Leithia canım cevap için dönmüşsün, teşekkürler canım.böyle insanlara bayılırım, sadık dürüstlük göstergesidir benim için.Şifa orucunun olayı zaten o, arkasından "yediklerinize dikkat etmeniz" mümkün değil. Çünkü hem metabolizmayı aç bırakıp onun hızını yavaşlatıyor, kıtlığa girdiğini düşündürüp strese sokuyorsunuz, hem de ardından vücut yemek yemeye saldırıyor. Hem metabolizma yavaşlıyor, hem aşırı yemek yiyorsunuz yani. Bu şifa orucunun adı "şifa", yani sağlık. Sağlıksız insanlar için yani. Ameliyat öncesi doktorların ameliyata girecek hastalarının içini boşaltmak için yaptıkları bir oruç. Bunu zayıflamak için kullananlar içinin temizlendiğini söylüyor ama ardından kat kat kilo alıyorlar ne yazık ki.
Dukan uzun vadede sürdürülebilen bir diyet değil bence, en başta pahalı. Dukan kesinlikle o kalori olayını hesaplamıştır, yoksa sınırsız protein alarak zayıflamak mantıklı değil.
Detoks denilen şey yalan, bir şeyler içerek vücudumuzdaki toksinleri atabileceğimizi düşünmüyorum. Ama vücudumuzdaki eksik mineral ve vitaminleri tamamlamak için sebze meyve suyu içmeyi destekliyorum, kendim de yapıyorum. Güzel tariflerim de var :)
Bugün biraz yoğunum, haftasonu müsait olursam yanıt yazabilirim.
Canım dönüp dolaşıp aynı konuları konuşmuş olacağız, çünkü ikimizde su orucu ve Dukan diyetinde sınırsız protein hakkında farklı düşünüyoruz. Ama düşünce farklılığı birbirimize cephe gibi algılanmasın sakın özellikle arkadaşlar tarafından, ben seviyorum ki Leithia' yı
Dukan diyetiyle sınırsız et ve ürünleriyle zayıflayan o kadar çok insan var ki, bana kalırsa buradaki asıl mantık karbonhidratı minumuma indirmek proteini yakmak için karbonhidrattan enerji alımı olmayınca yağlardan yakıyor mecbur vücut. Ben bu diyetinde denedim tabii kusur kalır mıyım hiç inanmazsınız belki sadece dukan diyetiyle ama sıfır kaçaklı bir ayda 10 kilo vermişdim. Tabi yürüyüş ve sporda vardı. Bir tanıdığım ki bende ondan görüp başlamıştım iki ayda 15 kilo vermişdi. Verilmeye veriliyor kilolar.. Ama mühim olanı koruyabilmek, işde orda işin içine kalori hesabı giriyor bak.
Antioksidanlar vücut için deterjan görevi görüyor bana kalırsa...
İşin uzmanı değilim ne beslenmede ne sporda ama araştırmayı severim. İllede benim dediğim doğru asla demem tatlım, burda karşı iki görüş olarak fikrilerimizi paylaştık.
Detoks yazını merakla bekliycem Canım Sevgiyle kal..