• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'de Yaşayan Bir Türkle Evlenir Miydiniz?

Ne guzel ozetlemissin.bende suan yine olsa yine esimle evlenirim diyorum ama yurtdisinda degil.
Bi bayram heyecanim bile yok.insanin kendi ailesi yaninda olmayinca bayramlar bile anlamsiz geliyo
Aynen canim herzamanki gibi kayinvalidegile gidip el opup birseyler yiyip aksami eve gelcez. Bayram gelmis neyime.

Komşumuz asla uzağa kız vermem demiş vermemiş de
Kızını evlendirdik ten sonra damat amca burada iş ekmek yok deyip uzaklara gitmiş kadın da 2 yıl sonra peşinden gitmiş
Adamın vermediği adam da yurt dışında tat kalmadı deyip burada iyi bir işe girmiş

Yani nasip de varsa öte köy yok sen olacak desen de olmayacak desen de

Çocuğu tanı kestirip atma

Bana da yurtdışından bi talip çıktı böyle.. çok da iyi bi işi vardı.. yakışıklıydı.. orada tek yaşıyordu.. komşumuzun yiğeni.. ve çok fazla övdüler, ben de tamam tanışırım dedim, ama tanışınca bi baktım herif orada ev işlerini yaptıracağı, yemek yaptıracağı, yatıp kalkacağı, çocuk yapacağı birini arıyor sadece.. emin olmak için ikinciye de görüştüm ama yok.. aşk sevgi umrunda değil gibiydi.. kabul etmedim.. yani tanışman lazım, bu adam senden gerçekten etkilenmiş mi? sen ondan hoşlanıyor musun? sevgi olabilir mi aranızda? mutlu olabilir misin? sonuçta ailenden ayrılacaksın, ve yüksek ihtimalle çok da özleyeceksin.. seni teselli edecek tek insan eşin olacak.. iyi düşün.. ama benim gibi sadece iki kez görüşmekle kalma, daha fazla konuş.. ben biraz acele karar verdim sanırım..

Şimdiki aklım olsa Yurt dışında yaşayan biriyle evlenmezdim. Ne varsa bizim memlekette var En Büyük TÜRKİYE

ben tanımak isterdim ama onu kabul etmediğinize göre ilk etapta olması gereken hoşlantı olmamış.

Geçen sene Ağustos ayında anne tarafından bir akrabamızın düğünü vardı. Düğünde daha önce kendisini İstanbul'a yaz mevsiminde ailesiyle tatil yapmaya geldiğinde birkaç kez gördüğüm ancak kendisine karşı herhangi bir hoşlanmışlık hissetmediğim çocuğu gördüm ve ara ara bana baktığına şahit oldum. Bana bakması en başta hoşuma gitti ve ben de bakmaya başladım ve bakıştık hayli. Düğünün ilerleyen saatlerinde bu çocuğun beni iyiden iyiye gözlemlediğini ve yanında oturan annesinin kulağına bir şeyler fısıldadığını akabinde ise babamın yanına giderek onunla konuştuğunu gördüm (babamın hal hatırını sormuş olacak). Düğünün sonlarına yakın ben biraz çekindim ve biraz mesafeli durdum, yani onunla göz göze gelmemeye çalıştım.

Her neyse düğün bitti, herkes kendi yoluna gitti. Eve geldiğimde Facebook'ta bana arkadaş isteği gönderdiğini fark ettim, kabul etmedim ama ret de etmedim. Bu çocuk birkaç gün sonra bana mesaj gönderdi Facebok'tan. Benden hoşlandığını ve benimle tanışmak istediğini yazmıştı mesajında. Cevap yazmadım. Bu kez Instagram hesabımı bulup oradan bana aynı mesajı gönderdi. Yine cevapsız bıraktım mesajını. 1 hafta sonra ise aklımın ucuna gelmeyecek şey oldu. Bu çocuk babasıyla konuşmuş ve kendisine benden bahsetmiş, babası da benim babamla konuşmuş. Babam anneme söylemiş ve ben annemden duydum. Yani çocuk çok ciddiydi bu konuda. Ama ben içimden istemiyordum yani daha erkendi bu gibi süreçler benim için.

Öyle öyle neredeyse 1 sene geçti ve yine yaz mevsimine geldik. Aklımda sorular var açıkçası. Çocuğun hala daha benden vazgeçmediğini düşünüyorum çünkü yakın çevremden aldığım istihbarata göre çocuk sorumluluk sahibi efendi biri imiş. Böyle bir kimsenin sevgisine de sadakatle bağlı olacağını düşünüyorum. Size sormak istediğim mesele şu, siz İngiltere'de yaşayan bir çocuğu alır ve onunla evlenir miydiniz? Neden?
Yani tanıştım ve beğenip anlaştıysam evlenirdim. İngiltere yakın Türkiye'ye başka ülkeler olsa düşünülür ama yakın bana göre

eğer bir adamı hem sever, hem güvenirsen dünyanın öbür ucuna da gidersin.

sadece tanı.

etrafın dedikleriyle değil onun davranışlarıyla tanı.

o da seni tanısın.

belki sevmediği hatta dayanamadığı bir huyun vardır.

Sadece uzak akraban olması onun huyunu suyunu bilmene yetmez ki. Tanımadan, iletişim bile kurmadan kafanda evliliği düşünüyorsun. Önce bir tanı, bir sene geçmiş, şimdi niye aklına düştü ki bu iş. Ayrıca malesec yurt dışında yaşayab çoğu türkün hayatı orda bizden iyi değil. Evet iyi kazanıyorlar ama ne oranın yaşantısına adapte olabiliyorlar, ne buranın. Ailenden ülkenden tüm sosyal çevrenden ayrı kalıp, onun ailesine tabi olacak kadar seversen git tabi. Ama önce tanı, insan sevince herseye değer belki ama tanımadan bunu düşünmek çok erken.

canim bende yurtdisinda yasiyorum sonradan geldim inan bana bir acikhava hapishanesi yasarsin hele ki aileside ordaysa hepten kafayi yersin kuzum aileni birakma ülkeni birakma inan bana geri dönmek daha zor bunu yasayan vok tanidigim var her konuda ailene yakin ol inan bana

Back