Anladim.
Esiniz yabanci sanirim?
Evet, yabancı. Pek çok kültürel ayrılık olabiliyor haliyle aramızda. Ama kardeşinin yaptığı dünyanın neresine giderseniz gidin terbiyesizlik.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladim.
Esiniz yabanci sanirim?
Evet, yabancı. Pek çok kültürel ayrılık olabiliyor haliyle aramızda. Ama kardeşinin yaptığı dünyanın neresine giderseniz gidin terbiyesizlik.
E tabi cok terbiyesizce bir davranis.
Esiniz üzerine yürüdügünü bilse ne tepki verir?
Muhtemelen bir konuşma yapıp ilişkiyi bir müddet keser. Bu arada da biz ev buluruz umarım...
Modemi direk cope atin bence :) canim valla haril haril ev aramaktn baska cozum yok gibi
Sizinde esinizinde tepksi bana cok az geldi. Sizi dövmeye kalkmis kayniniz. Farkindasinizdir umarim durumun ciddiyetinin.
İnanın ağzını burnunu kırar demeyi çok isterdim de, eşimin kişiliği bu. Asla şiddete başvuracağını sanmıyorum. Ben durumun vehametinin farkındayım. Ama yapabileceğim şeyler gerçekten kısıtlı. Türkiye'ye dönmek -ki eşimi seviyorum, ayrılmak istemem- ya da hızlıca bir ev bulmak sanıyorum.
Esimle ev bakmaya gidicem ve numarami birakip o eve geri donucem :)) inanki oranin altini ustune getirirdim o evden kurtulmak icin bir saniye daha beklemezdim. Bende bir oturuyorum halinden anlarim canim
Uzuldum canim insallah hemen is bulup cikarsin ordan Allah yardimcin olsunEşimin mesaisi başlamak üzereydi. 8 tane kadar emlakçı gezdik (kasabadaki bütün emlakçıları kısacası). Bütçemiz az olduğundan bir sonuç çıkmadı maalesef.
Agzini burnunu kirmasi tabi siddete siddetle karsiik versin demiyorum ama yapabilecegi cok sey var
- internet yarim saat icinde acilmazda esyalarini topla sabah evde olma diyebilir
- evin kirasini ödemiyorum diyebilir
- seni alip derhal evden gidebilir
Bunlar en basitleri yani
Ev annesinin üzerine, kirayı ödeyen eşim. Son sözü annesi söylüyor kim kalır kim gider. Eşim kirayı gelecek ay ödemeyeceğini zaten söyledi ama bu durumda da annesi ben de sizi evde istemiyorum o halde diyebilir. Eşim olayın sonrasında (internet olayı) direkt kardeşiyle konuştu ve beni aldı ev bakmaya gittik.
Her çözümünüze bir bahane buluyorum gibi oluyor bu şekilde ama gerçekten en doğru yolu tartmaya çalışıyorum. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, zaman ayırıp yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.
Modem kimin odasında eğer kardeşin odasında değilse kürdanı al resetle uğraşsın yeniden kursun küçük bir delik olur oraya kürdanı batır 2-3 kalmaz resetlenir :) eğer ilk kullandığı şifreyi vs değiştirmişse uğraşsın dursun.Eşimin mesaisi başlamak üzereydi. 8 tane kadar emlakçı gezdik (kasabadaki bütün emlakçıları kısacası). Bütçemiz az olduğundan bir sonuç çıkmadı maalesef.
Yok bahane degil tabi anlamaya calisiyoruz birbirimizi ki en mantikli fikirleri bulalim.
Bu yüzden nerde hangi ülke yasadigizi sordum ki belki bi bilgim vardir diye o ülke hakkinda.
Siz esinize ve ailesine kesin ve net bi tepki vermek icin esiniz eve geldiginde esyalari toplayacaginizi ve tek bir oda bile olsa bu evde durmak istemediginizi söyleyin ve cidden esyalari bavullara yerlestirmeye baslayin.
Modem kimin odasında eğer kardeşin odasında değilse kürdanı al resetle uğraşsın yeniden kursun küçük bir delik olur oraya kürdanı batır 2-3 kalmaz resetlenir :) eğer ilk kullandığı şifreyi vs değiştirmişse uğraşsın dursun.
Bilişim alanında yani benim kardeşimde bilişim alanında yani anlıyorum o zaman ne yapsan anlar zira kardeşimde öyle :)Modem salonda; fakat modemi kurcalamak/bozmakla ilgili fikirlere sıcak bakmamamın sebebi, kardeşi web developer olarak çalışıyor ve bilgisayarlardan gerçekten anlıyor. Haliyle onunla bu konuda it dalaşına giremem, her şekilde bir yolunu bulacaktır.
Hangi ulkede yasiyorsun bazen avantajlar oluyor 3 euro ya bir yil int bedava olan uyelikler var. Sonra bir yil dolunca iptal edebilirsinMerhaba hanımlar,
Uzun zamandır buralarda değildim, çok fazla şey oldu hayatımda bu arada. Yine başım sıkışınca tavsiye almaya, dertleşmeye geldim.
Nisan ayında evlendim. Vizesiydi şuyuydu buyuydu derken Ekim sonunda eşimin yaşadığı ülkeye yerleştim.
Burada kiralar çok fazla olduğu için ve ben de hala iş aradığım için eşimin annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyoruz. Kirayı eşim ödüyor. Buranın kirası gerçekten çok ucuz (Belediyenin yardım evlerinden çünkü).
Böyle bir şeye nasıl izin verdim de ayrı eve çıkmadan buraya yerleştim, inanın bilmiyorum ama eşin ailesiyle yaşamak genel olarak akıl kârı değil, biliyorum. Avrupa kültürüdür, kimse kimsenin tavuğuna kışt demez diye düşünerek kabul ettim bu geçici durumu iş bulana kadar.
Son aylar gerçekten zordu, birlikte yaşamaya alışmak vs. ama elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Temizlik, düzen gibi konularda en fazla çabayı harcayan kişi bendim, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Her neyse bugün yaşadığımız olaya gelirsek. Evde köpeğimiz var. Köpeğin karnesi annesinin adına ama her gün iki kere gezdiren, yemeğini veren, bütün gün yanında olan benim. Benden önce de eşimdi. Erkek kardeşi dün bir hışımla yanıma gelerek mamasına su koymam gerektiğini söyledi. Ben de o şekilde mamasını yemediğini, bu sebeple su eklemeyeceğimi söyledim.
Erkek kardeşi bir hışımla odasına gitti ve cep telefonumun ve eşimin masaüstü bilgisayarının internet erişimini engelledi. Evet biliyorum, şaka gibi...
Benim Ekim ayından beri tek yapabildiğim (param olmadığı ve hava soğuk olduğu için) internet üzerinden bütün gün deli gibi iş başvurusu yapmak ve ailem/arkadaşlarımla internet üzerinden telefonda konuşmak. Dolayısıyla internet olmayınca gerçekten yapabileceğim hiçbir şey yok...
Şu an 20 liraya bankadaki son paramla internet paketi yaptım, telefonumun internetinden yazıyorum. Ama bu paket 24 saatlik ve her gün bunu yapamam.
Bugün eşimle ev aramaya çıktık ama uygun ev bulamadık. Telefon numaramızı bıraktık, uygun bir şey çıkarsa arayacaklar.
Şimdi, öncelikle bu uzun konumu okuduğunuz için hakkınızı helal edin.
Ruh sağlığımı koruyabileceğimle ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var. "Keşke aynı evde yaşayacağınızı bile bile gitmeseydiniz" türü tavsiyelerinizi paylaşmazsanız çok memnun olurum; zira bunun bir yardımı olmayacak. Hata yaptığımı biliyorum ve bunun için çok geç.
Çok teşekkür ederim. Cevaplarınızı tek tek okuyor olacağım.