Test de yaptırmışsınızdır. Epey yüksek çıkmış olmalı.
Kaybetmeye tahammülsüzlük o yaşın genel özelliği zaten, zamanla geçer inşallah. Allah yardımcınız olsun. Biz uzmanla görüştük.
(Hikaye çok uzun özünde ama kısaca bahsedeyim. Ben üstün yeteneklilerle ilgili bir eğitim aldım, bu eğitim sırasında oğlumun pek çok özelliğinin durumla örtüştüğünü görünce yetkili birine sisteme işlenmeyecek şekilde test yaptırdık. Üstün sınırında kaldı. 4 5 yıl önce oldu bütün bunlar. Ona böyle bir teste gidiğini falan söylemedik, bir öğretmen arkadaşımızın araştırmasına yardım etmesini istedik
sınırda çıkınca çok üzerinde durmadık. Çok hızlı öğrenen bir çocuğumuz var diye mutlu olup destekledik. Kodlama, ingilizce ve gitara yönlendirdik. 2.Yılında pandemi oatlayınca her şey alt üst oldu. Bu yıl okul uyumsuzlukları başladı. Sınıfta kimseyi sevmiyor, hepsini çocuk olarak görüyor ve dost olamıyor. Bunun üzerine bir de hızlı okuma hocası da normalin üstünde olduğu konusunda ısrarcı olunca yardım aldık.)
Bu tip çocuklar gerçek ilgi alanlarını bulana kadar daldan dala atlarmış. Önüne sürekli kendini geliştirebileceği alternatifler koyup asıl ilgi alanını bulmasına yardım etmek gerekirmiş. Gerçek alanını bulduğunda duracakmış
biz bu yaz (onun isteğiyle) kodalama ve yazılıma başlattık (7.Sınıfa geçti) gitara da gitmek istedi tamam dedik ama sonra onu bıraktı.
Türkiye böyle çocukların eğitimi için çok kısır bir yer, bilsemler köklü olanların dışında yetersiz. Her şey sizin çabanıza bakıyor. İnşallah büyük bir şehirdesinizdir de seçeneğiniz boldur. Allah yardımcınız olsun