünkü :) P90x tüm vücudu çalıştıran Insanity'e göre daha tam bir program bana göre. P90x değişimleri çok daha iyiydi canım ben baktığımda :) Ben bir 15 kilo daha verirsem hemen başlayacağım :)
Canım ister P90x ister Insanity olsun azmin olursa bitirebilirsin ancak ben bundan önceki sene iki kere başlayıp bıraktım Insanity'i şevk varsa eylem de olmalı, kilo vermek istiyoruz ama bakalım o kiloları vermek için yeterince çaba göstermeyi göze alabiliyor muyuz? Benim sınavlarım Insanity'nin 5. haftasında başladı arkadaşlarım mola ver dedi sporla sınav aynı anda yapılmazmış, ikisinden birini aksatırmışım. İnan ki öyle olmadı sabah 5:30'ta kalkıp yaptım, insan isteyince öyle bi güzel yapıyor ki. Bu sporların %80'i kafada bitiyor gerçekten. O yüzden iyice düşün başla. Yarıda bırakılan spor kadar insanın özgüvenini sarsan bir şey var mı acaba? Sonradan dağ gibi büyüyor çünkü gözünde. O yüzden bu 60 gün 90 gün olayına kafa yorma vücuduna en çok etki edecek sporu yap hem bak ben 60 günü bitirmek üzereyim ama birkaç set daha yapmak istiyorum o zaman benim Insanity maceram da yaklaşık 200 gün sürecek :)
Vücudumda incelme oldu önce belim inceldi 87 cmdi şuan 76 cm civarında, kalçam 114 cmdi şuan 109 cm basenlerim eridi alt bacaklarım çok kalındı onlar da inceldi ama bu incelmeler ilk ay değil 5. haftadan sonra oldu bacaklarımda. Önceden 32 beden kota zor girerdim şuan 30 beden pantolonum vardı ona girebiliyorum. Ailem arkadaşlarım herkes çok şaşkın, herkes bakalım bu sefer hevesi ne kadar sürecek diyorlardı, şuan herkes bozuldu :) Ben kazanmaya başladım