iNGiLTERE Paylasim Alani(Tanisma)

Benim de 2 gün önce birden dişim şişti, benim NHS dişçim harika. Camden'da. Ama bir türlü sıra gelmiyor. NHS dışında tedavi de yapıyorlar ama fiyatları konusunda bir fikrim yok açıkçası. İstersen onun telefonunu verebilirim. Bir arayıp sorarsın. Ben çok memnunum. Ama dediğim gibi NHS işi yaptığı için hep çok kalabalık.
Fakat gece yarısı çok ağrım olunca açık bir tek Baker Street'te özel bir diş kliniği bulduk, ona gittik. İyi görünüyordu ama fiyatlar aklımı uçurdu. Diş çekimi için 375 pound istediler. Vermem deyince anında 250 pounda düştüler gerçi :)))) Konsültasyona 65 pound alıyorlar. Dilersen onun da telefonunu verebilirim. Ne yazık ki şöyle gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir diş kiliniği yok hem iyi, hem özel hem de ucuz. Umarım arkadaşlardan bir bilen vardır.
Çok geçmiş olsun...

benim dişim kırıldı yaptırmak için istiuorum :KK43:
250 pound diş çekimine :KK53:
nhs dişçin kim canım? bi görüneyim ona

merhaba Yasemin
tamam kahve iceriz o zaman :))
msn adresime yazarsan ordan haberlesiriz .kuzeyden sen ,guneyden ben ve bir arkadasimiz daha var ..diger katilmak isteyenler de yazarsa cok sevinirim ...
yakinda gorusmek uzere diyelim o zaman

Olur ama ben bir ay gorusecek durumda degilim haberiniz olsun. Siz isterseniz ikiniz gorusun. Sonra uclu takiliriz. Location cok onemli degil . Ortada bir yerde gorusuruz iste:))

tamam sen ne zaman islerini yoluna koyarsan haber edersin , ortalarda bulusuruz :)
diger arkadasimla biz zaten gorustuk , hep de gorusuyoruz sen de firsat buldugunda katilirsin diyelim o zaman ....

benim dişim kırıldı yaptırmak için istiuorum :KK43:
250 pound diş çekimine :KK53:
nhs dişçin kim canım? bi görüneyim ona

Offf, çok geçmişler olsun. Sorma, ben de hamile hamile mecburen antibiyotik kullanıyorum hala bu diş yüzünden.
Benim dişçi Brecknock Dental Surgery, 37 Brecknock Road, N7 0BT. Telefonu 0207 485 1102

Doktorun adı P J Shah.

Umarım bir şeyler yapabilirler. Haberlerini bekliyorum. Bol şans ve tekrar geçmişler olsun.

Benim bir arkadaşım geçen yıl Finchley'de bir evde kalıyordu ve çok memnundu. Tamamı kız öğrencilerden oluşuyordu ev ahalisinin. Bilmiyorum bu tip bir yer mi bakıyorsun. Eğer öyleyse senin için arkadaşımdan bilgilerini alabilirim evin. Ne dersin?

Dur ben yarın sorayım da sana haber vereyim.

Merhaba yeniden,

Evet evet, ilk EEA vizesini 6 aylık veriyorlar. Ben de onunla geldim buraya. Sonraki 5 yıllık. Hemen başvurabiliyorsunuz ama cevabın gelmesi 6 ayı buluyor. Ne yazık ki bu süreç içinde sizin ve eşinizin pasaportları da onlarda kalıyor. Gerçi geri isteyebiliyormuşsunuz. Ama geri alma süreci 15-20 günü buluyormuş.
Onun dışında sizin durumunuz biraz daha farklı benimkinden galiba, çünkü Polonya vatandaşlarının eşleri için farklı bir düzenlemesi var İngiltere'nin. İyice okumak lazım. Ama zor olduğunu hiç sanmıyorum. En önemli şey eşinizin İngiltere'de para kazandığını veya kazanacağını ve size bakabileceğini ve ilişkinizin gerçekliğini kanıtlamak. Bir sürü belge istiyorlar ama bunları kanıtladığınız zaman sorun yok. Bu belgeleri 6 aylık vizeyi verirlerken de istiyorlar gerçi.
Siz yine de border agency'nin sitesinden bir kontrol edin derim. Ama biz açık söyleyeyim hiç zorlanmadık.
Bu arada benim için de aynı sorun geçerli. Eşimle birlikte İrlanda'da yaşamadığımız için vatandaşlık alamıyorum. Alabilsem çok daha rahat hareket edebileceğiz ama yapacak bir şey de yok. Ev burada, iş burada :))))
Bol şans. Hiç moralinizi bozmayın, işlemleri başlatınca her şey yoluna giriyor. Başta çok karışık görünen işlemler sonradan açık ve kolay görünüyor :)

ilk 6 aylik olan vize icin hangi belgeleri istiyorlar hatirliyormusunuz? evlilik belgesi veya pasaportlarin disinda, hani tedarik etmesi size daha zor gelen ne istemislerdi mesla? bencede bizim islemler farkli olacak sizinkinden cunku ingilterenin her ulke icin muamelesi farkli oluyormus. irlanda izlanda yada diger iskandinav ulkeleri herhalde en kolay gecis yapabilen ulkelerdir.. sonra almanya ve fransa da oyle.. polonya ayni statuye girmiyor sanirim..bu yuzdendir belki burada imigrasyon isleri daha kolay oluyor. mesela gecen yila oranla bu sene son birkac ay icinde sirf varsovada 4-5 kat fazlayabanci var. hepsi avrupada uzun yillar calismis ama devlet oturum veya vatandaslik vermemis. sonra bunlar duymuslar ki burada kolay simdi akin ediyorlar.. hayirlisi..

ilk 6 aylik olan vize icin hangi belgeleri istiyorlar hatirliyormusunuz? evlilik belgesi veya pasaportlarin disinda, hani tedarik etmesi size daha zor gelen ne istemislerdi mesla? bencede bizim islemler farkli olacak sizinkinden cunku ingilterenin her ulke icin muamelesi farkli oluyormus. irlanda izlanda yada diger iskandinav ulkeleri herhalde en kolay gecis yapabilen ulkelerdir.. sonra almanya ve fransa da oyle.. polonya ayni statuye girmiyor sanirim..bu yuzdendir belki burada imigrasyon isleri daha kolay oluyor. mesela gecen yila oranla bu sene son birkac ay icinde sirf varsovada 4-5 kat fazlayabanci var. hepsi avrupada uzun yillar calismis ama devlet oturum veya vatandaslik vermemis. sonra bunlar duymuslar ki burada kolay simdi akin ediyorlar.. hayirlisi..

:))))) Valla biz koskocamaaaannnn bir kutu verdik, ne olur ne olmaz diye.
Evlilik cüzdanı, pasaportlar, eşinin İngiltere'deki iş durumunu gösterir belgeler (bizde vergi beyannameleri falan vardı, onları verdik ama iş teklifi mektubu, işveren yazısı, bordro, hepsi olabilir), eşinin sana bakabileceğini göstermesi açısından banka hesap cüzdanı ve senin de paran varsa bankada senin de hesap cüzdanın, ilişkinizin en eski günlerin bugüne kadar ilişkiyi kanıtlayan belgeler (biz fotoğrafları koyduk, özellikle yeğenlerim küçük olduğu için onlarla birlikte çektiklerimizi koyduk ki, arada büyüdükleri görünüyor, uzun zamandır birlikte olduğumuzun kanıtı olsunlar, ayrıca emailler, skype logları, birbirimize gidip gelirken ve birlikte tatile gidip gelirken kullandığımız uçak biletleri, ailelerle birlikte fotolar vs), yaşanacak evle ilgili kanıt (kira kontratı falan gibi bir şey ama yoksa şart olduğunu sanmıyorum). Onları asıl ilgilendiren eşinin burada sana bakabilecek olması. Başka bir dertleri yok. Para sorunu yoksa ve ilişkinizin ciddiyetine inanıyorlarsa onlar için de sorun olmuyor :)))) Biz biraz abarttık belge işini ama 3 günde de aldık vizemizi :)

Dediğin doğru, burada İrlandalılara özel muamele yapılıyor. Yabancı gibi görülmüyorlar. Her ülkeye tavrı farklı İngiltere'nin. Ama çok kuralcı oldukları için ve AB yasaları onları bağladığı için, durumunuzda bir acayiplik olmadığı sürece vizeyi veriyorlar. İyi hazırlık yapın bence, sonrası kolay...

Bol şans ve mutluluklar dilerim :)

Benim bir arkadaşım geçen yıl Finchley'de bir evde kalıyordu ve çok memnundu. Tamamı kız öğrencilerden oluşuyordu ev ahalisinin. Bilmiyorum bu tip bir yer mi bakıyorsun. Eğer öyleyse senin için arkadaşımdan bilgilerini alabilirim evin. Ne dersin?

merhaba ben de yaz ıcın oda bakıyorum sımdıden..bana da oda hakkında bılgı verırsenız sevınırım..

Merhaba ben de kuzey londra da kaliyorum.7 aylik kizim var.bulusmak icin planlar yapilmis ama gorusuldu mu emin olamadim.eger bulusursaniz ben de katilmak isterim.

Arkadaslar, su bulusma isi bir turlu gerceklesemiyor. Bir adim atiyorum bakalim kimler ikinci adimi atacak. Mayisin 26'si cumartesi gunu, saat 1 civari , bulusma yeri central london. Kimler gelebilir. Mesaj hakkim 100 olmadigi icin email adresini yaziyorum. "kkulubu@hotmail.co.uk" Tabi ki bu bulusma icin acilmistir. Kisisel email degildir. Eski uyeligimi iptal ettirdim. Umutsuz ev kadinlari dersem anlayan olur belki:)) Gorusmek uzere.

Arkadaslar, su bulusma isi bir turlu gerceklesemiyor. Bir adim atiyorum bakalim kimler ikinci adimi atacak. Mayisin 26'si cumartesi gunu, saat 1 civari , bulusma yeri central london. Kimler gelebilir. Mesaj hakkim 100 olmadigi icin email adresini yaziyorum. "kkulubu@hotmail.co.uk" Tabi ki bu bulusma icin acilmistir. Kisisel email degildir. Eski uyeligimi iptal ettirdim. Umutsuz ev kadinlari dersem anlayan olur belki:)) Gorusmek uzere.

Harikasın london2012... Tam aklımdan geçti, ne oldu bizim buluşma diye. Bir gireyim bakayım dedim, senin mesajı gördüm...
Hemen su koyuvermek istemem ama 26'sı Cumartesi günü eşimin önümüzdeki 3 hafta içindeki tek tatil günü :) Tarihi değiştiremezsek, mutlaka uğrarım, önemli bir aksilik olmadığı sürece hayatta kaçırmam ama fazla kalamam. Değiştirirsek o gün dışında her gün gelir, saatlerce kalırım :) :) :)

Harikasın london2012... Tam aklımdan geçti, ne oldu bizim buluşma diye. Bir gireyim bakayım dedim, senin mesajı gördüm...
Hemen su koyuvermek istemem ama 26'sı Cumartesi günü eşimin önümüzdeki 3 hafta içindeki tek tatil günü :) Tarihi değiştiremezsek, mutlaka uğrarım, önemli bir aksilik olmadığı sürece hayatta kaçırmam ama fazla kalamam. Değiştirirsek o gün dışında her gün gelir, saatlerce kalırım :) :) :)

27 si olsun o zaman. Yok mu baska arttiran:)) Cumartesi pazar secmemin nedeni herkesin gelebilmesine olanak saglamakti. Gun secilmeyince kimse gorusemiyor. Yani benim gordugum kadariyla. Burdan yazamayan ozelden konusmak isteyen olursa email atabilir. Gorusme yerini burdan yazmiycam. Dikkatli olmakta fayda var.

X