• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan olan bunu neden yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gayet de mantıklı düşünürüm.
İşin içinde birine iftira atıyor olma ihtimali var,
eş ailesiyle ilişkilerin bozulması ihtimali var.
Ayrıca yeni evliyken benzeri bir olay başıma geldi, yapan kişi eltim değildi ve benim bileziğim geri geldi.
anladım siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz söyleyin bizede fikir olsun

Tanımadığınız biri için çala çala zengin olmuştur demek ayıp günah değil mi? Toplumda sizin gibi duyduğuna koşulsuz inanıp belki iftiraya destek olan, masumların hakkına giren o kadar insan var ki, kusasım geliyor
Kus ozaman toplum da insani salak yerine koyup esyasini calanlarda var konu sahibi emin olmasa boyle birsey yazmaz ayrica altinda paraya duskun insanlar ac gozludur ne kadar elinde olsa sendekini kiskanir egerki calmasaydi konuyu acardi herkes kendi gorusunu yaziyo simdi bas git baska yerde kus

pardon msjınızı yanlış anladım yok kızımın erişip alacagı bir yerde degildi yüksek bayagı
Siz yine de küpelerin bir şekilde yere düştüğü ve kızınızın aldığı ihtimalini de göz önünde bulundurun, sanırım 4 yaşındaydım, rahmetli babaannemin aldığı bir bileziğim vardı modelini bile hatırlıyorum, altın takıları küçükken bile sevmezdim demek ki:) kolumdan çıkarıp bahçedeki Gül ağacının dibine gömdüm, annemler aylarca aradı bulamadılar, galiba üstünden birkaç sene geçmişti çünkü ben 6 yaş civarındaydım, evimize bir kat daha çıkılıyordu, inşaat sırasında işçiler kürekle harç karıştırırken kürek Gül ağacının dibine denk geliyor ve bilezik ortaya çıkıyor, eltiniz almadıysa o küpeler hiç olmadık bir yerden çıkabilir.

Siz yine de küpelerin bir şekilde yere düştüğü ve kızınızın aldığı ihtimalini de göz önünde bulundurun, sanırım 4 yaşındaydım, rahmetli babaannemin aldığı bir bileziğim vardı modelini bile hatırlıyorum, altın takıları küçükken bile sevmezdim demek ki:) kolumdan çıkarıp bahçedeki Gül ağacının dibine gömdüm, annemler aylarca aradı bulamadılar, galiba üstünden birkaç sene geçmişti çünkü ben 6 yaş civarındaydım, evimize bir kat daha çıkılıyordu, inşaat sırasında işçiler kürekle harç karıştırırken kürek Gül ağacının dibine denk geliyor ve bilezik ortaya çıkıyor, eltiniz almadıysa o küpeler hiç olmadık bir yerden çıkabilir.
aldıgından okadar eminim ki kızım erişemez küçük daha diyorumya her ihtimale karşı aradım yok ordaydı ve onlar o odada uyudu sabahta saatini alırken takmak için onlarıda aldı başka altarnatif yok kayınvalidem ölsün almaz kayınvalidemin boyu bile yatişmez oraya küpelerin orda oldugunu bile görmemiştir görseydi al bunları saklar derdi o derece

Eminseniz o zaman eltinizin inkar edemeyeceği şekilde bir konuşma yapmanız lazım, ne bilim bakıcı filan varsa kamera sistemi yaptırdık eve kimsenin haberi yoktu görüntülerin var, kayınpederime eşime eşine izlettiririm derdim herhalde ben olsam 😅

Kızlar bazılarinda hastalik bu ya her gittikleri evden birsey aliyorlar yada alamadiklarina zarar veriyorlar. Aldiklari seyin degeri onemlu degil hastalik bu. Teyzemin eltisi vardi kadin zengin ne zaman teyzeme gelse bizlere hediyeler oyuncaklar getirirdi ama her gidisinde ya ufak bir biblo ya da catal kaşik atardi cebe. Teyzemde ne yapsin o gelince günlüklerini cikarirdi softaya her sofra kaldirisimizda 1 catal 1 kasik eksik cikardi güler gecerdik. Birgün ananem gelmis ananemde yeni bir kaban almis kadin cok begenmis tabi koskoca kabani cantaya atamazya 1 saat sonra kalkmis gitmis aksam olunca ananemde kabani giymis kendi evine gececek bir bakarlarki kabanin arkasinda kocaman yuvarlar bir delik var kadin alamadita kesmis kabani. :halay:

kuzenim 15 bin liralık yüzüğünü kaybetti evin içinde ve evine temizlikçiside geliyor herkes geliyor.
hep dedi ki , kimse almamıştır yaaa . biz bile şüphelendik birilerinden .
sonra 10-15 gün sonra çok saçma biyerden çıktın evin içinde .
dilerim sizinde öyle olur

Bu arada ben kendi ailem olsun esimin ailesi olsun ya da baska kim olursa olsun ortada degerli esya birakmam.yatak odama koyar kitlerim. K.v ilk zamanlar bozulurdu bize guvenmiyormusun diye. Ya onlar illaki calmazda olduki ben kaybettim veya koydugum yeri hatirlamadim neden aklimda acabalarla yasiyim ki.

anladım siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz söyleyin bizede fikir olsun
Benimi olayımda çalan kişi yakın akrabam ve yetişkin olmadığı (16-17 yaşlarındaydı),
üstelik geçmişte benzeri davranışları ailesi tarafından da bilindiği için konuyu ailesine aksettirdim ve onlar bana bileziğimi geri getirdiler.

Sizin yerinizde olsaydım evime misâfir geliyorsa ve küpelerin manevi değeri varsa ortada bırakmazdım.
Bıraktıysam da bu şekilde peşine düşmezdim.
Ben olsam meseleyi örter, kapatırdım.
200 değil 2000 TL olsa eşimin fertlerinden biriyle böyle bir diyaloğa girmem,
işin ucu çok başka yerlere gidebilir.

İlla gündeme getireceksem de kendim karışmazdım hele kadını utandırmaya filan da çalışmazdım.
Elti hastaysa utanacak mı sizce?
Elbette inkar edecek.
Eltinizin maddi durumu yerindeymiş,
eğer küpeleri o aldıysa ihtiyacı olduğu için değil psikolojik olarak rahatsız olduğu için almıştır.
Peki bu kadının çalma hastalığı varsa onu en iyi kim tanır? Kocası yani kaynınız.
Konuyu 'küpelerin manevi değeri var'dan dem vurarak, kv'ye açar ve ondan kaynıma benim durumdan hiç haberim yokmuş gibi sormasını rica ederdim.
Kvniz kendi bulmuş gibi yapıp küpeleri size geri getirebilirdi.
Niye kendim yüzgöz olayım ki?
Ondan sonra ortalık karıştıran gelin olarak adım çıksın.

Kızlar bazılarinda hastalik bu ya her gittikleri evden birsey aliyorlar yada alamadiklarina zarar veriyorlar. Aldiklari seyin degeri onemlu degil hastalik bu. Teyzemin eltisi vardi kadin zengin ne zaman teyzeme gelse bizlere hediyeler oyuncaklar getirirdi ama her gidisinde ya ufak bir biblo ya da catal kaşik atardi cebe. Teyzemde ne yapsin o gelince günlüklerini cikarirdi softaya her sofra kaldirisimizda 1 catal 1 kasik eksik cikardi güler gecerdik. Birgün ananem gelmis ananemde yeni bir kaban almis kadin cok begenmis tabi koskoca kabani cantaya atamazya 1 saat sonra kalkmis gitmis aksam olunca ananemde kabani giymis kendi evine gececek bir bakarlarki kabanin arkasinda kocaman yuvarlar bir delik var kadin alamadita kesmis kabani. :halay:
aynen öyle hastalık olabilir hasta olup olmadıgını anlayacak kadar vakit geçirmedik dedigin gibi eli boş gelmedi nevresim takımı bikaç yiyecek almış aldıklarının parasını çıkardı diyorum bende :KK48:

Kleptomani baska bisey kendilerine hic ihtiyaci olmayan sacma sapan seyleri calip sonrada pisman oluyorlar kadin ona sordugunda bence kendini ele verirdi
Hepsi pisman olmak zorunda değil. Çalmak hastalığı sadece pisman olmak hasta olduklarını kabullendiklerinde o da belki oluyor.

İyi de gördüm koyarken,aklıma da geldi demeniz bile tuhaf.
Madem baştan bu kadar şüphelendiniz,alsaydınız küpeleri oradan.
Öyle bir anlatıyorsunuz ki "hırsız olduğundan eminim,orda bıraktım alacak mı diye ,aldı küpeleri"der gibisiniz.
Daha en başından güvenmediğim insanın yanında manevi değeri olan küpeyi değil de kestiğim tırnağımı bile bırakmam şahsen.
Ve ben o küpelerin evde bir yerden çıkacağını düşünüyorum.
Siz önyargılısınız ve zerre kadar sevmiyorsunuz eltinizi,evde ne sorun olsa ondan bilecekmiş gibisiniz. Montunun fiyatına kadar belirtmenizden belli.
Etrafa güzelce bakin,koyabileceğiniz yerleri tekrar gözden geçirin derim.

Bu insan zengin olabilir ama hırsızlık yapmıycağı anlamına gelmez . Kimi insan yokluktan çalıp çırpar kimi de kendini durduramaz bu psikolojik bir rahatsızlık böyle çok insan tanıyorum emin olabilirsiniz. Velhasıl kelam bu küpeleri canım elgin çalmış olabilir.

Kus ozaman toplum da insani salak yerine koyup esyasini calanlarda var konu sahibi emin olmasa boyle birsey yazmaz ayrica altinda paraya duskun insanlar ac gozludur ne kadar elinde olsa sendekini kiskanir egerki calmasaydi konuyu acardi herkes kendi gorusunu yaziyo simdi bas git baska yerde kus
Bu zihniyet toplumda virüstür bunu da unutmayın. Zanların çoğu günahtır, diye ayet var. Belki saati alırken elini çarptı, dolabın arkasına düştü. Belki çocuk aldı. Belki konu sahibi kendisi sakladı satacak, eltiye iftira atacak,eşini inandırmak için de buraya konu açtı, belki gerçekten elti çaldı. Hepsi mümkün. Ama gözünle bile görsen bir daha, bir daha bir daha bak diye öğrendik biz. Ne diyor terapistler? Belki göründüğü gibi değildir.
Konu sahibi yazmış da yazmış, üç binlik monttan, iki yüz binlik takıya kadar. O nereden biliyor acaba? Eminim o aldı diyor, sonra arayıp buldum diyor, sonra tekrar arayıp isteyeyim diyor. Bunlar olgun davranışlar değil. Çoğu kişi mantıklı bir şey yazmış, bu hastalık olabilir diye.

Yok yok, küpe
İyi de gördüm koyarken,aklıma da geldi demeniz bile tuhaf.
Madem baştan bu kadar şüphelendiniz,alsaydınız küpeleri oradan.
Öyle bir anlatıyorsunuz ki "hırsız olduğundan eminim,orda bıraktım alacak mı diye ,aldı küpeleri"der gibisiniz.
Daha en başından güvenmediğim insanın yanında manevi değeri olan küpeyi değil de kestiğim tırnağımı bile bırakmam şahsen.
Ve ben o küpelerin evde bir yerden çıkacağını düşünüyorum.
Siz önyargılısınız ve zerre kadar sevmiyorsunuz eltinizi,evde ne sorun olsa ondan bilecekmiş gibisiniz. Montunun fiyatına kadar belirtmenizden belli.
Etrafa güzelce bakin,koyabileceğiniz yerleri tekrar gözden geçirin derim.
Yok yok, küpeler evde çıkarsa "eltim korkup geri koymuş" şekline dönecek bence

Siz siz olun bu hayatta gozun gormedigi hic birseyle baska birini itham etmeyin,hatta gozunle bile gorsen gozunu ovusturup tekrar bak belki yanlistir gordugun denir.Normal bir insan hirsizlik hastaligi olsa bile kendi esyalarini koydugu aksesuar kutusundan araklamaya calismaz,kendisinden suphelenilicegini az cok bilir...yaptigindan cok cok eminseniz bile haram zikkim olsun deyin kimseye anlatmayin boyle bir seyin ispati gercekten cok zor cunku.

keşke oraya saatini vs. koyduğunu görünce küpeleri alsaydınız ordan karışmasın diyerek... çok kötü olmuş , fazla da yorum yapmayın eşinize de yeterince dert olmuştur zaten ama erkekler karısından duyunca gerçekleri daha da zoruna gider

aldıgından okadar eminim ki kızım erişemez küçük daha diyorumya her ihtimale karşı aradım yok ordaydı ve onlar o odada uyudu sabahta saatini alırken takmak için onlarıda aldı başka altarnatif yok kayınvalidem ölsün almaz kayınvalidemin boyu bile yatişmez oraya küpelerin orda oldugunu bile görmemiştir görseydi al bunları saklar derdi o derece
Bu kadar eminseniz bilemem ama diğer arkadaşların dediği gibi gözünüzle görmediğiniz bir şey için çok emin konuşmayın, kaldı ki madem o kişi aldı o zaman buldum demeyecektiniz, buldum dediniz madem artık küpeler hala kayıp sen mi aldın denilmez altında başka şeyler aranır ve diyelim ki iddianızda haklısınız kötü olan siz olursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X