• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokula başlama yaşı?

Sınıf öğretmeniyim ay muhabbeti kadar saçma bir şey yok yaşla ifade etsenize şunu. Aylık bebekler için kullanılır prosedür de aylık diye geçmesinin sebebi kesin olarak belirtmek için. Anaokuluna başladıysa ve çocukta istiyorsa ilkokula başlasın. Hiç anaokulu görmediyse bu soru çok gereksiz. Hiçbir çocuk hazır bulunusluğu 4/4lük şekilde gelmiyor anaokulunda belirli şeyleri öğrenip ilkokulda devam ettiriyor ortama uyum sağlıyor. Bunun haricinde bazı 1.sunifa erken gelen çocukların sınıf tekrariyla sınıfın 1.leri olduğunu gördüm. 1.siniftaki en iyi öğrenciler sınıf tekrarına kalanlar. Tamamen hazirbulunusluk yaş sadeve bir sayı.
Sanırım meslekte tecrübesizsiniz. 72 de 6 yaş 83 de 6 yaş . Aralarında 11 ay var nasıl aynı diyebiliriz ?

Ben sınıf öğretmeniyim 8 sene birinci sınıf okuttum meslekte 15. Yılın .naçizane tavsiyem göndermeyin cok kucuk bırakın biraz daha oyun , etkinliklerle devam etsin . 1 ve 2 de zorlanmıyorlar ama 3. Sınıfta dersler ağırlaştikca cok zorlanıyorlar . Çocuğunuz icin hayırlısı olsun .

Kızım 69 aylıkti göndermedik anasınıfı öğretmeni seneye gitmesi daha iyi olacak dedi . Şu an herşeyin daha fazla farkında ve daha başarılı .

Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
6 yıl önce bende Ekim doğumlu kızım için aynı telaşa düşmüştüm .anaokul öğretmeni gönderebilirsiniz hazır demişti ama kızım tam oyun çocuğu, birinci sınıfa adapte olmakta zorlanabilir diye 7 yaşında başlattık. Ve hiç pişman olmadım. hatta bir toplantı da öğretmeni sınıfta 7 yaşında 5 çocuk olduğunu ve bunların diğerlerinden daha farklı düşündüğünü söylemişti.sizde çocuğunuzu gozlemleyip buna karar verebilirsiniz.

Sınıf öğretmeniyim ay muhabbeti kadar saçma bir şey yok yaşla ifade etsenize şunu. Aylık bebekler için kullanılır prosedür de aylık diye geçmesinin sebebi kesin olarak belirtmek için. Anaokuluna başladıysa ve çocukta istiyorsa ilkokula başlasın. Hiç anaokulu görmediyse bu soru çok gereksiz. Hiçbir çocuk hazır bulunusluğu 4/4lük şekilde gelmiyor anaokulunda belirli şeyleri öğrenip ilkokulda devam ettiriyor ortama uyum sağlıyor. Bunun haricinde bazı 1.sunifa erken gelen çocukların sınıf tekrariyla sınıfın 1.leri olduğunu gördüm. 1.siniftaki en iyi öğrenciler sınıf tekrarına kalanlar. Tamamen hazirbulunusluk yaş sadeve bir sayı.
Ne desin 6 çeyrek, 7ye çeyrek kala falan mı desin 😄
Tabii ki ayla ifade edecek.

Merhaba hanımlar,
Eylül ayında 68 aylık olacak olan bir oğlum var. Normalde anaokulu çıkıyor ama veli isteğiyle ilkokula başlayabiliyor. Kafam çok karışık açıkçası, 68 ay ilkokul için küçük gibi geliyor ama 80 ay da geç mi olur diye sıkıntı yapıyorum. Bu şekilde arada kalmış, çocuğunu erken ya da geç okula başlatmak durumunda kalmış annelerin fikirlerini, tecrübelerini okuyarak daha iyi yol alırım diye açtım bu konuyu. Şimdiden teşekkürler herkese.
Ne kadar geç o kadar iyi. Benim kızım da ocak doğumluydu, 80 aylık gönderdim. Hiç pişman değilim. Evet her koşulda toplama çıkarma okuma yazma öğreniyorlar ama orta okulda soyut kavramlarla karşılaşınca çok zorlanıyorlar. Sizin çocuğunuz gibi geç gönderilmiş bir sürü çocuk olacak. Hatta bu yıl 72 aylıklar bile duygu durum bozukluğu raporuyla erteletme yoluna gidiyor. Çocuğunuz sınıfın en büyüğü olmaz, rahat olun ve erteleyin.

Not: ortaokul öğretmeniyim, aradaki farkı çok net görüyorum. Tavsiyemi dikkate alırsınız inşallah

Başarıları daim olsun inşallah kardeşinizin. Ben adapte sorunu olur mu, derste uzun süre kalacak o nedenle hem kendisi, hem öğretmeni hem de sınıf arkadaşları için problem olur mu diye endişe ediyorum. Çünkü çok oyun çocuğu, hep oyun oynayalım, çizgi film izleyelim, hoplayalım zıplayalım modunda. Oturup boyama yapmak, sayı saymak, kalem tutmak vs. bunları yaptıramıyorum hiç. Teşekkürler yorumunuz için. 😊
E çocuk bu durumdaysa düşünmeniz bile doğru değil. Boyama yapmak istemeyen çocuk yazı mı yazacak. Çokmağlar başa çıkamazsınız, ne siz ne öğretmen

Bence çocuğun gelişim düzeyiyle alakalı. Ben oğlumu 71 aylık başlattım çünkü annem (emekli ilkokul öğretmeni ve öğretmen okulu mezunu kendisi) yeterli gelişimde olduğunu söyledi.
Siz de çocuğunuzu deneyimli bir ilkokul öğretmenine danışarak ilkokula verin veya anaokuluna devam ettirin bence.

Benim çevremdeki Çoğu ilkokul öğretmeni başarılı çocukların hep yaşlarının küçük olduğunu söylüyor. Bu da bizim tecrübemiz olarak dipnot olsun

Ben sınıf öğretmeniyim görev yapmıyorum.sinif öğretmeni arkadaşlarım hep geç başlatma taraftarı. İki evladım ilkbahar doğumlu.6.5 yaşında basladilar ilkokula.gayet güzel ilerliyoruz.Simdi en küçük çocuğum Kasım doğumlu.bu sene ilkokul tutuyor ama dilekçe ile erteleyebiliyoruz. Erteleyecegiz.
Arkadaşlarım erken başlayan çocukların soyut konulara geçince en çok da ortaokulda sorun yaşadıklarını söylüyorlar

Benim oğlum 1 Ekim doğumlu.71 aylık oluyor yani iki sene sonra.Ben de sınıf öğretmeniyim,iki sene sonra ben de 1.sinif öğretmeni olacağım.Gondermeyi düşünüyorum sırf bunun için bile ama o zaman gelsin kendi hazır bulunuşluk durumuna bakacağım yine de..Ben tereddüt yaşıyorum yani 72.ayin ortalarında olacak olmasına rağmen.68 aylık göndermeseniz daha iyi bence,ezilmesin.

Ben sınıf öğretmeniyim görev yapmıyorum.sinif öğretmeni arkadaşlarım hep geç başlatma taraftarı. İki evladım ilkbahar doğumlu.6.5 yaşında basladilar ilkokula.gayet güzel ilerliyoruz.Simdi en küçük çocuğum Kasım doğumlu.bu sene ilkokul tutuyor ama dilekçe ile erteleyebiliyoruz. Erteleyecegiz.
Arkadaşlarım erken başlayan çocukların soyut konulara geçince en çok da ortaokulda sorun yaşadıklarını söylüyorlar
Ben sınıf öğretmeniyim ama kendimden biliyorum ben de kasım doğumluyum okula başladığım yılı hesapladığında 70 aylıkmışım🙈ve hatırlıyorum ilkokulda çok başarılıydım ama ortaokulda bazı konuları geç anlıyordum mesela 7.sınıf konusunu 8.sınıfta daha iyi anlıyordum.Keşke ben de geç başlasaymışım diyorum ama o dönem tabi öyle uygun görmüşler 🙈
Yani Eylül ekim kasım Aralık doğumlular için hayat gerçekten zor 🤷‍♀️🙈

Anlattiklariniza göre fikir beyan etmemiz mümkün değil.
Çocuğunuz daha önce anaokulu kreşe gitti mi ?
Toplum içinde kendini savunabiliyor mu yoksa pısırık mi kaliyor?
Kendini ifade edebiliyor mu ?
Sayma becerileri nasıl ?

Daha sıralayabilirim. Bunlardan biri hayırsa kesin göndermeyin. Bir kaç ay bile çok önemli. Yaş aldıkca çocukların kendine olan güveni, kendilerini ifade ediş şekilleri bile değişiyor.

1. Sınıfa baslatmazsaniz ana sınıfına gitsin mutlaka

Ne kadar geç o kadar iyi. Benim kızım da ocak doğumluydu, 80 aylık gönderdim. Hiç pişman değilim. Evet her koşulda toplama çıkarma okuma yazma öğreniyorlar ama orta okulda soyut kavramlarla karşılaşınca çok zorlanıyorlar. Sizin çocuğunuz gibi geç gönderilmiş bir sürü çocuk olacak. Hatta bu yıl 72 aylıklar bile duygu durum bozukluğu raporuyla erteletme yoluna gidiyor. Çocuğunuz sınıfın en büyüğü olmaz, rahat olun ve erteleyin.

Not: ortaokul öğretmeniyim, aradaki farkı çok net görüyorum. Tavsiyemi dikkate alırsınız inşallah
Çok teşekkür ederim.🌸
Haklısınız, sizinki tecrübe ve gözleme dayalı bir tavsiye, çok mühim benim için o nedenle. Kesinlikle dikkate alacağım. Dediğiniz gibi hem ilerisi için hem şu an için ilkokula başlamaması doğru olan.

Benim oğlum 1 Ekim doğumlu.71 aylık oluyor yani iki sene sonra.Ben de sınıf öğretmeniyim,iki sene sonra ben de 1.sinif öğretmeni olacağım.Gondermeyi düşünüyorum sırf bunun için bile ama o zaman gelsin kendi hazır bulunuşluk durumuna bakacağım yine de..Ben tereddüt yaşıyorum yani 72.ayin ortalarında olacak olmasına rağmen.68 aylık göndermeseniz daha iyi bence,ezilmesin.
Haklısınız,buraya yazınca onu da düşünmeye başladım. Küçük olduğu için ezilirse ikimiz de çok üzülürüz, sürekli müdahil olmam gerekir, yıpratır bizi. Teşekkür ederim fikriniz için.🌸😊

kızım 68 aylık kreş öğretmenleri 1.sınıfa hazır demesine rağmen ben bu sene de ana sınıfına göndereceğim soyut kavramlara geçince yani 4. sınıftan sonra zorlanıyor ilk zamanlar belli olmasada

Başarıları daim olsun inşallah kardeşinizin. Ben adapte sorunu olur mu, derste uzun süre kalacak o nedenle hem kendisi, hem öğretmeni hem de sınıf arkadaşları için problem olur mu diye endişe ediyorum. Çünkü çok oyun çocuğu, hep oyun oynayalım, çizgi film izleyelim, hoplayalım zıplayalım modunda. Oturup boyama yapmak, sayı saymak, kalem tutmak vs. bunları yaptıramıyorum hiç. Teşekkürler yorumunuz için. 😊
O halde 1 sene daha anasınıfında devam etmesinde yarar var, naçizane tavsiyem :) tabi çocuktan çocuğa değişiyor bu durum ama yaşı sınıf ortalamasından biraz küçük olan çocuklar biraz zorlanabiliyorlar okulda.

Benim oğlum 69 aylık. Ben öğretmen olarak normalde herkese küçük göndermemesini tavsiye ediyorum. Ama kendim göndereceğim :olamaz: Hocanın dediğini yap yaptığını yapma demek gibi oldu. Okul kaydını yaptığımız halde hala ikilemdeyim.

Sizinki zaten 68 aylık. Dilekçe verip de ilkokula başlatmaya gerek yok.

Arada tam bir yaş var. 5.5 yaş 6.5 yaş dense gayette anlaşılır. O zaman bizde yaslarimizi ay cinsinden ifade edelim 26x12
Aynı şey olmadığını, ilkokula başlama yaşını ay cinsinden ifade etmesi gerektiğini bir sınıf öğretmenine nasıl anlatmalıyım bilmiyorum.

Back