• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'de Yaşayan Bir Türkle Evlenir Miydiniz?

ayyy ben annemi sadece yazın görmeye dayanamammmm herhalde. 35 yaşındayım ama annemsiz asla:KK200:
Çok haklısınız, annemin belli bir süreliğine de olsa yanıma İngiltere'ye gelmesini çok isterdim, evlenirsem eğer :anne:

Onun sizi istemesini bosverin siz istiyormusunuz?
Yani evlenip ulke degistirecek kadar istiyirmusunuz?

Onun sizi istemesini bosverin siz istiyormusunuz?
Yani evlenip ulke degistirecek kadar istiyirmusunuz?
Ben kalbimin ve vicdanımın sesini dinlerim. Kalbim istiyorsa eğer ben de isterim. Ve evet kalbim istiyor. Geçen sene de istiyordu ama çekindim ve hazır değildim. Ama onun hala beni istediğini ve beni beklediğini öğrenince :KK16:. Hayırlısı olsun da beni asıl düşündüren yabancısı olduğum bir ülkede yapabilir miyim sorunsalı. O buraya gelmez mi temelli acaba :110:.

Olaya çok fazla anlam yuklemissiniz haysl kırıklığı yasamayin. ..belki o dönem öyleydi şimdi başka düşüncesi. Çevre olumlu der sonra olmayınca da o belliydi zaten der. Kendiniz tanıyın eğer hala niyet varsa. .Sosyal medya ya da başkasının demesi de önemli değil ..Türkiye de üç hafta reklam fragman yayınlar sonra gerçek hayat dram çıkar dikkat et kardeşim. .İngiltere amerika değil sevmeden sakin evlenme. .sevince ancak yaşanır birarada. .

Olaya çok fazla anlam yuklemissiniz haysl kırıklığı yasamayin. ..belki o dönem öyleydi şimdi başka düşüncesi. Çevre olumlu der sonra olmayınca da o belliydi zaten der. Kendiniz tanıyın eğer hala niyet varsa. .Sosyal medya ya da başkasının demesi de önemli değil ..Türkiye de üç hafta reklam fragman yayınlar sonra gerçek hayat dram çıkar dikkat et kardeşim. .İngiltere amerika değil sevmeden sakin evlenme. .sevince ancak yaşanır birarada. .
Doğru söylüyorsunuz, zaten tanışma niyetine olumlu cevap vereceğim bu yaz. Önce buradayken yüz yüze konuşur, geri dönünce de sosyal medyadan yazışırız, böylelikle birbirimizi daha iyi tanıma fırsatımız olur. Isındım ona ama geçen sene cevap yazmadığım için kendisine kırgınlık olmuş olabilir.

1999'luyum yani 18 yaşındayım, o ise 1992'li 25 yaşında.

Yaşın daha çok küçük, ne evliliği? Senin hangi bölümü okumalıyım diye konu açman gerekiyor.

Bu yaz gelirse ve yine seninle göŕüsmek isterse once tanirsin. Kafan uyarsa devam edersin. Bu arada da meslek sahibi olmaya calisirsin. Daha yolun cok basindasin. Evliligi 2. plana at.

Yaşın daha çok küçük, ne evliliği? Senin hangi bölümü okumalıyım diye konu açman gerekiyor.

Bu yaz gelirse ve yine seninle göŕüsmek isterse once tanirsin. Kafan uyarsa devam edersin. Bu arada da meslek sahibi olmaya calisirsin. Daha yolun cok basindasin. Evliligi 2. plana at.
Liseyi bitirdim, üniversite okuma niyetim var. Zaten hemen evlenmek istiyorum demedim. Benimki yalnızca bu çocukla konuşayım mı yani olumlu cevap vereyim mi tanışma teklifine sorusuydu ki diğer arkadaşların da görüşü bu yönde ağır bastığı için bu yaz kendisinin tanışma teklifine olumlu yaklaşma kararı aldım. Bu konuyu açtım çünkü kendisi Türkiye'de yaşamıyor, İngiltere'de yaşıyor. Bu yüzden sizlerden fikir almak istedim. Elbette 18 yaş evlilik için küçük, tanışma faslı, söz faslı, nişan faslı vs. derken anlaşabilirsek kendisiyle evlilik anca 3-4 sene sonra belki de 4-5 sene sonra olur ki o zaman da ben 23-24 yaşlarda olurum.

Tum anlattiklarinizdan sonra ingilterede yasayan biriyle evlenirmiydiniz sorunuz cok sacma olmus. Ne alaka nerde yasadigiyla? Hani ben memleketimden vazgecemem falan yazmamissiniz. Cocugu tanimadan ne evlenmesi. Ben hoslanmadigim ve tanimadigim biriyle evlenmezdim

Tum anlattiklarinizdan sonra ingilterede yasayan biriyle evlenirmiydiniz sorunuz cok sacma olmus. Ne alaka nerde yasadigiyla? Hani ben memleketimden vazgecemem falan yazmamissiniz. Cocugu tanimadan ne evlenmesi. Ben hoslanmadigim ve tanimadigim biriyle evlenmezdim
Yavaş olun, kendisini tanıyorum baba tarafından akrabamız, ayrıca kendisinden hoşlanıyorum. Memleketimden vazgeçmek istemem ama olur ki onunla anlaşır da evlenirsem vazgeçmek zorunda kalacağım. Kendisiyle 'armut piş ağzıma düş' mantığıyla da evlenmiyorum yani önce tanışma faslından bahsediyorum zaten. Ayrıca İngiltere'den bahsetmiş olmamın neden saçma olduğunu anlayamadım.

Ben Paris'i birakip Türkiye'ye geldim seviyorsam tabi ki Ingiltere'ye de giderdim. Ama sizin sevdiginizi sanmiyorum. Adam ideal es adayi olabilir bu yetmez bence.

Sizin orda durumunuz nedir yani is bulma dil vs... bunlar olmazsa cok bunalirsiniz arkadas da edinemezsiniz.
Yoksa ingiltereye kosa kosa gidin bence

Ben gelirken ne dusundum? Burda yapamazsam esimi de alir fransaya giderim. Dil problemi yok. Diplomam burda gecerli degil ama orda zaten esime de devlet calismasa da maas baglar.

Bunlari iyice arastirmadan bir adim atmayin cok uzulursunuz.

Calisma izni oturma izni vs sorun yasayan tanidiklarim var ama almanya icin soyluyorum.
Evlilikten bisey anlamiyorlar ki zaten kiz burda adam orda falan.

Arkadasim evlendi ve hani oyle olup biterek ask evliligi yapmadan.Simdi 2 kizi var.Buyuk olan londranin en buyuk sanat okullarindan birinde oyle basarili isler.cikariyor 7 yasinda...Ilk gittiginde bana su ne demek bu ne demek diye sorardi simdi onlarin duzeyinde ingilizce konusuyor ve cok mutlu.Bu nasip isi taniyin derim.Icinize siniyorsa neden olmasin?

Ben Paris'i birakip Türkiye'ye geldim seviyorsam tabi ki Ingiltere'ye de giderdim. Ama sizin sevdiginizi sanmiyorum. Adam ideal es adayi olabilir bu yetmez bence.

Sizin orda durumunuz nedir yani is bulma dil vs... bunlar olmazsa cok bunalirsiniz arkadas da edinemezsiniz.
Yoksa ingiltereye kosa kosa gidin bence

Ben gelirken ne dusundum? Burda yapamazsam esimi de alir fransaya giderim. Dil problemi yok. Diplomam burda gecerli degil ama orda zaten esime de devlet calismasa da maas baglar.

Bunlari iyice arastirmadan bir adim atmayin cok uzulursunuz.

Calisma izni oturma izni vs sorun yasayan tanidiklarim var ama almanya icin soyluyorum.
Evlilikten bisey anlamiyorlar ki zaten kiz burda adam orda falan.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi 3 ayda çıkıyor, vize hususunda sorun yok da oraya gidersem ne yapacağım konusunda sıkıntılar var. Büyük ihtimal çalışmam, ev hanımı olurum diye düşünüyorum.

Aklımda bazı sorular var, şöyle ki,
1- İngilizce sorunsalı. İngilizcem var ama kendi anavatanı için yeterli mi bilemiyorum.
2- Ailemden uzak kalma düşüncesi bile hüzünlendiriyor. Fark şehirler neyse de farklı ülkeden bahsediyoruz. Uçak ile 3.5 saat.
3- Olur da evlenip çoçuk sahibi olursam onların İngiliz kültürüne göre yetişme korkusu.
4- Benki güneşi seven biriyim, orasının çoğu zaman kapalı ve yağmurlu olduğunu duydum. Üzerinde güneş batmayan imparatorluk derler ama kendi merkezinde güneşi göremeyen kasvetli diyar.
Yani bunlar öne çıkanlar. Nasıl aşabilirim ki bunları sizce?

Bak canım ben de yurtdışında yaşıyorum 10 ay oldu ve nasipse burdan biriyle evlenip burda kalıcam, İngilizce dediğin dünyanın en kolay dili kendini vererek 1 yılda öğrenirsin hele ki yaşadığın yerin dili olacağı için daha hızlı bile öğrenebilirsin aöa bu tamamen senin çabana göre değişir
Uçakla 3.5 saat dediğin nedir ki Allah aşkına bana o kadar yakın geliyor ki benim uçakla 11 saat Avrupa dediğin Türkiye'nin dibi
Yani bunların hiç biri aşılamayacak şeyler değil gelgelelim

Liseyi bitirdim, üniversite okuma niyetim var. Zaten hemen evlenmek istiyorum demedim. Benimki yalnızca bu çocukla konuşayım mı yani olumlu cevap vereyim mi tanışma teklifine sorusuydu ki diğer arkadaşların da görüşü bu yönde ağır bastığı için bu yaz kendisinin tanışma teklifine olumlu yaklaşma kararı aldım. Bu konuyu açtım çünkü kendisi Türkiye'de yaşamıyor, İngiltere'de yaşıyor. Bu yüzden sizlerden fikir almak istedim. Elbette 18 yaş evlilik için küçük, tanışma faslı, söz faslı, nişan faslı vs. derken anlaşabilirsek kendisiyle evlilik anca 3-4 sene sonra belki de 4-5 sene sonra olur ki o zaman da ben 23-24 yaşlarda olurum.

Yaşın daha küçük 18 yaş evlenmek için çok küçük bunları şu an düşünmemelisin
Karşındaki nasıl bir insan bilmiyorsun ailen araştırır soruşturur iyi insanlarsa değerlendirebilirsin anne ve babanla
Belki çok iyi insanlar ve sen orda gider üniversite okursun
Bunların hiç birisi kolay değil üniversite hayatı bunu yurtdışında yapmak bi de evlenmek oraya uyum sağlamak filan ama imkansız mı değil , orda okumak çalışmak oturumunun olması bunlar ciddi artılar Türkiye'de sittin sene kalsan elde edemeyeceğin tecrübeler hayat kalitesi kazanırsın
Var burda benim etrafımda bir sürü insan Türkiye'den gelin gelmiş ilk başta Sudan çıkmış balıklar ama şimdi sorsan hepsi o kadar rahat ki Türkiye'ye tatile gidip geliyorlar taşınmak ister misin desen hiç biri gitmez o kadar netler, tabiki ailelerini özlüyorlar mı evet çok özlüyorlar ama evlenince her türlü o evden çıkıyorsun Bayramdan bayrama görüyorsun aileni o kadar da abartılcak şeyler değil yani

Yolun açık olsun allah gönlüne göre versin

Arkadasim evlendi ve hani oyle olup biterek ask evliligi yapmadan.Simdi 2 kizi var.Buyuk olan londranin en buyuk sanat okullarindan birinde oyle basarili isler.cikariyor 7 yasinda...Ilk gittiginde bana su ne demek bu ne demek diye sorardi simdi onlarin duzeyinde ingilizce konusuyor ve cok mutlu.Bu nasip isi taniyin derim.Icinize siniyorsa neden olmasin?
Tavsiyeniz için teşekkür ederim, İngilizceme güveniyorum ama orada bu İngilizcem yeterli gelmeyecektir bence. Dil okuluna gidebilirim orada :)

Bak canım ben de yurtdışında yaşıyorum 10 ay oldu ve nasipse burdan biriyle evlenip burda kalıcam, İngilizce dediğin dünyanın en kolay dili kendini vererek 1 yılda öğrenirsin hele ki yaşadığın yerin dili olacağı için daha hızlı bile öğrenebilirsin aöa bu tamamen senin çabana göre değişir
Uçakla 3.5 saat dediğin nedir ki Allah aşkına bana o kadar yakın geliyor ki benim uçakla 11 saat Avrupa dediğin Türkiye'nin dibi
Yani bunların hiç biri aşılamayacak şeyler değil gelgelelim

Yaşın daha küçük 18 yaş evlenmek için çok küçük bunları şu an düşünmemelisin
Karşındaki nasıl bir insan bilmiyorsun ailen araştırır soruşturur iyi insanlarsa değerlendirebilirsin anne ve babanla
Belki çok iyi insanlar ve sen orda gider üniversite okursun
Bunların hiç birisi kolay değil üniversite hayatı bunu yurtdışında yapmak bi de evlenmek oraya uyum sağlamak filan ama imkansız mı değil , orda okumak çalışmak oturumunun olması bunlar ciddi artılar Türkiye'de sittin sene kalsan elde edemeyeceğin tecrübeler kazanırsın
Var burda benim etrafımda bir sürü insan Türkiye'den gelin gelmiş ilk başta Sudan çıkmış balıklar ama şimdi sorsan hepsi o kadar rahat ki Türkiye'ye tatile gidip geliyorlar taşınmak ister misin desen hiç biri gitmez o kadar netler, tabiki ailelerini özlüyorlar mı evet çok özlüyorlar ama evlenince her türlü o evden çıkıyorsun Bayramdan bayrama görüyorsun aileni o kadar da abartılcak şeyler değil yani

Yolun açık olsun allah gönlüne göre versin
Siz nerede yaşıyorsunuz, İngiltere mi? Söyledikleriniz biraz olsun rahatlattı beni, iyisi mi ben bu çocuğu tanıyayım, nasipse olur zaten. Dediğiniz gibi alışmak önemli. Bir kez gidip orada kaldı mı insan ister istemez oranın diline, kültürüne, havasına suyuna alışıyor sanırsam. Bir de mutlu ve huzurlu bir yuvan oldu mu daha iyisi Şam'da kayısı herhalde :)

Pfeffer Pfeffer yok canım dedim ya uçakla 11 saat Kuzey Amerika'da yaşıyorum, biz millet olarak çok duygusalız gözünde çok da büyütme , dediğim gibi ben bunları yurtdışı için söylüyorum evlilik veya o çocuk için bir şey diyemem o senin ve ailenin bilebileceği bir şey

Back