- 24 Ocak 2018
- 164
- 270
-
- Konu Sahibi Aspendos-x
Valla tercüman olamamayı, bu konulara fransız olmayı çok isterdim ama maalesef işte adına yenilen kazıklar mı dersiniz, yapılan hatalar mı dersiniz, insan mecburen öğreniyo. Ben de aynıyım bu arada, hep değer veririm özenli davranırım ama maalesef bazıları için kıymet verenin kıymeti olmuyo. Ama iyi tarafından bakarsak yol yakınken döndüğümüz için şanslıyız. İşte son bi viraj kalmış, orayı da iradeyle atlatırsanız tamamdır. Zaten burada da bir sürü konu okuyoruz bir türlü ayrılamayan veya ayrılıp kararın arkasında duramayan… Yani biz normal kafayla okuyunca diyoruz ki yok artık bunun neyini düşünüyo bassın tekmeyi kurtulsun ama o evrede bi akıl tutulması yaşıyo insanlar. Bir şeyler bitince yaşanılan acı, hüzün hiç geçmeyecek gibi geliyo, insan da o ruh halinden kurtulmak için geri dönüyo affediyo. Bi bakıma anı kurtarıyo ama ondan sonra merhaba daha büyük problemler. Madem sizin ilk ilişkiniz, sürecin sonunu söyleyeyim siz de bu sefer kendinize kızarsınız neden muhatap olmuşum da daha önce kurtulmamışım diyeO kadar haklı ve hislerime tercümansınız ki,aynen bahsettiğiniz evredeyim eski mesajları okumalar,güzel anıları düşünmeler onun da beni sevdiğine inanmalar.. ben yapı olarak çok duygusal birisiyim böyle konularda ilişki adına çok emek veriyorum karşımdakine çok hassas özenli davranıyorum ve sanırım vazgeçilmez de hissettirdim karşımdakine bu yaptığım çok büyük hata oldu bunun farkına ilişki bitince vardım ancak. Aynen dediğiniz gibi bir şeyden ne zaman vazgeçer onu düşünmeyi bırakırsanız o zaman çıkıp geliyor. Ama sizin de dediğiniz gibi iradeli olmalıyım çünkü bunun geleceği de var başk tartışmaları da var evliliği de var bir ömür böyle geçmez bir gün bende tükenirim..
Kesinlikle öyle dışardan bakınca diyorum ki ya nasıl izin veriyo buna kendisine bunu mu reva görüyo diye ama işte insan olayın içindeyken öyle olmuyo gerçekten akıl tutulması yaşıyo. Dışardan konuşmak çok kolay ancak olayın içindeyken her şey öyle zorlaşıyor ki beyin ve kalp çatışıyor resmen. Çok haklısınız gün gelecek belki de ya ne diye bu kadar üzülmüşüm ki diyeceğim.. çok teşekkür ederim düşünceleriniz içinValla tercüman olamamayı, bu konulara fransız olmayı çok isterdim ama maalesef işte adına yenilen kazıklar mı dersiniz, yapılan hatalar mı dersiniz, insan mecburen öğreniyo. Ben de aynıyım bu arada, hep değer veririm özenli davranırım ama maalesef bazıları için kıymet verenin kıymeti olmuyo. Ama iyi tarafından bakarsak yol yakınken döndüğümüz için şanslıyız. İşte son bi viraj kalmış, orayı da iradeyle atlatırsanız tamamdır. Zaten burada da bir sürü konu okuyoruz bir türlü ayrılamayan veya ayrılıp kararın arkasında duramayan… Yani biz normal kafayla okuyunca diyoruz ki yok artık bunun neyini düşünüyo bassın tekmeyi kurtulsun ama o evrede bi akıl tutulması yaşıyo insanlar. Bir şeyler bitince yaşanılan acı, hüzün hiç geçmeyecek gibi geliyo, insan da o ruh halinden kurtulmak için geri dönüyo affediyo. Bi bakıma anı kurtarıyo ama ondan sonra merhaba daha büyük problemler. Madem sizin ilk ilişkiniz, sürecin sonunu söyleyeyim siz de bu sefer kendinize kızarsınız neden muhatap olmuşum da daha önce kurtulmamışım diye
Canım ailen de istemiyor zaten yaş farkından dolayı bence aileni dinlemelisin.Yarın öbürgün aileni dinlemeyip gidersen yani nasıl bir ailen var bilmiyorum ama geri dönmek zorunda kalırsan biz sana demiştik diyebilirler.Sen bu yaşına gelmişsin terbiyeyi ondan öğrenecek değilsin.Daha kendi içinde problemi olan aileye girdiğini düşünelim sen kimle iyi olursan diğeriyle mutlaka kötü olacaksın.Adam dediğine göre herşeyle ilgileniyorsa oklar birdenbire ikinize dönebilir.Sorumluluk almaktan çekiniyorsa bir zahmet aile kurmaya çalışıp daha çok hayatı mahvetmesin.İnanın ilk tanıştığımızda yaşını da bilmiyordum şöyle baksanız max 28 yaşında dersiniz ki bende öyle sandım sonrasında yaşını öğrendim ancak hoşlanmaya da başlamıştım o yüzden ben yaşını sorun etmedim o da yaşın önemli olmadığını söylüyordu. Ancak bi tartışmada hemen büyük tavsiyesi demeler terbiye verir gibi davranmalar. Ailesine zaten çok düşkün ama ailesi kendi içinde çok problemli bir aile hepsinin ayrı problemleri var ve hepsiyle de o ilgileniyor. Ben bazen şunu da düşünüyorum aile sorumluluğundan bir de ilişki sorumluluğu zor geldi belki de hem bir yandan inanılmaz aile kurmak istiyor ama bir yandan da sorumluluktan korkuyor sizin de dediğiniz gibi gel gitlerden ibaret işte
İnanın bu ilişkiyle ilgili en büyük korkularımdan birisi bu,zaten ailemin gönlünü yapmadan evlenmezdim de ancak bi tartışma,sorun yaşadığımızda yine böyle yakıp yıkıp ilişki bitirse,nişan atsa ben aileme karşı çokta mahçup olurdum,savunduğun arkasında durduğun adam bu mu derlerdi. daha da ilerisinde büyük bi kavgada ben aileme gelsem annemin bana ilk diyeceği ben demiştim sen beni dinlemedin şimdi bunun acısını çekiyorsun olacaktı. aslında en büyük problemde şu bu adam benim arkamda durmuyor benim gösterdiğim çabayı göstermiyor,benimle aynı yolda yürümüyor yoksa ne aile sorunu kalırdı ortada ne başka bir şey insanlar neler neleri aşıyorlar el ele verinceCanım ailen de istemiyor zaten yaş farkından dolayı bence aileni dinlemelisin.Yarın öbürgün aileni dinlemeyip gidersen yani nasıl bir ailen var bilmiyorum ama geri dönmek zorunda kalırsan biz sana demiştik diyebilirler.Sen bu yaşına gelmişsin terbiyeyi ondan öğrenecek değilsin.Daha kendi içinde problemi olan aileye girdiğini düşünelim sen kimle iyi olursan diğeriyle mutlaka kötü olacaksın.Adam dediğine göre herşeyle ilgileniyorsa oklar birdenbire ikinize dönebilir.Sorumluluk almaktan çekiniyorsa bir zahmet aile kurmaya çalışıp daha çok hayatı mahvetmesin.
o kadar doğru bir söz ki.. kaybetme korkusuyla her şeyi alttan aldım hep o da beni seviyor diye her şeyi göze aldım. kendimizi ne kadar da değersizleştiriyoruz aslında..Bir iliskiyi az seven yönetir.Çünkü çok seven kaybetme korkusundan herşeye olur der.
Erich Fromm
Burdaki tavsiyelerle de artık durumu iyice anladığınız düşünüyorum sorunlu birinden kurtuldunuz sizin adınıza mutluyum.o kadar doğru bir söz ki.. kaybetme korkusuyla her şeyi alttan aldım hep o da beni seviyor diye her şeyi göze aldım. kendimizi ne kadar da değersizleştiriyoruz aslında..
Bunun farkına varman çok güzel.Simdi sırada doğru adım atman var.Sen değerlisin lütfen bunu idrak et.Eger sen kendine değer vermezsen kimse vermez.Bu çok alışılagelmiş bir söz gibi duruyor değil mi?Ama insan ilişkilerinde çok belirleyici bir faktör.Kendini sevmeyeni kimse sevmiyor..o kadar doğru bir söz ki.. kaybetme korkusuyla her şeyi alttan aldım hep o da beni seviyor diye her şeyi göze aldım. kendimizi ne kadar da değersizleştiriyoruz aslında..
Rica ederim, biraz faydam olduysa ne mutlu bana. Evet olayın içindeyken gerçekten zor ama sadece şunu bilin ki hepsi geçici. Kalp acı çekmekten kaçmaya çalışır, onu dinlerseniz kısa vadede kaçarsınız ama uzun vadede daha büyük acılar gelir. Yani uzun vadede her zaman mantık kurtarır. O yüzden hiç gocunmayın, acınızı çekin, tecrübe edinin, öğrenin ve güçlenin. Umarım sevginizi hak edecek insanlar çıkar bundan sonra hep karşınıza.Kesinlikle öyle dışardan bakınca diyorum ki ya nasıl izin veriyo buna kendisine bunu mu reva görüyo diye ama işte insan olayın içindeyken öyle olmuyo gerçekten akıl tutulması yaşıyo. Dışardan konuşmak çok kolay ancak olayın içindeyken her şey öyle zorlaşıyor ki beyin ve kalp çatışıyor resmen. Çok haklısınız gün gelecek belki de ya ne diye bu kadar üzülmüşüm ki diyeceğim.. çok teşekkür ederim düşünceleriniz için
inanın hep derim bunları ancak kendi hayatımda uygulayamam.. benim sorunum karşımdaki insanı kendimden çok sevmem,ona kendimden daha çok değer vermem,körü körüne hemde.diyorum ya ne büyük hatalar.. düşe kalka öğreneceğiz demek kiBunun farkına varman çok güzel.Simdi sırada doğru adım atman var.Sen değerlisin lütfen bunu idrak et.Eger sen kendine değer vermezsen kimse vermez.Bu çok alışılagelmiş bir söz gibi duruyor değil mi?Ama insan ilişkilerinde çok belirleyici bir faktör.Kendini sevmeyeni kimse sevmiyor..
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederimRica ederim, biraz faydam olduysa ne mutlu bana. Evet olayın içindeyken gerçekten zor ama sadece şunu bilin ki hepsi geçici. Kalp acı çekmekten kaçmaya çalışır, onu dinlerseniz kısa vadede kaçarsınız ama uzun vadede daha büyük acılar gelir. Yani uzun vadede her zaman mantık kurtarır. O yüzden hiç gocunmayın, acınızı çekin, tecrübe edinin, öğrenin ve güçlenin. Umarım sevginizi hak edecek insanlar çıkar bundan sonra hep karşınıza.
İnşaallah çok mutlu olacağın kararlar alırsıninanın hep derim bunları ancak kendi hayatımda uygulayamam.. benim sorunum karşımdaki insanı kendimden çok sevmem,ona kendimden daha çok değer vermem,körü körüne hemde.diyorum ya ne büyük hatalar.. düşe kalka öğreneceğiz demek ki
amiiin,çok teşekkür ederimİnşaallah çok mutlu olacağın kararlar alırsın
ona aynısını yapmak ne kelime küçücük bir hata da yerin dibine soktu adam. zaten döndüğünde de bitmesin falan bile diyemedi gururunu yenip, işte çok sevdimler çok sevdiğim için çokta kırıldım ondan yaptım vs. ama bitmesin ben senden vazgeçemem falan yok. diyorum ya karşı tarafta sizi kaybetmemek adına bir çaba görmemek o kadar kırıcı ki.. şimdi olay taze olduğu için bu duygusallığım,umuyorum ki yakında mantığım devreye girecektirBazi insanlar özür dilemeyi bile bilmez ya da özür diledim hersey duzelsin diye düşünür ama telafi etmeye calismaz umursamaz
Kendine aynisi yapılsa yerin dibine sokar!
Arkadaş bile olsa biter ki sevgililikte hic arkana bile bakmayacaksin.
Acik sozlulukle patavatsizlik arasinda ince bir çizgi vardır, o ölçüyü iyi ayarlamak gerekir. Her doğru her yerde söylenmez!
Ne olursa olsun arkaniza bakmayin umursamayin o simdi aman bana ah etmesin diye tatlilikla bitirmis olmak için gelmis yoksa üzüldüğü pisman oldugu yok
onların ilişkileri nasıldı?Senin bi üst modelin arkadaşım var. Allah o nun yüzüne bakmadı evlendi maalesef.
25 yıllık evliler. Adam 11 yaş büyük. 3 çocukları var. Çocukların okulundan, oturulacak eve, giyime kadar adam karar veriyor. Kaç kurtul bu kadar yazıyorumonların ilişkileri nasıldı?
her şeyi yönetip o karar veriyor belli ki. kadında mutsuz bir evliliğin içinde tabi... ona da çok sabırlar diliyorum25 yıllık evliler. Adam 11 yaş büyük. 3 çocukları var. Çocukların okulundan, oturulacak eve, giyime kadar adam karar veriyor. Kaç kurtul bu kadar yazıyorum
Sevgiliyken üstten konuşuyorsa evlenince düşünemiyorum. Müsaade etme kimseye. Kendini ezdirme. O nun sevgiliyken seni tartması lazım. Şimdi frenlenmiş halidir onun. Evliliği bunu 5 katı düşün öyle karar ver. Sen en fazla 30 yaşında bak. O da en az 30 baksın. Olmuyor olmuyor yaş farkı çok nadir problemsiz olan.her şeyi yönetip o karar veriyor belli ki. kadında mutsuz bir evliliğin içinde tabi... ona da çok sabırlar diliyorum