- 4 Aralık 2015
- 51
- 30
- 31
-
- Konu Sahibi Aspendos-x
bu cidden frenlenmiş hali belki de. çünkü daha canım cicim çok aşığım halleriydi bu iş evlilik rutinine gelince çok daha başka birisine dönüşecekti belki deSevgiliyken üstten konuşuyorsa evlenince düşünemiyorum. Müsaade etme kimseye. Kendini ezdirme. O nun sevgiliyken seni tartması lazım. Şimdi frenlenmiş halidir onun. Evliliği bunu 5 katı düşün öyle karar ver. Sen en fazla 30 yaşında bak. O da en az 30 baksın. Olmuyor olmuyor yaş farkı çok nadir problemsiz olan.
Sadece kendi sevgisi, kendinin sevilmesi,kendinin anlasilma isteği, onun gururu/onuru soz konusuysa hic bir sey demeden ayrilin hayatindan. Kimse böyle bencil birini cekmek istemez.ona aynısını yapmak ne kelime küçücük bir hata da yerin dibine soktu adam. zaten döndüğünde de bitmesin falan bile diyemedi gururunu yenip, işte çok sevdimler çok sevdiğim için çokta kırıldım ondan yaptım vs. ama bitmesin ben senden vazgeçemem falan yok. diyorum ya karşı tarafta sizi kaybetmemek adına bir çaba görmemek o kadar kırıcı ki.. şimdi olay taze olduğu için bu duygusallığım,umuyorum ki yakında mantığım devreye girecektir
Bak kuzum okurken kendımı evlı iken yaşadıklarımı okudum sankı şimdi boşandım o adamdan sakın sakın sakın ailenin sözünden çıkma sakın aileni karsına alma hele böyle bırı ıcın sonra bu adamla sorun yaşadığında arkana baktığında kımseyı bulamazsın.. Bu dua etki gerçek yüzünü evlenmeden göstermiş bu daha ıyı gunler İn ve 6 ay da bunu yapan sonrasında ne yapar tahmin edemiyorum o hayata parmak atmış derler bızde sen onunla baş edemezsin yol yakınken kaç birdaha da o adamın semtinden geçme.. Sen dua et erkenden görmusun yuzunu 6 aylık adam ıcın de uzulme gıt kendıne guzel yasıtın doğru duzgun bırını bul hayat seceneklerle dolu olmadıysa olmadı dunyanın sonu değil bu laflarımı unutma yaşayan bırı olarak dıyorum kaç kurtar kendınıMerhaba hanımlar fikrinizi almayı çok istediğim bir sorunum var. Biraz uzun olacak ancak düşüncelerinizi Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Öncelikle ilişkimden bahsedeyim 6 aylık bir beraberliğim vardı tabi bunun 3 ayı flört 3 ayı sevgililik olarak. İkimizde ilişkiye ciddi olarak başladık o direk evlilik gözüyle bakıyordu zaten yaşından da dolayı ben 25 o 35 yaşındaydı. Neyse her şey güzel ilerlerken arada zaman zaman sorunlar oluyordu tabi iyiyken çok iyiydik ancak bir tartışma çıktığında başka birisine dönüşüyordu. Tartışmalarımız çok Nadire’n oluyordu ama Öfke problemi vardı. şöyle anlatayım o yeri geliyordu bana karşı yaşını da kullanıyordu tartışmalar sırasında benimle üstten üstten konuşmaları,sana bir büyük tavsiyesi olarak konuya girmesi beni azarlar gibi uyarması vs. Bunlar beni rahatsız ediyordu ancak kaybetmek de istemiyordum çok seviyordum onun da beni sevdiğini düşünüyordum.
Son olay patlama noktamız oldu yine bir tartışma da kendinden geçti üstten üsten konuşmalar,azarlamalar resmen terbiye vermeye çalışmalar konu da o kadar basitti ki. Ben yine alttan aldım özür diledim ancak çokta kırılmıştım hatasını kırıldığını anlasın diye 2 gün yazmadım onun yazmasını bekledim. Yazmadı. En sonunda dayanamadım ben yazdım müsait olunca ararmısın beni diye ama öfke ne nefret doluydu hatasını anlamak yerine iki gün yazmamama kızmış bir sürü kırıcı incitici şeyler söyledi ilişkiyi bitirdi. En fenası benimle ilgili o kadar çok şey biriktirmiş ki içinde ben neye uğradığımı şaşırdım düşünün benim geç kalkmamdan (saat 11 de kalkıyordum okul tatil olduğu için) hasta olmama kadar bir sürü şey batar olmuş ona. En çokta dert ettiği pandemi nedeniyle yasak geldi ve ben üniversite okuduğum şehirde kaldım yasaktan dolayı 2 ay görüşemedik. Telefon konuşmasının ardından Beni her yerden engelledi.
10 gün sonra yazdı bana çok pişmanım gönlün kırık kalmasın bana vs içimde kalan her şeyi söyledim madem benimle bu kadar derdin sorunun vardı neden çok seviyormuş her şey yolundaymış gibi davrandın dedim? Hepsini sinirle söylediğini hiç arkasında durduğu sözler olmadığını söylüyor.
Ama sizce de insan ne kadar öfkelenirse öfkelensin ağzından çıkan sözler illa bilinçaltında olan şeyler değilmidir? Ben önümü gördüm dedim en ufak sorunda beni nasıl yarı yolda bırakacağını gördüm dedim. O gün öyle konuştuk ben kırgınlığımı dile getirdim o pişmanlığını ertesi gün bir geldi evet ben suçluyum ama sende suçlusun şu şu hatan var diye savunmaya geçti yaptıklarını hatalarını bırakıp sorunu beni suçlayarak çözeceğini düşündü.... ve olay öylece kaldı son konuşmanın üstünden 25 gün geçti.
Benim en çok kafama takılan şey insan sevdiği insanı kaybetmemek için hiç çabalamaz mı? Kendini affettirmek için uğraşmaz mı? Bir özürle her şeyin geçeceğini mi sanar? Kalbim o kadar kırık ki. Olayları falan geçtim ben beni kaybetmemek için hiç mücadele etmemesini kabullenemiyorum ben bu kadar severken, onun beni sevdiğine inanmışken. Bizim aile yönünden de çok sıkıntılarımız var benim annem onu istemiyor daha tanışmadılar bile ama yaş farkından dolayı vs olumsuz ama ben ailemi onun için karşıma almıştım. Onun ailesi de kendi içinde çok problemli bir aile ki o daha önce ailesi sebebiyle ilişkiyi bitirmek istemişti bu aile çok sıkıntılı ben seni bu ateşe atamam bu sorunları sorumlulukları sana da yükleyemem demişti ama ben vazgeçmedim ben senden vazgeçmem ben her şeyi göze aldım yükünü hafifleteyim yanında olayım senin nefes aldığın noktada ben olayım dedim. ben hepsini kabullenmiş göze almıştım ona olan sevgimden dolayı. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum.. unutmalı tamamen vazgeçmeliyim belki de bu sevdadan. İnsanlar değişmez..gerçekten sevse zaten beni kaybetmemek için uğraşırdı değil mi? Bir yandan ona ulaşmayı barışmayı çok istiyorum ama bir yandan da kırıp döküp yakıp yıkıp giden o tek bir özürle her şeyin düzeleceğini düşünen o beni kaybetmek istemese çabalardı diyorum sizce ben ne yapmalıyım?
Merhaba hanımlar fikrinizi almayı çok istediğim bir sorunum var. Biraz uzun olacak ancak düşüncelerinizi Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Öncelikle ilişkimden bahsedeyim 6 aylık bir beraberliğim vardı tabi bunun 3 ayı flört 3 ayı sevgililik olarak. İkimizde ilişkiye ciddi olarak başladık o direk evlilik gözüyle bakıyordu zaten yaşından da dolayı ben 25 o 35 yaşındaydı. Neyse her şey güzel ilerlerken arada zaman zaman sorunlar oluyordu tabi iyiyken çok iyiydik ancak bir tartışma çıktığında başka birisine dönüşüyordu. Tartışmalarımız çok Nadire’n oluyordu ama Öfke problemi vardı. şöyle anlatayım o yeri geliyordu bana karşı yaşını da kullanıyordu tartışmalar sırasında benimle üstten üstten konuşmaları,sana bir büyük tavsiyesi olarak konuya girmesi beni azarlar gibi uyarması vs. Bunlar beni rahatsız ediyordu ancak kaybetmek de istemiyordum çok seviyordum onun da beni sevdiğini düşünüyordum.
Son olay patlama noktamız oldu yine bir tartışma da kendinden geçti üstten üsten konuşmalar,azarlamalar resmen terbiye vermeye çalışmalar konu da o kadar basitti ki. Ben yine alttan aldım özür diledim ancak çokta kırılmıştım hatasını kırıldığını anlasın diye 2 gün yazmadım onun yazmasını bekledim. Yazmadı. En sonunda dayanamadım ben yazdım müsait olunca ararmısın beni diye ama öfke ne nefret doluydu hatasını anlamak yerine iki gün yazmamama kızmış bir sürü kırıcı incitici şeyler söyledi ilişkiyi bitirdi. En fenası benimle ilgili o kadar çok şey biriktirmiş ki içinde ben neye uğradığımı şaşırdım düşünün benim geç kalkmamdan (saat 11 de kalkıyordum okul tatil olduğu için) hasta olmama kadar bir sürü şey batar olmuş ona. En çokta dert ettiği pandemi nedeniyle yasak geldi ve ben üniversite okuduğum şehirde kaldım yasaktan dolayı 2 ay görüşemedik. Telefon konuşmasının ardından Beni her yerden engelledi.
10 gün sonra yazdı bana çok pişmanım gönlün kırık kalmasın bana vs içimde kalan her şeyi söyledim madem benimle bu kadar derdin sorunun vardı neden çok seviyormuş her şey yolundaymış gibi davrandın dedim? Hepsini sinirle söylediğini hiç arkasında durduğu sözler olmadığını söylüyor.
Ama sizce de insan ne kadar öfkelenirse öfkelensin ağzından çıkan sözler illa bilinçaltında olan şeyler değilmidir? Ben önümü gördüm dedim en ufak sorunda beni nasıl yarı yolda bırakacağını gördüm dedim. O gün öyle konuştuk ben kırgınlığımı dile getirdim o pişmanlığını ertesi gün bir geldi evet ben suçluyum ama sende suçlusun şu şu hatan var diye savunmaya geçti yaptıklarını hatalarını bırakıp sorunu beni suçlayarak çözeceğini düşündü.... ve olay öylece kaldı son konuşmanın üstünden 25 gün geçti.
Benim en çok kafama takılan şey insan sevdiği insanı kaybetmemek için hiç çabalamaz mı? Kendini affettirmek için uğraşmaz mı? Bir özürle her şeyin geçeceğini mi sanar? Kalbim o kadar kırık ki. Olayları falan geçtim ben beni kaybetmemek için hiç mücadele etmemesini kabullenemiyorum ben bu kadar severken, onun beni sevdiğine inanmışken. Bizim aile yönünden de çok sıkıntılarımız var benim annem onu istemiyor daha tanışmadılar bile ama yaş farkından dolayı vs olumsuz ama ben ailemi onun için karşıma almıştım. Onun ailesi de kendi içinde çok problemli bir aile ki o daha önce ailesi sebebiyle ilişkiyi bitirmek istemişti bu aile çok sıkıntılı ben seni bu ateşe atamam bu sorunları sorumlulukları sana da yükleyemem demişti ama ben vazgeçmedim ben senden vazgeçmem ben her şeyi göze aldım yükünü hafifleteyim yanında olayım senin nefes aldığın noktada ben olayım dedim. ben hepsini kabullenmiş göze almıştım ona olan sevgimden dolayı. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum.. unutmalı tamamen vazgeçmeliyim belki de bu sevdadan. İnsanlar değişmez..gerçekten sevse zaten beni kaybetmemek için uğraşırdı değil mi? Bir yandan ona ulaşmayı barışmayı çok istiyorum ama bir yandan da kırıp döküp yakıp yıkıp giden o tek bir özürle her şeyin düzeleceğini düşünen o beni kaybetmek istemese çabalardı diyorum sizce ben ne yapmalıyım?
Aynen dediğiniz gibi şu 2 gün yazmama olayında sen niye yazmadın tek kişilik mi bu ilişki dedim? Düşünün benim kırılmaya kızmaya bile hakkım yok. Ben tek başıma nereye kadar savaşacağım ki? Benimle aynı yolda yürümüyor ki aksine benimle savaş halindeSadece kendi sevgisi, kendinin sevilmesi,kendinin anlasilma isteği, onun gururu/onuru soz konusuysa hic bir sey demeden ayrilin hayatindan. Kimse böyle bencil birini cekmek istemez.
Bin fedakarlik yap bir kere anlayış ya da baska bir beklentiye gir senden kötüsü yok! Eee nerede kaldı iliski o zaman? Iliski iki kişiliktir karşılıklı olur, bir tarafin devamli beklenti icinde olmasi ve diger tarafin özverisi ile olmaz.
Hic bir sekilde.iletisim kurmayin, bahanelerine de kulak asmayin
Cok sevdiğim icin kırıldım diyorsa, ben de cok sevdiğim icin kiriliyorum ama bunu görmüyorsun önce ben ne yaptim diye bak diyin o kadar.
Ben yaptığım fedakarligin karsiligini da beklerim, tek ben degilim bu iliskinin huzuru için uğraşacak gibi ufak ama vurucu cumleler kurun ama yuz vermeyin
Adam bi özürle her şeyinde düzeleceğini düşünüyor gönül almayı bile bilmiyor ki daha.. işte her şeyin farkındayım da şu kalple mantığın çatışması varya o yoruyor beniKendi iğrenç karakterini size ispatlaması için daha ne yapması gerek? Siz rehabilitasyon merkezi misiniz? Bırakın Allah aşkına ne hali varsa görsün koskoca adam. Bir özürle sizi şimdi ikna ederse onun için daha da basitleşeceksiniz. Vurun tekmeyi gitsin.
Sizin içinde çok üzüldüm, umarım mutluluğu huzuru şimdi bulmuşsunuzdurBak kuzum okurken kendımı evlı iken yaşadıklarımı okudum sankı şimdi boşandım o adamdan sakın sakın sakın ailenin sözünden çıkma sakın aileni karsına alma hele böyle bırı ıcın sonra bu adamla sorun yaşadığında arkana baktığında kımseyı bulamazsın.. Bu dua etki gerçek yüzünü evlenmeden göstermiş bu daha ıyı gunler İn ve 6 ay da bunu yapan sonrasında ne yapar tahmin edemiyorum o hayata parmak atmış derler bızde sen onunla baş edemezsin yol yakınken kaç birdaha da o adamın semtinden geçme.. Sen dua et erkenden görmusun yuzunu 6 aylık adam ıcın de uzulme gıt kendıne guzel yasıtın doğru duzgun bırını bul hayat seceneklerle dolu olmadıysa olmadı dunyanın sonu değil bu laflarımı unutma yaşayan bırı olarak dıyorum kaç kurtar kendını
Egosu,gururu,kibiri izin vermiyordur gönül almaya onun..Karsindaki özür dilemeyi bilmeyen bir bencil. Bir ömür boyle gecmez. Yine asik olur seversin, aman diyeyim geri donme.
Yok kuzum yok yoluna bak bunlar dünyayı parmağında oynatır o yaşlarda benden sana bacı tavsiyesi arkana bakmadan git evliliğinizi düşünemedim bak ben 3 senedır hergun ayrılmak istedim o kadar canımı yaktı her dkSizin içinde çok üzüldüm, umarım mutluluğu huzuru şimdi bulmuşsunuzdurBir de evlenince artık bu cepte mantığıyla kaybetme korkusu tamamen biter bunların bin katını yapacak belki de.. ben yönetileceğim bir evlilik istemiyorum ki evlilik bu değil ki benim gözümde..
Aynen sizin gibi düşünüyorum bende, yaşadıkları sorunlar,sorumluluklar onu bu hale getirmiş ona da dedim aynısını. Ben onun bu halini sen bildiğimden dedim ki ben o sorunlar sıkıntılar arasından sana iyi gelen bir nokta olayım çünkü kötü bir insan da değil kendisi. Ama işte o kendi elleriyle onu her şeyiyle sevecek,kabul eden insanı paramparça etti. Son konuşmamızda kendisi sen dedi bu çözmem gereken bir problem diye sonra öfke problemi için ilaca başladı psikiyatriye gidip ancak ne kadar devamlı olur bilemiyorumYa sevip sevmiyordu kısmını kimse bilemez ama adamın ciddi öfke sorunu varmış. Bu tarz öfke nöbetlerinden sonra arayıp pişman olduğunu belirtmesinden anlıyorum ancak bu adam ciddi sorunlu. İleride çok büyük sorunlar yaşarsınız belli ki yaşadığı aile ortamı onda çok fazla yaralar bırakmış. Bunları düşünüp uzaklaşmasının daha doğru olduğunu da düşünüyor olabilir çünkü yaşı sizden büyük daha mantıklı bakıyordur. Ancak ne olursa olsun bu ilişkiden vaz geçin çok yıpranırsınız. Önce karşı tarafın öfkesini kontrol etmeyi ve düzgün iletişim kurmayı öğrenmesi gerek.
Zor adamlarla ömür geçmiyor belli ki... teşekkür ederim yorumunuz içinYok kuzum yok yoluna bak bunlar dünyayı parmağında oynatır o yaşlarda benden sana bacı tavsiyesi arkana bakmadan git evliliğinizi düşünemedim bak ben 3 senedır hergun ayrılmak istedim o kadar canımı yaktı her dk
Bide bir adamın ailesi çok önemli aile sorunluysa adamda normal olmuyor bunlar önemli evlenirken ailesine de iyi bak. Ve asla kimse için aileni karşına alma onlar tecrubelı insanlarZor adamlarla ömür geçmiyor belli ki... teşekkür ederim yorumunuz için
Bence zaten onun bu hale gelmesinde ki en büyük sebep de ailesi. Çünkü o sorunlu ailesinin bütün sorumluluğu onda sorunları onda bu sorunlar sorumluluklar da bu hale getirmiş onu. Evlenince o sorumluluklar bende de olacaktı ama onu sevdiğim içinde bunları göze almıştım,yükünü hafifletirim diyordum ama benim sevgim de fedakarlığım da onu iyi etmeye yetmedi. Yok zaten ailemi İkna etmeden böyle bir işe kalkışmazdımBide bir adamın ailesi çok önemli aile sorunluysa adamda normal olmuyor bunlar önemli evlenirken ailesine de iyi bak. Ve asla kimse için aileni karşına alma onlar tecrubelı insanlar
Benmkı de öyleydı ıyı halleri ile kötü halleri arasında ucurum vardı tam bırakıcam ben bu ıyı hallerini hep getırıypdum aklıma ve boşandım hala öyleyimİyiyken cok iyi kotuyken cok kotu dedikleri iliski turunu biliyorum yasadim. Bi b.k olmadi olmayacak da oylesi. En zor anda bile sizi kirmamak icin 10 takla atan adama denk geldigimizde anlayacaz aslinda iyiyken herkesin iyi oldugunu.
Gerçekten öyle iyiyken öyle sevgi dolu,merhametli,şefkatli,düşünceli bi adam ki ki ben zaten onun bu hallerine aşık olmuştum ben ama bi tartışma anında ki halleri tartışmada öyle büyük ciddi bir konu bile değil sapır saçma basit bir konuda bile kim ya bu adam diyorum tanıyamıyorum. Sizin de şimdi aklınızda güzel anılar mı var?Benmkı de öyleydı ıyı halleri ile kötü halleri arasında ucurum vardı tam bırakıcam ben bu ıyı hallerini hep getırıypdum aklıma ve boşandım hala öyleyim
Ailem beni sevdiğim adama vermemişti senın yaşındaydım hergun ağlıyoduk o adamla aç kalıyordum yemek yemıyordum. Sonra bıkac ay geçti adamın senın gıbı senden beter bısuru haltını gördüm sonra dedım sen ne yapıyorsun sevda kendıne gel bıkac ay daha gözlemledim yol verdım sonra canımı yakmak için anında biriyle çıktı ama habıre bana mesaj atıyordu cok komikti. Sonucta iyiki o karaktersize ailem benı vermedı diyorum. Bu eşimi de aşırı sevmişti ailem cünkü güzel rol yapıyordu saolsun hepimizi kandırdı evlenene kadar.. Ailesiyle tanışmaya gittim dedım bu ne sırf ailesi yüzünden evlenmeyecektım ama bu iyi rolleri yaptı kandım ama aıle hep sorun oldu aman aman kaç üzülme sakınBence zaten onun bu hale gelmesinde ki en büyük sebep de ailesi. Çünkü o sorunlu ailesinin bütün sorumluluğu onda sorunları onda bu sorunlar sorumluluklar da bu hale getirmiş onu. Evlenince o sorumluluklar bende de olacaktı ama onu sevdiğim içinde bunları göze almıştım,yükünü hafifletirim diyordum ama benim sevgim de fedakarlığım da onu iyi etmeye yetmedi. Yok zaten ailemi İkna etmeden böyle bir işe kalkışmazdım
Evet ama benm 3 yılım geçmiş ve ben evliydim hiç önemli değil elbette üzülücez bunlar normal olmasa saçma olur ama senin benm kadar üzülmene neden olacak Bı süreç geçmemiş ilk olduğu için böylesin ama benm ilk aşk acım değil geçiyor ve suan o acıları yaşadığım adamlar aklıma bıle gelmıyor. Hatırlamam bile sabır çok önemli sabredicez benm eşim iyi hallerindeyken dünyanın en iyi adamıydı ben de o halleerını sevdım Bı de benım için aşırı uğraştı ben böyle seven görmedim ölsem ölür yaşayamaz derdım Bı evlendik o sevgı kıskançlık ve siddete döndü iyi günlerim oldu ama kötü günler çok kötüydü kabustu adeta gözümün yaşı kurumadı çok çektirdi bırakmıyodu zor ikna ettimGerçekten öyle iyiyken öyle sevgi dolu,merhametli,şefkatli,düşünceli bi adam ki ki ben zaten onun bu hallerine aşık olmuştum ben ama bi tartışma anında ki halleri tartışmada öyle büyük ciddi bir konu bile değil sapır saçma basit bir konuda bile kim ya bu adam diyorum tanıyamıyorum. Sizin de şimdi aklınızda güzel anılar mı var?
Haklısınız ben her şeyi göze almıştım desem sen işin içine girmeden bilinmez çok zorlanacaktım belki de işin içine girinceAilem beni sevdiğim adama vermemişti senın yaşındaydım hergun ağlıyoduk o adamla aç kalıyordum yemek yemıyordum. Sonra bıkac ay geçti adamın senın gıbı senden beter bısuru haltını gördüm sonra dedım sen ne yapıyorsun sevda kendıne gel bıkac ay daha gözlemledim yol verdım sonra canımı yakmak için anında biriyle çıktı ama habıre bana mesaj atıyordu cok komikti. Sonucta iyiki o karaktersize ailem benı vermedı diyorum. Bu eşimi de aşırı sevmişti ailem cünkü güzel rol yapıyordu saolsun hepimizi kandırdı evlenene kadar.. Ailesiyle tanışmaya gittim dedım bu ne sırf ailesi yüzünden evlenmeyecektım ama bu iyi rolleri yaptı kandım ama aıle hep sorun oldu aman aman kaç üzülme sakın