Tatlım ben ilk jillian michaelsla basladım 30 günlük programı ve ripped programını bitirdim sonra insanitye basladım 2 tur onu döndükten sonra p90x yapmıştım ancak p90x insanitye göre daha kolay gelmisti vucut harekete alısmıstı baya ondan son ay hibrite geçmiştim 2 ay normal p90x yapıp son ay hibrit yapmıştım yani.
Son bir hafta kala bırakıp baştan hibritle başlamıştım bu da yanlış hatırlamıyorsam ocak olması lazım şu an 2.ay 3.haftadayım (3 aylık program)
Fotoğraf cekmemistim ilk defa hibriti bir ay bitirdikten sonra çektim ki zaten çekmeye gerek yoktu değişim kesinlikle fark edilir boyuttaydı.Her yerde inceldim üst beden aşırı inceldi oturunca katlanan tek alt göbek var o da cok az yasasın dar bodyler giymek
Ben sıkılastıgımı ne seviye de oldugumu belli noktalardan anlıyorum yani mesela karnıma dokununca alttaki sixpackleri hissediyorum gögüs altımda two packler var. Omuzlarımda köprücük kemiklerim belli kolumda yumurta seklinde kas var ya da dizlerimdeki yağların azalması vs gibi ölçülerimi alıp yazarım yine su an yemek yedim üst bölgem şişti
Beslenme en dikkat ettiğim konu ilk insanity yaptıgım zamanlar daha az yiyordum hemen kilo vereyim diye ancak sonradan aldıgım kaloriler yetmemeye basladı vucudum kaslandıkca yemeyi artırdım. Yazın kac kaloriyle basladıgımı hatırlamıyorum ama sanırım 1200 olması lazımdı kalori takibi yapıyodum su an 1900 almam gerekiyor. (Ve o 1900u dolduramıyorum) Yaptıgım sporla yaktıgımı da hesaba katarsak belki de daha fazla alsam da olur ancak ben belli acık bırakıyorum.
Tabi surekli takip etmiyorum cunku enerji seviyenden de anlıyorsun daha fazla alman gerektigini saglıklı seyler yedikten sonra istedigim kadar yiyorum. Ekmek kepekli ya da tam bugday makarna pilav iki üç haftada bir küçük porsiyon gibi belli baslı bilinen sekilde besleniyorum. (Kacamaklar var ah o kacamaklar olmasa coktan fit olmustum
)
Programların kaç kalori yaktıgını bilmiyorum cunku kişiden kişiye değişen bir şey insanity için 1000 kalori diyorlardı ki hic zannetmiyorum o kadar oldugunu. Ancak ciddi olarak yoruluyorsun ve beslenme ihtiyacı duyuyorsun ki beslenmelisin de özellikle p90xte agırlık kaldırdıktan sonra protein ve saglıklı karbonhidratla beslenmen cok onemli tabiri caizse okuz gibi yemelisin
ancak tekrar tekrar diyorum saglıklı seyler yani yumurta et balık tavuk bulgur pilavı yogurt süt vs.
Aslına bakarsan hibritte basit cünkü agırlık kaldırmak cardio gibi asırı yorup terletmiyor ben iki programı birleştirdigim için cok yoruluyorum göz korkutmayayım yani gayet yapılabilir programlar onemli olan kendini gazlamak.
Tüm hepsinden önemlisi vucudumu komple degistiren sey beslenme tarzımı degistirmek olmustu saglıklı beslenmeye basladıktan sonra yaglar birer birer gitmisti. Üstüne de böyle programlar olunca haliyle sıkılastım. Baska sorun varsa seve seve yardım ederim hep beraber sıkılasalım birbirimizi motive edelim bu yaza fit gireli
Bu arada leithiacıgım senin topigide takipteyim