İngiltere'de Yaşayan Bir Türkle Evlenir Miydiniz?

19 yasinda ne evlenmesi be cocuk.baska ulke degil ayni sehir dahi olsa cok erken dersine calis meslegini eline al evlilik sonraki is
Henüz evlilik söz konusu değil, tanışma faslı üzerine konuşuyoruz şu an yorumda bulunduğunuz konuda.

sevince evlenilir. ama daha ortada birşey yok. tanışın tabi aşkın nereden geleceği belli olmaz AMA yaş daha 18. bunlar senin için ikinci planda olması gereken şeyler. okulunu oku, okumaya hevesim yok diyorsan gir bir işe çalış. ama kendin için birşeyler yap.
karşındaki kişi senden 7 yaş büyük. o yaşlar için çok büyük bir fark bence. babana kadar gitmiş mevzu tanışma olsa bile hep bir evlilik baskısı olacak üstünde. benim babama biri gidip böyle birşey deseydi ben 18 imdeyken o naif adam kalp kırardı hiç düşünmeden. demekki aile yapınız erken evliliklere birşey demiyor. böyle olunca baskı daha fazla olur gibi.
bir de adam mı seni etkileyen ingiltere de yaşaması mı? çok küçüksün etkilenebilirsin bu ayıp birşey değil eleştirmek amaçlı sormuyorum gerçekten merak ettim.

Evlenmeyin cok ciddiyim.
Calismayacaksiniz tanidiginiz yok edinip edinemeyecegini sıkıntı. Bir kocaniz vaf ama asik degilsiniz. Bir yerden sonra bikarsiniz. Yani neden? Burda ailemden 3 saat uzaktayim oluyorum alisamiyirum geberiyorum konulari o kadar cok ki...

Bende esimle ayni sekilde evliyim. Ha pismanmiyim. Evet. Esimi seviyorum ve severek evlendik. Ama yurt disinda gelin olmak zor. Yeni bir aile, yeni bir ulke ,farkli dil. Ilk zamanlar cok yoruluyorsun. Cok gozyasi dokuyorsun. Alismak cok zor. Ha deyince aileni goremiyorsun. Esinin ailesi yaninda oldugu icin hep onlara gidiyorsun. Kac senede bir tatile gidip , esinin ailesinin kiskancliklari yuzunden, tatilin maf oluyor .ha dili biraz ogrenip , calisinca daha iyi hissediyorsun ama turkiyemin yerini tutmuyor. Aksamlari parklarda cekirdek citlemeyip , cay icmeyi bile ozlersin. Cunku burda cekirdegi kuslara veriyorlar. Yani hersey gorundugu gibi toz pembe degil. Ailen olmayinca esinin ailesi baski altina almaya caliyor ilk zamanlar cok yipraniyorsun. Esin iyi cikarsa ne ala cikmassa sonunda 10 yil yaslanmak var. Ha ben esimi hala cok seviyorum. Beni hep kotudu kolladi. Yine aklim olsa esimle evlenirdim. Ama baska ulke cok yoruyor insani. Keske kendi ulkemde tamissaydik esimle, ve orda yasasaydik. Alistimmi ? Evet alistim, dili.i gelistirdikce, calismaya baslayinca, heryeri ogrenince rahata erdim. Eskisi gibi yabanci kalmiyorum bu ulkeye herseyi kendim yapmaya baslayinca, mutlu olmaya basladim. Ama tavsiye etmiyorum yurt disini. Cok yoruyor ve kendi ulkemiz gibi degil cok farkli bir kultur. Sende yol yorgunu olma....

ortada aşk yok sevgi yok hatta hoşlanma bile yok. sırf ingilterede yaşıyo, sorumluluk sahbii biri diye evlenecek misiniz?

Hayır! Eğer ailene bağlıysan ve ailenden kimse İngiltere de değilse, zaten aşk Yok, kesinlikle istemezdim. Yurtdışında yaşayan biri olarak söylüyorum bunu sana, yapayalnız kalırsın, kimsesiz, kalırsın, en özel günlerin ailen yanında olmadığı için ağlamakla geçer , hamile kalırsın yapayalnız, Doğum yaparsın anneni yanında istersin yine kimse yok, bir ömür hasret çekersin. Yeni bir kültür yeni çevre hepsi zor. Ben senin yerinde olsam ailemden ayrı bir şehirde yaşamayı bile düşünmem

Düğüne gidiyor, kızı kesiyor, annesine söylüyor, babasına söylüyor yuh hatta babana da söylüyorlar...

Evlenmek istiyor belli ki oraya da kız bakmaya gelmiş, şanslı kız siz çıkmışsınız. Tecrübelerim böyle bir başlangıçtan kaçmamı söyler bana. Yine de aklınızda kaldıysa tanımanız gerekirdi. İşlerin basit bir mesajlaşmayla bile hemen ciddiye gireceğini buradan bile görebiliyorum ben, bunu da unutmayın.

Öylemi sanıyorsun?
Bu sene istenir söz nişan nikah bir arada olur en geç seneye düğün yapılır ve gidersin!!! Çocuğun evlenme vakti, senin büyümenimi bekliyeceğini sanıyorsun????
Sen kendini çok kaptırmışsın, biz ne dersek diyelim içindeki heves heyecan seni engellemeyecek.
Evlilik oyun değil, biraz hayatını yaşa, babaevinden rahat yer yok, eğer ailen biraz rahatsa, gençliğini yaşa, ne meraklısınız erken yaşta evlenip elalemin hizmetcisi olmaya donunu yıkayıp ailesine paspas olmaya. Büyü önce küçüğüm! Olgunlaş, 23 den önce evlilik çok saçma.

Kendimce yorumlayayim ..bende yurtdisina gelin geldim.. ilk esimle tanistigimda hersey cok harikaydi ..ama buraya gelince esimin baska huylarinida ogrendim ..+gurbetlik çok zor..+yurtdisinda buyuyen bir turk genci anca ailesinin ogrettigi kadariyla biliyor türk gelenegini gorenegini , konusma uslubunu.. eşim bazen bi kelimenin anlamini tam bilmeden soyler ve ben ona anlatirim lafin nerelere kadar gittigini kültür farkliligi cok oluyomus..eşimi çok seviyorum ama suanki dusuncelerim esim bana evlenme teklif ettigi zaman olsa sen gel Turkiye ye derdim

Ne guzel ozetlemissin.bende suan yine olsa yine esimle evlenirim diyorum ama yurtdisinda degil.
Bi bayram heyecanim bile yok.insanin kendi ailesi yaninda olmayinca bayramlar bile anlamsiz geliyo

1999'luyum yani 18 yaşındayım, o ise 1992'li 25 yaşında.

Bende 30 falan sanıp yorum yaptım
Oturun oturduğunuz yerde. 5 yıl sonra olmak istediğiniz yer adı ingiltere olan bir yerde, türk kültürünün muhtemelen zerre esnemediği bir ailede, (düğünden türk kızı seçmelerinden belli) kaynana- görümce - koca derdiyle uğraşıp çocuk bakıp yemek yapmakla ömrünü tüketecek ev hanımlığı kurumu mu? Bunun için taaa oralara gitmeye gerek yok ki, bari ailene yakın ol...

Beklediğini de hiç sanmıyorum. Ne yaşadınız ki beklesin? Başkasını ikna edememiştir ondandır o..

Bence o yaşta çok ezilirsin.Avrupada yaşayan Türkler çok akıllı.burdan gelip kız bakıyorlar.tabi Türk kızı itaatkar evinde oturur çıtı çıkmaz çocuklarına bakar büyütür.evinden bile çıkmaz .gider kaynanasının da nazını çeker vs .bunları bir Avrupalı ya yaptıramazsın.Avrupalı Çekmez banane senin ailenden der .bunları biliyorlar o yüzden buraya gelip gözü açılmamış bir kız istiyorlar.
Seçim senin .

Bana gore mekan onemli degil konu sahibesi..
Sahsen ben bana gercekten deger veriyorsa seviyorsa giderim hangi ulke olursa olsun..
Onemli olan anlasabilmek..
Yani deger gormek yoksa turkiye diger ulke..
Bence huzurun nerdeyse sen orda mutlu olursun....

Oğlan sırf kız bulmak amaclı gelmiş zaten ve kestırmıs gozune rastgele bırını.

Neden grilendi biliyomusunuz şahsen fake olduğunu anlamıştım fesatliçeyim resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…