How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İnanılır gibi değil...

Öncelikle fikir veren, yoldaş olan herkese çok teşekkür ederim.

Son durumu paylaşmak istedim.

Dün eşim işten gelince hep birlikte oturup konuştuk. Eşimin kardeşi özür diledi. İnterneti açtı. Yine de yaptıklarından dolayı onu affetmiş değilim. Dolayısıyla ne olursa olsun taşınıyoruz. Bugün bir ev bulduk, gittik gördük. Gayet makuldü, yalnız ev doğal gazlı değil elektrikli sobalı. Yarın doğal gazlı bir ev bakacağız, bütçemizin biraz üzerinde ama gerekirse kıt kanaat geçiniriz de huzurumuz olur.

Yardımcı olan arkadaşlar, hakkınızı helal edin.

Hayır, belirli şartları var. Eşimin tam zamanlı işi olduğu için ve yardım almak için sırada bekleyen milyonlar olduğu için maalesef mümkün değil. Eşimin annesiyle babası 30 yıl önce eşim dünyaya geldiğinde başvurmuş (ikisi de işsizmiş) ve 2 yıl sonra bu ev verilmiş. Bu şartları muhtemelen ben karşılıyorum (işsiz olduğum için) ama benim de başvurmam yasak eş vizesi altında olduğum için :KK43:

30 yılda hiç mi durumları düzelmemiş hala o evde oturuyorlar.

Dün eşim işten gelince hep birlikte oturup konuştuk. Eşimin kardeşi özür diledi. İnterneti açtı. Yine de yaptıklarından dolayı onu affetmiş değilim. Dolayısıyla ne olursa olsun taşınıyoruz. Bugün bir ev bulduk, gittik gördük. Gayet makuldü, yalnız ev doğal gazlı değil elektrikli sobalı. Yarın doğal gazlı bir ev bakacağız, bütçemizin biraz üzerinde ama gerekirse kıt kanaat geçiniriz de huzurumuz olur.

Dilerim ki tez zamanda Rabbim gönlüne göre bi ev çıkarır karşına. O kardes mi neyse gerekiyorsa haddini bildir. Sende altta kalma. Evini buluncada baktın adam olmuyor muhatap olma

Yorum bile yapamadım,manyağın ettiğine bak sen yaa! hemen gidip seni can damarından vurmaya kalkmış..

Tek odalı bir ev yok mu?
Bakın 1+1 bile demiyorum stüdyo tarzı 1 oda?
Öyle bi yere çıkarım ben olsam
Misafir de gelemez

Ayri eve ciksanda mesafeni her zaman koru esinle cok mutlu ol.

Merhaba hanımlar,

Uzun zamandır buralarda değildim, çok fazla şey oldu hayatımda bu arada. Yine başım sıkışınca tavsiye almaya, dertleşmeye geldim.

Nisan ayında evlendim. Vizesiydi şuyuydu buyuydu derken Ekim sonunda eşimin yaşadığı ülkeye yerleştim.

Burada kiralar çok fazla olduğu için ve ben de hala iş aradığım için eşimin annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyoruz. Kirayı eşim ödüyor. Buranın kirası gerçekten çok ucuz (Belediyenin yardım evlerinden çünkü).

Böyle bir şeye nasıl izin verdim de ayrı eve çıkmadan buraya yerleştim, inanın bilmiyorum ama eşin ailesiyle yaşamak genel olarak akıl kârı değil, biliyorum. Avrupa kültürüdür, kimse kimsenin tavuğuna kışt demez diye düşünerek kabul ettim bu geçici durumu iş bulana kadar.

Son aylar gerçekten zordu, birlikte yaşamaya alışmak vs. ama elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Temizlik, düzen gibi konularda en fazla çabayı harcayan kişi bendim, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Her neyse bugün yaşadığımız olaya gelirsek. Evde köpeğimiz var. Köpeğin karnesi annesinin adına ama her gün iki kere gezdiren, yemeğini veren, bütün gün yanında olan benim. Benden önce de eşimdi. Erkek kardeşi dün bir hışımla yanıma gelerek mamasına su koymam gerektiğini söyledi. Ben de o şekilde mamasını yemediğini, bu sebeple su eklemeyeceğimi söyledim.

Erkek kardeşi bir hışımla odasına gitti ve cep telefonumun ve eşimin masaüstü bilgisayarının internet erişimini engelledi. Evet biliyorum, şaka gibi...

Benim Ekim ayından beri tek yapabildiğim (param olmadığı ve hava soğuk olduğu için) internet üzerinden bütün gün deli gibi iş başvurusu yapmak ve ailem/arkadaşlarımla internet üzerinden telefonda konuşmak. Dolayısıyla internet olmayınca gerçekten yapabileceğim hiçbir şey yok...

Şu an 20 liraya bankadaki son paramla internet paketi yaptım, telefonumun internetinden yazıyorum. Ama bu paket 24 saatlik ve her gün bunu yapamam.

Bugün eşimle ev aramaya çıktık ama uygun ev bulamadık. Telefon numaramızı bıraktık, uygun bir şey çıkarsa arayacaklar.

Şimdi, öncelikle bu uzun konumu okuduğunuz için hakkınızı helal edin.

Ruh sağlığımı koruyabileceğimle ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var. "Keşke aynı evde yaşayacağınızı bile bile gitmeseydiniz" türü tavsiyelerinizi paylaşmazsanız çok memnun olurum; zira bunun bir yardımı olmayacak. Hata yaptığımı biliyorum ve bunun için çok geç.

Çok teşekkür ederim. Cevaplarınızı tek tek okuyor olacağım.
Öncelikle internet erişimini kesen kişiye irite olduğumu söylemek istiyorum. Medeniyet, zeka, olgunluk bunların insanlıkla ilgisi var ülke ile değil ne yazık ki.
Sizin için üzüldüm inanın. Eşinize bu durumu anlattınız mı? Erişimi sağlasın.
Umarım en kısa zamanda kendi düzeninizi oturtursunuz..

Afedersiniz ama okurken eşinizin Kuzey Avrupalı olduğunu dimdirekt anladım. Tamam eğitimli, saygılı vb olmaları güzel de çok pasif ve sünepeler, erkeklikle hiçbir ilgileri yok. Tanıdıklarımın çoğu karısı/sevgilisi aldatsa da ayrılmaz hatta terk etme diye yalvarır, o derece ezikler. Başka bir erkek gelsin gözünün önünde karısıyla flört etsin tek kelime etmez, hatta taciz etse bile tepki vermez bknz Köln deki geçen yılbaşı taciz olayları

Yani insanın maddi manevi güveneceği , dağ gibi duran koca/baba modeliyle alakası yok

Eşiniz de maalesef ezik. Pasif ve ezik bu kadar, böyle biriyle olnak için 1 göz evde diğer 2 patatesle yaşamayı neden kabul ediyorsunuz, oraya kadar neden gittiniz anlayamadım.

“ şer görünen şeylerde hayr , hayr gbi görünen şeylerde şer vardır ....”
Bu olay ne kadar şer gibi görünsede ayrı eve çıkmanız için bi vesile olcak.

Eşiniz kirayı ödüyorken erkek kardeşi nasıl sizin internet erişiminizi kesebiliyor.
Hadi kalsanız evlerinde kira ödemeseniz,onlara yük olsanız amenna diyeceğim ki artık sizi idare etmek zorunda değiller ama bu şartlarda yaptığı terbiyesizlik.
İlk fırsatta ev bulup taşının. Bir dahada evlerinin kapısindan adım atmayın.

Back