Merhaba, benim eşim İrlandalı ama çok eskiden beri Londra'da yaşıyor. Evlendiğimizde EEA vizesi aldım İstanbul'dan, öyle geldim. Çok kolay oldu. 3 günde aldım ama çok belge verdik içeri. Evlilik cüzdanı, eskilerden yenilere kadar fotoğraflar, eşimin Londra'da çalıştığına dair belgeler, vergi ıvırları falan.
Senin eşin de bir iş teklifi aldıysa onu kullanabilirsiniz. Eşinin Avrupa Birliği vatandaşı olarak istediği yere eşini götürebilme hakkı var fakat yanında olduğu sürece. Yine de o riske girmeyin derim, daha uçak şirketinin yetkilileriyle başlayan, herkese dert anlatma ve müdürlerini çağırtma falan gerekiyor. Sonunda girebiliyorsunuz, yasal hakkınız ama çok sıkıntılı oluyor.
En güzeli verebildiğiniz kadar belge verin ve EEA vizesi alın. Sanıyorum Polonyadaki konsolosluktan halledebilirsiniz işlemleri ama biraz uzun sürer. Gerçi emin değilim, bir deneyim, Türkiye'ye dönmekten kolay :) Ayrıca eşinizin elinde iş teklifi varsa, onunla birlikte gidin ve pasaport kontrolüne de birlikte girin. İstek beklemenize hiç gerek yok.
Forum İngiltere diye arayın, orada bütün bilgileri bulabilirsiniz. Ben çok faydalandım vaktiyle oradan. Ayrıca dilerseniz ben de elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Sevgiler, bol şans.