• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokula başlama yaşı?

Benim oğlum 70 aylık olacak gönderirsem. Açıkçası bekleteceğim gibi duruyor. Sizin zaten hali hazırda yaşı tutmuyor dilekçeyle göndereceksiniz. Ne gerek var? Şimdi giderse sınıfın en küçüğü olacak. Dilekçeyle erken veren yok. En en iyimser tabloda 70 aydan başlayacak çocuklar.

Benim oğlum 70 aylık olacak gönderirsem. Açıkçası bekleteceğim gibi duruyor. Sizin zaten hali hazırda yaşı tutmuyor dilekçeyle göndereceksiniz. Ne gerek var? Şimdi giderse sınıfın en küçüğü olacak. Dilekçeyle erken veren yok. En en iyimser tabloda 70 aydan başlayacak çocuklar. Bence yapmayın
Sanırım öyle yapacağım, sınıfının en küçüğü olup hem kendi hem ben hem öğretmeni zorlanacağına, sınıfının büyüğü olması daha iyi, oğlumu hazır olmadığı bir şeyin içine sokacağım endişesi ile açtım konuyu, iyi ki açmışım. Sağ olun yorumunuz için.😊

Benim kuzenim de aynı durumda.ustelik nasılsa okula başlar diye geçen sene zaten anaokulundaydi.
çok kişiyle konuştular. Bütün öğretmen kuzenlerle munazaralar yapıldı (birinde ben de oradaydım) bir sürü okul müdürüyle anaokulu görevlisiyle konusuldu, çocuğunu erken veren,geç veren arkadaslara danisildi...
Sonuc olarak sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsun, hem hayata erken atılacak da ne olacak diye düşünüp bir sene daha anaokuluna gönderme karari aldilar
Ben de öyle yapacağım, sınıfının küçüğü olup zorluk çekeceğine büyüğü olup biraz geç atılsa hayata daha iyi gibi. Çok teşekkürler fikriniz, yorumunu, için.🌸🌸

Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
Benim oğlum da aynı şekilde ama ben anasinifina gönderecem çünkü 8 aylik bebegim var onun dersleriyle ilgilenemem bide biraz hiperaktivite var ondan korkuyorum kreş öğretmeni birinci sınıfı kaldırabilecek bi cocuk dedi ama ben yinede geç baslatacam

M
Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
Merhabalar ben bir öğretmen olarak sınıf öğretmeni dostlarım ile konuştuğumuz da bana erken yaşta gelen çocukların zorlandığını konuları anlamakta güçlük çektiklerini uyum sorunu yaşadıklarını anlattılar. Ay olarak geç gittiğinde sınıf arkadaşlarından önde oluyorlar aslında 80 aylık gittiğinde önde başlamış olacaktır. Çünkü algılama ve dikkat süreleri 66-68-68-69-70 vs aylarda gelenlerden daha yüksek oluyor🌼 naçizane görüşüm ☺️🙏

Şu an oyun çocuğu olduğunu düşünüyorsanız bir yıl daha anaokuluna gitmesi bence daha doğru. Bilişsel becerilerin yani sıra çocuğunuzun öz düzenlemesi nasıl? Eşyalarını takip ediyor mu?, Sosyal- duygusal olarak hazır mı?, Dikkat süresi masa başında 40 dakika oturmak için yeterli mi?, Teneffüslerde öğretmen olmadığında sınıfta, bahçede, tuvalette süreci yönetebilir mi? Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz. Bu faktörleri değerlendirip bir karar vermenizi tavsiye ederim. :)
Sosyal olarak hazır, çok uyumlu, neşeli bir çocuk. Ama şimdi dediğiniz açılardan bakınca tuvalet, teneffüs zamanlarında en azından başlarda sorun yaşar, zamanla alışabilir. 40 dakika oturmak istemez, maalesef kendi zorlanacağı gibi öğretmenini de zorlar gibi geliyor, diğer çocukların da hakkına girmek beni düşündürüyor o nedenle, öğretmen benim çocuğumla mi uğraşsın anlatması gerekenler varken. Böyle bakınca anasınıfına devam etmek mantıklı.

M

Merhabalar ben bir öğretmen olarak sınıf öğretmeni dostlarım ile konuştuğumuz da bana erken yaşta gelen çocukların zorlandığını konuları anlamakta güçlük çektiklerini uyum sorunu yaşadıklarını anlattılar. Ay olarak geç gittiğinde sınıf arkadaşlarından önde oluyorlar aslında 80 aylık gittiğinde önde başlamış olacaktır. Çünkü algılama ve dikkat süreleri 66-68-68-69-70 vs aylarda gelenlerden daha yüksek oluyor🌼 naçizane görüşüm ☺️
Çok teşekkür ederim fikrinizi esirgemediginiz için, genel görüş bu yönde. Ben de oğlum daha az zorlansın, mutlu mutlu gitsin okuluna istiyorum. Anasınıfı makul olanı.

Benim oğlum da aynı şekilde ama ben anasinifina gönderecem çünkü 8 aylik bebegim var onun dersleriyle ilgilenemem bide biraz hiperaktivite var ondan korkuyorum kreş öğretmeni birinci sınıfı kaldırabilecek bi cocuk dedi ama ben yinede geç baslatacam
Bebekle çok zor olur 1. Sınıf, hayırlısı olsun yavrular için. Sağ olun yorumunuz içi.🌸🌸

Haklısınız, bizim için de yıpratıcı olacak gibi. Anasınıfına yollayacağım inşallah. Sağ olun fikriniz için.🌸😊
Benim biri 76 aylık biri tam 80 aylık başlamıştı.
80 aylık olan mesela 68 aylıkken asla yapamazdı birinci sınıfta. 80 aylıkken tam zamanı oldu çok rahat ettim ki buna rağmen alışma sürecinde oyun falan(anaokulu gibi yani) niye yok diye şikayet etti bir süre.

Benim kızım 15 Aralık dogumluydu ben 69 aylık gönderdim,pişman olmadım kızım hazırdı bir sene daha kalmasini istemedim boyu uzun du yaşıtlarından uzun olması büyük olması da kız çocukları için olumsuz olabiliyor ama hazır bulunuslugu güzeldi ilgili ve istekliydi bunların hepsini birleştirip gönderdim çocuğunuzu gözlemleyin ve karar verin ama bir yıl daha kalsa da birşey kaybetmez.

Benim biri 76 aylık biri tam 80 aylık başlamıştı.
80 aylık olan mesela 68 aylıkken asla yapamazdı birinci sınıfta. 80 aylıkken tam zamanı oldu çok rahat ettim ki buna rağmen alışma sürecinde oyun falan(anaokulu gibi yani) niye yok diye şikayet etti bir süre.
Benimki de yapamaz gibi geliyor, hep oyun istiyor. Hem 40 dk derste sorun çıkarır diye endişe ediyorum hem de teneffüs,tuvalet zamanında sorunlar yaşayabilir. Çevremde benimkiyle yaşıt çocuklar hep okula başlayacak, biraz bu bana acaba dedirtti. Ama erken başlayıp zor, huzursuz bir süreç olacağına 80 aylık başlasın, mutlu severek gitsin.😊

Sınıf öğretmeniyim ay muhabbeti kadar saçma bir şey yok yaşla ifade etsenize şunu. Aylık bebekler için kullanılır prosedür de aylık diye geçmesinin sebebi kesin olarak belirtmek için. Anaokuluna başladıysa ve çocukta istiyorsa ilkokula başlasın. Hiç anaokulu görmediyse bu soru çok gereksiz. Hiçbir çocuk hazır bulunusluğu 4/4lük şekilde gelmiyor anaokulunda belirli şeyleri öğrenip ilkokulda devam ettiriyor ortama uyum sağlıyor. Bunun haricinde bazı 1.sunifa erken gelen çocukların sınıf tekrariyla sınıfın 1.leri olduğunu gördüm. 1.siniftaki en iyi öğrenciler sınıf tekrarına kalanlar. Tamamen hazirbulunusluk yaş sadeve bir sayı.

Benim kızım 15 Aralık dogumluydu ben 69 aylık gönderdim,pişman olmadım kızım hazırdı bir sene daha kalmasini istemedim boyu uzun du yaşıtlarından uzun olması büyük olması da kız çocukları için olumsuz olabiliyor ama hazır bulunuslugu güzeldi ilgili ve istekliydi bunların hepsini birleştirip gönderdim çocuğunuzu gözlemleyin ve karar verin ama bir yıl daha kalsa da birşey kaybetmez.
Teşekkür ederim yorumunuz için, haklısınız çocuğa göre karar almak uygun olan, aya göre değil. Ben de o yönden bakınca anasınıfına gitmesi mantıklı.

Merhaba hanımlar,
Merhabalar yorumların hepsini okuyamayadım ben sınıf öğretmeni olarak fikrimi söyleyeyim tercih tamamen sizin.
Öncelikle tabi ki çocuğunuzun 1.sınıfa hazırbulunuşluluğu çok önemli burada anaokulu öğretmeni ile görüşüp fikir alabilirsiniz ama ne olursa olsun çocukların küçük yaşta 1.sınıfa başlamalarını ben asla önermiyorum.Şöyleki belki 1.sınıfta sorun yaşamazsınız ama sonraki yıllarda sorun yaşayabilirsiniz.Beyin gelişimi çok farklı ve gerçekten 1.sınıfa geç başlayan çocuğun daha başarılı olduğunu gördüm ben yıllar içerisinde bu nedenle ben geç gönderilmesi taraftarıyım ama karar tabi ki sizin.

Merhabalar yorumların hepsini okuyamayadım ben sınıf öğretmeni olarak fikrimi söyleyeyim tercih tamamen sizin.
Öncelikle tabi ki çocuğunuzun 1.sınıfa hazırbulunuşluluğu çok önemli burada anaokulu öğretmeni ile görüşüp fikir alabilirsiniz ama ne olursa olsun çocukların küçük yaşta 1.sınıfa başlamalarını ben asla önermiyorum.Şöyleki belki 1.sınıfta sorun yaşamazsınız ama sonraki yıllarda sorun yaşayabilirsiniz.Beyin gelişimi çok farklı ve gerçekten 1.sınıfa geç başlayan çocuğun daha başarılı olduğunu gördüm ben yıllar içerisinde bu nedenle ben geç gönderilmesi taraftarıyım ama karar tabi ki sizin.
Herkesin yorumu benim için çok kıymetli ama siz işin içinde, tecrübe, gözlem sahibi olduğunuz için sizin yorumunuzu ayrı yere koyuyorum. Çok teşekkür ederim.🌸🌸 Sizin ve arkadaşların yorumlarını da dikkate aldığımda, çocuğumun tam manasıyla hazır olmaması nedeniyle en iyisi bizim için anasınıfı.

Benim kızım 78 aylikken ilkokula.basladi.Sinif ortalamasi buna yakindi.2 öğrenci 70 ay altiydi.Malesef uyum ve öğrenme sorunu yaşadılar.Anneler pusman olmuştu.Surekli etüd, sürekli kurallara uymuyor dinlemiyor vs sikayet.
Biri yemek yerken uyuyakalmis sınıf arkadaşları dalga geçtiler gülüştuler diye 2 hafta okula getiremedi annesi.
Her çocuğun gelişimi farklı tabii.Ama bunlarda okulun ve öğretmenlerin testlerle.okula başlamaya hazir dediği çocuklar.
Hayırlısı olsun

Oğlumu erken başlattım çok pişmanım, kızımı geç başlayacağım, eylülde 70 aylık olacak ve ana okuluna kaydettirdim yine
Tüm öğretmenleri de çocuğun gelişimi ne kadar iyi olursa olsun geç başlaması yönünde fikir verdi

Back