- 15 Temmuz 2020
- 179
- 379
- 53
- Konu Sahibi Kitapgurusu
-
Başarıları daim olsun inşallah kardeşinizin. Ben adapte sorunu olur mu, derste uzun süre kalacak o nedenle hem kendisi, hem öğretmeni hem de sınıf arkadaşları için problem olur mu diye endişe ediyorum. Çünkü çok oyun çocuğu, hep oyun oynayalım, çizgi film izleyelim, hoplayalım zıplayalım modunda. Oturup boyama yapmak, sayı saymak, kalem tutmak vs. bunları yaptıramıyorum hiç. Teşekkürler yorumunuz için.benim kardeşim de 68 aylıkken başlamıştı okula. Bir sıkıntı yaşamadı. Şu an kocaman oldu üniversiteye gidiyor
Benim oğlum da ekim doğumlu ben erken vermek istemiyorum açıkçası. Zaten ömürlerinin en güzel zamanlarını okulda harcayacaklar. Harcayacaklar diyorum çünkü sağlıklı bir eğitim sistemimiz maalesef ki yok. Neden çocuğumu küçükken göndereyim ve algıları kendinden bir iki ay bile olsa büyük çocukların arasında kendini yetersiz hissetsin ki. Ben ilkokula gondermedigim sürede tabiki kreşi anaokulu olacak ve ben de bireysel yaşama becerisi kazandiracagim. Abim okula 5 yaşında başlamış, o zaman okulu seviyormuş ama büyüdüğünde nefret ediyordu. Elbette olumlu örnekleri de çoktur. Bu benim tercihimMerhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
Niye geç olsun ? Siz kaç yaşında başlamıştınız ki?Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
Çok doğru aslında, her çocuk aynı ayda aynı olmuyor. Sanki hazır değil gibi geliyor bana, ben de dediğiniz gibi ruhsal olarak hem benim hem oğlumun zorlanacağını düşünüyorum. Çevremde birkaç ögretmen arkadaşım gönderme dedi, bir yandan da benim oğlumla aynı ayda olan birkaç arkadaşı ilkokula başlayacak. Onları da görünce çocuğuma sene mi kaybettiriyorum stresi yaşıyorum. Ne zor işler.Çok sağ olun fikirleriniz için.Merhaba.Oglum kasım dogumlu.Ben pedagogumuzun yönlendirmesi ile 82 ayda gönderdim.Sınıfımızda 68 aylıkta vardı bizim gibi olanda vardı.Çocuga göre degisiyor güclügü.
Ben 1 sene önce göndermis olsaydım basari olarak sıkıntı yasamayacaktim ruhsal olarak ikimizde yıpranırdık cocugumu taniyorum.
Aya degilde cocuga odaklı karar verin derim hayirli olsun simdiden
bu yaşlardakine sene kaybettirme diye bile birşey olmaz 5 buçuk -6 yaş çocukları :) seneye de gidebilir bu sene zorunlu şartı yok madem hazır gibi değil sizin açınızdan o zaman seneye gitsin ... başkalarının çocukları gidiyor diye sizinki o yaşta başlamak zorunda değil hazır olmasıyla alakalı kendinizi bu yüzden üzgün hissetmeyinÇok doğru aslında, her çocuk aynı ayda aynı olmuyor. Sanki hazır değil gibi geliyor bana, ben de dediğiniz gibi ruhsal olarak hem benim hem oğlumun zorlanacağını düşünüyorum. Çevremde birkaç ögretmen arkadaşım gönderme dedi, bir yandan da benim oğlumla aynı ayda olan birkaç arkadaşı ilkokula başlayacak. Onları da görünce çocuğuma sene mi kaybettiriyorum stresi yaşıyorum. Ne zor işler.Çok sağ olun fikirleriniz için.
Teşekkür ederim, ne yalan söyleyeyim bir yanım hazır değil yavrunu da kendini de zorlama, ideal olan anasınıfına gitmesi diyor, sanırım dedikleriniz aklımı kurcalıyor zaten, ilkokula başlarsa ikimiz de zihnen çok yoruluruz gibi.80 aylık vermenizi tavsiye ederim.Her çocuğun gelişimi farklıdır sadece zihinsel değil bedensel olarakta belli bir olgunluğa erişmiş olması gerekiyor.Kucuk öğrenciler belli bir zaman sonra kendinden büyüklere erişmekte zorlanabiliyor bu durum hem öğrenciyi ve aileyi yoruyor.(Kişiden kişiye değişir).
Küçük yaşta okula gelen pek çok öğrenci öz güvenini kaybediyor ya da daha çok çabalaması gerekiyor.
bu yaşlardakine sene kaybettirme diye bile birşey olmaz 5 buçuk -6 yaş çocukları :) seneye de gidebilir bu sene zorunlu şartı yok madem hazır gibi değil sizin açınızdan o zaman seneye gitsin ... başkalarının çocukları gidiyor diye sizinki o yaşta başlamak zorunda değil hazır olmasıyla alakalı kendinizi bu yüzden üzgün hissetmeyi
7 yaşını doldurmuşlar, bizim zamanımızda bu yaş aralığında okula kaydetmiyorlardı.Niye geç olsun ? Siz kaç yaşında başlamıştınız ki?
Şimdi için değil de hani ortaokula başlayacakken ilkokulda olacak mesela ya o nedenle sene kaybettirmiş mi olurum diye düşünüyorum. Ama saçma galiba ya, mutlu şekilde ve doğru zamanda başlaması daha mantıklıbu yaşlardakine sene kaybettirme diye bile birşey olmaz 5 buçuk -6 yaş çocukları :) seneye de gidebilir bu sene zorunlu şartı yok madem hazır gibi değil sizin açınızdan o zaman seneye gitsin ... başkalarının çocukları gidiyor diye sizinki o yaşta başlamak zorunda değil hazır olmasıyla alakalı kendinizi bu yüzden üzgün hissetmeyin
Şu an oyun çocuğu olduğunu düşünüyorsanız bir yıl daha anaokuluna gitmesi bence daha doğru. Bilişsel becerilerin yani sıra çocuğunuzun öz düzenlemesi nasıl? Eşyalarını takip ediyor mu?, Sosyal- duygusal olarak hazır mı?, Dikkat süresi masa başında 40 dakika oturmak için yeterli mi?, Teneffüslerde öğretmen olmadığında sınıfta, bahçede, tuvalette süreci yönetebilir mi? Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz. Bu faktörleri değerlendirip bir karar vermenizi tavsiye ederim. :)Başarıları daim olsun inşallah kardeşinizin. Ben adapte sorunu olur mu, derste uzun süre kalacak o nedenle hem kendisi, hem öğretmeni hem de sınıf arkadaşları için problem olur mu diye endişe ediyorum. Çünkü çok oyun çocuğu, hep oyun oynayalım, çizgi film izleyelim, hoplayalım zıplayalım modunda. Oturup boyama yapmak, sayı saymak, kalem tutmak vs. bunları yaptıramıyorum hiç. Teşekkürler yorumunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?